Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Alicjo , kto tu dopisuje Komorowskim zydowskie pochodzenie ? chcesz miec problemy za pomowienie ?
|
N paź 11, 2015 11:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): Alicjo , kto tu dopisuje Komorowskim zydowskie pochodzenie ? chcesz miec problemy za pomowienie ? Twoje środowisko prawdziwych Polaków http://www.prawica.net/505
|
N paź 11, 2015 11:48 |
|
 |
Dariusz-555
|
byly Bronek nie jest ani Polakiem ani Zydem . jego zona ma wprawdzie pochodzenie zydowskie ale to nie powod abys bila tu piane z tego powodu .
|
N paź 11, 2015 12:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): byly Bronek nie jest ani Polakiem ani Zydem . jego zona ma wprawdzie pochodzenie zydowskie ale to nie powod abys bila tu piane z tego powodu . Tia...Komorowski jest ruskim, ale ty nigdy nie bijesz piany, ty tylko wszystkich "nazywasz po imieniu".
|
N paź 11, 2015 12:23 |
|
 |
Dariusz-555
|
Ruskim tez nie jest . kombinuj dalej .
|
N paź 11, 2015 13:13 |
|
|
|
 |
andej
|
Ustawa podpisana przez BK o in vitro Alus napisał(a): A plusów żadnych...... Jakie plusy? To, że uśmierca się się wiele istnień, aby jedno dwa zostały? Lepsze rezultaty daje naprotechnologia. Ale nie ma tu biznesowego lobby. I nie jest forsowana przez lewicę. Uważam, lepiej osiągać rezultat taniej i skuteczniej. A nie koniecznie w zgodzie z europejskimi naciskami. Uważam, że dawanie życia kosztem zabieranie innym jest nieetyczne. Kael napisał(a): Ale andej: zawsze zapladniano wiecej jajeczek. To zadna nowina. No chyba, ze chcesz powiedziec, ze Kosciol w Polsce zauwazyl, ze do in vitro plynie duza kasa, ktora mozna by wykorzystac, hmmm.... gdzieindziej?  Inaczej mowiac, dopiero ilosc otworzyla biskupom oczy na problem? Huzia na biskupó. Huzia na Kościół. Masz prawo być przeciwna nauce Kościoła. Nikt nie musi wierzyć. Nikt nie musi uznawać życia za najwyższą wartość. Ale powinien. Gdy skala była mała, nie stanowiło to tak ważnego problemu. Problem w masowości. W zachęcaniu finansowaniem. Pieniądze, z pewnością można by było wykorzystać na rozwój naprotechnlogii. Taniej i skuteczniej. Jeśli uważasz, że Kościół działa tylko dla pieniędzy, to ranisz mnie. Uważam się za wierzącego i taka teza obraża moje uczucia. Nie twierdzę, że Kościół nie popełnia błędów. Ale stara się je naprawiać. Tak jak każdy wierzący. Usiłujesz przekonać, że dla kasy warto jest pozbawiać życia zapłodnione komórki? Dla osób wierzących jest to naganne. Jako taki, sprzeciwiam się finansowaniu tego procederu z moich podatków.
|
N paź 11, 2015 13:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Uwazasz, ze jak grzeszy jednostka, to juznie trzeba o tym mowic?
Z ta masowoscia to tez roznie bywa. Za socjalizmu aborcje byly powszechne u masowe. A z ambony jakby nic o tym slychac nie bylo. Teraz, kiedy, przynajmniej zgodnie z prawem, aborcji jest mbiej, ja z ambony slyszalam u jednego ksiedza trzy kazania w kolejne niedziele i swieta o ... aborcji wlasnie.
I bede sie upierac, ze wlasciwe wychowanie do podstaw chrzescijanskich dawaloby wiecej niz akcje anty: aborcjom, in vitro, gender.... Co ktoremu ksiedzu akurat podchodzi.
|
N paź 11, 2015 14:07 |
|
 |
niewiarek
|
Nie oceniam wartości człowieka po stroju. Ale jak wybierasz się na ważną uroczystośc to zakładasz sweter, czy raczej garnitur? Oczywiście, możesz iśc jak Ci się podoba, nawet w porwanych spodniach. Ale nie chciałbym, aby ktoś taki reprezentował mnie na międzynarodowym forum.
|
N paź 11, 2015 18:21 |
|
 |
niewiarek
|
Nie spodziewałem się, że w czasie gdy napiszę swoją odpowiedz wyskoczy tyle innych wypowiedzi. Teraz ta moja wygląda jak wyrwana z kontekstu.
Chodziło mi o odpowiedz na to co napisał Alus:
"Mierzenie wartości człowieka wedle stroju ośmiesza bajka "Król jest nagi"."
|
N paź 11, 2015 18:32 |
|
 |
niewiarek
|
Bardzo ciekawa wypowiedz przeciwnego in vitro i troskliwego o życie zarodków andeja: Cytuj: Gdy skala była mała, nie stanowiło to tak ważnego problemu. Czyli zabicie jednego zarodka, czytaj jednego życia wg Tego chrześcijanina nie stanowi problemu. A dwóch, pięciu, tysiąca? Kiedy zacznie się problem? Andey: Cytuj: Problem w masowości. Czyli przy jakiej skali? 1 milion, 10 milionów? Wtedy chrześcijanin budzi się i zaczyna krzyczeć o zabijaniu ludzkich istnień. Ależ jaja Andey: Cytuj: Jeśli uważasz, że Kościół działa tylko dla pieniędzy, to ranisz mnie. To nie ja Cię ranie, a Twój pazerny kościół. Ja jedynie stwierdzam przykre fakty takich działań. Ot choćby takie malutkie zdarzenie, doświadczone na własnej skórze. Jest okres kolędowania. Zgadzam się na przyjęcie w domu księdza ze względu na to, że żona jest wierząca. Biały obrus na stole, świeczki, krzyżyk i oczywiście koperta z datkem pieniężnym w środku. Kończy się kolendowa wizyta księdza, już stoi w drzwiach, jeszcze tam rozmawiamy o tym jak trudno połączyć finansowo jeden koniec miesiąca z drugim. I w tym momencie pada zdanie: A ta koperta na stole to jest dla mnie? Oczywiście, że tak! Moje faut pas. W ferworze rozmowy umknęło mi z głowy o wręczeniu księdzu tej koperty. Zgadnij andus jakie myśli były w mojej głowie po takiej wizycie księdza.
|
N paź 11, 2015 19:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niewiarek! Co Twoje dywagacje na temat kolędy mają wspólnego z pytaniem:Jaki jest Prezydent Duda?; przecież Prezydent Andrzej Duda nie jest księdzem.
|
N paź 11, 2015 19:51 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Przypominam, że regulamin nakazuje pisać zgodnie z zasadami języka polskie. Małą literą pisane słowo "kościół" oznacza budynek, a nie instytucję, bo to drugie pisze się dużą literą.
I przestań tak nagminnie offtopować.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N paź 11, 2015 20:56 |
|
 |
niewiarek
|
Jeżeli ktoś w temacie: Jaki jest Prezydent Duda? pisze: Cytuj: Jeśli uważasz, że Kościół działa tylko dla pieniędzy, to ranisz mnie to wydaje mi się, że mogę odpowiedzieć co sądzę. Jeśli ktoś jest "offtop", to chyba też mogę. Soul33: Cytuj: Przypominam, że regulamin nakazuje pisać zgodnie z zasadami języka polskie. Małą literą pisane słowo "kościół" oznacza budynek, a nie instytucję, bo to drugie pisze się dużą literą. Zgadzam się z Tobą. Przepraszam za niedopatrzenie. Zapewniam, że nie miałem złych intencji pisząc to słowo z małej litery. Zawsze jestem zadowolony z konstruktywnej krytyki pod moim adresem. Zabawne jest jak moderator/Moderator* (*właściwe słowo wybrać, bo już zgłupiałem, pisać z małej czy dużej litery) zwraca uwagę, aby: Cytuj: pisać zgodnie z zasadami języka polskie. Kiedyś, dawno temu w jakimś piśmie wyczytałem: bardzo przepraszamy, ale w poprzednim numerze naszego pisma wkradła się pomyłaka. Soul33, nie bierz tego do siebie na poważnie. Takie rozluznienie po wygranym meczu z Irlandią 2:1.
|
N paź 11, 2015 22:15 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Faktycznie, zabawnie wyszło. To na pewno z powodu meczu 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N paź 11, 2015 22:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jakie plusy? To, że uśmierca się się wiele istnień, aby jedno dwa zostały? A wiesz ile istnień ginie naturalnie? Aktualnie w mojej rodzinie zaistniały 2 przypadki ciąż bliźniaczych, przy czym w pierwszych 2 miesiącach jeden płód obumarł i został wchłonięty. Znajoma lekarka mówi, że staje się to coraz częstsze, bo kobiety późno decydują sie na dzieci, a w wieku ponad 35 lat częstotliwość ciąż bliźniaczych znacząco wzrasta. W znacznej części dochodzi do obumarcia płodów. A ile ciąż obumiera w naturalny sposób, gdy same kobiety nie mają świadomości, że właśnie poroniły i często tłumaczą sobie nieterminową miesiączkę przeziębieniem, stresem. Cytuj: Lepsze rezultaty daje naprotechnologia. Nie istnieją dane liczbowe potwierdzające to.
|
Pn paź 12, 2015 8:06 |
|
|
|