PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
niewiarek
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Co zdążył zrobić pan "zero"? Wystarczy śledzić wypowiedzi na forum. Choćby ta. Johnny99 pisze: Cytuj: A tymczasem Ziobro już pierwszego dnia:
-- O WYROKU NA MARIUSZU KAMIŃSKIEGO: Skandaliczny, niczym nieuzasadniony. Coś dodać? medieval_man pisze: Cytuj: Złożył wieniec i zapalił znicz przy tablicy upamiętniającej ofiary sprawiedliwości na służbie reżimu i obiecał, że to się musi zmienić? No doprawdy wyczyn godny co najmniej nagrody Nobla. Takimi pierdółkami można zapychać buzie naiwniakom. Będą się epatować i siusiać po nóżkach. andej pisze: Cytuj: Ale też zainteresował mnie problem "decyzji o brzuchu". Dlaczego tylko kobiety mają do tego mieć prawo do tego? Czy w dobie równouprawnienia i demokracji mężczyzna nie powinien posiadać identycznych praw? Dlaczego ma to być jedynie prawo do brzucha, a nie także piety, łokcie, klatki piersiowej, czy głowy? Ileż razy ma przewijać się przez fora ten sam temat? Jeśli masz ochotę, to amputuj sobie mózg. Bez względu na to, czy jesteś kobietą czy mężczyzną. Dokonaliśmy wyboru? Pamiętaj, że ten wybór PiS-u nie dotyczy wszystkich. Ogromna rzesza Polaków miała inne zdanie. Dla Ciebie przestali istnieć? ErgoProxy pisze: Cytuj: I że nie potrafi się wznieść na poziom wymiany rozumnych poglądów No gratuluję określenia "rozumne poglądy" ErgoProxy: Cytuj: to rozmaite niewiarki zaczną drzeć ryje ' albo: Cytuj: zaczniesz do niej drzeć ryja No faktycznie. Jest do czego wznosić się. Nie dla mnie takie "rozumne poglądy".
|
Wt lis 17, 2015 15:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
K...wa. Cytuj: Polacy wybrali PiS, bo mają dość tkwienia po pas w szambie. Wolą po uszy. UWAGA. Niniejszym oficjalnie przepraszam niewiarka za przypisanie mu autorstwa powyższych słów. Niewiarek tego NIE napisał – zrobiła to ototoksyczna. W związku z tym posądzenie niewiarka o darcie ryja było z mojej strony nieuzasadnionym pomówieniem. Przepraszam niewiarka raz jeszcze.
|
Wt lis 17, 2015 15:41 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Alus napisał(a): Czyżby ocenę działań człowieka dokonuje się na zasadzie: do wczoraj i od wczoraj? No cóż... niewiarek napisał: Cytuj: Już w pierwszych minutach swego rządzenia pokazuje czego możemy oczekiwać. Myślałem, że ma zamiar oceniać aktualną kadencję Ziobry
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt lis 17, 2015 15:49 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
|
niewiarek napisał(a): Co zdążył zrobić pan "zero"? Wystarczy śledzić wypowiedzi na forum. Choćby ta. Johnny99 pisze: Cytuj: A tymczasem Ziobro już pierwszego dnia:
-- O WYROKU NA MARIUSZU KAMIŃSKIEGO: Skandaliczny, niczym nieuzasadniony. Czy powiedział to przed, czy po objęciu funkcji? niewiarek napisał(a): Coś dodać? medieval_man pisze: Cytuj: Złożył wieniec i zapalił znicz przy tablicy upamiętniającej ofiary sprawiedliwości na służbie reżimu i obiecał, że to się musi zmienić? No doprawdy wyczyn godny co najmniej nagrody Nobla. Takimi (censored) można zapychać buzie naiwniakom. Będą się epatować i siusiać po nóżkach. A gdzie ja napisałem, że to niesamowity wyczyn? Ot, zwykła przyzwoitość. Natomiast Ty nigdzie nie napisałeś, co tak strasznego zrobił Ziobro od chwili przejęcia funkcji ministra... Ale krytykować już zacząłeś.
|
Wt lis 17, 2015 15:52 |
|
 |
niewiarek
|
medieval_man pisze: Cytuj: A gdzie ja napisałem, że to niesamowity wyczyn? Ot, zwykła przyzwoitość. I takimi bzdurkami warto zaśmiecać forum? To napisz jeszcze gdzie ostatnio klęczał PAD. Będzie bardzo frapująca informacja. Pewnie wszyscy zwolennicy PiS-u już przestępują z niecierpliwością z nogi na nogę, aby poznać te rewelacje. Nie jestem osobistym kronikarzem notującym wszystkie momenty beknięcia, puszczenia bąka przez PiS-owskich geniuszy. Nie wiem kiedy P. B. Szydło wygłosiła swoją sugestię, przed czy po ogłoszeniu że jest Premierem: – Wierzę, że sprawiedliwość będzie po stronie Mariusza KamińskiegoCzy coś więcej dodawać? Sędziowie. Chyba wiecie po czyjej stronie ma być sprawiedliwość?
|
Wt lis 17, 2015 16:39 |
|
|
|
 |
niewiarek
|
@medieval_man: Cytuj: Czy powiedział to przed, czy po objęciu funkcji? Widzę, że masz problem z poruszaniem się po internecie. Ze znalezieniem podstawowych informacji. Specjalnie dla Ciebie wyszukałem gdzie i kiedy P. Minister Z. Ziobro wypowiedział się o wyroku dot. P. Mariusza Kamińskiego: "Uważam ten wyrok za skandaliczny pod względem merytorycznym i niczym nieuzasadniony".Miejsce i czas tej wypowiedzi? Proszę bardzo: Program "Dziś wieczorem” (TVP Info), godz. 20:32 wczoraj. Chyba już był mianowany na Ministra? Potrzebujesz informacji gdzie i kiedy? Chyba już spowszedniało takie określenie: "to sobie wygooglaj".
|
Wt lis 17, 2015 17:31 |
|
 |
niewiarek
|
P. M. Kamiński został uniewinniony przez PAD. PAD ma takie prerogatywy, że nie musi się tłumaczyć, wyjaśniać dlaczego tak zrobił. Informacje jescze nieoficjalne. @medieval_man zawsze b. ciekawego i analizującego z kiedy pochodzi informacja i kto ją podał: TVN24 dn. 17.11.2015 o godz. 18:45. Jak informacje potwierdzą się, będziemy mieli wyłożenie kawy na ławę jak działa prawo i jaka jest sprawiedliwość w wykonaniu urzędników Prawa i Sprawiedliwości
PAD ułaskawił 4-ch funkcjonariuszy CBA w tym P. M. Kamińskiego. Już informacja oficjalna z ust Andrzeja Dery Sekretarza Stanu w Kancelarii Prezydenta. @medieval - informacja z godz. 19:02.
Rączka rączkę myje. Skojarzenia? Pisiorki, jesteście niewinni, jeśli ktoś was skazał to tylko ze względów politycznych. PAD was wyciągnie. A jak nie on to Min. Sprawiedliwości. Nie trzeba długo czekać, żeby zobaczyć co będzie nas czekać, co będziemy mieli okazję obserwować przez najbliższe 4 lata.
Niemcy już dzisiaj rano zostali obszczekani przez nowego urzędnika Pani Premier P. Błaszczykowskiego używającego argumentów godnych dziecka w piaskownicy. Już załatwia te poprawne stosunki z najbliższymi sąsiadami, partnerami gospodarczymi. Poczujemy to na swojej skórze. Nastąpi wzrost podaży na pracowników. Spadek bezrobocia. Coraz ściślejsza współpraca z naszymi sąsiadami. Został jeszcze do obrażenia Prezydent Putin. Przypuszczam, że P. Błaszczykowski wyciągnie swoją szabelkę przeciwko kolejnemu sąsiadowi już za kilka godzin, no może za kilka dni. Nie będzie długo czekał.
Jakiś tam mały ruch przygraniczny? To że dziesiątki, a może setki tysięcy ludzi może jakoś się utrzymać finansowo to temu Panu wisi i powiewa. On się za swoją pensję wyżywi.
A Wy? Martwcie się sami. Głosowaliście, albo mogliście głosować.
|
Wt lis 17, 2015 19:22 |
|
 |
Grzegor
|
to już oficjalna informacja: Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej postanowieniem z 16 listopada 2015 roku zastosował prawo łaski wobec czterech osób - korzystając z prerogatywy określonej w art. 139 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej" - poinformowano w komunikacie na stronie Kancelarii. Zgodnie z art. 139. Konstytucji prezydent Rzeczypospolitej stosuje prawo łaski. Prawa łaski nie stosuje się do osób skazanych przez Trybunał Stanu. Zapewne medieval_man i inni zwolennicy PiSu wyjaśnią nam wkrótce etyczny aspekt tej decyzji "prezydenta" Polski.
|
Wt lis 17, 2015 19:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
niewiarek napisał(a): Pisiorki, jesteście niewinni, jeśli ktoś was skazał to tylko ze względów politycznych. PAD was wyciągnie. Nie ma lekko. Pospieszyli się z tym ruchem, bo prezydent ułaskawia, tzn. uwalnia od kary, ale nie zmienia orzeczenia sądu o winie. Wygląda na to, że o Kamińskim będzie można mówić per "przestępca", bo został uznany za winnego i skazany 
|
Wt lis 17, 2015 19:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
E... chcesz powiedzieć, że ułaskawienie zamyka ścieżkę prawną i procesu w drugiej instancji już nie będzie?
|
Wt lis 17, 2015 19:42 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
niewiarek napisał(a): medieval_man pisze: Cytuj: A gdzie ja napisałem, że to niesamowity wyczyn? Ot, zwykła przyzwoitość. I takimi bzdurkami warto zaśmiecać forum? Nie wykręcaj kota ogonem: Pisałeś o tym, jakie to straszne rzeczy uczynił Ziobro po mianowaniu go na ministra. Zapytałem jakie i wskazałem, że jedyne, co zdążył zrobić to złożyć kwiaty i zapalić znicz. Nie wskazałeś, co strasznego uczynił. Faktycznie, Ziobro skrytykował wyrok (nieprawomocny) gdy już został ministrem. Czy adwokat zaskarżający nieprawomocny wyrok też narusza według Ciebie zasadę niezawisłości sądów? Co do ułaskawienia Kamińskiego. Bardzo dobry ruch Prezydenta. Wskazują na to głosy oburzenia w PO i okolicy.
|
Wt lis 17, 2015 19:43 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
ErgoProxy napisał(a): E... chcesz powiedzieć, że ułaskawienie zamyka ścieżkę prawną i procesu w drugiej instancji już nie będzie? Zdaje się, że tak.
|
Wt lis 17, 2015 19:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O, to Kamiński nie będzie mógł się oczyścić z zarzutów? Jakie jajca, jeśli tak jest w istocie. : ))) PADME pokazuje pazurki.
|
Wt lis 17, 2015 19:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ErgoProxy napisał(a): E... chcesz powiedzieć, że ułaskawienie zamyka ścieżkę prawną i procesu w drugiej instancji już nie będzie? Jasne. No, jak może być druga instancja?  A z orzeczenia drugiej znowu ułaskawienie prezydenckie? Ułaskawienie zawsze kończy sprawę.
|
Wt lis 17, 2015 19:59 |
|
 |
niewiarek
|
medieval_man pisze: Cytuj: Faktycznie, Ziobro skrytykował wyrok (nieprawomocny) gdy już został ministrem. Czy adwokat zaskarżający nieprawomocny wyrok też narusza według Ciebie zasadę niezawisłości sądów? Czy do Ciebie dociera jaka jest różnica między adwokatem a ministrem sprawiedliwości? Jeśli wydający wyrok sędzia słyszy czego oczekuje od niego jego szef to pewnie mogą pojawić się u niego wątpliwości typu, czy być w zgodzie z prawem czy lepiej być w zgodzie z szefem i dalej mieć posadę? To takie skomplikowane do pojęcia? To jest sugerowanie wyroku przez szefa. Jakiś tam adwokat nie ma tutaj znaczenia. Takie zachowanie już na samym początku urzędowania? To mało? Nie wiem jak jeszcze prościej można to wytłumaczyć. Zero to zero.
|
Wt lis 17, 2015 20:00 |
|
|
|