Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 6:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
akruk napisał(a):
No to jaka tam realizacja "woli suwerena", skoro poparcie mają od zaledwie 37%, nawet nie od połowy Narodu, którym sobie tak ochoczo gęby wycierają?

Brak argumentów?
Za to oczywiście cała TO ma według ciebie poparcie dużo większe?
Policzmy:
21%+16% = 37%
Patrz tyle samo!
I co? W imieniu 37% tego suwerena TO robi zadymę na salonach europejskich? Żałosne.

Bo PSL już pomału przestaję liczyć.
No, ale możesz sobie doliczyć jeszcze PSL i Korwina oraz resztę planktonu.

Śr maja 18, 2016 18:34
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
akruk napisał(a):
No to jaka tam realizacja "woli suwerena", skoro poparcie mają od zaledwie 37%, nawet nie od połowy Narodu, którym sobie tak ochoczo gęby wycierają?

Brak argumentów?
Za to oczywiście cała TO ma według ciebie poparcie dużo większe?
Policzmy:
21%+16% = 37%
Patrz tyle samo!
I co? W imieniu 37% tego suwerena TO robi zadymę na salonach europejskich? Żałosne.

Bo PSL już pomału przestaję liczyć.
No, ale możesz sobie doliczyć jeszcze PSL i Korwina oraz resztę planktonu.

Bo przecie oczywiste jest, że 37% jest więcej niż reszta.....zapewne 32% zwolenników rządu PiS stanowi więcej niż 35% przeciwników i 29% obojętnych.

Śr maja 18, 2016 18:39
Czego nie rozumiesz? Nie nauczyli w szkole liczenia do stu i porównywania procentów?
37% to mniej niż połowa, więc wycieranie sobie mordy realizowaniem "woli suwerena" przez PiS-owskich propagandzistów to nic innego niż bezczelne kłamstwo w żywe oczy. Nie mają poparcia ani nawet połowy Narodu, w imieniu którego tak ochoczo gardłują, o większości nawet nie wspominając. Japy w kubeł ze swoją propagandą, bo jesteście tylko pyskatą i butną MNIEJSZOŚCIĄ, która psim swędem dorwała się do władzy!

Śr maja 18, 2016 18:43
Alus napisał(a):
Poparcie dla rządu Szydło: zwolennicy - 32%, przeciwnicy -35%, obojętni -29
http://wyborcza.pl/1,75398,20094758,top ... -cbos.html

To jest początek rządu PiS. Porównajmy z początkiem rządu PO:
Cytuj:
45% ankietowanych przez CBOS popiera gabinet Donalda Tuska; 22% określa się jako przeciwnicy rządu; 29% wyraża wobec niego obojętność - wynika z sondażu CBOS.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... &_ticrsn=3

medieval_man napisał(a):
Patrz tyle samo!

Nadal daleko do połowy, a nawet do początków rządu PO PSL.

Śr maja 18, 2016 18:47
Moderator

akruk napisał(a):
Czego nie rozumiesz? Nie nauczyli w szkole liczenia do stu i porównywania procentów?
37% to mniej niż połowa, więc wycieranie sobie mordy realizowaniem "woli suwerena" przez PiS-owskich propagandzistów to nic innego niż bezczelne kłamstwo w żywe oczy. Nie mają poparcia ani nawet połowy Narodu, w imieniu którego tak ochoczo gardłują, o większości nawet nie wspominając. Japy w kubeł ze swoją propagandą, bo jesteście tylko pyskatą i butną MNIEJSZOŚCIĄ, która psim swędem dorwała się do władzy!

(wytłuszczenie moje m_m)
Ja zrozumiałem, że te 37,58% osiągnięte przez PiS dało absolutną większość w Parlamencie zgodnie z polskimi przepisami.
Tak więc polska Konstytucja i polska demokratyczna ordynacja wyborcza dała PiS większość w wyniku poparcia przez suwerena i rozproszenia pozostałych głosów suwerena na odchodzące gwiazdki.
Podobnie i PO i Nowoczesna nie mają poparcia ani nawet połowy Narodu, w imieniu którego tak ochoczo gardłują, o większości nawet nie wspominając.

A co do "japy w kubeł" to cieszę się, że pokazujesz swoją prawdziwą twarz: nienawistnika i prostaka.

Śr maja 18, 2016 18:52
Zobacz profil WWW
Moderator

Helenka napisał(a):
Nadal daleko do połowy, a nawet do początków rządu PO PSL.

Masz rację... i co z tego?
Było, minęło...
Ja piszę o tu i teraz a nie o tam i kiedyś
Lubisz zmieniać temat, prawda?

Śr maja 18, 2016 18:54
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Ja zrozumiałem, że te 37,58% osiągnięte przez PiS dało absolutną większość w Parlamencie zgodnie z polskimi przepisami.
Większość do rządzenia ZGODNIE Z PRAWEM i dobrym obyczajem, a nie do nocnych zmian prawa, zaprzysięgania swoich koleżków w środku nocy, łamania procedur, Konstytucji... i uzasadniania wszystkich brudnych zagrywek butnymi hasłami, iż "taka jest wola Narodu", "realizujemy wolę suwerena". Nie, Naród wcale tego nie chciał. Zamknijcie propagandowe japy, jesteście MNIEJSZOŚCIĄ, nie wypowiadacie się w imieniu Narodu, tylko we własnym, mniejszościowym, oszuści!

medieval_man napisał(a):
A co do "japy w kubeł" to cieszę się, że pokazujesz swoją prawdziwą twarz: nienawistnika i prostaka.
[/quote]Nienawistnika i prostaka, bo mówię do nienawistników i prostaków w języku, jakim się sami posługują? W języku obelg i nienawiści? Na nic innego nie zasługują. Oczywiście, że za promowanie w życiu publicznym tego schamienia nienawidzę PiS. Nigdy tego nie ukrywałem. To powrót dyktatury ciemniaków.

Śr maja 18, 2016 19:06
medieval_man napisał(a):
Masz rację... i co z tego?
Było, minęło...
Ja piszę o tu i teraz a nie o tam i kiedyś
Lubisz zmieniać temat, prawda?

Nie zmieniam tematu. Poruszam się wciąż w tym samym, a ze wynosisz pod niebiosy PiS, zrobiłam porównanie (na tym polega dyskusja, bo inaczej to tylko sprawozdanie). No, ale dla Ciebie jest ważne o ile procent PiS ma więcej niż PO. Nie tak się mierzy zaufanie narodu do rządu, chyba że tym narodem jest tylko lepszy sort, a ten gorszy jest ubezwłasnowolniony, to wtedy PiS ma 100% poparcia. :?

Śr maja 18, 2016 19:08
Moderator

akruk napisał(a):
medieval_man napisał(a):
Większość do rządzenia ZGODNIE Z PRAWEM i dobrym obyczajem, a nie do nocnych zmian prawa, zaprzysięgania swoich koleżków w środku nocy, łamania procedur, Konstytucji... i uzasadniania wszystkich brudnych zagrywek butnymi hasłami, iż "taka jest wola Narodu", "realizujemy wolę suwerena". Nie, Naród wcale tego nie chciał. Zamknijcie propagandowe japy, jesteście MNIEJSZOŚCIĄ, nie wypowiadacie się w imieniu Narodu, tylko we własnym, mniejszościowym, oszuści!

Przyjemnie czyta się takie napady bezsilności.
Nawet mi trochę cię szkoda...
akruk napisał(a):

medieval_man napisał(a):
Nienawistnika i prostaka, bo mówię do nienawistników i prostaków w języku, jakim się sami posługują? W języku obelg i nienawiści? Na nic innego nie zasługują. Oczywiście, że za promowanie w życiu publicznym tego schamienia nienawidzę PiS. Nigdy tego nie ukrywałem. To powrót dyktatury ciemniaków.

Uważaj, bo ci żyłka pęknie...
;-)
Dobrze, że nie ty jesteś u władzy, bo nie wiem jaka piana by się wtedy toczyła z mediów... :D

Podsumowując: argument krzyku i obelg pojawia się wtedy kiedy brak innych argumentów.

Śr maja 18, 2016 20:43
Zobacz profil WWW
O, to to, medieval. Slychac to ciagle z mownic sejmowych, kiedy PiS sie produkuje.
Ciekawe skad takie nagromadzenie samych negatywow w tym “audycie“ i dlaczego jednak kraj kwitnal (bo dzis juz nie, co sami widzicie) w momencie przejecia wladzy przez PiS?

Klamac trzeba umiec inteligentnie. PiS nawet tego nie potrafi.

Śr maja 18, 2016 20:50
m_m
Baaaardzo merytoryczny post, jak każda (prawie) wypowiedź PiS i jego elektoratu :?

Śr maja 18, 2016 20:57
Helenka napisał(a):
m_m
Baaaardzo merytoryczny post, jak każda (prawie) wypowiedź PiS i jego elektoratu :?

Podobna do tej dzisiejszej posła Terleckiego o wypowiedzi Morawieckiego wybór między dżumą i cholerą.....pojechał po Morawiecki równo.
Gdy dziennikarz podpowiedział, że tak wypowiedział się tak nie Kornel a Mateusz, pan Terlecki zaczął z innej bańki - łagodnie, wyrozumiale.
Ot - mowa wasza tak..tak..nie..nie.....

Śr maja 18, 2016 21:07
Moderator

Helenka napisał(a):
m_m

a co merytorycznego można odpowiedzieć na obelgi i wyrazy nienawiści.
Jak to gdzieś powiedziano: "Nie rzucajcie pereł przed wieprze".

Śr maja 18, 2016 21:16
Zobacz profil WWW
Alus napisał(a):
Podobna do tej dzisiejszej posła Terleckiego o wypowiedzi Morawieckiego wybór między dżumą i cholerą.....pojechał po Morawiecki równo.
Gdy dziennikarz podpowiedział, że tak wypowiedział się tak nie Kornel a Mateusz, pan Terlecki zaczął z innej bańki - łagodnie, wyrozumiale.
Ot - mowa wasza tak..tak..nie..nie.....

Poproszę o link, bo nie jestem w temacie.
medieval_man napisał(a):
a co merytorycznego można odpowiedzieć na obelgi i wyrazy nienawiści.
Jak to gdzieś powiedziano: "Nie rzucajcie pereł przed wieprze".

Lepiej nic nie odpowiadać, ale to Twój wybór. Na moje merytoryczne pytanie nie odpowiedziałeś, a na obelgi kruka tak. Widać uwielbiasz taplać się w błocie :?

Śr maja 18, 2016 21:19

Kael napisał(a):
O, to to, medieval. Slychac to ciagle z mownic sejmowych, kiedy PiS sie produkuje.
Ciekawe skad takie nagromadzenie samych negatywow w tym “audycie“ i dlaczego jednak kraj kwitnal (bo dzis juz nie, co sami widzicie) w momencie przejecia wladzy przez PiS?

Klamac trzeba umiec inteligentnie. PiS nawet tego nie potrafi.

kraj kwitnął czy kwitł ? - no , mamy na mysli oczywiscie tak zwany rozwoj za poprzedniej ekipy .

Śr maja 18, 2016 22:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264 ... 622  Następna strona