Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 13:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 135  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość
Pisałeś?..."Jest to druga sytuacja po 1939 kiedy zaczęto ewakuować szpital"...to druga czy kolejna po ewakuacji za rządów PiSu? :D
A na marginesie sprawdza się przysłowie, że "Polak przed szkodą i po szkodzie głupi".....brytyjczycy zamrozili dyrektywy UE o 48 godzinnym tygodniu pracy do 2012r a parlamentarzyści polscy w sierpniu 2007r przyjęli jednogłośnie!!!!!....gdy nic nie rozwiązano w kwestii SZ a tylko "Religa jeżdził do Radomia".
Polecam artykuł J. Dudały - "Chirurg-żabojad a sprawa polska" w Gościu Niedzielnym.

Pt sty 11, 2008 9:40
Ja już od wielu miesięcy wykazuję, że naszych polityków absorbuje najwięcej ich własny interes, a nie problemy polskiego społeczeństwa.
Jakoś nie może to do Was trafić tak oczywista prawda i jak dzieci wierzycie, że kolejne rządu coś tutaj zmienią.
Nie ma na dzień dzisiejszy takiej siły politycznej, żeby dokonała się prawdziwa przemiana mentalności naszych polityków, i zaczeli bardziej dbać o interes obywateli, a nie o swój.
Czy Ty nie widzisz, że tak hołubiona - przez Ciebie - Platforma większość swojej energii poświęca udupieniu PiS zamiast zabrać się za problemy SZ i inne.
Cały czas trwa wojna o władze i stołki, tylko na czas wyborów politycy udają, iż się frasuja sytuacja ojczyzny i rodaków.
Alus obudź się i przejrzyj na oczy.

Pt sty 11, 2008 9:53
(...)
Jak to się dzieje, że wtedy prokuratura nic nie wykryła w nagraniu Ziobry, a teraz szuka tam manipulacji i powołuje biegłego.
Z tego co pamietam, to biegli badali już ta taśmę i nic nie wykryli.
W ten sposób zachowanie prokuratury daje wiele do myślenia.
(...).

Owszem, to daje do myslenia, dlaczego prokuratorzy pod rzadzami Wyszyńskiego Małostkowych Braci bali się podnieść sprawę zniszczenia koronnego dowodu, czyli oryginalnego nagrania.
Wyjasni to komisja do sprawa zbadania bezprwanych nacisków w czasch 2 lat kaczystowskich rzadów. I nie za 4 lata jecz juz w najbliższym czasie

Pt sty 11, 2008 9:57
Problem polega na tym, że naciski były, są i będą, i żadna komisja nic tu nie zmieni.
Wszystko zależy od samego wymiaru sprawiedliwości, żeby w końcu - wymiar - stał się niezawisły i apolityczny, wtedy politycy nie będa mieli tam nic do szukania.
A jak jest (tak jak z koniem) każdy widzi.
Teraz PO robi tam co chce i dokładnie kopiuje zachowanie PiS w tym względzie.

Pt sty 11, 2008 10:06

http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=po42.txt
http://wiadomosci.onet.pl/1671617,11,1,1,item.html

Ojej, nasz dziennik się zbulserwował :D Podobnie jak pan były polityk LPR Orzechowski. :D

Zraniła uczucia katolików, oh lol, to już normalnie przesada, brak słów i żenada. Brawo dla Tuska za inteligentną odpowiedź.

Pt sty 11, 2008 11:09
Jakby chodziło o całowanie rabina lub Mahometa, to dopiero była by chryja na cały świat, a tak można sobie poużywać na księdzach, bo oni nie sa niczym chronieni.
Czym więcej naplujemy na kościół, tym bardziej trendy i bliżej cywilizowanej Europy.
Oklaski na stojąco dla córki Tuska.
Przynajmniej teraz wiemy, gdzie stoi ZOMO, gdzie prawi ludzie, a gdzie wrogowie kościoła.
Nie ma to jak klarowność sytuacji, szczególnie dla przyszłego elektoratu.
I za to jestem wdzięczny, że córka Tuska robi mu koło zadka.
Bardzo mnie to cieszy panno Tusk. Oby tak dalej.

Pt sty 11, 2008 11:25

Jakby chodziło o całowanie rabina lub Mahometa, to dopiero była by chryja na cały świat, a tak można sobie poużywać na księdzach, bo oni nie sa niczym chronieni.

Bo nasz kraj to wolny kraj.

Cytuj:
Przynajmniej teraz wiemy, gdzie stoi ZOMO, gdzie prawi ludzie, a gdzie wrogowie kościoła.

Sam jesteś ZOMO.

Psioczenie na Tuska za zachowanie jej córki jest conajmniej śmieszne. I to dorosłej córki, która już sama odpowiada za swoje czyny.

Pt sty 11, 2008 11:33

Otso Ci biega. Pra lat na yrunkach po ktorych jest sie w stanie wskazujacym to cacy, a stój biskupa na balu przebierańców to obraza boska?
Reagujesz na też zart własnie jak nawiedzony rabin alibo inny mułła :razz: :razz: :razz:

Pt sty 11, 2008 11:50
................

Psioczenie na Tuska za zachowanie jej córki jest conajmniej śmieszne. I to dorosłej córki, która już sama odpowiada za swoje czyny.

Ja nie mówię o odpowiedzialności, tylko o tym jak została przez Tusków wychowana i w poszanowaniu jakich wartości.
teraz widzimy efekty tego wychowania, czy raczej jakim wartościom Tusk i jego rodzina hołduje.
Ja napisałem wcześniej, niech się właśnie Tusk odsłoni i pokaże całemu elektoratowi kim naprawdę jest on sam i jego cała rodzina.
Niech go wybieraja ci właśnie którzy pluja na kościół i nie ma dla nich żadnej wartości oprócz materialnych.
Prawnie to ona wyszła spod skrzydełek swoich rodziców, ale jest też ich odzwierciedleniem, odbiciem, odbitka, kalką.
Jaka córka, taki ojciec, tym bardziej, że on akceptuje takie zachowanie i nie widzi w tym nic zdrożnego.
Potwierdza więc wszystko to co wcześniej napisałem.

Pt sty 11, 2008 11:58
Problem polega na tym, że naciski były, są i będą, i żadna komisja nic tu nie zmieni.
Wszystko zależy od samego wymiaru sprawiedliwości, żeby w końcu - wymiar - stał się niezawisły i apolityczny, wtedy politycy nie będa mieli tam nic do szukania.
A jak jest (tak jak z koniem) każdy widzi.
Teraz PO robi tam co chce i dokładnie kopiuje zachowanie PiS w tym względzie.

Nie jesteś obiektywny,. Jestem ateista wiec nie dbam o Twoje zbawienie i łamanie przez Ciebie ósmego przykazxania, ale przypominam,że to kaczyści boja sie jak diabeł świeconej wody komisji , w troej zakresue dizłania mieści sie rownież sprawa ewentualnych nacisków wywieranych przez prokuratora generalnego Zbigniewa Ziobrę na podległych mu prokuratorów rowniez w sprawie gwoździa.

Tak wiec jak narazie PO w tej sprawie nie nasladuje tylko wyjasnia czy poprzednicy nie łamali prawa.

A sprawa zniszczenia przez Ziobre koronnego dowodu w sprawie przeciekow wskazuje, że łamanie przez niego prawa jest bardzo prawdopodobne.

Pt sty 11, 2008 11:59
Prawdy to się dowiemy dopiero (może ) w następnej kadencji sejmu, kiedy będziemy rozliczać PO z rządzenia i nacisków, których zapewne się nie ustrzegą.
To kusi.

Pt sty 11, 2008 12:03
(...)
Jaka córka, taki ojciec, tym bardziej, że on akceptuje takie zachowanie i nie widzi w tym nic zdrożnego.
Potwierdza więc wszystko to co wcześniej napisałem.

A co w tym zdrożnego :?:
Powtarzam - reagujesz jak nawiedzony rabin albo jeszcze bardziej nawiedzony mułła :twisted:

Pt sty 11, 2008 12:03
Prawdy to się dowiemy dopiero (może ) w następnej kadencji sejmu, kiedy będziemy rozliczać PO z rządzenia i nacisków, których zapewne się nie ustrzegą.
To kusi.

Nie odwracaj kaczora ogonem.
B To jest komisja powołana miedzy innym do zbadania czy Ziobro łamał prawo.

Jezeli uważasz zeto zostanie wyjasnione dopiero wtedy gdy kaczyści zdobedą władze, to jeste s bardziej inteligentby inaczej , niz dopuszcza ustawa - bardzo tolerancyjna przecież :razz: :razz: :razz:

Pt sty 11, 2008 12:06
Ty wiesz swoje, ja swoje i zostańmy przy odrębnych wnioskach.

Pt sty 11, 2008 12:09
Cytuj:
A co w tym zdrożnego

Dla Ciebie nic i dlatego wybrałeś Tuska i PO.
To proste.
Możesz tutas wyprawiać co Ci się rzewnie podoba, a ja mam to w nosie, bo nie masz wpływu na politykę państwa, ale Tusk tak.
Będę piętnował każde jego niedobre (moim zdaniem ) posunięcie i jego szanownej rodziny, bo takie moje (i opozycji) prawo.

Pt sty 11, 2008 12:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 135  Następna strona