Autor |
Wiadomość |
Gita2
|
 Re: Wybory 2010
Elbrus napisał(a): Gita2 napisał(a): Cyryl napisał(a): Głosuj na Tuska,będziesz parobkiem u Niemca i Ruska Zgadza się to samo dotyczy Komorowskiego, ale o rym trochę trudniej. Głosujesz na Komorowskiego, to nie będzie już państwa polskiego! Świetnie Elbrus! Podpisuję się pod tym.
|
Cz maja 06, 2010 16:27 |
|
|
|
 |
Ukyo
|
No właśnie, ja bym wolała usłyszeć z ust Jarosława Kaczyńskiego jakies plany co do jego wizji prezydentury... A co do szoku to czekaj, Alus zbiera szczęke z podłogi, jak ja poskłada to mozę się odezwie wyrazić żal i ból rychła przegrana Komorowskiego.  PS. Jak dzieci się zachowujecie: Ha! Patrzcie, wygrywamy, ha, łyso wam? Buahahahaha! 
|
Cz maja 06, 2010 16:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ukyo, to jest wlasnie poziom PiSu ktorym sie chwala, ze sa taaaacy lepsi od POwcow (tak na marginesie, w Polsce sa jeszcze inne partie, o niezrzeszonych juz nie wspomne).
Ale widac, ze jezeli jeszcze ktos mial nadzieje, ze przez 5 lat PiS kultury i oglady nabral, to wlasnie moze sie przekonac, ze Jacek Kurski nie byl Palikotem PiSu ale przecietnym zwolennikiem tej partii.
My mamy krotka pamiec i pozwalamy sie kierowac glownie emocjami.
A potem bedzie, jak po poprzednich wyborach: moja znajoma powiedziala, kiedy emocje opadly i okazalo sie jakim politykiem jest Lech Kaczynski: "a ja go wybralam, bo on lubi zwierzeta, wiec myslalam ze to dobry czlowiek". Dobry czlowiek nie rowna sie dobry polityk. Ale to juz bylo za duzo do myslenia.
A tu widac, ze i dobrych ludzi w PiSie zaczyna brakowac...
|
Cz maja 06, 2010 16:36 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Jeśli chcecie klęski, a nie tylko przegranej, to wypuście na śwaitło dzienne Palikota. Niesiołowski powiedział, że Kaczyński będzie zmieciony. W cywilizowanym kazju taki ktoś podałby się do dymisji. Palikot, Niesiołowski, Wałęsa, Bartoszewski "ikony" platformy, niech jak najwięcej pokazują się publicznie. Klęska zapewniona.
|
Cz maja 06, 2010 16:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kamala napisał(a): Gita2, juz nas poinformowalas o tym, ze bedziesz wybierac Kaczynskiego. A moglabys przyblizyc nam jego program? W koncu, jezeli go wybierasz, to masz chyba jakies konkretne przeslanki poza tym, ze stracil brata?
Gita2, a mozesz mi udowodnic, ze nie mialam racji, zakladajac, ze zwolennicy PiSu unikaja odpowiedzi na konkretne pytania i odpowiedziec na moje?
|
Cz maja 06, 2010 16:44 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
Gita2 napisał(a): Niesiołowski powiedział, że Kaczyński będzie zmieciony. To jest ta napastliwa wypowiedź? Gita2 napisał(a): W cywilizowanym kazju taki ktoś podałby się do dymisji. Kto z ekipy rządzącej/parlamentarnej (PO) mógłby zostać przy życiu?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
Ostatnio edytowano Cz maja 06, 2010 16:47 przez Elbrus, łącznie edytowano 1 raz
|
Cz maja 06, 2010 16:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Zgadza się to samo dotyczy Komorowskiego, ale o rym trochę trudniej. Alus! Czy już otrząsnęłaś się z szoku po informacji poparcia dla Kaczyńskiego? Nie ma z czego  ......okaże się po wyborach komu opadnie. Te podpisy stanowią raptem 6% elektoratu. Zapomniałaś już jak tryumfalnie obwieszczałyście skład międzynarodowych delegacji na pogrzeb śp. L. Kaczyńskiego....i pamiętasz zapewne co z tych wyliczeń pozostało? Ukyo - takim prezydentem jak premierem....nie będziesz uwielbiała, to staniesz w szeregu ZOMO. Gita - jeszcze kilka dni i J. Kaczyński przemówi....a wtedy wiadomo jak polacy ponownie go pokochają - jak w pażdzieniku 2007r.
|
Cz maja 06, 2010 16:46 |
|
 |
Gita2
|
Alus! Twoja determinacja zniewala. Pomimo tego zniewolenia powiedz co sądzisz o sondażach, które dawały Twojemu fawotytowi bezapelacyjne zwycięstwo? Nie łudź się nadzieję, gdyż po przemówieniu poparcie dla Kaczyńskiego wzrośnie. Ja ma średnią satysfakcję, gdyż pełną będę nieć wówczas, gdy Komorowski nie przejdzie do drugiej tury, co jest bardzo mozliwe.
|
Cz maja 06, 2010 16:55 |
|
 |
Pavl6
|
Kaczyński taki dobry, fajny, a nawet jego programu politycznego nam nikt nie zaprezentował. Natomiast inny kandydat z prawicy - Marek Jurek przy każdej okazji przedstawia swoje poglądy. I co najważniejsze - udziela się publicznie, a Kaczyński cicho siedzi na razie. Poza tym potrzeba nam ponadpartyjnego prezydenta. Z tych, którzy na 100% wystartują znalazłem dwóch - Jurka i Olechowskiego(Jurek zamierza być takim prezydentem, a poza tym nie ma zaplecza parlamentarnego, a Olechowski startuje jako niezależny). Najlepsza alternatywa dla Kaczyńskiego i Komorowskiego.
|
Cz maja 06, 2010 17:01 |
|
 |
Elbrus
|
Gita2 napisał(a): Pomimo tego zniewolenia powiedz co sądzisz o sondażach, które dawały Twojemu fawotytowi bezapelacyjne zwycięstwo? Błąd statystyczny był w granicach właściwego wyniku wyborczego (przejęcie elektoratu nie jest łatwe do oszacowania). Gita2 napisał(a): Ja ma średnią satysfakcję, gdyż pełną będę nieć wówczas, gdy Komorowski nie przejdzie do drugiej tury, co jest bardzo mozliwe. Tak samo możliwe, jak zdobycie przez Jurka ponad 50% głosów i zwycięstwo w I turze...
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Cz maja 06, 2010 17:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Alus! Twoja determinacja zniewala. Pomimo tego zniewolenia powiedz co sądzisz o sondażach, które dawały Twojemu fawotytowi bezapelacyjne zwycięstwo? Nie łudź się nadzieję, gdyż po przemówieniu poparcie dla Kaczyńskiego wzrośnie. Ja ma średnią satysfakcję, gdyż pełną będę nieć wówczas, gdy Komorowski nie przejdzie do drugiej tury, co jest bardzo mozliwe. Tyle samo warte sa sondaże jak i te zbierane pod publikę podpisy. Wyborcy zweryfikują...a ten się smieje, kto smieje się ostatni. Przedwczesny tryumfalizm z delegacjami nic nie nauczył?
|
Cz maja 06, 2010 17:04 |
|
 |
Pavl6
|
Elbrus napisał(a): Gita2 napisał(a): Pomimo tego zniewolenia powiedz co sądzisz o sondażach, które dawały Twojemu fawotytowi bezapelacyjne zwycięstwo? Błąd statystyczny był w granicach właściwego wyniku wyborczego (przejęcie elektoratu nie jest łatwe do oszacowania). Gita2 napisał(a): Ja ma średnią satysfakcję, gdyż pełną będę nieć wówczas, gdy Komorowski nie przejdzie do drugiej tury, co jest bardzo mozliwe. Tak samo możliwe, jak zdobycie przez Jurka ponad 50% głosów i zwycięstwo w I turze... Dla Boga nie ma nic niemożliwego. Mam nadzieję, że wszyscy sympatycy Marka Jurka będą się modlić o taki wynik;).
|
Cz maja 06, 2010 17:14 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Cytuj: Alus! Twoja determinacja zniewala. Pomimo tego zniewolenia powiedz co sądzisz o sondażach, które dawały Twojemu fawotytowi bezapelacyjne zwycięstwo? Nie łudź się nadzieję, gdyż po przemówieniu poparcie dla Kaczyńskiego wzrośnie. Ja mam średnią satysfakcję, gdyż pełną będę nieć wówczas, gdy Komorowski nie przejdzie do drugiej tury, co jest bardzo mozliwe. Tyle samo warte sa sondaże jak i te zbierane pod publikę podpisy. Wyborcy zweryfikują...a ten się smieje, kto smieje się ostatni. Przedwczesny tryumfalizm z delegacjami nic nie nauczył? No właśnie! Pełna satysfakcja będzie, gdy Komorowski nie dostanie się do II tury, na razie jest to średnia satsfakcja. Dobro tych podpisów polega na tym, że trudniej będzie sfałszować wyniki wyborów, gdyż sondaż z podpisami jest jak najbardziej autentyczny.
|
Cz maja 06, 2010 17:28 |
|
 |
Pavl6
|
Najlepszymi wynikami wyborów byłyby takie, które w 0% zgadzałyby się z sondażami. To by pokazało, że ludzie nie dali się spętać mackami mediów "opiniotwórczych".
|
Cz maja 06, 2010 17:49 |
|
 |
Spragniony
|
Pavl6 napisał(a): Wychodzi na to, że będzie ostatecznie sześciu kandydatów na Prezydenta. A będą nimi: Bronisław Komorowski Jarosław Kaczyński Marek Jurek Waldemar Pawlak Grzegorz Napieralski Andrzej Olechowski
Tylko Jurek i Olechowski mają aspiracje zostać kandydatami ponadpartyjnymi, bo nie mają zaplecza w Sejmie, więc nie będą wetować wszystkich ustaw oprócz swoich. Oczywiście ciemny lud wybierze kogoś z wielkiej czwórki sejmowej. No, chyba, że Bóg w swojej łaskawości oświeci Polaków. trzeba dodać Korwina Mikke, który też zebrał odpowiednią ilość podpisów. może tym razem więcej ludzi zrozumie to, co on mówi od tylu lat . . .
|
Cz maja 06, 2010 17:50 |
|
|
|