Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 7:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 142  Następna strona
 Smoleńsk 10.04.2010 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Smoleńsk 10.04.2010
pilaster napisał(a):
Radbym był, gdyby jakiś genetyczny patriota potrafił wreszcie racjonalnie wytłumaczyć, dlaczego rzekome ślady trotylu na wraku mają być dowodem na zamach, oraz dlaczego, skoro to był zamach, piloci, przy braku widoczności, łamiąc wszelkie przepisy i procedury, zeszli grubo poniżej granicy bezpieczeństwa.

Czyży piloci byli w zmowie z zamachowcami? :roll:

Nie jestem GP, ale moim zdaniem piszesz niespójnie.
Oczywiście, że ślady trotylu nie są dowodem na nic. Co najwyżej poszlaką. Dlatego tak szybko znaleziono też ślady trotylu na drugim tupolewie, który mimo tych śladów nadal lata. Zabawne, prawda?
Natomiast fakt ewentualnego zamachu i zejścia pilotów tak nisko nie są ze sobą sprzeczne.
Być może ewnetualny wybuch był możliwy tylko przy zejściu samolotu na pewien pułap (a więc podczas lądowania) dzieki zapalnikowi barycznemu.

pilaster napisał(a):
Proszę zwrócić uwagę, że pilaster nie pytał o żaden wybuch, którego żadnych śladów nie znaleziono, tylko o trotyl

Owszem, znaleziono poszlaki na wybuch - wygięcie blach kadłuba na zewnątrz jak przy wybuchu a nie do wewnatrz jak przy zgnieceniu po upadku. Powtarzam - poszlaki, bo może okazac się, ze można to inaczej wytłumaczyć.

pilaster napisał(a):
gdyby się okazało, że faktycznie był to zamach, pierwszymi podejrzanymi o jego zorganizowanie byliby PiS i Jarosław Kaczyński

Nie rozumiem Cię: PiS i Jarosław Kaczyński zawiązali spisek żeby zabić Lecha Kaczyńskiego?
Korci mnie do jakiejś złośliwej uwagi pod Twoim adresem, ale zadowolę się prośbą o wyjaśnienie tej teorii.

Pt gru 07, 2012 10:16
Zobacz profil WWW

pilaster napisał(a):
Proszę zwrócić uwagę, że pilaster nie pytał o żaden wybuch, którego żadnych śladów nie znaleziono, tylko o trotyl.

Nikt nie twierdzi, że pilaster o to pytał. Chodzi o to, że nawet gdyby stwierdzono wybuch, to także i to nie byłoby dla pilastra żadnym dowodem na zamach - twierdziłby pewnie, że to wybuchł trotyl z czasów II wojny światowej, albo coś podobnego. Po prostu nie ma niczego takiego, co dla pilastra mogłoby być dowodem na zamach, ponieważ to, iż nie było zamachu, jest dogmatem, którego nie wolno i nie da się podważyć.

Cytuj:
Zejście na wys 15 metrów nie miało miejsca?

Nie miało miejsca.

Cytuj:
Dlaczego tak lansują oni, mimo braku jakichkolwiek śladów i poszlak, teorię zamachu, skoro, gdyby się okazało, że faktycznie był to zamach, pierwszymi podejrzanymi o jego zorganizowanie byliby PiS i Jarosław Kaczyński?

"Brak śladów i poszlak" jest jedynie kolejnym dogmatem, który ma podtrzymywać dogmat główny.

Oczywiście, to, że Jarosław Kaczyński zamordował własnego brata i licznych przyjaciół, to zupełnie racjonalna teoria, w przeciwieństwie do teorii, że zamordował ich ktokolwiek inny - które są wariackie i nieprawdopodobne.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt gru 07, 2012 12:02

medieval_man napisał(a):
pilaster napisał(a):
Radbym był, gdyby jakiś genetyczny patriota potrafił wreszcie racjonalnie wytłumaczyć, dlaczego rzekome ślady trotylu na wraku mają być dowodem na zamach, oraz dlaczego, skoro to był zamach, piloci, przy braku widoczności, łamiąc wszelkie przepisy i procedury, zeszli grubo poniżej granicy bezpieczeństwa.

Oczywiście, że ślady trotylu nie są dowodem na nic. Co najwyżej poszlaką.

Nie są żadną poszlaką. Trotyl jest materiałem wybuchowym bardzo archaicznym, niewiele mniej niż czarny proch :) Gdyby faktycznie ktoś wysadził samolot to z całą pewnością nie użyłby trotylu. :(

Cytuj:
Natomiast fakt ewentualnego zamachu i zejścia pilotów tak nisko nie są ze sobą sprzeczne.
Być może ewnetualny wybuch był możliwy tylko przy zejściu samolotu na pewien pułap (a więc podczas lądowania) dzieki zapalnikowi barycznemu.

I jak by wtedy uzasadniono wybuch samolotu podczas normalnego lądowania w normalnych warunkach 15 metrów nad pasem lotniska?

Cytuj:
pilaster napisał(a):
Proszę zwrócić uwagę, że pilaster nie pytał o żaden wybuch, którego żadnych śladów nie znaleziono, tylko o trotyl

Owszem, znaleziono poszlaki na wybuch - wygięcie blach kadłuba na zewnątrz jak przy wybuchu

Umówmy się może że na bredzenia Macierewicza nie będziemy się powoływać :) Śladów wybuchu (fali uderzeniowej, pozostałości spalania, etc) naprawdę nikt nie znalazł :oops:

Cytuj:

pilaster napisał(a):
gdyby się okazało, że faktycznie był to zamach, pierwszymi podejrzanymi o jego zorganizowanie byliby PiS i Jarosław Kaczyński

Nie rozumiem Cię: PiS i Jarosław Kaczyński zawiązali spisek żeby zabić Lecha Kaczyńskiego?

A niby czemu nie? Motyw jak najbardziej mieli. Lech Kaczyński jako prezydent był już obciążeniem dla PIS. Realnie groziło, ze nie wejdzie nawet do drugiej tury wyborów, a to już by była poważna kompromitacja, po której PiS zapewne by się rozsypał.

A tak, Kaczyński osiągnął w wyborach rewelacyjny jak na siebie wynik, PiS jest monolitem, którego nic nie nadkruszy i wszelkie próby secesji są z góry skazane na klęskę

Nie można też wykluczyć możliwości, że Lech Kaczyński sam się poświęcił. Wskazywałoby na to fakt ile kasy z podatników wycisnęła, z tytułu przeróżnych "ubezpieczeń" i "odszkodowań" po śmierci tatusia, jego córunia.

Tak, czy owak, PIS jest jedynym środowiskiem, które wyciągnęło z katastrofy realne, namacalne i wymierne korzyści.

Johnny99

Cytuj:
Cytuj:
Zejście na wys 15 metrów nie miało miejsca?

Nie miało miejsca.

Nie? :|

To może i sam lot nie miał miejsca i była to tylko wielka zbiorowa halucynacja? :roll:

Ale ci fanatycy pisowscy to mają odlot. :D

To co w takim razie było?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pt gru 07, 2012 13:20
medieval_man napisał(a):
pilaster napisał(a):

Oczywiście, że ślady trotylu nie są dowodem na nic. Co najwyżej poszlaką. Dlatego tak szybko znaleziono też ślady trotylu na drugim tupolewie, który mimo tych śladów nadal lata. Zabawne, prawda?

Pod warunkiem, ze zamachowiec znał przyszłość, lub współdziałał z pilotem, aby doprowadził samolot do niskiego pułapu.
Przy takiej teorii nadal pozostaje kwestia meldunku gen Błasika gotowości samolotu....partactwo przeglądu, czy zmowa?

Pt gru 07, 2012 13:23

pilaster napisał(a):
Nie? :|

Nie.

Cytuj:
To co w takim razie było?

Właśnie nie wiadomo. Nie wiadomo, dlaczego samolot znalazł się tak nisko, ale na pewno nie dlatego, że ktoś tak nisko świadomie "zszedł".

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt gru 07, 2012 13:26

Johnny99 napisał(a):
Nie wiadomo, dlaczego samolot znalazł się tak nisko, ale na pewno nie dlatego, że ktoś tak nisko świadomie "zszedł".

To dlaczego znalazł się tak nisko? Czyżby jednak ruskie magnesem go ściągnęły, żeby mógł zadziałać zapalnik baryczny podłożonej bomby? :D :D :D :D

Albo, nie... Hel rozpylili :D :D :D :D

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pt gru 07, 2012 13:30

pilaster napisał(a):
To dlaczego znalazł się tak nisko? Czyżby jednak ruskie magnesem go ściągnęły, żeby mógł zadziałać zapalnik baryczny podłożonej bomby? :D :D :D :D

Przecież napisałem, że nie wiadomo.

A może ściągnął go Jarosław Kaczyński? :D :D :D :D

Ech, ci fanatycy.

Pt gru 07, 2012 13:34
Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):

Przecież napisałem, że nie wiadomo.

A może ściągnął go Jarosław Kaczyński? :D :D :D :D

Ech, ci fanatycy.

Ech ci fanatycy....muszą koniecznie dowieść, że pilot nie zeszedł nisko przez błąd, niewiedzę .....zaiste tam mógł być jedynie zamach.....przecież najlepszy prezydent z rodu Polków nie mógł tak prozaicznie umrzeć w konsekwencji banalnej katastrofy....nie godzi się.

Pt gru 07, 2012 13:44

Alus napisał(a):
Ech ci fanatycy....muszś koniecznie dowieęć, że pilot nie zeszedł nisko przez błąd, niewiedzę .....

Nieprawda. To wy musicie koniecznie dowieść, że to był błąd albo niewiedza pilota (przy czym skala tej niewiedzy musiałaby być porównywalna np. z byciem kierowcą limuzyny premiera bez posiadania umiejętności wymaganych na zwykły egzamin z prawa jazdy).

Cytuj:
.....zaiste tam mógł być jedynie zamach....

Ty to napisałaś.

Cytuj:
.przecież najlepszy prezydent z rodu Polków nie mógł tak prozaicznie umrzeć w konsekwencji banalnej katastrofy....nie godzi się.

Ty to napisałaś. Zmyślanie sprawia ci przyjemność?

Pt gru 07, 2012 13:47
To nie zmyślanie, PiS i jego wielbiciele przez te kilkanaście miesięcy robią wszystko co możliwe by obrzydzić temat katastrofy smoleńskiej...sorry wedle was mordu smoleńskiego.

Pt gru 07, 2012 13:55

Nie PiS i jego wielbiciele, tylko wy. To wy wołacie przez te kilkanaście miesięcy "dość już tego Smoleńska!", to wy oburzacie się na każde stwierdzenie, że katastrofa była wyjątkowa, że ludzie, którzy w niej zginęli, byli wyjątkowi (pod jakimkolwiek względem), to wy nawoływaliście, by zakończyć już tę żałobę, to wy nawoływaliście, żeby usunąć już ten krzyż itp.itd. Od czasu katastrofy daliście prawdziwy pokaz nienawiści, zohydzenia, zbydlęcenia, kłamstwa i pogwałcenia wszelkich moralnych standardów i tabu (jak np. szacunek dla zmarłych) - tylko dlatego, że "pisowcy" zachowywali się po prostu normalnie (tzn. chcieli poznać prawdę o katastrofie, oburzali się na sprzeczne z cywilizowanymi standardami zachowania Rosjan itp.). To wy jesteście winni temu, że Polskie życie publiczne zamienia się w piekło nienawiści. A właściwie nie wy, tylko ci, którzy was podjudzali, czyli Władza, której jesteście bezgranicznie wierni, przeciwko słabszym i 1/3 społeczeństwa. Wielu z was już otworzyło oczy i wyzwoliło się z tego obłędu, w jaki wpędziła was Władza. Kiedy kolej na ciebie, Alus?

Pt gru 07, 2012 14:09
Moderator

pilaster napisał(a):
Cytuj:
Oczywiście, że ślady trotylu nie są dowodem na nic. Co najwyżej poszlaką.

Nie są żadną poszlaką. Trotyl jest materiałem wybuchowym bardzo archaicznym, niewiele mniej niż czarny proch :) Gdyby faktycznie ktoś wysadził samolot to z całą pewnością nie użyłby trotylu. :(

Wystarczy włączyć wyszukiwarke i ta znajduje od razu setki informacji o trotylu znajdowanym przez policję: http://info.wiadomosci.gazeta.pl/szukaj/wiadomosci/kilogram%C3%B3w+trotylu
Jakoś wielu tego trotylu używa.
Nawet w Moskwie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamachy_w_metrze_w_Moskwie_(2010)
pilaster napisał(a):
Cytuj:

I jak by wtedy uzasadniono wybuch samolotu podczas normalnego lądowania w normalnych warunkach 15 metrów nad pasem lotniska?

Nie wiem. Pewnie nie potrzebowano tego uzasadniać. Za to zrobiono wiele, by samolot zszedł na wymaganą wysokość tam, gdzie można było odwołac się do jakiejś brzozy.
pilaster napisał(a):

Umówmy się może że na bredzenia Macierewicza nie będziemy się powoływać :) Śladów wybuchu (fali uderzeniowej, pozostałości spalania, etc) naprawdę nikt nie znalazł :oops:

No ja nie wiem. Czytałem, ze to nie Macierewicz to wymyślił, ale jacyś ludzie ze stopniami naukowymi.
A czy ktoś znalazł czy nie znalazł też nie wiem. Wiem jedno: nikt nie szukał

pilaster napisał(a):
pilaster napisał(a):

A niby czemu nie? Motyw jak najbardziej mieli. Lech Kaczyński jako prezydent był już obciążeniem dla PIS. Realnie groziło, ze nie wejdzie nawet do drugiej tury wyborów, a to już by była poważna kompromitacja, po której PiS zapewne by się rozsypał.

A tak, Kaczyński osiągnął w wyborach rewelacyjny jak na siebie wynik, PiS jest monolitem, którego nic nie nadkruszy i wszelkie próby secesji są z góry skazane na klęskę

Nie można też wykluczyć możliwości, że Lech Kaczyński sam się poświęcił. Wskazywałoby na to fakt ile kasy z podatników wycisnęła, z tytułu przeróżnych "ubezpieczeń" i "odszkodowań" po śmierci tatusia, jego córunia.

Tak, czy owak, PIS jest jedynym środowiskiem, które wyciągnęło z katastrofy realne, namacalne i wymierne korzyści.

sam chyba nie wierzysz w to, co piszesz :D
To już gorzej niż genetyczny patriotyzm. To wygląda na genetyczną wiarę w spiskowe teorie

Pt gru 07, 2012 14:44
Zobacz profil WWW
Cytuj:
że ludzie, którzy w niej zginęli, byli wyjątkowi (pod jakimkolwiek względem),

No własnie! Może byś tak logicznie i spójnie wyjasnił na czym owa "wyjątkowość" tych ludzi polegała?
Ja tego nie potrafie dojrzeć.....i dla mnie ci ludzie są tak samo wyjątkowi jak marynarze, któzy dwa dni temu zgineli na Morzu Północnym. Cała wyjątkowośc jednych i drugich polega tylko i wyłącznie na tym, że byli ludźmi i mieli rodziny.

No ale PiS od samego początku pieje fanfarony, że oni byli "Wyjątkowi". Tylko w czym?

Pt gru 07, 2012 14:48

humalog napisał(a):
No własnie! Może byś tak logicznie i spójnie wyjasnił na czym owa "wyjątkowość" tych ludzi polegała?

Może np. na tym, że był wśród nich urzędujący prezydent RP. Ale cóż, "odwróconym" fanatykom PiS nawet najbardziej oczywistych oczywistości nie przetłumaczysz.

Pt gru 07, 2012 14:50
Johnny99 napisał(a):
humalog napisał(a):

Może np. na tym, że był wśród nich urzędujący prezydent RP. Ale cóż, "odwróconym" fanatykom PiS nawet najbardziej oczywistych oczywistości nie przetłumaczysz.

Który jechał do Katynia na inaugarcję Kampani wyborczej.....
No ale jeden Kaczyński to nie "ludzie" tylko pojedyńczy człowiek.....a "nieodwróceni" fanatycy PiSu pieja o "ludziach"

Pt gru 07, 2012 14:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 142  Następna strona