Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2
Autor |
Wiadomość |
Mroczny Pasażer
|
osiris napisał(a): Mroczny Pasażer napisał(a): ................
Psioczenie na Tuska za zachowanie jej córki jest conajmniej śmieszne. I to dorosłej córki, która już sama odpowiada za swoje czyny. Ja nie mówię o odpowiedzialności, tylko o tym jak została przez Tusków wychowana i w poszanowaniu jakich wartości. teraz widzimy efekty tego wychowania, czy raczej jakim wartościom Tusk i jego rodzina hołduje. Ja napisałem wcześniej, niech się właśnie Tusk odsłoni i pokaże całemu elektoratowi kim naprawdę jest on sam i jego cała rodzina. Niech go wybieraja ci właśnie którzy pluja na kościół i nie ma dla nich żadnej wartości oprócz materialnych. Prawnie to ona wyszła spod skrzydełek swoich rodziców, ale jest też ich odzwierciedleniem, odbiciem, odbitka, kalką. Jaka córka, taki ojciec, tym bardziej, że on akceptuje takie zachowanie i nie widzi w tym nic zdrożnego. Potwierdza więc wszystko to co wcześniej napisałem.
Ja kiedyś w liceum z kolesiami też przebieraliśmy się w sutannę, nawet mam gdzieś foty jeszcze. Jeden z tych kolesi "święci się" teraz na księdza. I co, jakoś dobrym człowiekiem jest.
Młodość ma swoje prawa, a księża to nie święte krowy, z których nie wolno się śmiać.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pt sty 11, 2008 12:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: I co, jakoś dobrym człowiekiem jest.
Nie chwal dnia przed zachodem słońca.
Może zostanie pedofilem i będzie molestować dzieci na katechezie.
Skąd wiesz kim zostanie i jakim będzie księdzem i człowiekiem.
Wśród księży jest też wielu nieprawych ludzi, więc nie osądzaj go z góry, nie wiedząc jaki będzie za kilkanaście lat.
Policjant może być szlachetnym człowiekiem, a ksiądz wręcz odwrotnie.
Ja nie bronię kościoła jak leci, tylko jako instytucje, której należny jest szacunek.
Robienie sobie jaj z chrześcijan, muzułmanów, czy tez żydów nie przystoi porządnemu i dobrze wychowanemu człowiekowi.
Niestety, córka Tuska nie zdała egzaminu z dobrego wychowania.
|
Pt sty 11, 2008 12:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris - nie ukrywałam i nie ukrywam, że nie lubię PiSu.
Ale nigdzie nie pisałam peanów na cześć PO i wcale ich nie hołubię  ...wart pac pałaca a pałac paca....głosowanie w sierpniu 2007r wyraźnie o tym świadczy.
Na oczy dawno przejrzałam  i dlatego nie oczekuje cudu od PO.
Reaguję tylko alergicznie na PiS - tak jak na wszystkich innych, którzy cynicznie na sztandarach wypisuja tzw "wartości chrześcijańskie"....i wiszą u klamki o. Rydzyka.
A z tymi oplutymi "księdzami" to już nieźle przesadziłeś....to, że w islamie czy judaiźmie świetnie funkcjonuje fanatyzm, nie oznacza, że chrześcijaństwo ma się na tym wzorować.
Sutanna to nie święte sacrum.....więc nie wiem komu uwłacza taki strój - bo napewno nie Kościołowi i nie godzi w Kościół.
|
Pt sty 11, 2008 12:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciekawe kiedy Rydzyk i ci jego marnej jakości para-dziennikarze wezmą się za córkę Prezydenta RP, która było nie było nagminnie cudzołoży żyjąc w niesakramentalnym związku.
Dodatkowo taka ciekawostka - nie zdążyła się rozwieść, a już zaszła w ciąże - puszczalska córka z katolickiej rodzinki
Żenujący poziom Radiomaryjnych mediów sięga bruku. Niedorobiony mnich robi bokami bo mu nieuczciwie wyłudzaną kasę odbiorą. Trudno! Skończą się darmowe drinki w biznes klasach i wędrówki z (p)osłankami
To co zrobiła Tuskówna nie jest w żadnym wypadku urażaniem uczuć religijnych, tak mogą twierdzić tylko i wyłącznie osoby chore psychicznie, czyli kato-fanatycy spod znaku Rydzyka.
Moje uczucia religijne rani Rydzyk - oligarcha, wyłudzacz, kłamca i cham w mnisich szatkach
|
Pt sty 11, 2008 12:30 |
|
 |
SweetChild
|
Paschalis napisał(a): W Polsce obowiązuje zasada dyskontynuacji. Oznacza ona tyle, że wszelkie akty prawne przygotowane przez poprzedni parlament i rząd tracą swoją wagę po wyborach. Całą procedurę uchwalania i przygotowywania tych aktów trzeba zacząć od nowa. Nowy rząd musiał od początku złożyć więc swój własny projekt budżetu bo stary projekt wygasł, a odchodzący rząd odmówił ponownego złożenia swojego projektu już po wyborach. A więc Tusk sam mógł decydować od samego początku procedury legislacyjnej czy chce uchwalić, czy nie dodatkową obniżkę składki rentowej w przyszłym roku bo sam od początku inicjował powołanie nowego projektu budżetu pod obrady parlamentu. Mógł też zrobić wiele poprawek do niego już po decyzji o jego złożeniu i tak w wielu innych przypadkach uczynił. Ładnie to opisałeś i ja się z tym zgadzam. Uważam jednak, że nazywanie tego postępowania Tuska "forsowaniem" jest semantycznym nadużyciem  Ale to szczegół, ważne że szczegółowo to opisałeś i czytelnik na pele obraz sytuacji, a czy nazwie to forsowaniem czy nie to już kwestia drugorzędna. Paschalis napisał(a): A więc twa opinia o Gilowskiej jako osobie, która forsowała to rozwiązanie, a PO jako partii, która tylko nie hamowała jej rozwiązań (i absolutnie go nie forsowała) nie ma wiele wspólnego z faktami wynikającymi z wspomnianej zasady dyskontynuacji. Prawnym i rzeczywistym inicjatorem budżetu, który zawiera pieniądze przeznaczone na ten cel jest więc Tusk i jego ekipia i to on ponosi za tak radykalne rozwiązanie konsekwencje. A opinia byłej minister finansów z konkurencyjnej partii w tej sprawie jest, z całym szacunkiem dla Gilowskiej, tak wiążąca dla Tuska co opinia jego ochroniarza z BOR-u czy zamiatacza sejmowych korytarzy.  Może nieprecyzyjnie się wyraziłem: chodziło mi o to, że Zyta Gilowska forsowała obniżkę składki rentowej w czasie, gdy była jeszcze Ministrem Finansów. To z jej inicjatywy i przy oporze koalicjantów, ale też części PiS, obniżka została zapisana w pisowskim projekcie budżetu na 2008 rok. Wychodzenie z inicjatywą i pokonywanie oporu wobec niej nazywam forsowaniem  profos20 napisał(a): Ciekawe kiedy Rydzyk i ci jego marnej jakości para-dziennikarze wezmą się za córkę Prezydenta RP, która było nie było nagminnie cudzołoży żyjąc w niesakramentalnym związku. Dodatkowo taka ciekawostka - nie zdążyła się rozwieść, a już zaszła w ciąże - puszczalska córka z katolickiej rodzinki
To ja chciałem napisać 
|
Pt sty 11, 2008 12:54 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
osris: jasne, może się nawet okazać, że jest słoniem, który doskonale ukrywa się w skórze człowieka. ;]
Znam tego gościa bardzo dobrze, śmiem twierdzić, że wszystko z nim będzie w porządku.
Ja też w przeszłości kilka razy paliłem marychę i co? To znaczy, że mam większe szanse na to, że zostanę ćpunem? ;]
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pt sty 11, 2008 13:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Gruby napisał: Cytuj: A co w tym zdrożnego Dla Ciebie nic i dlatego wybrałeś Tuska i PO. To proste. Możesz tutas wyprawiać co Ci się rzewnie podoba, a ja mam to w nosie, bo nie masz wpływu na politykę państwa, ale Tusk tak. Będę piętnował każde jego niedobre (moim zdaniem ) posunięcie i jego szanownej rodziny, bo takie moje (i opozycji) prawo.
Nie jestem talibanem ani innym nawiedzonym czubkiem więc mam poczucie humoru
Mając podobna Mentalnośc musiałbym kazdy przypadek pawienia wie aktora w teatralnego czy filmowego w biskupim stroju uważać za obrazę Boga. Tak własnie podcjodza do sprawy nawiedzeni ortodoksyjni mułłow
A jezeli chodzi o głosowanie,to umiesciłeś swoje szpioclowskie nazredzia w niewłaściwej urnie.
Nie głosowałem na Tuska 
|
Pt sty 11, 2008 13:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Najzabawniejsze to dzisiejsze tłumaczenie Gosiewskiego....według raportu Macierewicza wszyscy, którzy współpracowali z WSI po 1989r to zdrajcy a p. Kowal to patriota 
|
Pt sty 11, 2008 13:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Sutanna to nie święte sacrum.....więc nie wiem komu uwłacza taki strój
Alus, szacunek dla wiary innych nie jest ortodoksyjnością., tylko oznaką dobrego wychowania.
Coś Ci się pomieszało.
Nie czyń bliźniemu tego co tobie nie miłe!!!
Trzeba mieć świadomość, że można urazić czyjeś uczucia religijne.
Niedługoo na studniówkach i balach maturalnych będa latac z gołymi tyłkami, w ubiorach papieskich, czy strojach kapłanów innych wyznań i będzie OK.
Tak się ślepo zapatrzyliśmy w Europę i kulturę zachodnią, że bezkrytycznie bierzemy z tamtąd wszystko jak leci i wdeptujemy w ziemię całą poprzednią tradycję naszego narodu.
Tam religijność uważana jest za znak zacofania, więc młodzież musi wykazać się, że jest trendy i wyśmiewać kościół oraz naigrywać się z wiary.
Tusk temu przyklaskuje.
I bardzo dobrze, bo przynajmniej Ci co jeszcze nie przejrzeli, będa wiedzieć z kim mają do czynienia.
[...]
[...] - Paschalis
|
Pt sty 11, 2008 14:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie jestem talibanem ani innym nawiedzonym czubkiem
Z wiekszości Twoich wypowiedzi można wysnuć całkiem odwrotny wniosek. 
|
Pt sty 11, 2008 14:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mroczny Pasażer napisał(a): o.............. Znam tego gościa bardzo dobrze, śmiem twierdzić, że wszystko z nim będzie w porządku. ............ ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Widocznie jesteś prorokiem.
Chapeaux bas!!!
|
Pt sty 11, 2008 14:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mamy zatem inne kryteria "obrazy uczuć religijnych"....sutanna to strój ustanowiony przez ludzi i można tu zacytować adekwatnie:
- "Jest jeszcze wiele (zwyczajów), które przejeli i które przestrzegają, jak obmywanie kubków, dzbanków, naczyń miedziany".....
a prawdziwa obraza pochodzi:
-..."co wychodzi z człowieka, to czyni człowieka nieczystym" (Mk 7,1-23)..
[...]
[...] - Paschalis
|
Pt sty 11, 2008 15:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, wszystko jest umowne, i gdyby ustanowiono, że kubek miedziany jest naczyniem świętym, to jemu należny byłby szacunek.
Ponieważ w Polsce ostatnimi czasy deptane są wszelkie kanony dobrego zachowania, to za tym idzie i brak szacunku dla siwego włosa, i brak szacunku dla kościoła, religi..................ect. ect.
Ta modę rozpoczął właśnie Tusk, przez dyskredytacje babć w moherowych beretach.
To był atak na PiS, ale krzywde zrobił starszym, prostym ludziom.
Mam nadzieję, że zapłaci za to i jego własne dzieci wsuna mu na starość beret moherowy i wywiozą do domu starców jako niepotrzebny mebel.
Jest brak szacunku dla czegokolwiek (oprócz pieniędzy) i dlatego mamy upadek kultury słowa i zachowania.
Wy temu przyklaskujecie tylko dlatego, że tak zachowuje się córka Tuska, a przecież go uwielbiacie, więc nie można złego słowa powiedzieć o nim i jego rodzinie.
|
Pt sty 11, 2008 16:23 |
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Wy temu przyklaskujecie tylko dlatego, że tak zachowuje się córka Tuska, a przecież go uwielbiacie, więc nie można złego słowa powiedzieć o nim i jego rodzinie.
Ależ można, zapisałeś o tym już dwie strony na Forum, a jeszcze nikt nie zarzucił Ci, że Wasz Dziennik chce przeprowadzić zamach stanu (dla przypomnienia, takie głosy dobiegały z kręgów rządowych IV RP po opisaniu przez GW tzw. seksafery).
Ja się wręcz cieszę, że nasz forumowy głos opozycji nie ma poważniejszych zarzutów wobec Tuska 
|
Pt sty 11, 2008 16:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Umownie właśnie sprecyzowano czego dotyczy "obraza uczuć religijnych" - art 196 Kodeksu Karnego jasno precyzuje czego tyczy:
- "miejsca przeznaczone do wykonywania obrządków religijnych lub znajdujących się w tym miejscu przedmiotów czci religijnej".
Sutanna z tego co wiem nie jest obiektem czci religijnej
Wiele wieków kapłani obywali się bez sutann
http://www.sutanna.pl/
[...]
|
Pt sty 11, 2008 17:05 |
|
|
|