Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 05, 2025 22:30

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 100  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4 
Autor Wiadomość
W polityce jest wielu niebezpiecznych dla otoczenia, ale jak na razie działają bezkarnie i nikt ich w kaftan bezpieczeństwa nie ma zamiaru wbić.

Pn cze 08, 2009 20:47
zbanowany na stałe

No to wiemy już kto się dostał (do żłoba) :D

PO:
Piotr Borys, Jerzy Buzek, Róża Thun, Małgorzata Handzlik, Jolanta Hibner, Danuta Huebner, Danuta Jazłowiecka, Elżbieta Jędrzejewska, Filip Kaczmarek, Lena Kolarska-Bobińska, Janusz Lewandowski, Krzysztof Lisek, Elżbieta Łukacijewska, Bogdan Marcinkiewcz, Sławomir Nitras, Jan Olbrycht, Jacek Protasiewicz, Jacek Saryusz-Wolski, Joanna Skrzydlewska, Bogusław Sonik, Rafał Trzaskowski, Jarosław Wałęsa, Paweł Zalewski, Artur Zasada i Tadeusz Zwiefka.

PiS:
Adam Bielan, Tadeusz Cymański, Ryszard Czarnecki, Józef Gróbalczyk, Michał Kamiński, Paweł Kowal, Jacek Kurski, Ryszard Legutko, Marek Migalski, Mirosław Piotrowski, Tomasz Poręba, Konrad Szymański, Jacek Włosowicz, Janusz Wojciechowski i Zbigniew Ziobro.

SLD-UP:
Lidia Geringer de Oedenberg, Adam Gierek, Bogusław Liberadzki, Wojciech Olejniczak, Joanna Senyszyn, Marek Siwiec i Janusz Zemke.

PSL:
Andrzej Grzyb, Jarosław Kalinowski i Czesław Siekierski.

Uhmm
Rozumiem PSL, bo to partia chłopska no i tylko 3 miejsca. Ale PiS :o
Zadna kobitka nie dostąpiła zaszczytu? Żaden Aniołek Wodza, nawet salowa Jolanta. Szowinistyczne to PiS :D
Zreszta to zrozumiałe Wódz Jarosław nie lubi kobiet, dlatego pozostał wierny kotu :D

Pn cze 08, 2009 21:32

Ja tam wszystko przeboleję ale tej mordy nienasyconej nazwiskiem Buzek co mały byłem i już się w polityce pętał teraz mam czterdziechę i jeszcze go widzę to nie wybaczę. Ludzie gdzie wy oczy macie do cholery. Doją was takie Buzki a wy się cieszycie. Już o córach pzpr na ha nie wspomnę. Takim chcecie kasę i zaszczyty dawać ? I płacić na ich wille i samochody dzieci w układach, telewizji i na ciepłych posadkach za tysiące miesięcznie z uśmiechem na ustach ? Brak słów. Ja się może nie nadaje do tej Polski.

Pn cze 08, 2009 21:44

Nie ma to jak merytoryczna i konstruktywna krytyka...

Pn cze 08, 2009 21:49

Proszę bez wycieczek osobistych. Ostatnie posty usunąłem

Pn cze 08, 2009 22:13
zbanowany na stałe

Ja tam wszystko przeboleję ale tej mordy nienasyconej nazwiskiem Buzek

Ta "nienasycona morda", po raz drugi otrzymała najwiecej głosów w skali kraju w wyborach do PE. To o czymś świadczy

Dlatego chamskie odzywy małych ludzików są jak żałosne kwiczenie.

Pn cze 08, 2009 22:22

Nie ma to jak merytoryczna i konstruktywna krytyka...

Kamyku proszę cię. Miałem okazję jako mały brzdąc widzieć ludzi wracających z pod Kościoła Mariackiego przemoczonych wodą i opowiadających jak trafieni z polewaczki ZOMO lecieli by w końcu walnąć w ścianę. Kobiety dzieci wszystko jedno. Znam Wałęsę miałem okazję słyszeć jego obietnice, widziałem jego wspieranie "lewej nogi". Miałem okazję doświadczyć rządów Hani Suchockiej i Buzka Jerzego, a wcześniej Mazowieckiego i poczuć na sobie jego "grubą kreskę" Widziałem jak zwalali Olszewskiego i jak "zero" Miller rządził i jak leżał w szpitalu i wnuczka go odwiedzała. Widziałem Kaczki i widzę Tuska. I dlatego mam prawo do powiedzenia że większość tych ludzi ma w czterech literach Naród a chodzi im tylko o żłób. Ja to po prostu widziałem.

Pn cze 08, 2009 22:23

Dlatego chamskie odzywy małych ludzików są jak żałosne kwiczenie.

:spie:

Pn cze 08, 2009 22:29
Ta "nienasycona morda", po raz drugi otrzymała najwiecej głosów w skali kraju w wyborach do PE. To o czymś świadczy

Nie wiem co to udowadnia i o czym świadczy?
Zadziwia za to ten wybór, bo przecież Buzek był jednym z gorszych premierów, który jak ustępował zostawił katastrofalną dziurę budżetową.
Ale CUDOWNA polityka propagandy i sprytnego PR z nieudacznika zrobiła z niego człowieka wybitnego.
TUSK obiecał nam CUDA i właśnie na naszych oczach się to spełnia.

Wt cze 09, 2009 6:30

I dlatego mam prawo do powiedzenia że większość tych ludzi ma w czterech literach Naród a chodzi im tylko o żłób. Ja to po prostu widziałem.

Nie sądzisz chyba, że jesteś jedynym który żyje tak długo, że to widział? ;)

Masz prawo do wyrażenia swojej opinii, tak jak i miliony innych, którzy też widzieli. I tak jak te miliony, masz prawo do głosu w wyborach. A demokracja zakłada, że wolę Narodu wyraża większość, a nie pojedynczy jego przedstawiciel (nawet w najbardziej płomiennych słowach).

Wt cze 09, 2009 7:53

Tak też mi się wydawało ale jak widać "...chamskie odzywy małych ludzików są jak żałosne kwiczenie." Prawdopodobnie patrzyliśmy z innych perspektyw.
Jak komuś było dobrze to narzekał nie będzie a nawet z radością wspominał te wspaniałe czasy. Normalka. Jeden (tak jak ja) był szczęśliwy kiedy w paczce z Niemiec od znajomego rodziców który uciekł promem i poprosił o azyl dostał prawdziwą czekoladę a drugiemu stary kupował w sklepie dla aparatczyków czekoladę na tony. Ja powiem że było do dupy a tamten że "wspaniałe czasy". Szkoda że tych "drugich" było tak wielu i że dzięki politycznej "mądrości" między innymi p. Buzka dalej się pętają po salonach susząc zęby w tiwi i podając się za autorytety.

Wt cze 09, 2009 8:17

Jako że ostatnio czytałem Suworowa i jego opisy działania systemu to mogę prawie ze stuprocentową pewnością stwierdzić że władza "ludowa" załatwiła (w znaczeniu dół i strzał w potylicę) nam inteligencję i elity a zostawiła popłuczyny z którymi dzisiaj musimy się borykać.

Wt cze 09, 2009 8:29

Jeden (tak jak ja) był szczęśliwy kiedy w paczce z Niemiec od znajomego rodziców który uciekł promem i poprosił o azyl dostał prawdziwą czekoladę a drugiemu stary kupował w sklepie dla aparatczyków czekoladę na tony. Ja powiem że było do (censored) a tamten że "wspaniałe czasy". Szkoda że tych "drugich" było tak wielu i że dzięki politycznej "mądrości" między innymi p. Buzka dalej się pętają po salonach susząc zęby w tiwi i podając się za autorytety.

taaaa..... 20 lat po upadku nadal wszystkiemu komuna winna..... Żałosne.
A kto ci bronił zakładać własny biznes , jak mój szef i wspólnik , od zera? ( teraz firma ma 200 pracowników) . Kto bronił brać sprawy w swoje ręce?(To jest właśnie kapitalizm) . Ubecy? Komuna? Wolne żarty. Jojczeć każdy potrafi. Zawsze winni są jacyś "oni" , nigdy własne nieudacznictwo. Co do byłcyh premierów: ile razy mozna moherkom tłuc do głowy ze Mazowiecki w przemówieniu z "gruba kreską" mówił o sytuacji w kraju i o tym ze za zastany burdel nie bierze odpowiedzialności? (A ze sie oszołomom potem pokickało , ze mowił on o komunie to insza sprawa ;-) )
Aha: co do dekomunizacji w 89 r: Dawne PZPR to było wojsko , gliny , słuzby i administracja. Bogu i Walesie niech będą dzięki ze wtedy "dekomunizatorów" zatrzymali - bo była by wojna domowa. I jeszcze jedno: demokracja jest dla wszystkich. także tych co mieli czekoladę na tony , czy ci się to podoba czy nie ;-)

Wt cze 09, 2009 8:38

No popatrz. Też się dziwię że polmosu se jakiegoś nie kupiłem. W końcu stać mnie z pensji nie ? A może jakiś bank sobie kupię jak to niektórzy :D Nie wiem czy głupa rżniesz czy naprawdę nie zauważyłeś że duże interesy się robi "po znajomościach". Sam to se możesz najwyżej bude z hotdogami albo kiosek z gazetami założyć a podatki Cie po pół roku załatwią.

Wt cze 09, 2009 8:54
A dopóki Wielki Wódz włada PiS em , PO wygra KAŻDE wybory. Więc niech nam panuje jak najdłużej ;-)

Zabawnie ujął to wczoraj Olejniczak w programie Lisa :D
- Polacy głosują i będą głosować na PO, bo zabezpiecza jak korek przed wydostaniem się złego dźina - PiSu - z butelki.

Wt cze 09, 2009 8:55
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 100  Następna strona