Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 22:44

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 94  Następna strona
 Krzyż pod pałacem prezydenckim. 
Autor Wiadomość

Post Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Cytuj:
BANDYTA: osobnik dokonujący morderstw, zbrojnych napadów; opryszek, rozbójnik, zbój
<daw. bandyt, niem. Bandit, fr. bandit, z wł. bandito banita, ogłoszony za wyjętego spod prawa, od bandire obwieścić urzędowo>

Pasuje.

Cytuj:
On przyjechał ze Lwowa już dawno

Nie zmienia faktu, że idąc tam pokazał się z bardzo negatywnej i złej strony.

Cytuj:
"Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie."

a nawet nasz A. ze swoim mieczem zgłosi się na ochotnika.

Jasne, już w tym temacie "obrońcy krzyża" wyzywali mnie od nazistów, teraz od komunistów (baaaardzo idzie to w parze, faktycznie...).
Ale to już wiem, że bezpodstawnie obrażać Ci łatwo, teraz zacytuj moją wypowiedź, w której zgłaszałem siebie i miecz do akcji.

Cytuj:
oto kolejny przykład ofiary GAZU:

Powtarzacie się, to już było tutaj.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

N sie 08, 2010 22:13

agawa napisał(a):
Teresse moje słowa uznania i poparcia. Myślę, że ludzie tutaj w większości to dzieci Owsiaka i Michnika i TVN. Zmanipulowani - uwierzyli kłamcom i dalej sieją kłamstwa rozprowadzane przez Gw i tvn. Oni nawet tego nie czują, że ktoś ich wpuścił w maliny. Coż jak się nie myśli samodzielnie to jest się łatwym łupem dla mediowego mainstreamu

oto kolejny przykład ofiary GAZU:

Dominik Taras, pseudo "Rambo" chwali się w mediach GW i radio TokFM, że prezydent miasta Hanna Gronkiewicz-Walz wydała zgodę na próbę przeniesienia krzyża w okolicach północy w poniedziałek 9 sierpnia. Na FB zgromadził już prawie 2 tysiące chętnych osób, które staną naprzeciwko kilkunastu obrońcom krzyża.
http://b12.grono.net/110/139/gallery-78 ... 00x500.jpg
Polecam więcej:
http://rebelya.pl/discussion/5145/?Focus=135877

Będziesz łaskawa odpowiedzieć na mojego posta? Dla ułatwienia przytoczę Ci go raz jeszcze: viewtopic.php?f=37&t=25801&p=539553#p539553

N sie 08, 2010 22:19

agawa napisał(a):
Myślę, że ludzie tutaj w większości to dzieci Owsiaka i Michnika i TVN.

Myślę, że ludzie w większości chcą być Polakami, a nie krzyżakami i nie czują się zobowiązani do sympatii z ludźmi, którzy przy pomocy krzyża próbują odebrać innym wolność decydowania o własnym mieniu.
Myślę też, że każda osoba myśląca nie tylko samodzielnie, ale też racjonalnie i pragnąca aby Polska była państwem prawa i wolności zauważa dwie rzeczy:
1) ludzie zgromadzeni na placu prezydenckim nie są jego właścicielami, więc nie mają prawa decydować o tym jak on ma wyglądać ani co ma być na nim umieszczone
2) ludzie zgromadzeni na placu prezydenckim nie są właścicielami krzyża; jest on własnością harcerzy którzy go tam postawili, a którym demonstranci uniemożliwili dostęp do ich własności.

N sie 08, 2010 22:22
Zencognito napisał(a):
Teresse, proste pytanie: czy Ty chcesz żyć w republice, czyli w państwie, w którym decyduje prawo, czy może chcesz żyć w państwie w którym decyduje chciejstwo?

Ja chce żyć w kraju gdzie gdy zginie 96 osób z prezydentem i dowództwem wojska na czele nie oddaje się śledztwa w ręce kraju wrogiego nam od stuleci ( przecież jeszcze nasz prorosyjski patriota się tłumaczy możliwością interwencji ZSRR i to były lata 80') i ich szczątki nie leżą na miejscu katastrofy po pogrzebie.

Kraj, który nie dopilnuje takiej sprawy- to już tylko rezerwat tubylców, republika bananowa z zarządcą-kacykiem premieru Tusku na czele- to juz jest nic.

@agawo- tak, by rządzić wystarczą kasa, służby i media. I każda z tych sfer się przenika.

N sie 08, 2010 22:24
czasowo zablokowana

Mroczny Pasażer napisał(a):
agawa napisał(a):
JESTEM POD WRAŻENIEM. Wiesz kto jest katolikiem, a kto nie. Brawo, sam Duch Święty cię oświeca w tej kwestii? To ja jestem katoliczką czy nie? Panie oświecony?

Tak wiem. Po raz kolejny powtórzę i oczekuję odpowiedzi - czy ludzie odprawiający modły egzorcystyczne przeciwko księżom, krzyczący do nich "sprzedawczyki, ubeki", skandujący JA-RO-SŁAW i odzywający się do innych ludzi per "suko żydowska" to są katolicy?

http://www.youtube.com/watch?v=axr9salo ... r_embedded proszę, tutaj jeden z cytatów. To katoliczka? Nie, to nie jest katoliczka.

Resztę zobaczysz w mediach lub na YT, nie zobaczysz tego w zmanipulowanych mediach pokroju Radia Maryja czy Naszego Dziennika.

A tutaj masz opisywaną profanację poprzez pomazanie:

Obrazek

I wiesz co? Zrobili to ludzie, których popierasz, nie ludzie, którzy chcą krzyż przenieść.

Czekam na konkretne ustosunkowanie się do mojego posta.

P.S. Głosowałem na Kaczyńskiego wiesz?

P.S.2 Polska, nie jest i nigdy nie będzie katolicka. Polska jest krajem świeckim, w którym istnieje nie tylko jedna religia.

No niestety ale nie wiesz kto jest katolikiem a kto nie. A prowokatorów nie brakuje. Wysyła się takich by robili za " obrońców krzyża" aby ośmieszyć PRAWDZIWYCH obrońców krzyża i zrobić z nich " fanatyczną sektę" albo jakiś świrów. Tak działają służby na całym świecie. Stara i dobra metoda. NIC NOWEGO POD SŁOŃCEM.

N sie 08, 2010 22:28
A. napisał(a):
Ale to już wiem, że bezpodstawnie obrażać Ci łatwo, teraz zacytuj moją wypowiedź, w której zgłaszałem siebie i miecz do akcji.

A. napisał(a):
Awa napisał(a):
http://rebelya.pl/discussion/5145/?Focus=135877

to człowiek ,który uzyskał zezwolenie Gronkiewiczowej na przeniesienie krzyża
Cytuj:
Dominik Taras, pseudo "Rambo" chwali się w mediach GW i radio TokFM, że prezydent miasta Hanna Gronkiewicz-Walz wydała zgodę na próbę przeniesienia krzyża w okolicach północy w poniedziałek 9 sierpnia. Na FB zgromadził już prawie 2 tysiące chętnych osób, które staną naprzeciwko kilkunastu obrońcom krzyża.
Kim jest Dominik "Rambo" Taras?

Kim jest? Zapewne graczem ASG. Ja mam w domu 3 miecze + 2 repliki ASG i też chętnie bym poszedł pomóc ten krzyż przenieść.
Ale wiadomo, według pewnej części mało inteligentnych ludzi nie można już mieć żadnego hobby oprócz robienia burd w "obronie krzyża".

viewtopic.php?p=539663#p539663

N sie 08, 2010 22:29

Nie pisałem tam, że chcę wykorzystać na kimkolwiek mój miecz, tylko że mam. A Ty ewidentnie sugerowałaś, że chciałbym kogoś nim skrzywdzić. Czekam dalej- gdzie napisałem, że chce iść tam z mieczem.

And shame on you

N sie 08, 2010 22:35

Teresse napisał(a):
Ja chce żyć w kraju gdzie gdy zginie 96 osób z prezydentem i dowództwem wojska na czele nie oddaje się śledztwa w ręce kraju wrogiego nam od stuleci ( przecież jeszcze nasz prorosyjski patriota się tłumaczy możliwością interwencji ZSRR i to były lata 80') i ich szczątki nie leżą na miejscu katastrofy po pogrzebie.

Kraj, który nie dopilnuje takiej sprawy- to już tylko rezerwat tubylców, republika bananowa z zarządcą-kacykiem premieru Tusku na czele- to juz jest nic.

To nie jest odpowiedź na moje pytanie.

N sie 08, 2010 22:59

Media propagują kłamstwa,że osoby modlące się przy krzyżu rzekomo zachowują się agresywnie.W rzeczywistości są poniżane,lżone,atakowane fizycznie przez pijanych mlodych ludzi.Cała akcja sprawia wrażenie zorganizowanej,najprawdopodobniej przez młodzieżówki pewnych ugrupowań politycznych.W bliskiej odległości znajduje się otwarty przez 24 godziny punkt sprzedazy alkoholu.Pijany motłoch werbalnie i nie tylko wyładowuje swoją agresje na spokojnie modlących się ludziach.Najbardziej haniebne jest bierne zachowanie sie funkcjonariuszy straży miejskiej i policji.W Warszawie chroni się jak widać obecnie jedynie gejów i lesbijki.

N sie 08, 2010 23:07
A. napisał(a):
Nie pisałem tam, że chcę wykorzystać na kimkolwiek mój miecz, tylko że mam. A Ty ewidentnie sugerowałaś, że chciałbym kogoś nim skrzywdzić. Czekam dalej- gdzie napisałem, że chce iść tam z mieczem.

Tak się bawimy?

Byłeś zwolennikiem użycia przemocy na demonstrantach:
A napisał(a):
"Dlatego jestem za tym, aby wszystkich "obrońców" spałować i porządnie popsikać gazem i do razu do więzienia i zakładów psychiatrycznych."

i zgłosiłeś chęć pomocy w przeniesieniu jednocześnie pisząc, że posiadasz miecz- nie wiem jaki cel miała ta informacja jeśli faktycznie nie miałeś zamiaru pojawić się tam z owym mieczem ?

Ja napisałam:

Cytuj:
a nawet nasz A. ze swoim mieczem zgłosi się na ochotnika.

widzisz tez nie napisałam expressis verbis, ze kogoś zamierzasz skrzywdzić...

Także sugerując że ja napisałam, że kogoś skrzywdzisz dokonujesz takiej samej (logicznej przyznaję) analizy mojego zdania jak ja Twojego z mieczem.

Zencognito napisał(a):
To nie jest odpowiedź na moje pytanie.

Jest- to demokracja jest dla ludzi a nie ludzie dla demokracji.

N sie 08, 2010 23:13

Cytuj:
i zgłosiłeś chęć pomocy w przeniesieniu jednocześnie pisząc, że posiadasz miecz- nie wiem jaki cel miała ta informacja jeśli faktycznie nie miałeś zamiaru pojawić się tam z owym mieczem ?

Nie wiesz, bo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Jakbyś posiadła tę prosta umiejętność to byś zauważyła, że dałem to jako przykład, że ani posiadanie zabawek ASG, ani miecza nie powoduje automatycznie, że ktoś chce kogoś mordować.
Pałowanie, a ucinanie rąk to dwie zupełnie różne rzeczy. ZUPEŁNIE różne. Pałowanie im się należy z pewnością, o ile będą przeszkadzali w egzekwowaniu prawa, jak każdemu awanturnikowi zresztą. Tak samo jak gaz.
Jednak nigdzie nie postulowałem ucinania im czegokolwiek, a tym bardziej- że osobiście chcę im coś uciąć. I oczywiste było, że pisząc cytat o ucinaniu rąk i dawaniu mnie jako przykład właśnie to miałaś na myśli. Poza tym stwierdzasz, że w jakikolwiek sposób wspieram bądź jestem miłośnikiem poprzedniego systemu, co oczywiście jest kolejnym kłamstwem w Twoim wykonaniu.
Tak więc brawo "chrześcijanko", widać jak potrafisz rzucać kłamliwymi i zmyślonymi argumentami, nie potrafiąc dostrzec oczywistych sytuacji zarejestrowanych za pomocą kamery, no ale wiadomo, może to była żydówka- zgnoić i zgnieść, Jezusa który też był żydem pewnie też warto byłoby potraktować siatką nie? Serdecznie gratuluję pomysłowości, a właściwie jej kompletnego braku.

And shame on you

N sie 08, 2010 23:20

Odnośnie obrażania księży:
http://www.youtube.com/watch?v=V9zj3HWUJxU kręcone przez jednego z obrońców krzyża.
"rzuciłem 10 zł", brawo.

And shame on you

N sie 08, 2010 23:26

kłamstwo i propaganda,na cztrech zebranych dwóch nasłanych.

N sie 08, 2010 23:33
czasowo zablokowana

Może ktoś wie jak wygląda ceremonia/liturgia usuwania Krzyża? Czy jest gdzieś takowa opisana? Jak Księża, będący pod Krzyżem, mieli sprawować ten obrzęd, bo mieli przy sobie jakieś księgi?

N sie 08, 2010 23:36
zbanowana na stałe

Nie zdziwiłabym się jakby wiele osób było podstawionych przez partie polityczne i robiło złą opinię " obrońcom" . Podając się za tych obrońców. przykre jest to,że wiele ludzi pluje na obrońców krzyża,ale jak młodzież przychodzi tam z puszkami po piwie, tworzy z nich krzyż to nikt z tutaj wypowiadających się przeciwników nie mówi nic o profanacji krzyża.
Generalnie osoby,które tak krzyczą o profanacji deklarują się ,jako niewierzący.
Wiele ludzi uważa obrońców za agresywnych,tylko,że to obrońcę krzyża popchnięto na znicze, opluto i zwyzywano. Non stop słychać tam przekleństwa, jakieś młode dziewczyny śpiewają i tańczą,przyniosły sobie odtwarzacz. Znowóż inni młodzi ubrali się w kominiarki,jeszcze inni przyszli z piwem i robią zadymę...
SLD i młodzieżówki polityczne antypisowskie chcą organizować wiece antykrzyżowe ,bo twierdzą,że mają prawo protestować ( jednocześnie zabraniają protestować każdemu innemu kto jest za krzyżem gdyż wg nich jest to fanatyzm , nienawiść , oszołomstwo). W TVN i Polsacie non stop lecą urywki wypowiedzi ,gdzie non stop krytykowani są obrońcy krzyża. O burdach chuliganów nie ma ani słowa.
Nikt też nie wspomina słowem , nie pokazuje modlących się starszych ludzi , również młodych, niektórych harcerzy,którzy ciepło się wypowiadają, a obok nich grupka ludzi przeklinających ich.
Obok kamera TVP i młodzi mężczyźni ,którzy wieczorem stoją,patrzą w kamerę i krzyczą niecenzuralne słowa. Niech już stawiają ten pomnik,bo to co tam niektórzy prowokatorzy robią jest straszne.
Jest to robienie pośmiewiska zarówno z terytorium pałacu jak i z krzyża.
Pierwotnie ludzie pod krzyżem modlili się tam , stawiali znicze, pamiątki w postaci zdjęć.... listy z kondolencjami i ciepłymi słowami... kwiaty...
teraz stało się to miejsce dla klauna w przebraniu, młodych ludzi z piwem, z niecenzuralnymi słowami, z młodymi mężczyznami w kominiarkach,czy dla człowieka,który o innych wypowiada się per . terroryści.
Niektóra młodzież zrobiła sobie z pałacu teren rozrywki, burdy i imprezy. Jest to straszne i mam tego dosyć.
A media podsycają jeszcze całą sprawę. To jest chore. Kancelaria Prezydenta się nie odzywa.
Zanim Komorowski nie wydał oświadczenia,że chce usuwać krzyż nikt nie miał żadnego problemu, nikt nie stosował uwag,nikomu krzyż nie przeszkadzał. Dopiero później zaczęła się awantura.
Tak samo było z Wawelem. Mam już tego dosyć. Wszystko to zasługa pewnych osób,które chcą wszczynać prowokacje ,żeby zniszczyć wspólnotę,która wytworzyła się podczas żałoby narodowej.
Zjednoczenie prysło w sekundę,przez agresję,kłamstwo i prowokacje. Ludzie w to uwierzyli i nadal wierzą.
Cała wina została zrzucona na ludzi,którzy całe życie są przedstawiani w mediach w krzywym zwierciadle. Nie wiem ,kiedy ludzie się w końcu opamiętają.. ale nie przypuszczałam,że sytuacja w kraju zajdzie aż tak .. smutne to jest. ie wiem ,kiedy ludzie się w końcu opamiętają.. ja mam już dość tego, co się nie obejrzę wszędzie wyzywanie od fanatyków,debili,oszołomów...
tyle smutnych i przykrych słów,że to jest straszne.
Zawsze działanie dobre lub złe poznaje się po owocach.
Żałoba narodowa była dobra: kiedy ludzie się jednoczyli,stali w kolejach, poświęcając się ,by zmarłych upamiętnić.. przy okazji mówili jak wiele dobrego wynieśli z rozmów z ludźmi, z refleksji.. ludzie wtedy byli dla siebie życzliwi...
potem zostało to przerwane... która strona przerwała wiadomo..zaczeło się od Wawelu.. puszczona została prowokacja: nie godny Wawelu i już ludzie to podchwycili. Już od tamtego czasu żałoba została przerwana ... potem jak się to potoczyło wiemy...
dalej uroczystości pogrzebowe,potem wybory prezydenckie...
krzyż stał i nikt nie miał do niego żadnych pretensji,że tam stoi.
Komorowski wydał oświadczenie o tym,że krzyż zostanie usunięty- zaczeła się afera.
owoce mamy: nienawiść,kłótnie, burdy i tak dalej..
po owocach wszystko można poznać. przykre jest tylko to,że ktoś chce skłócić Polaków , stosuje się do tego okropne środki ... i " niech się kłócą"
a obok dzieli się łupy ... i ocenia sytuacje obmyślając strategie... zyskując kolejne poparcia na nienawiści do jednej partii.... na bluzgach, na kpinach..
ukrywa się różne rzeczy.. a lud nie zauważa,bo się kłóci.
Czy naprawdę my Polacy nie mamy nic innego do roboty,będziemy się tak kłócić ,bo ktoś celowo chce tak robić dla władzy? czy to jest tego warte?
Zjednoczenie było dobrym owocem, to był wynik wspólnoty podczas żąłoby...
potem ktoś to zepsuł... kiedy w końcu otworzymy oczy i zobaczymy tę manipulację..
wierzę,że są jeszcze ludzie,którzy nie dali się zwieśc..którzy wierzą w wartości i nie dają sobą sterować.

Pn sie 09, 2010 3:36
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 94  Następna strona