Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 0:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Marek MRB napisał(a):
Po raz chyba pierwszy zastosowano technologię "roju" przy okazji Komisji McCathy'ego. I doprowadzono do tego że "rój" do dziś przedstawia senatora jako zbójce z nożem w zębach, podczas kiedy on tylko bronił USA przed komunizmem. Zrobił więcej dla USA niż wszyscy XX-wieczni prezydenci razem wzięci.
Inny przykład - Hoover. Facet bohater, ale konsekwentne opluwanie powoli przynosi skutek. Ostatnio widziałem nawet film SF gdzie aktorzy przenosza się do wirtualnej rzeczywistości gdzie prezydentem jest Hoover. I co ? Oczywiście film pokazuje świat w którym Konstytucja jest utajniona (a trzeba wiedziec że trudno o większego obrońcę konstytucji niż Hoover - ale co to obchodzi rój ?), prawa człowieka są łamane. na dodatek policjanci mają obowiązek chodzenia w sukienkach, bo scenariusz "delikatnie sugeruje" że Hoover był transwertytą...

Atmosfera, klimat medialny jest tworzony tak, by takie filmy były przyjmowane z aplauzem i rechotem.

Marku, dość.
Ja przeżyłem czasy McCartyzmu i czasy Hoovera.
Obaj panowie byli państwowymi mordercami, pierwszy na masową skalę, drugi skrytobójcą.
Obaj używali wobec ludzi wybitnie nieetycznych metod.
Agent Tomek to mógłby u nich ustępy czyścić.

Ja mogę wyjechać z Polski, jako pustelnik i zaszyć się w pustelni na drugim końcu świata.
Jednak jeśli przez przypadek, takie poglądy jak Twoje, miałyby stać się poglądami Prezydentów w Polsce i poglądami obowiązującymi powszechnie, to zapewniam Cię, że potrafię być także Che Guevarą. I zrobiłbym to nie z zamiłowania do rozlewania krwi. Bo tym się brzydzę. Zrobiłbym to dla ratowania Narodu przed masowymi zbrodniami Państwa.

Śr gru 15, 2010 12:44
maly_kwiatek napisał(a):
Ja przeżyłem czasy McCartyzmu i czasy Hoovera.
Obaj panowie byli państwowymi mordercami, pierwszy na masową skalę, drugi skrytobójcą.
Obaj używali wobec ludzi wybitnie nieetycznych metod.
Co "przeżyłeś" ?!! Słuchanie propagandy ?
Z Bierutem Ci się biedaku pomyliło.
Cytuj:
Ja mogę wyjechać z Polski, jako pustelnik i zaszyć się w pustelni na drugim końcu świata.
Jednak jeśli przez przypadek, takie poglądy jak Twoje, miałyby stać się poglądami Prezydentów w Polsce i poglądami obowiązującymi powszechnie, to zapewniam Cię, że potrafię być także Che Guevarą. I zrobiłbym to nie z zamiłowania do rozlewania krwi. Bo tym się brzydzę. Zrobiłbym to dla ratowania Narodu przed masowymi zbrodniami Państwa.
Jaaasne. Che Gevara też tak mowił - podobnie jak inni wybitni lewicowi przywódcy (Stalin, Lenin, PolPot, Hitler). A że raz byli to "wypijający robotniczą krew kapitalisci", innym razem "międzynarodowy kapitał", kiedy indziej "imperializm amerykański" czy "rujnujący kraj Żydzi" - to nieważne, nie ? Wróg zawsze się znajdzie.
A najlepiej kiedy wrogiem jest patriota ratujący Ojczyznę.

Śr gru 15, 2010 12:51
Cytuj:
Wołali na pustyni.

Wołali - ale czy gardzili ludźmi?......
Cytuj:
Znowu piękna ilustracja (dziękuję !).
ZAMIAST argumentacji - dezaprobata, przypisywanie pogardy, etykietkowanie "wroga".
Alu, jesteś w tym mistrzynią :)

Czyli nie gardzisz, tylko PRZYPISUJESZ oponentów do stada bezrozumnych .....i zapewne w ramach miłości bliźniego.

Śr gru 15, 2010 12:58

Marek MRB napisał(a):
Przeciwnie, napisałem explicite że nie jest to spisek i wyjasniłem jak działa mechanizm który nie potrzebuje żadnego porozumienia - przeciwnie, "rój" tworzy się przez budowanie pewnego stylu postępowania.
Ale tak to już jest - łatwiej komuś coś przypisać niż dyskutować z tym co naprawdę napisał...

Pisałeś o wypracowanej w USA technice, a więc "rój" nie utworzył się chyba spontanicznie? I naprawdę czasami ktoś coś źle zrozumie, bez złych intencji przypisywania czegoś rozmówcy ;)

Marek MRB napisał(a):
Kolejna ilustracja - dyskredytacja przez (przyjęte całkiem dowolnie) porównanie do czegoś obrydliwego i hop ! Nie trzeba już argumentów.

To nie było żadne porównanie, a inna sytuacja, w której też można by dopatrywać się roju. Zachowanie odmienne, ale podobna reakcja otoczenia.

Marek MRB napisał(a):
Po raz chyba pierwszy zastosowano technologię "roju" przy okazji Komisji McCathy'ego. I doprowadzono do tego że "rój" do dziś przedstawia senatora jako zbójce z nożem w zębach, podczas kiedy on tylko bronił USA przed komunizmem.

Widzisz, czy to co napisałeś nie sugeruje, że działanie w "roju" jest sterowane? "Zastosowano technologię", "doprowadzono do tego". OK, zgodzę się, że nie musi to być struktura scentralizowana, może być rozproszona, ale przecież Twoje określenia chyba jasno sugerują, że nie mamy do czynienia ze spontanicznym wyrażeniem poglądów? Może więc nie spisek, ale układ czy szara sieć?

Marek MRB napisał(a):
Teraz spójrzcie na Polskę i kaczyńskich. Czy podejmowano polemikę ? nie.
Wyrywano słowa i czyniono z nich medialne młoty. W kabaretach w dobrym tonie było śmiać się z "blixniaków" a publiokacja niemiecka o "ziemniakach" przyprawiła "medialny rój" o spazmy radości.

A dopuszczasz możliwość, że wielu ludzi faktycznie, sami z siebie, bez działania w jakiś niejasnych strukturach, niezmanipulowanych w jakiś ponadprzeciętny sposób, mogła uważać Kaczyńskich za wyjątkowych szkodników dla Polski? Że rzeczowa polemika z PiS jest trudna tak jak polemika na Forum, bo czasami można odnieść wrażenie, że żyjemy w jakiś równoległych światach? Przecież niejednokrotnie nie możemy zgodzić się nawet co do faktów.

Marek MRB napisał(a):
Albo spójrzcie na blogi różnych grafomanów na Onet.pl - ilez tam rysuneczków Kaczyńskiego. fotomontaży, wierszyków... cała histeria (przy tym wszystkim w spory merytoryczne się nie wchodzi, po co ?).

Jak wyżej, dlaczego uważasz, że taka spontaniczna reakcja jest niemożliwa? Albo nawet zdecydowanie mniej prawdopodobna niż działanie w roju (w znaczeniu "zastosowano technologię", "doprowadzono do tego", czyli w układzie de facto sterowanym).

Marek MRB napisał(a):
Skandal wokół badania katastrofy smoleńskiej pokrywa się uśmieszkiem ("ha ha, pewnie marsjanie strącili") i pleceniem o "teoriach spiskowych". Wszelkie konkrety są "niesmaczne" jak nie przymierzając przykład Sweetchilda o bekaniu przy obiedzie.

Po prostu dla mnie niektóre argumenty są naprawdę równie niesmaczne co bekanie przy obiedzie. Oczywiście, mógłbym w ramach politycznej poprawności siedzieć cicho ze swoimi poglądami czy ubierać to w jakieś eufemizmy. Zresztą często tak czynię ;)

Marek MRB napisał(a):
Czy Ci wszyscy ludzie należą do jakiegoś spisku ? Nie, tak jak nie należał do niego morderca działacza łodzkiego PiS. To pewna "atmosfera" , sposób rozmowy bez rozmowy, bez wysłuchania racji i argumentów, co najwyżej przykryty garścią sloganów o rzekomej "nienawiści" itp.

Tu po części się zgodzę. Pytanie, kto wytworzył taką "atmosferę"? Czy kto przyczynił się do jej wytworzenia?

Śr gru 15, 2010 13:02
A co ma Hoover czy bekanie przy obiedzie do reakcji kilku osób, różniących się zasadniczo poglądami, które połączyło jedynie to, że rozśmieszyła bądź załamała je przypadkowa wypowiedź świadcząca o niezrozumieniu tematu? I co w ogóle te ostatnie kilka stron ma wspólnego z tematem?

Ktoś jeszcze pamięta, że to wątek o prezydencie Komorowskim?

Śr gru 15, 2010 13:11
SweetChild napisał(a):
Pisałeś o wypracowanej w USA technice, a więc "rój" nie utworzył się chyba spontanicznie?
To ciekawe pytanie, myślę że masz rację (choć możliwe jest też spontaniczne wytworzenie "roju" przez grupę społeczną mającą dostęp do waznych mediów - jak homoseksualiści w Hollywood czy tez Ci którzy uwłaszczyli się w '89 w Polsce - mają po prostu wspólne interesy i to czują - a za nimi idzie masa leninowskich "pozytecznych idiotów".

Ale nawet jeśli rój nie tworzy się całkiem spontanicznie, większość jesgo uczestników nie zmawia się w żadnym "spisku" (to jest zresztą siła "roju").

Śr gru 15, 2010 13:17
zbanowany na stałe

Marek MRB chce, by Prezydent Polski i w ogóle władze miały charakter ultra prawicowy i jako przykłady podał złowrogie postaci państwowych ultra prawicowych morderców w niby białych rękawiczkach.
To jest temat o Prezydencie Komorowskim i o Prezydentach w ogóle.
Dlatego się sprzeciwiłem.
Komorowski jaki jest, każdy widzi. Cokolwiek robi, to ani nie ma takiej władzy, ani, jak sądzę ochoty, by robić jakieś masowe rzezie w społeczeństwie za poglądy.

Dlatego też poparłem Liama na stanowisko Prezydenta,a Marka MRB nie poparłbym za nic.

Śr gru 15, 2010 13:22
maly_kwiatek napisał(a):
Marek MRB chce, by Prezydent Polski i w ogóle władze miały charakter ultra prawicowy i jako przykłady podał złowrogie postaci państwowych ultra prawicowych morderców w niby białych rękawiczkach.
To jest temat o Prezydencie Komorowskim i o Prezydentach w ogóle.
Dlatego się sprzeciwiłem.
Komorowski jaki jest, każdy widzi. Cokolwiek robi, to ani nie ma takiej władzy, ani, jak sądzę ochoty, by robić jakieś masowe rzezie w społeczeństwie za poglądy.

Dlatego też poparłem Liama na stanowisko Prezydenta,a Marka MRB nie poparłbym za nic.

Najwyraźniej należysz do stada "leninowskich pożytecznych idiotów" ;) .....witaj w stadzie.....

Śr gru 15, 2010 13:24
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
Najwyraźniej należysz do stada "leninowskich pożytecznych idiotów" ;) .....witaj w stadzie.....

Bardzo mi ten status odpowiada :)
Dziękuję, Alus :lol:

Jak będą rozstrzeliwać, to za głupich wezmą się na pewno na końcu. I może uda mi się dotrzeć wtedy do mojej pustelni ? :P

Śr gru 15, 2010 13:27
maly_kwiatek napisał(a):
Marek MRB chce, by Prezydent Polski i w ogóle władze miały charakter ultra prawicowy
Byłoby pięknie, ale nie ma takich polityków w Polsce. Może Korwin, może marek Jurek...
Zresztą "ultraprawicowy" to tak jakby mówić "ultra uczciwy".
Cytuj:
i jako przykłady podał złowrogie postaci państwowych ultra prawicowych morderców w niby białych rękawiczkach.
ultra-lewicowych - Hitler, Stalin, Polpot, Lenin.
Nie przekręcaj.
Cytuj:
A kto coś takiego sugerował ?
Wręcz przeciwnie, Broniłem Komorowskiego przed porównywaniem z rosyjskim pachołkiem Rakowskim.

Śr gru 15, 2010 13:41
zbanowany na stałe

Hoover jest odpowiedzialny za śmierć Marilyn Monroe, śmierć Johna i Roberta Kennedych i prawdopodobnie za śmierć Judy Garland, nie licząc dziesiątków akcji terrorystycznych na całym świecie i inne skrytobójstwa.

Mc Carthy jest odpowiedzialny za cierpienie większości Amerykanów, zabójstwo małżeństwa Ethel i Juliusza Rosenbergów na oczach przerażonego całego świata i wielu innych niewinnych ludzi.
W wyniku Mc Carthyzmu postępowała demoralizacja Narodu Amerykańskiego, której skutki widzimy do dziś.

I to są Twoje wzory Marku.
Współczucie.

Śr gru 15, 2010 13:51
maly_kwiatek napisał(a):
Hoover jest odpowiedzialny za śmierć Marilyn Monroe, śmierć Johna i Roberta Kennedych i prawdopodobnie za śmierć Judy Garland, nie licząc dziesiątków akcji terrorystycznych na całym świecie i inne skrytobójstwa.
Jaaasne.
I za koklusz w Zairze.

Cytuj:
Mc Carthy jest odpowiedzialny za cierpienie większości Amerykanów, zabójstwo małżeństwa Ethel i Juliusza Rosenbergów na oczach przerażonego całego świata i wielu innych niewinnych ludzi.
Rosenbergów - ku wsciekłości lewaków - skazał niezawisły sąd.
Później rozpętano bezprzykładną kampanię oszczerstw jakoby byli "niewinni".
Dopiero po upadku ZSRR okazało się że sąd miał rację - byli rosyjskimi szpiegami i przekazali ludobójczemu reżimowi Stalina bombę atomową. I kazdy uczciwy historyk Ci to potwierdzi

Czytaj historię, a nie propagandę.
Cytuj:
W wyniku Mc Carthyzmu postępowała demoralizacja Narodu Amerykańskiego, której skutki widzimy do dziś.
Akurat wręcz przeciwnie. Demoralizacją była nagonka na tego wielkiego amerykanina.

Cytuj:
I to są Twoje wzory Marku.
To są Twoje wiadomości Kwiatku na temat.
Przykro mi, że żyłeś w wirtualnym, stworzonym przez lewacką propagandę świecie.

Śr gru 15, 2010 13:57
zbanowany na stałe

Ja rozumiem, że nie lubisz lewicy.
Proszę jednak byś szanował ludzi, kimkolwiek są i nie obrażał epitetami typu "lewak" czy "pachołek Rosji". Nawet, jeśli chodzi o zmarłe osoby. A może zwłaszcza, gdy chodzi o nie.

Śr gru 15, 2010 14:05
maly_kwiatek napisał(a):
Ja rozumiem, że nie lubisz lewicy.
Proszę jednak byś szanował ludzi, kimkolwiek są i nie obrażał epitetami typu "lewak" czy "pachołek Rosji". Nawet, jeśli chodzi o zmarłe osoby. A może zwłaszcza, gdy chodzi o nie.
Jaaasne.
Typowa lewacka logika : nazywać mordercą uczciwego obywatela amerykańskiego - dobrze, nazywac "pachołkiem Rosji" pachołka Rosji - źle (inna rzecz że nawet nie wiedziałem że zmarł zanim dosięgła go sprawiedliwość).

Śr gru 15, 2010 14:07
zbanowany na stałe

Jakie masz dowody, że Pan Premier Mieczysław Rakowski był "pachołkiem Rosji"?

Uważasz, że PZPR została w Polsce rozwiązana rękami Moskwy???

Śr gru 15, 2010 14:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 128  Następna strona