Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz gru 11, 2025 20:55

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1501 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 101  Następna strona
 Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje 
Autor Wiadomość

Post Re: Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje
Kamala napisał(a):
Johnny99 jest swiecie przekonany, ze na nasze zyczenie komisja miedzynarodowa na pewno by powstala.

A Kamala ma dziwaczną tendencję do przypisywania mi myśli, których nie tylko nie wypowiedziałem, ale nawet zdążyłem już zaaprobować pogląd przeciwny.

Kamala napisał(a):
Z tego co wiem sa jakies konwencje miedzynarodowe o tym kto i gdzie sledztwo w takich sprawach prowadzi. W sytuacji krajow (byc moze tylko pozornie) normalnych, wszyscy trzymaja sie umow miedzynarodowych chocby po to, zeby precedensow nie robic.

W tym rzecz - katastrofa miała charakter na tyle niecodzienny, że należało w tym wypadku stworzyć precedens. A przynajmniej dążyć do jego stworzenia. Tymczasem nie tylko wybrano konwencję, która zresztą w ogóle nie dotyczyła tego typu przypadków, ale, jak wynika z niektórych przecieków, nawet i z niej niemal natychmiast zrezygnowano (a ściślej: strona polska zrezygnowała, już po uzyskaniu zgody Rosjan!) i dalej śledztwo toczyło się z pominięciem jakichkolwiek uregulowań międzynarodowych - tj. po prostu prowadzili je Rosjanie, a nam, na podstawie doraźnych uzgodnień, jedynie udostępniali materiały.

Alus napisał(a):
Zapowiedziano, że gdy Rosjanie nie uwzględnią polskich uwag wniesionych do projektu raportu MAK, Polska zwróci się o pomoc międzynarodowej komisji.

Ooo, to nagle "międzynarodowa komisja" nabrała sensu? W momencie, gdy właściwie w niczym już nie będzie mogła pomóc?

SweetChild napisał(a):
Tak jak dla jego przeciwników znaczenie ma wyłącznie odsunięcie Tuska od władzy i dopchanie się samemu do koryta.

Chyba sobie żarty stroisz. Jeśli masz na myśli PiS, to dla nich znaczenie ma wyłącznie śledztwo smoleńskie i dla tej sprawy gotowi byli i są poświęcić powrót do władzy. Ostatnia kampania wyborcza pokazała, że Kaczyński, gdyby tylko wykazał ku temu minimum chęci, już dawno mógłby wyprzedzać Tuska w sondażach. To samo tyczy się pomniejszych ugrupowań. Co najwyżej można w ten sposób mówić o SLD i PSL - ale oni przynajmniej nie są w tym tak bezczelni i aroganccy, jak Tusk.

Kamala napisał(a):
Jest oczywiste, ze co by Tusk nie zrobil - zrobilby zle

Trudno. Taka specyfika urzędu i sytuacji. Jak się chce być premierem, to trzeba się do tego przyzwyczaić. W przypadku tego rodzaju katastrof bardzo trudno jest zrobić wszystko tak, by żywcem nie było czego krytykować. I nie o to chodzi. Chodzi o to, że można było nawet wiele rzeczy zrobić źle, ale z całą pewnością nie można było zdradzać państwa i narodu.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt sty 07, 2011 11:35
Johnny99 napisał(a):
W tym rzecz - katastrofa miała charakter na tyle niecodzienny, że należało w tym wypadku stworzyć precedens. A przynajmniej dążyć do jego stworzenia. Tymczasem nie tylko wybrano konwencję, która zresztą w ogóle nie dotyczyła tego typu przypadków, ale, jak wynika z niektórych przecieków, nawet i z niej niemal natychmiast zrezygnowano (a ściślej: strona polska zrezygnowała, już po uzyskaniu zgody Rosjan!) i dalej śledztwo toczyło się z pominięciem jakichkolwiek uregulowań międzynarodowych - tj. po prostu prowadzili je Rosjanie, a nam, na podstawie doraźnych uzgodnień, jedynie udostępniali materiały.

A mozesz napisac kto powinien decydowac o tym co "nalezalo" ? Bo wg mnie ciagle rzad, ktory jak widac nie boi sie nie podobac tej czesci spoelczenstwa, ktora ma inne zdanie i zrobil to, co uwazal za sluszne. A jak piszesz sam
Johnny99 napisał(a):
Trudno. Taka specyfika urzędu i sytuacji. Jak się chce być premierem, to trzeba się do tego przyzwyczaić. W przypadku tego rodzaju katastrof bardzo trudno jest zrobić wszystko tak, by żywcem nie było czego krytykować.

Johnny99 napisał(a):
Chyba sobie żarty stroisz. Jeśli masz na myśli PiS, to dla nich znaczenie ma wyłącznie śledztwo smoleńskie i dla tej sprawy gotowi byli i są poświęcić powrót do władzy. Ostatnia kampania wyborcza pokazała, że Kaczyński, gdyby tylko wykazał ku temu minimum chęci, już dawno mógłby wyprzedzać Tuska w sondażach. To samo tyczy się pomniejszych ugrupowań. Co najwyżej można w ten sposób mówić o SLD i PSL - ale oni przynajmniej nie są w tym tak bezczelni i aroganccy, jak Tusk.

Owe "minimum checi" to jawne oszukiwanie wyborcow w przebrani babci ( przepraszam, dziadka)?
I taki premier by sie tobie podobal, bo co tam, ze swiadomie (no powiedzmy, polswiadomie) zgadzal sie oszukiwac wyborcow, zeby dorwac sie do wladzy? Co tam oszukiwanie wyborcow. I tak dal by tobie gwarancje, ze "nie zdradzi panstwa ani narodu"? Czyli oszustwo wyborcow dobrze prognozuje na przyszlosc w sprawach nie zdradzania.

Johnny99 napisał(a):
Chodzi o to, że można było nawet wiele rzeczy zrobić źle, ale z całą pewnością nie można było zdradzać państwa i narodu.

A to juz jest jawne pomowienie premiera o zdrade, bez dowodow, a tylko na podstawie wlasnych spekulacji. Ale jak mnie jot_ka pouczyla, w Polsce nalezy to do (dobrego?) tonu dyskusji poltycznych, wiec nie bede sie czepiac.

Pt sty 07, 2011 11:49

Johnny99 napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Tak jak dla jego przeciwników znaczenie ma wyłącznie odsunięcie Tuska od władzy i dopchanie się samemu do koryta.

Chyba sobie żarty stroisz. Jeśli masz na myśli PiS, to dla nich znaczenie ma wyłącznie śledztwo smoleńskie i dla tej sprawy gotowi byli i są poświęcić powrót do władzy. Ostatnia kampania wyborcza pokazała, że Kaczyński, gdyby tylko wykazał ku temu minimum chęci, już dawno mógłby wyprzedzać Tuska w sondażach.

:rotfl2: Chyba że o innych kampaniach mówimy ;) Ostatnia kampania wyborcza pokazała, że Kaczyński dla władzy gotów jest do ciężkiej hipokryzji. A takie bajki "gdybym chciał tu mógłbym ..., ale mi się nie chce" to w podstawówce łykałem, teraz już stanowczo za stary jestem.

Johnny99 napisał(a):
Chodzi o to, że można było nawet wiele rzeczy zrobić źle, ale z całą pewnością nie można było zdradzać państwa i narodu.

A oprócz Ciebie, malego_kwiatka czy osirisa to ile osób ten naród liczy? Bo naród w liczebności obywateli polskich z prawem głosu raczej nie ocenia postępowania rządu w sprawie katastrofy smoleńskiej jako zdrady. Wnioskuję tak z wyniku wyborów prezydenckich czy samorządowych.

Pt sty 07, 2011 11:53

SweetChild napisał(a):
Ostatnia kampania wyborcza pokazała, że Kaczyński dla władzy gotów jest do ciężkiej hipokryzji.

Przecież sam Kaczyński tłumaczył, że był wtedy zmanipulowany przez Kluzik i Poncyljusza ;) Co nie znaczy, że byłoby tak samo, gdyby faktycznie został prezydentem. Ale o tym już pisałem. Zresztą nie uważam, by Kaczyński dopuścił się jakiejś szczególnej hipokryzji. To gadanie o "oszukiwaniu wyborców" to zwykłe pieniactwo tuskofanatyków.

SweetChild napisał(a):
A takie bajki "gdybym chciał tu mógłbym ..., ale mi się nie chce"

To nie Kaczyński to mówi, tylko ja. Kaczyński i PiS mówią w tej chwili wyłącznie o śledztwie, choć wszyscy widzą, że popularności im to nie przysparza.

SweetChild napisał(a):
Bo naród w liczebności obywateli polskich z prawem głosu raczej nie ocenia postępowania rządu w sprawie katastrofy smoleńskiej jako zdrady.

Większość narodu jest albo ślepo zakochana w Batiuszce, albo ślepo przerażona perspektywą "powrotu Kaczyńskich" i nic więcej tej większości nie obchodzi. Mało to razy tak w historii było? Tylko nieliczni widzą, co się naprawdę stało.

Kamala napisał(a):
A mozesz napisac kto powinien decydowac o tym co "nalezalo" ?

Polska racja stanu powinna decydować, niestety, akurat to Tusk ma głęboko w d***.

Kamala napisał(a):
Bo wg mnie ciagle rzad, ktory jak widac nie boi sie nie podobac tej czesci spoelczenstwa, ktora ma inne zdanie

Taaaa, uwielbiam czytać o tej "odwadze" Władzy, która potrafi przeciwstawić się coraz mniej znaczącej i coraz rzadziej dopuszczanej w ogóle do głosu mniejszości. Wy też pewnie jesteście dumni, że tak odważnie stoicie po jej stronie, wraz z większością społeczeństwa, wszystkimi najważniejszymi mediami (obecnie także telewizją publiczną) i niemal całym gronem autorytetów. Ileż męstwa trzeba mieć, by tak uparcie nie sprzeciwiać się Władcy!

Kamala napisał(a):
Owe "minimum checi" to jawne oszukiwanie wyborcow w przebrani babci

Szczerze wolę "oszustwo" w postaci pozytywnej przemiany, niż kłamstwa i bezczelne deptanie honoru i godności w śledztwie smoleńskim.

Kamala napisał(a):
I taki premier by sie tobie podobal, bo co tam, ze swiadomie (no powiedzmy, polswiadomie) zgadzal sie oszukiwac wyborcow, zeby dorwac sie do wladzy?

Eeee tam. Ten mit o "oszukiwaniu wyborców" powstał z frustracji tuskofanów tym, że Kaczyński nie zachowywał się tak, jak by im to odpowiadało. Tymczasem żaden rząd III RP nie oszukał, nie okłamał i nie zdradził wyborców tak, jak rząd Tuska do tej pory.

Kamala napisał(a):
A to juz jest jawne pomowienie premiera o zdrade, bez dowodow, a tylko na podstawie wlasnych spekulacji.

Jakich własnych spekulacji? Ja piszę tylko o tym, o czym wszyscy wiedzą.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt sty 07, 2011 12:16
Johnny99 napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Ostatnia kampania wyborcza pokazała, że Kaczyński dla władzy gotów jest do ciężkiej hipokryzji.

Przecież sam Kaczyński tłumaczył, że był wtedy zmanipulowany przez Kluzik i Poncyljusza ;) Co nie znaczy, że byłoby tak samo, gdyby faktycznie został prezydentem. Ale o tym już pisałem. Zresztą nie uważam, by Kaczyński dopuścił się jakiejś szczególnej hipokryzji. To gadanie o "oszukiwaniu wyborców" to zwykłe pieniactwo tuskofanatyków.

Czyli nawet jezeli Kaczynski otwarcie przyznaje sie do manipulacji, ktorej podobno nie popieral, to ty i tak wiesz, ze wodz, ktory zalatwil Polsce IV Rzeczpospolita, ktorej zmanipulowany narod nie docenil, "chce dobrze" i bedziesz mu wiernie sluzyl.

Johnny99 napisał(a):
Większość narodu jest albo ślepo zakochana w Batiuszce, albo ślepo przerażona perspektywą "powrotu Kaczyńskich" i nic więcej tej większości nie obchodzi. Mało to razy tak w historii było? Tylko nieliczni widzą, co się naprawdę stało.

A dumna mniejszosc chora na "tuskofobie" "zna prawde".

Johnny99 napisał(a):
Kamala napisał(a):
A mozesz napisac kto powinien decydowac o tym co "nalezalo" ?

Polska racja stanu powinna decydować, niestety, akurat to Tusk ma głęboko w d***.

No tak. To ja czekam na dzien, kiedy Johnny99 zostanie premierem i bedzie wreszcie sam mogl decydowac o tym, co jest prawdziwa polska racja stanu.

Johnny99 napisał(a):
Kamala napisał(a):
Owe "minimum checi" to jawne oszukiwanie wyborcow w przebrani babci

Szczerze wolę "oszustwo" w postaci pozytywnej przemiany, niż kłamstwa i bezczelne deptanie honoru i godności w śledztwie smoleńskim.

Po raz kolejny przyklad kultu jednostki prezesa. Nawet jak klamie, to my i tak mu wierzymy.
Nie pomyliles sie z ta "pozytywna" przemiana, ktora mu od razu dala radykalny spadek poparcia? Wystarczylo ze prezes pokazal swoje prawdziwe oblicze, do ktorego bal sie przyznac w trakcie tej "nieudanej" kampanii, ktora "mogl wygrac".

Johnny99 napisał(a):
Kamala napisał(a):
A to juz jest jawne pomowienie premiera o zdrade, bez dowodow, a tylko na podstawie wlasnych spekulacji.

Jakich własnych spekulacji? Ja piszę tylko o tym, o czym wszyscy wiedzą.

A nie przesadzasz z ta mania wielkosci? Wszyscy to ty, osiris, i jeszcze kilku?

Pt sty 07, 2011 12:34

W zasadzie w lwiej części zgadzam się z Kamalą, więc dodam tylko kilka zdań od siebie.

Johnny99 napisał(a):
Ten mit o "oszukiwaniu wyborców" powstał z frustracji tuskofanów tym, że Kaczyński nie zachowywał się tak, jak by im to odpowiadało.

Tuskofani nie mieli większych powodów do frustracji, bo w końcu to ich kandydat wygrał wybory prezydenckie. Co innego kaczofani ;)

Johnny99 napisał(a):
SweetChild napisał(a):
A takie bajki "gdybym chciał tu mógłbym ..., ale mi się nie chce"

To nie Kaczyński to mówi, tylko ja.

Zgadza się, powinienem był napisać "gdyby mój wujek chciał tu mógłby ..., ale mu się nie chce". Ale poza tym bez zmian ;)

Johnny99 napisał(a):
Kaczyński i PiS mówią w tej chwili wyłącznie o śledztwie, choć wszyscy widzą, że popularności im to nie przysparza.

Tracą też niewiele. Według mnie grają na konsolidację twardego elektoratu a na ewentualne akcje oskrzydlające (typu "w takich chwilach wszyscy jesteśmy lewicowcami") będzie czas na krótko przed wyborami.

Johnny99 napisał(a):

A jednak to demokracja obecnie wygrywa w ewolucji systemów sprawowania władzy. Nieliczni różne rzeczy widzą, często są to wizje z pogranicza szaleństwa a niekiedy granica szaleństwa zostaje wyraźnie przekroczona. Dlatego z dwojga złego wolę demokrację niż rządy nielicznych besserwisserów. Szczególnie, gdy się z nimi nie zgadzam ;)

Pt sty 07, 2011 12:48
Cytuj:
Ooo, to nagle "międzynarodowa komisja" nabrała sensu? W momencie, gdy właściwie w niczym już nie będzie mogła pomóc?

Nie "nabrała sensu" - tylko ma nad czym pracować - na zgromadzonych materiałach.
A skąd Twoje przekonanie, że Rosjanie skwapliwie wpusciliby na swoje terytorium miedzynarodowych ekspertów???......zmusilibyśmy ich.....czy uwzględniliby nasze chciejstwo???/
I skąd takie przekonanie, że już nie potrafią nic pomóc?......czyżby jedyna prawdziwa odpowiedź znajdowała sie we wraku samolotu???
Cytuj:

Na czym polega owa zdrada???
Cytuj:
Ja piszę o czym wszyscy wiedzą

A ja tylko o tym co ja wiem.
Nie rozumię ludzi, którzy wyrażają opinie "wszystkich".....to forma lekceważenia owych "wszystkich"

Pt sty 07, 2011 13:09

Kamala napisał(a):
ze wodz, ktory zalatwil Polsce IV Rzeczpospolita, ktorej zmanipulowany narod nie docenil, "chce dobrze" i bedziesz mu wiernie sluzyl.

Niczego takiego nie wiem, nikomu nie służę i nic mnie on w tym momencie nie obchodzi.

Kamala napisał(a):
A dumna mniejszosc chora na "tuskofobie" "zna prawde".

Nie tyle zna prawdę, co przynajmniej umie czytać powszechnie dostępne (fakt, że nie od razu, z początku trzeba było jednak szukać tych informacji w "oszołomskich" mediach) newsy i nie zamyka oczu na to, co jest w nich napisane.

Cytuj:
o ja czekam na dzien, kiedy Johnny99 zostanie premierem i bedzie wreszcie sam mogl decydowac o tym, co jest prawdziwa polska racja stanu.

Zdecydowanie polska racja stanu polegała na oddaniu całej kontroli nad śledztwem w sprawie śmierci polskiego prezydenta obcemu (i - dodajmy - wrogiemu) państwu, bez podjęcia choćby próby rozwiązania tego jakkolwiek inaczej.

Kamala napisał(a):
Po raz kolejny przyklad kultu jednostki prezesa. Nawet jak klamie, to my i tak mu wierzymy.

Jakiego kultu? To nie jest kwestia wiary czy niewiary. Zresztą dość już mam gadania o Kaczyńskim, którym wszyscy wycierają sobie gębę. Dość już mam powtarzania po raz tysięczny, że na Kaczyńskiego głosowałem jeden jedyny raz w życiu i to dopiero w ubiegłym roku. Wyborcom PO po prostu niczego nie da się wytłumaczyć. Nie jesteś z nami = jesteś za Kaczyńskim. Koniec kropka. Czarno-biała rzeczywistość. Oczywiście, po części to rozumiem - trudno ogarnąć umysłem fakt, że ktoś tak miły, inteligentny, miłujący pokój i taki antykaczyński jak Tusk mógłby pozwolić na coś takiego. Rosjanie kroili sobie wrak na kawałki? No dobrze, owszem, są zdjęcia, filmy itp. ale to przecież NIE MOGŁO się zdarzyć. Jest to mechanizm psychologiczny - wszyscy dobrze o tym wiemy, ale nie wpływa to na nas w żadnym stopniu: mówimy, myślimy i żyjemy tak, jakby się to nie zdarzyło. Bo zbyt wiele mogłoby nas kosztować, gdybyśmy przyjęli to do wiadomości. To samo się tyczy działań Tuska, rządu, Komorowskiego itp.

Cytuj:
A nie przesadzasz z ta mania wielkosci?

Że co?

Pt sty 07, 2011 13:19

Alus napisał(a):
A skąd Twoje przekonanie, że Rosjanie skwapliwie wpusciliby na swoje terytorium miedzynarodowych ekspertów???.

Spokojnie, Johnny, zachowaj spokój, nie unoś się, tylko po prostu powtórz po raz 4534986734656923384751293481723-ty, że wcale nie twierdzisz, iż Rosjanie by się na to zgodzili.

Alus napisał(a):
czyżby jedyna prawdziwa odpowiedź znajdowała sie we wraku samolotu???

A niby gdzie miałaby się znajdować?? Może na Kremlu?? Hmm, w sumie..

Alus napisał(a):
Na czym polega owa zdrada???

Piszemy o tym od momentu katastrofy. Zapewniam w każdym razie, że gdy tylko dojdzie wreszcie do sformułowania aktu oskarżenia, będzie on bardzo obszerny.

SweetChild napisał(a):
Tuskofani nie mieli większych powodów do frustracji, bo w końcu to ich kandydat wygrał wybory prezydenckie.

Tuskofani zapomnieli już chyba, że tego zwycięstwa do końca nie mogli być pewni, a kampanię nienawiści przeciw Kaczyńskiemu rozpętali jeszcze zanim rozpoczęła się prawdziwa rywalizacja.

SweetChild napisał(a):
Tracą też niewiele.

Stracili już wszystko to, co zyskali w kampanii. Nie tracą tylko żelaznego elektoratu, bo on właśnie dlatego jest żelazny, że się go nie traci.

SweetChild napisał(a):
Dlatego z dwojga złego wolę demokrację niż rządy nielicznych besserwisserów. Szczególnie, gdy się z nimi nie zgadzam

No to zobaczymy, na czyje wyjdzie. Zresztą jeśli chodzi o katastrofę, to już dawno wyszło na nasze.

Pt sty 07, 2011 13:29
Johnny99 napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Dlatego z dwojga złego wolę demokrację niż rządy nielicznych besserwisserów. Szczególnie, gdy się z nimi nie zgadzam

No to zobaczymy, na czyje wyjdzie. Zresztą jeśli chodzi o katastrofę, to już dawno wyszło na nasze.

A Johnny99, a ciebie jakie sluzby poinformowaly, ze sledztwo zostalo zakonczone, badz umorzone? A prasa nic o tym nie wie?

Z tego co piszesz widac, ze znaliscie wyniki sledztwa prawie przed katastrofa. A to nie jest podejrzane?

SweetChild pisze o tym, o czym zdajesz sie wygodnie zapominac: Jaroslaw juz mial swoja szanse pokazac, jak dobrze potrafi rzadzic krajem w komfortowej symbiozie z prezydentem. Jak juz pisalam, zmanipulowany narod sie nie poznal na dobroci wodza i jego talentach.

Pt sty 07, 2011 13:38

Johnny99 napisał(a):
Tuskofani zapomnieli już chyba, że tego zwycięstwa do końca nie mogli być pewni, a kampanię nienawiści przeciw Kaczyńskiemu rozpętali jeszcze zanim rozpoczęła się prawdziwa rywalizacja.

Pisałem o czasie po wyborach. Przed wyborami można było wprawdzie mieć uzasadnione podejrzenia, czy przemiana Kaczyńskiego jest prawdziwa, ale dopiero po wyborach dostaliśmy dowody "czarno na białym".
A tuskofani nie formułują kategorycznych sądów bazując jedynie na podejrzeniach, nawet uzasadnionych, tylko czekają na dowody ;)

Johnny99 napisał(a):
Stracili już wszystko to, co zyskali w kampanii. Nie tracą tylko żelaznego elektoratu, bo on właśnie dlatego jest żelazny, że się go nie traci.

Historia zna przypadki, gdy partie traciły żelazny elektorat i odchodziły w niebyt (SO, LPR czy wcześniej AWS albo UW).

Johnny99 napisał(a):

Może i wyszło na Wasze, ale oprócz Was mało kto to zauważył. Czyli tak jakby niewiele się zmieniło ;)

Pt sty 07, 2011 13:42

Kamala napisał(a):
A Johnny99, a ciebie jakie sluzby poinformowaly, ze sledztwo zostalo zakonczone, badz umorzone?

Śledztwo MAK zostało zakończone, jest raport końcowy, wiedzą o tym wszys.. och, przepraszam, nie chciałem wykazywać się brakiem szacunku. Jak wiemy, dzięki udanej grze Tuska z Rosjanami partycypowaliśmy w nim od samego początku, stąd ów raport jest dziełem wyłącznie strony rosyjskiej (nasza rola polega na wniesieniu zastrzeżeń do już ukończonego) i jest on obecnie dla nas "nie do przyjęcia". To przecież nic nowego, gdy Polacy sami o sobie uważają, że są beznadziejni.

Cytuj:
Z tego co piszesz widac, ze znaliscie wyniki sledztwa prawie przed katastrofa. A to nie jest podejrzane?

Nie, nie jest. Wszysc.. och, przepraszam, no dobrze, nie wszyscy, ci, którzy cokolwiek orientują się w świecie, no więc ci wiedzą, jak wyglądają duże śledztwa, mające międzynarodowe znaczenie, kiedy prowadzą je Rosjanie. Mieli niedawny przykład np. okrętu Kursk. I - o jejku - ich przewidywania się sprawdziły! Kurde, mówili od początku, że z raportu końcowego będzie wynikało, że po stronie Rosjan było wszystko cacy, a cała wina leży po stronie polskiej - i.. o cholera, tak właśnie jest! Niesamowite! Czy to nie podejrzane??

Pt sty 07, 2011 13:46

SweetChild napisał(a):
Przed wyborami można było wprawdzie mieć uzasadnione podejrzenia, czy przemiana Kaczyńskiego jest prawdziwa, ale dopiero po wyborach dostaliśmy dowody "czarno na białym".

Nie, to nie jest dowód - bo Kaczyński wyborów nie wygrał.

SweetChild napisał(a):
A tuskofani nie formułują kategorycznych sądów bazując jedynie na podejrzeniach, nawet uzasadnionych, tylko czekają na dowody

Więc przynajmniej w sprawie katastrofy czas podejrzeń już minął i widać już wyraźnie, jak się sprawy faktycznie miały przez ten cały czas. Problem w tym, że..

Cytuj:
oprócz Was mało kto to zauważył. Czyli tak jakby niewiele się zmieniło

.. no właśnie. A my nie jesteśmy w stanie nikogo na siłę wyleczyć ze ślepoty.

Cytuj:
Historia zna przypadki, gdy partie traciły żelazny elektorat i odchodziły w niebyt (SO, LPR czy wcześniej AWS albo UW).

Albo przegrupowywały się w nowe. Np. UW już nie ma, ale jej twardy elektorat nadal ma się dobrze (do dziś wielu ludzi mówi, że do końca życia będą wyborcami UW i dlatego dziś głosują na PO).

Pt sty 07, 2011 13:54

Johnny99 napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Przed wyborami można było wprawdzie mieć uzasadnione podejrzenia, czy przemiana Kaczyńskiego jest prawdziwa, ale dopiero po wyborach dostaliśmy dowody "czarno na białym".

Prawdziwa przemiana ma właśnie to do siebie, że jest niezależna od wyniku wyborów. Tym się różni od udawanej przemiany, zwanej hipokryzją.

Johnny99 napisał(a):
Więc przynajmniej w sprawie katastrofy czas podejrzeń już minął i widać już wyraźnie, jak się sprawy faktycznie miały przez ten cały czas. Problem w tym, że..

Cytuj:
oprócz Was mało kto to zauważył. Czyli tak jakby niewiele się zmieniło

Albo widzicie rzeczy, których inni nie widzą. Najlepszym się zdarza, polecam np. film "Piękny umysł".

Johnny99 napisał(a):
Albo przegrupowywały się w nowe. Np. UW już nie ma, ale jej twardy elektorat nadal ma się dobrze (do dziś wielu ludzi mówi, że do końca życia będą wyborcami UW i dlatego dziś głosują na PO).

W ten sposób to wszystko można wykazać.

Pt sty 07, 2011 14:02
Cytuj:
Piszemy o tym od momentu katastrofy. Zapewniam w każdym razie, że gdy tylko dojdzie wreszcie do sformułowania aktu oskarżenia, będzie on bardzo obszerny.

Zwłaszcza gdy sporządzi go Macierewicz z pomoca GP....obszerny zapewne będzie, a merytorycznie podobny jak słynna "lista Macierewicza".

Cytuj:

Podobnie jak PiS i SLD....tylko PSL ma raczej przepływowy elektorat.

Cytuj:

Dobrze, że tylko na "wasze", a nie całego narodu, w imieniu którego tak chętnie wypowiadają sie niektórzy politycy i duchowni.
Zagwozdka jedyna, ze wcale nie wiedzą co myśli i chce naród.
Inna sprawa, że w ogóle ich to nie obchodzi.
Johnny99 napisał(a):

A gdyby wygrał byłby Kaczyńskich z kampanii wyborczej????......i zapewne PJN stanowiłoby trzon jego kancelarii? ;)

Cytuj:

tak to zazwyczaj bywa, gdy stawia się diagnozę a priori

Cytuj:

Podobnie jak niektórzy posłowie, mający na koncie członkostwo w 4-6 partiach....i zawsze program partii jest ich programem :D ......i pełno tych farbowanych we wszystkich mediach.

Pt sty 07, 2011 14:04
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1501 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 101  Następna strona