Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn gru 15, 2025 11:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14904 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 994  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
medieval_man napisał(a):
Niestety, brzmiało to trochę tak, jakbyś to określenie odnosiła do niektórych osób z tego forum.
Chyba że się mylę?

Mylisz się. Na forum jesteśmy wszyscy incognito, a pisać każdy może dowolne treści.
Określić można po obserwacji zachowań.
W moim rejonie były poseł przed wyborem latami omijał kościół szerokim łukiem. Gdy został parlamentariuszem w kościele siedział w pierwszych ławach, podchodził do czytań, w Boże Ciało nosił feretron, zaczął dostrzegać ludzi. Gdy nie został wybrany na kolejną kadencje, jego noga nie postała w świątyni.
Wielu polityków, posłów, dziennikarzy podobnie sie zachowuje, ba....nawet głośno deklarują swoją wiarę.....ale co to za wyznawca Jezusa skoro nie jest zdolny wybaczyć, pojednać się z bliźnim.
I takich zachowań tyczy wypowiedź o. Rydzyka, którą uznaję za zasadną i trafną.

Pt sty 15, 2016 9:17
Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):
Niestety, brzmiało to trochę tak, jakbyś to określenie odnosiła do niektórych osób z tego forum.
Chyba że się mylę?

Mylisz się. Na forum jesteśmy wszyscy incognito, a pisać każdy może dowolne treści.
Określić można po obserwacji zachowań.
W moim rejonie były poseł przed wyborem latami omijał kościół szerokim łukiem. Gdy został parlamentariuszem w kościele siedział w pierwszych ławach, podchodził do czytań, w Boże Ciało nosił feretron, zaczął dostrzegać ludzi. Gdy nie został wybrany na kolejną kadencje, jego noga nie postała w świątyni.
Wielu polityków, posłów, dziennikarzy podobnie sie zachowuje, ba....nawet głośno deklarują swoją wiarę.....ale co to za wyznawca Jezusa skoro nie jest zdolny wybaczyć, pojednać się z bliźnim.
I takich zachowań tyczy wypowiedź o. Rydzyka, którą uznaję za zasadną i trafną.

Alus! Nie wszyscy są incognito, ja się już dawno ujawniłam , gdyż nie mam nic do ukrycia i nie jestem tchórzem. Dla przypomnienia: Brygida Naruniec z Rumi zaresjestrowana na salonie 24 i facebooku, gdzie też są moje dane.
Zapraszałam do czytania moich notek na tych portalach.

Nie podejrzewam kogokolwiek z tego forum , aby ujawnił się tak jak ja to zrobiłam.

Pt sty 15, 2016 10:44
Cytuj:
Alus! Nie wszyscy są incognito, ja się już dawno ujawniłam , gdyż nie mam nic do ukrycia i nie jestem tchórzem. Dla przypomnienia: Brygida Naruniec z Rumi zaresjestrowana na salonie 24 i facebooku, gdzie też są moje dane.
Zapraszałam do czytania moich notek na tych portalach.

Nie podejrzewam kogokolwiek z tego forum , aby ujawnił się tak jak ja to zrobiłam.

Czego to niby ma dowodzić.......faktu publicznego kwestionowania wiary imiennie byłej posłanko PO?
To przypomnij sobie:

medieval_man napisał(a):
]Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą.[/i]

Pt sty 15, 2016 10:54

Jak ktoś ma chęć, jak P. gita, niech obnaża się na różnego rodzaju forach, portalach.
Nie staram się kogoś obrazić, poniżyć, bo działam pod jakimś nikiem.

Wiem jedno. Epatowanie się ze swoimi personalnymi danymi w internecie, na Facebooku, Tweeterze tudzież innych stronach społecznościowych nie jest zalecane.
Każdy robi jak uważa. P. gita pewnie podałaby też PIN swojej karty bankomatowej.
Czy podanie swojego imienia, nazwiska jest jakimś gestem odwagi, nie wiem czego tam jeszcze?
Wątpię.

Pt sty 15, 2016 11:14
[quote="niewiarek"]Jak ktoś ma chęć, jak P. gita, niech obnaża się na różnego rodzaju forach, portalach.
Nie staram się kogoś obrazić, poniżyć, bo działam pod jakimś nikiem.

Wiem jedno. Epatowanie się ze swoimi personalnymi danymi w internecie, na Facebooku, Tweeterze tudzież innych stronach społecznościowych nie jest zalecane.
Każdy robi jak uważa. P. gita pewnie podałaby też PIN swojej karty bankomatowej.
Czy podanie swojego imienia, nazwiska jest jakimś gestem odwagi, nie wiem czego tam jeszcze?
Wątpię.[/qute]

Napisał tchórz ukrywający się pod pseudonimem niewiarek

Pt sty 15, 2016 12:28

Czemu nazywasz go tchórzem?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt sty 15, 2016 12:41
JedenPost napisał(a):
Czemu nazywasz go tchórzem?

Oczywiście taki ktoś jak niewiarek nie jest w stanie mnie obrazić, gdyż obrazić mnie może jedynie ktoś kogo szanuję, czy też ktoś podający swoje imię i nazwisko.
Niewiarek czepia się mnie natrętnie, pisze bzdurne komentarze, ale kuli ogon, gdy ma podać swoje autentyczne dane; taki ktoś jest w/g mnie tchórzem.

To był off top, a więc co do tematu wątku czyli aktualności to Paweł Pawlicki na tvpinfo mówi na temat:"Stop Bankowemu Bezprawiu"

Pt sty 15, 2016 13:17

gita napisał(a):
Niewiarek czepia się mnie natrętnie, pisze bzdurne komentarze, ale kuli ogon, gdy ma podać swoje autentyczne dane; taki ktoś jest w/g mnie tchórzem.

Nie masz prawa żądać żadnych danych, a ich niepodawanie w Internecie jest powszechną i rosądną praktyką.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt sty 15, 2016 13:23
JedenPost napisał(a):
gita napisał(a):

Nie masz prawa żądać żadnych danych, a ich niepodawanie w Internecie jest powszechną i rosądną praktyką.

Czy mam prawo, czy na mam prawa, to nie Twój interes i pozostaję przy swoim zdaniu, ktoś kto kryje się za nickiem i używa sobie na drugiej osobie jest dla mnie TCHÓRZEM!!!
Zajrzałam tutaj, odpowiedziałam kolejnym off topem i wracam do obserwowania ciekawych spraw jakie dzieją się w Polsce.
Jedną z tych ważnych decyzji jest powołanie córki generała Andersa na stanowisko przewodniczącej
ROPWiM.
Tutaj więcej na ten temat:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 10997.html

Ostatnio edytowano Pt sty 15, 2016 15:01 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pt sty 15, 2016 14:52
Cytuj:
Czy mam prawo, czy na mam prawa, to nie Twój interes i pozostaję przy swoim zdaniu, ktoś kto kryje się za nickiem i używa sobie na drugiej osobie jest dla mnie TCHÓRZEM!!!

Zapewne włączasz w tą kategorię także siebie - zaczęłaś pisać na forum w listopadzie 2009r pod nickiem Gita2, nikomu nie prezentując własnych personaliów.
Czyli 6 lat incognito.

Pt sty 15, 2016 15:00
Alus napisał(a):
Cytuj:

Zapewne włączasz w tą kategorię także siebie - zaczęłaś pisać na forum w listopadzie 2009r pod nickiem Gita2, nikomu nie prezentując własnych personaliów.
Czyli 6 lat incognito.

Po wpływem słuchania RM, oglądania Telewizji Trwam, czytania prawicowej prasy staję się lepsza, czego Tobie również życzę.

Kolejny off top; a więc zadaję Ci pytanie na aktualną sprawę:powołanie Anny Anders, córki generała Andersa do rządu Prawa i Sprawiedliwości? Co o tym sądzisz?

Pt sty 15, 2016 15:05

Johnny99 napisał(a):
? :o W prasie zachodniej PiS wiele razy bywało określane mianem "konserwatyści" (czasem "social conservatives", przez co się rozumie kwestie obyczajowe).

OK, nie będę się upierał, bo przyznaję, że nie monitoruje całej prasy zachodniej ;) Ale uważam, że nazywanie Populizmu i Socjalizmu partią konserwatywną jest nieporozumieniem, a pani Thatcher się pewnie w grobie przewraca.

Cytuj:
Jakie zmiany?
(...)
Czy PiS sprawia, że ktoś lub coś staje się inne niż dotychczas, albo zastępuje coś czymś? Jeżeli tak, to dokonuje zmian. Tak czy nie?

Przypomnę, że pisałeś o zmianach ustrojowych. TKM taką zmianą nie jest.

Pt sty 15, 2016 15:24
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:

Czyli 6 lat incognito.

Po wpływem słuchania RM, oglądania Telewizji Trwam, czytania prawicowej prasy staję się lepsza, czego Tobie również życzę.

I jako lepsza masz prawo określać innych mianem "tchórz"....to jak okreslałaś gdy byłaś gorsza?

Cytuj:
Kolejny off top; a więc zadaję Ci pytanie na aktualną sprawę:powołanie Anny Anders, córki generała Andersa do rządu Prawa i Sprawiedliwości? Co o tym sądzisz?

Osoba przez lata zupełnie nieznana w Polsce, a nazwisko ojca o niczym nie przesądza.

Pt sty 15, 2016 15:49

@pani gita, cytat;
Cytuj:

Bardzo boli takie określenie.

Pt sty 15, 2016 17:01

@pani gita:
Cytuj:
Cytuj:

Nasuwa mi się taka refleksja:
Jak można mieć jednocześnie na ustach Boga, udawać, że głosi się Jego miłość, a zarazem tyle pogardy mówiąc o kimś "tchórz?

@pani gita:
Podobnie jak Pani jestem na tym forum już ponad pięć lat.
Cały czas funkcjonuję pod jednym, tym samym nickiem.
Piszę wprost. Wyrażam swoje poglądy.
Czy objawiając swoje imię i nazwisko coś zmienię? Jak napiszę Jan Nowak zamiast niewiarek, będzie Pani usatysfakcjonowana?
Chyba zaspokoję jedynie Pani zachłanność na wiedzę żeby ot tak, wiedzieć. Na wiedzę która do niczego nie jest potrzebna.

To czego Pani oczekuje to są smiecie.

Dla siebie, po takiej otwartości, mogę mieć problem z pracą.
Wezmie mnie Pani na garnuszek?
Nie liczę na to.
Zresztą nie chciałbym.

So sty 16, 2016 9:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14904 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 994  Następna strona