Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 22:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
czy Komisja Wenecka juz jedzie ?

Wt maja 24, 2016 11:49
A co TV Trwam mowi?

Wt maja 24, 2016 11:56
Dariusz-555 napisał(a):
czy Komisja Wenecka juz jedzie ?
A czy Dariusz podejmie się odpowiedzi na wskazane pytania, czy też będzie udawał, że ich nie ma?

Wt maja 24, 2016 13:02
Po spotkaniu Szydło-Timmermans, Schetyna i Petru robią dobrą minę do złej gry. Histeryczna opozycja zawiedziona:
http://niezalezna.pl/80882-ciezki-nokau ... timmermans

Wt maja 24, 2016 16:23
Na ile pani premier potrafila rozpoznac dyplomacje od faktow, okaze sie niedlugo.
Nie kazdy w Europie zachowuje sie po chamsku i wychodzi z debat, na ktorych do niego mowia.
Co nie znaczy ze sie zgadza z kazdym slowem i pogladem rozmowcy.

Wt maja 24, 2016 16:58
Oto jak minister kłamie:
Cytuj:
Wypłaty pieniędzy na świadczenia z programu 500+ idą sprawnie, zgodnie z zapotrzebowaniem gmin - zapewnia wiceszef MRPiPS Bartosz Marczuk[...]
- Z naszych informacji, które monitorujemy i sprawdzamy na bieżąco, wynika, że wypłaty pieniędzy zgodnie z zapotrzebowaniem, jakie zgłaszają u wojewodów gminy, idą sprawnie, bez żadnych problemów - powiedział Marczuk.
http://finanse.wp.pl/kat,1033699,title, ... aid=117111

Cytuj:
Jak alarmuje radio RMF FM, co najmniej w siedmiu województwach jest problem z obsługą świadczeń w ramach programu 500 plus. Chodzi o rozpatrywanie wniosków rodzin, w których przynajmniej jedno z rodziców mieszka za granicą. Nad zgłoszeniami takich rodzin jest więcej pracy, ponieważ samorządy mają obowiązek sprawdzić, czy nie pobiera ona podobnego świadczenia w innych krajach UE.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... akuje.html

Wt maja 24, 2016 17:00
Konkretnie chodzi o obsluge 500+. Rzad powinien sfinansowac te koszty, a rzad udaje, ze “to sie samo zrobi“
http://tvn24bis.pl/pieniadze,79/brakuje ... 46595.html

Wt maja 24, 2016 17:30
Trzeba przyznać, że PiS jest bardzo skuteczny - jeszcze nigdy Polacy tak nie popierali obecność RP w strukturach UE - 88%
http://fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,52/j ... 46639.html

Wt maja 24, 2016 20:10

gita napisał(a):
Histeryczna opozycja (...)

Histeryczna to jest partia rządząca z całym tym tanim spektaklem pod tytułem "Suwerenność". Opozycja niech zostanie totalna.

I kolejny przykład metod proponowanych przez przewodnią siłę narodu dla uciszenia niepokornych: Trzeba to coś złapać i ogolić na łyso. Niby i tak łagodniej niż niedawne propozycje wieszania zdrajców na haku...

Takiego schamienia jak w PiS nie było nawet w Samoobronie :(

Wt maja 24, 2016 20:46
SweetChild napisał(a):
gita napisał(a):
Histeryczna opozycja (...)

Histeryczna to jest partia rządząca z całym tym tanim spektaklem pod tytułem "Suwerenność". Opozycja niech zostanie totalna.

I kolejny przykład metod proponowanych przez przewodnią siłę narodu dla uciszenia niepokornych: Trzeba to coś złapać i ogolić na łyso. Niby i tak łagodniej niż niedawne propozycje wieszania zdrajców na haku...

Takiego schamienia jak w PiS nie było nawet w Samoobronie :(

"Histeryczna opozycja czyli PO i Nowoczesna, to określenie już kilkakrotnie słyszałam z ust posła Kukiz15 - Tyszki.
Co do radnej Anny Kołakowskiej z Gdańska, najmłodszej internowanej stanu wojennego, to ona reaguje w/g zasady:chamstwem za chamstwo podarcia dokumentu o suwerenności.
W/g Ciebie chamstwo posłanki PO można tolerować, ale chamskiego powiedzenia radnej z PiS nie można?

Wt maja 24, 2016 22:11
gita napisał(a):
Co do radnej Anny Kołakowskiej z Gdańska, najmłodszej internowanej stanu wojennego, to ona reaguje w/g zasady:chamstwem za chamstwo podarcia dokumentu o suwerenności.
W/g Ciebie chamstwo posłanki PO można tolerować, ale chamskiego powiedzenia radnej z PiS nie można?

No i mamy wartości chrześcijańskie w wydaniu PiSu :? . Stary Testament: oko za oko i ząb za ząb. Jak to się ma do Łk 23, 34 czy Rz, 12, 14-21.

Wt maja 24, 2016 22:22

Chodzi nie tylko o obsługę. Zaczyna brakować pieniędzy na same wypłaty:

"Pieniądze na program 500+ skończyły się. Premier Beata Szydło i jej rząd nie zaplanowali przekazania nawet połowy potrzebnych środków na wypłaty w Gminie Wadowice, a przekazane środki już zostały wyczerpane. Wszystkich czekających na wypłaty mieszkańców informuję, że wznowimy je po przesłaniu pieniędzy przez rząd. Oto codzienność dobrej zmiany." - napisał na Facebooku Mateusz Klinowski, doktor nauk prawnych, który od niedawna pełni funkcję burmistrza podkrakowskich Wadowic.

http://natemat.pl/180641,burmistrz-wado ... karza-rzad

Klinowski jest wprawdzie typowym "antypisowcem", więc na razie trochę to biorę w nawias, zwłaszcza, że to - przynajmniej w normalnej sytuacji - niezwykle wcześnie na takie kłopoty. Z drugiej strony trudno byłoby się dziwić temu, że pierwsi alarm publicznie podnoszą antypisowcy - w końcu kto, jak nie oni. Osobiście stawiałem, że przynajmniej z 500+ będzie ten rok-półtora spokoju, dopiero później się zaczną problemy z wypłatami, a więc - kolejna wielka awantura. Teraz wygląda na to, że zaczyna się to już teraz :-|

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt maja 24, 2016 22:48

gita napisał(a):
Co do radnej Anny Kołakowskiej z Gdańska, najmłodszej internowanej stanu wojennego, to ona reaguje

Zaczyna mi się wydawać, że do opisu zachowania PiS bardzo przydatne może się okazać pojęcie syndromu sztokholmskiego..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt maja 24, 2016 23:09
Przeciez to jasne: szlachectwo przechodzi genetycznie dalej. Dla swoich wybacza sie (i przemilcza) takich troche niepasujacych w genach, wrogom wypomni sie nawet wzenionego wujka.

Swoi z definicji moga wszystko: insynuowac, lamac prawo, nawolywac do (a niektorzy i dokonywac - corka pani z PiSu w Gdansku) czynow karalnych, wrogom wypomni sie krzywe spojrzenie na lawy PiSu.

A Kosciol milczy i pochwala tym .... swoich.

Tragiczne jest, ze z powodow dla mnie niepojetych, nie widac zadnej ewangelicznej pracy u podstaw.Zadnego przypominania: "gniewajcie sie ale nie grzeszcie". Zadnego napominania w pore i nie w pore ku Ewangelii. Nie przeciw polityce.

Śr maja 25, 2016 6:08
Kael napisał(a):
A Kosciol milczy i pochwala tym .... swoich.

Milczy ... i dobrze, że milczy. A skoro milczy, to nie pochwala. A, że nie pochwala, to widac od początku:
Cytuj:
Ekipa premier Beaty Szydło naraziła sięhierarchom już na samym początku - przy doborze gości na zaprzysiężenie rządu. W Pałacu Prezydenckim byli wtedy obecni duchowni katoliccy: o. Tadeusz Rydzyk, a także biskup Antoni Dydycz i przewodniczący Episkopatu abp Gądecki. Nie zaproszono jednak przedstawicieli Kościołów innych niż katolicki. Tymczasem dialog i dobre relacje z innymi Kościołami są dla polskich biskupów od lat bardzo istotne. - Takie posunięcie rządu nie spodobało się oczywiście duchownym innych wyznań, ale także przewodniczącemu Episkopatu Polski. Mówił potem z przekąsem, że to pokazuje, jakie są tendencje w rządzie - mówi nam jeden z księży.

Co ciekawe, rząd zarobił punkty ujemne także dzięki majstrowaniu przy Trybunale Konstytucyjnym. Chodzi o nowelizację ustawy o TK przygotowaną przez PiS, która unieważnia wybór pięciu sędziów przez Sejm poprzedniej kadencji.

Niezbyt przychylnie hierarchowie patrzą w Episkopacie także na ułaskawienie przez prezydenta Andrzeja Dudę Mariusza Kamińskiego, który w rządzie PiS ma koordynować służby specjalne. W dniach, w których o obu sprawach zaczęło być głośno w mediach, abp Gądecki wygłosił kazanie podkreślające wagę wyroków sądowych.

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75398,19290677,bis ... z49e2AKUrq

Śr maja 25, 2016 7:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 ... 622  Następna strona