Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 9:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość

Ani upał ani strach :D ...

Krótki briefing premiera:
http://www.youtube.com/v/eh8do-awCgY&amp

Pt sie 01, 2008 14:40
Zobacz profil WWW

Już myśałem, że to Tusk usunął się, a tu takie rozczarowanie. :(

Pt sie 01, 2008 14:42
Nasi biedni zapracowani ministrowie będą się pocić w tropikach.
Jakież poświęcenie z ich strony za - bagatela - 1 milion złotych (chyba są to jedynie koszty przelotów)

Resort pracy jak biuro podróży?
URZĘDNICY POJADĄ W TROPIKI

Cytuj:
Indonezja i piękna wyspa Bali, Rabat w Maroku, Abu Dhabi w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Rio de Janeiro, Tokio, Szanghaj, Canberra, Seul, Quebek - oto wyjazdowe plany Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej. - To tylko założenia i to na najbliższe 4 lata - broni się ministerstwo.
Resort rozpisał właśnie przetarg na bilety lotnicze. Dokumenty w tej sprawie można znaleźć na stronie internetowej Ministerstwa Pracy. O pomyśle resortu poinformowało radio RM FM.

Na podróże ministerstwo, którym kieruje Jolanta Fedak z PSL, zarezerwowało prawie 920 tysięcy złotych. Za tę kwotę planuje kupić ponad 540 przelotów „w tą i z powrotem”. Z wyjazdów ma korzystać kierownictwo resortu. A co dokładnie będzie robić na tych wycieczkach? Urzędnicy zapewniają, że to wyjazdy nie wypoczynkowe, a do pracy.

Źródło: www.tvn24.pl

Brawo, brawo, oby tak dalej.

Pt sie 01, 2008 14:48
Według Lecha Wałęsy, Wojciech Jaruzelski nie miał wpływu na decyzję władz komunistycznych o użyciu broni wobec robotników na Wybrzeżu w 1970 r., ponieważ wówczas rządziła partia.

Gdybyś potrafił myśleć samodzielnie, a nie za pomocą PiSiorowatych reguł, wtedy nie potrzebowałbyś odpowiedzi na ten post.

Wałęsa ma rację, Jaruzelski nie miał najmniejszego wpływu na strzelanie do robotników w 1970 r. Decyzja została podjeta na najwyższym szczeblu, a więc wśród członków Biura Politycznego KC PZPR. Jaruzel był tylko zastepcą członka BP KC PZPR. Nie on więc wydał rozkaz, chociaz jako Minister Obrony wykonał go.
Logicznie (po ludzku nie po Pisiorowatemu) rozumując - Jaruzelski nie miał najmniejszego wpływu na decyzję!.

Jeżeli takie wytłumaczenie ci nie wystarczy to znaczy, ze dyskusja z Tobą jest zbedna, bo z koniem kopać, a z baranem dyskutować jest rzecza niemożliwą.

Pt sie 01, 2008 16:30

Jakoś nie ma odważnego ze strony Platformy (czyli Was) żeby skomentować moje wpisy. (szczególnie te o Wałęsie)
Strach, czy upał spowolnił reakcję? :?

A czy ktoś tu jest na etacie obrońcy, rzecznika prasowego Wałęsy czy komentatora wszelkich wydarzeń politycznych? Nie znam sprawy, a na Twoich relacjach niestety nie odważyłbym się polegać, gdyż zdążyłem zauważyć, że są one skrajnie stronnicze. Zresztą już nawet po Twoim stwierdzeniu "Wałęsa zamiast pogrążyć Jaruzelskiego wybawił go z opresji" mam poważne wątpliwości, czy chodzi Ci o poznanie prawdy czy o pogrążenie Jaruzelskiego.

Pt sie 01, 2008 17:27

I kolejne pytanie: kto wybrał PO do rządzenia? Kosmici? SB? AK? Alkaida? KGB? WSI? CIA? FBI? Czy może Polacy mający dość PiSu? Zobaczymy co się stanie w czasie następnych wyborów...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pt sie 01, 2008 18:33
[quote="SweetChild.......................
.................... Nie znam sprawy, a na Twoich relacjach niestety nie odważyłbym się polegać, .....................[/quote]

Drogi SweetChild, jest mi niezmiernie przykro, ale nie wierzę ani na jotę Twoim wyjaśnioniem jakobyś nieznał tej sprawy.
Tak najłatwiej powiedzieć, bo wtedy nie trzeba się do niej ustosunkowywać. To wygodna i komfortowa sytuacja.
Tak światły i oczytany człowiek (jak TY) nie może nie wiedzieć co tu się dzieje, a konkretnie co się dzieje w tej sprawie.
Moje komentarze i wnioski wynikają z komentarzy różnych portali i dziennikarzy, nie tylko "Naszego dziennika", więc uważam, iż źródła są wiarygodne a konkluzja prawidłowa.

Pt sie 01, 2008 18:33
Na bzykanie muchy (czy też rekina) nie odpowiadam.
Nie ten poziom kultury i percepcji rzeczywistości.
Dorośnij, a potem dyskutuj tak jak Alus i SweetChild.
To są dla mnie równorzędni partnerzy do polemiki. :)

Pt sie 01, 2008 18:37
I kolejne pytanie: kto wybrał PO do rządzenia? Kosmici? SB? AK? Alkaida? KGB? WSI? CIA? FBI? ...

Jak Maleszka swego czasu świetnie skonstatował "ŚWIETNE PYTANIE"

Ja znam odpowiedź, a Ty musisz sobie sam na to odpowiedzieć. :D

Pt sie 01, 2008 18:41

I zzastanawia mnie jeszcze jedno. Dlaczego PO nie urządza żadnych konferencji prasowych, na których pokazuje nam "gwoździe do trumny" na członków rządu? Dlaczego nie pokazują zatrzymań lekarzy-łapówkarzy (i nie wycofują się z tych oskarżeń? Dlaczego tylu ludzi głosowali na PO? dlaczego w czasie trwania kadencji PiSu pojawiało się tyle koszulek, kubków i innych artykułów z hasłami "anty kaczorowskimi"? Dlaczegho nikt nie obraża premiera? Dlaczego PO nie blokowało mównicy w sejmie? Dlaczego PO nie wychodziło z sejmu w czasie obrad, nie nazywało tego wyjścia "spontanicznym", i dlaczego nie udzielało konferencji na korytażu, na podstawionej wcześniej mównicy? Dlaczego PO i SLD nie wypowiada się negatywnie o Przystanku WOODSTOCK? Dlaczego PO nie ma poparcia Ojca Dyrektora? Dlaczego PiS był krytykowany przez młodych ludzi, i dlaczego nie widzimy tego teraz, w stosunku do PO? Dlaczego tyle sławnych osób pochwala premiera? Dlaczego wszyscy rozliczają PO z niewywiazania się ze swoich obietnic wyborczych, kiedy nie minął nawet rok ich kadencji? Dlaczego wszyscy, którzy nie lubią PO nie zauwarzają tego co zrobili (np. budowa boisk, odwiedziny premiera w szkołach)? Wyjaśnicie mi to wszyscy zwolennicy PiSu? Wyjasznisz mi to Osirisie?

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pt sie 01, 2008 18:52
Wyjaśnicie mi to wszyscy zwolennicy PiSu? Wyjasznisz mi to Osirisie?

Napiz jeszcze raz ten post i ponumeruj pytania to Ci wyjaśnię punkt, po punkcie. :)
Zalewasz mnie mnustwem pytań, a ja mam to wszystko sobie uporządkować?
Ponumeruj, to Ci odpowiem.

Pt sie 01, 2008 18:58

Pt sie 01, 2008 19:00

1. Dlaczego PO nie urządza żadnych konferencji prasowych, na których pokazuje nam "gwoździe do trumny" na członków rządu?
2. Dlaczego nie pokazują zatrzymań lekarzy-łapówkarzy (i nie wycofują się z tych oskarżeń? Dlaczego tylu ludzi głosowali na PO?
3. Dlaczego w czasie trwania kadencji PiSu pojawiało się tyle koszulek, kubków i innych artykułów z hasłami "anty kaczorowskimi"?
4. Dlaczego nikt nie obraża premiera?
5. Dlaczego PO nie blokowało mównicy w sejmie?
6. Dlaczego PO nie wychodziło z sejmu w czasie obrad, nie nazywało tego wyjścia "spontanicznym", i dlaczego nie udzielało konferencji na korytażu, na podstawionej wcześniej mównicy?
7. Dlaczego PO i SLD nie wypowiada się negatywnie o Przystanku WOODSTOCK?
8. Dlaczego PO nie ma poparcia Ojca Dyrektora?
9. Dlaczego PiS był krytykowany przez młodych ludzi, i dlaczego nie widzimy tego teraz, w stosunku do PO?
10. Dlaczego tyle sławnych osób pochwala premiera?
11. Dlaczego wszyscy rozliczają PO z niewywiazania się ze swoich obietnic wyborczych, kiedy nie minął nawet rok ich kadencji?
12. Dlaczego wszyscy, którzy nie lubią PO nie zauwarzają tego co zrobili (np. budowa boisk, odwiedziny premiera w szkołach)?
13. Czy jeżeli większość wybiera coś, co mniejszość neguje, czy dokonują oni złego wyboru (pytanie nie związane)?

Widzę Osirisie, że lubisz punkty :D

Pt sie 01, 2008 20:53
Co robił prezydent Kaczyński, gdy odznaczano Andrzeja Wajdę :?:

Prezydent Estonii Toomas Hendrik Ilves nagrodził podczas wizyty w Polsce Andrzeja Wajdę
wysokim odznaczeniem - orderem Krzyża Ziemi Maryjnej (Terra Mariana).

(...)
Co w tym czasie robił prezydent Lech Kaczyński :?:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To estońskie odznaczenie przyznawane wyłącznie cudzoziemcom zostało nadane m.in.
Vaclavowi Havlowi, królowej Elżbiecie II, Bronisławowi Geremkowi, Madeleine Albright, Lechowi Wałęsie.
(...)
.

Całość VIDE: http://wyborcza.pl/1,75248,5547121.html

KOMENTARZYK:
No i jak tu nie przyznać racji posłowi Palikotowi :?: :evil: :evil: :evil:

.

So sie 02, 2008 7:32
Zadziwiają Cię jeszcze takie zachowania?....czas przywyknąć... jeszcze ponad 2 lata, wiele zapewne w tym czasie zobaczymy i usłyszymy :D

So sie 02, 2008 8:02
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 104  Następna strona