Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 22:38

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 94  Następna strona
 Krzyż pod pałacem prezydenckim. 
Autor Wiadomość

Post Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
ludzie dobrze robią, że bronią krzyża przed pałacem prezydenckim

Pn sie 09, 2010 4:15

Teresse napisał(a):
Jest- to demokracja jest dla ludzi a nie ludzie dla demokracji.

Tzn. że Tobie się wydaje, że krzyż umieszczono tam w wyniku demokratycznego głosowania, czy ta wstawka o demokracji ma jakiś inny sens?

Pn sie 09, 2010 5:40

agawa: ponawiam prośbę, odpowiesz na konkretnie na mój post czy nie ?

Pn sie 09, 2010 6:02
agawa napisał(a):
Może ktoś wie jak wygląda ceremonia/liturgia usuwania Krzyża? Czy jest gdzieś takowa opisana? Jak Księża, będący pod Krzyżem, mieli sprawować ten obrzęd, bo mieli przy sobie jakieś księgi?

A może chcieli odprawić egzorcyzmy. :D

Pn sie 09, 2010 7:05
aem napisał(a):
więc dlaczego Komorowski nie słucha i jest za in-vitro?

Równie "merytoryczny" argument......"więc dlaczego śp. Maria Kaczyńska nie słuchała i była za in-vitro?"......za życia uzyskała za to od o. Rydzyka ksywkę "czarownica".
Może teraz "obrońcy" zdecydują czy ma prawo do krzyża i do pomnika?
Cyryl napisał(a):
kłamstwo i propaganda,na cztrech zebranych dwóch nasłanych.

Tych dwu nasłanych broniło abp Wielgusa w archikatedrze warszawskiej, broniło Skałki przed pochówkiem Cz. Miłosza, poszło wykopać z Powązek zwłoki Geremka.....kto jest ich mocodawcą, kto zatem ich nasłał???
agawa napisał(a):
Może ktoś wie jak wygląda ceremonia/liturgia usuwania Krzyża? Czy jest gdzieś takowa opisana? Jak Księża, będący pod Krzyżem, mieli sprawować ten obrzęd, bo mieli przy sobie jakieś księgi?

Przenoszenia - wystarczy jak pójdziesz na ceremonię ustawiania krzyża misyjnego w parafii i poznasz ceremonię.
Marcin1703 napisał(a):
ludzie dobrze robią, że bronią krzyża przed pałacem prezydenckim

Przed kim lub czym bronią owego krzyża?.....przed księżmi?... kaplicą w kościele?...

Pn sie 09, 2010 7:19
Teresse napisał(a):
Też uważam- że wysłanie młodych kapłanów + harcerzy było łagodniejszą wersją żywych tarcz.

Jak to trafnie zauważył jedne z obrońców "podprowadzono" ich do wykonania brudnej roboty.

Podzielam w 100% zdanie Awy i Twoje.
Błam przekonana, że krzyż zostanie przeniesiony w asyscie abp, księży, służby liturgicznej, harcerzy, w uroczystej procesji.
Wysłanie 3 księży z garstką harcerzy świadczy o niefrasobliwości, lekceważącym stosunku hierachi Koscioła do ludzi.
Trafnie mówi o tym bp E. Zielski od 30 lat posługujący w Brazylii
- "Brakuje im poczucia tego, że ksiądz ma być prorokiem, ewangelizatorem, animatorem życia Koscioła.
Mówię nieraz obrazowo, że ksiadz powinien dziś być bardziej rybakiem niż pasterzem, bo pasterz tylko dzwoni i owce za nim idą, a rybak bierze wędkę lub sieć i idzie tam, gdzie są ryby po to, żeby je złowić i zmienić ich stan życia.
Samo dzwonienie w dzwony już nie wystarczy, ani w Polsce, ani w Brazylii", "Zażyj tabaki", wywiad z bp w ostatnim GN.

Pn sie 09, 2010 7:37
agawa napisał(a):
Teresse moje słowa uznania i poparcia. Myślę, że ludzie tutaj w większości to dzieci Owsiaka i Michnika i TVN. Zmanipulowani - uwierzyli kłamcom i dalej sieją kłamstwa rozprowadzane przez Gw i tvn. Oni nawet tego nie czują, że ktoś ich wpuścił w maliny. Coż jak się nie myśli samodzielnie to jest się łatwym łupem dla mediowego mainstreamu

Czyli biskup Nycz, Kancelaria Prezydenta i harcerze sa zmanipulowani przez Michnika? Czy to moze tylko my, szaraczki na forum? A obroncy krzyza to jedyni osiweceni? Nie bardzo wiedza co prawda czy walcza o krzyz, czy szantazuja za podszeptem PiSu, zeby uczcic pamiec Najlepszego Prezydenta, ale coz... agawa z Teresse i aem uznaly ich za jedynie swiatlych. Zrobimy referendum?

aem napisał(a):
Zawsze działanie dobre lub złe poznaje się po owocach.
Żałoba narodowa była dobra: kiedy ludzie się jednoczyli,stali w kolejach, poświęcając się ,by zmarłych upamiętnić.. przy okazji mówili jak wiele dobrego wynieśli z rozmów z ludźmi, z refleksji.. ludzie wtedy byli dla siebie życzliwi...
potem zostało to przerwane... która strona przerwała wiadomo..zaczeło się od Wawelu.. puszczona została prowokacja: nie godny Wawelu i już ludzie to podchwycili. Już od tamtego czasu żałoba została przerwana

aem, to co sie dzieje teraz jest niestety ponura kontynuacja poprzedniej szopki. Bledem oranizatorow przeniesienia krzyza bylo ugiecie sie przed terrorem kilku krzykaczy i teraz kazdy robi sobie cyrk a miasto i Kancelaria czekaja na cud. No bo jak obroncy moga, to i inni tez...
Nie wiem, ktora strona "przerwala zalobe". Do dzis nie wyjasniono kto wymyslil pochowek na Wawelu, bo kazdy boi sie przyznac... Moim osobistym zdaniem sp pan prezydent Lech Kaczynski na Wawel nie zasluzyl, a na pewno nie bardziej niz nasi inni prezydenci. I mnie w tym zadna GW, Telewizja czy kto inny nie zmanipulowal. Ci ktorzy w mediach mowili to samo, mieli przypadkiem takie samo zdanie, jak ja.

Teresse napisał(a):
Kamala napisał(a):
Kamala napisał(a):
Teresse, tobie sie wszystko kojarzy Zydami? Bo mi nie. Ja uwazam, ze zaden narod nie ma monopolu na nikczemnosc, ani na doskonalosc... Jezeli komus zarzucasz niecne metody musisz uwzglednic, ze wroci ten zarzut do ciebie bumerangiem

o rany wtf...az smieszne jak nakładasz na mnie jakieś kalki. Ciekawe co ostatnio mi się z żydami skojarzyło- oprócz tego, ze nawiązałam w tym wątku. Napisałam tez, ze to jest zaszczyt być Żydem.

Teresse. to ty przeskoczylas myslowo od swojego przykladu o Zydowce to powiazania o. Rydzyka z Zydami. Ja powiazalam tylko zachowania, a nie narodowosci.

Pn sie 09, 2010 7:59

Swoją drogą, użytkowniczko aem. Dlaczego nie piszesz już pod swoim starym nickiem *Julka*?

Pn sie 09, 2010 8:18
A. napisał(a):
Pałowanie, a ucinanie rąk to dwie zupełnie różne rzeczy. ZUPEŁNIE różne. Pałowanie im się należy z pewnością, o ile będą przeszkadzali w egzekwowaniu prawa, jak każdemu awanturnikowi zresztą. Tak samo jak gaz.
Jednak nigdzie nie postulowałem ucinania im czegokolwiek, a tym bardziej- że osobiście chcę im coś uciąć. I oczywiste było, że pisząc cytat o ucinaniu rąk i dawaniu mnie jako przykład właśnie to miałaś na myśli. Poza tym stwierdzasz, że w jakikolwiek sposób wspieram bądź jestem miłośnikiem poprzedniego systemu, co oczywiście jest kolejnym kłamstwem w Twoim wykonaniu.
Tak więc brawo "chrześcijanko", widać jak potrafisz rzucać kłamliwymi i zmyślonymi argumentami, nie potrafiąc dostrzec oczywistych sytuacji zarejestrowanych za pomocą kamery, no ale wiadomo, może to była żydówka- zgnoić i zgnieść, Jezusa który też był żydem pewnie też warto byłoby potraktować siatką nie? Serdecznie gratuluję pomysłowości, a właściwie jej kompletnego braku.

Wiesz, tez nie wiemy czy Cyrankiewicz mówił o fizycznym obcinaniu rąk, czy tez tak poetycko opisał użycie przemocy - raczej możemy przypuszczać, że Cyrankiewicz mówił po prostu o przemocy- ponieważ tych 'szaleńców' znalazło się wielu ale fizycznie nie odcięto nikomu ręki ani nikomu nic nie odrąbano.

widzisz i tak możemy się bawić- bo gdzie ja cos takiego napisałam ?

Wybacz, ale jeśli sugerujesz wysyłanie ludzi do psychuszek i wzywasz do ich pałowania i gazowania to mi się z tamtym systemem skojarzyło- może sam nie jesteś świadom jak propagujesz tamtego ducha.

Cytuj:
widać jak potrafisz rzucać kłamliwymi i zmyślonymi argumentami,

Ponieważ napisałeś 'argument' w liczbie mnogiej czekam na cytat drugiego 'kłamliwego i 'zmyślonego ' argumentu.
Dziwne jak od razu mi przypisałeś złą wolę a nie po prostu to , ze źle zrozumiałam Twoją wypowiedź- być moze ze swojej winy nie zaprzeczam.

Cytuj:
no ale wiadomo, może to była żydówka- zgnoić i zgnieść, Jezusa który też był żydem pewnie też warto byłoby potraktować siatką nie?

Co upoważnia cię do wysuwania takich wniosków? Proszę o cytat mojej jakiekolwiek antysemickiej wypowiedzi z tego forum. Śmieszne jak nie widzisz, że robisz dokładnie to, co mi zarzucasz.

A. napisał(a):
Odnośnie obrażania księży:
http://www.youtube.com/watch?v=V9zj3HWUJxU kręcone przez jednego z obrońców krzyża.
"rzuciłem 10 zł", brawo.

Ten sam filmik dała juz tutaj Alus i juz się do niego odniosłam-czyżbyś tez nie czytał ze zrozumieniem ?

Kamala napisał(a):
Teresse. to ty przeskoczylas myslowo od swojego przykladu o Zydowce to powiazania o. Rydzyka z Zydami. Ja powiazalam tylko zachowania, a nie narodowosci.

Bo to Ty powiązałaś metody stosowane przez żydów-jak to uznał ekspert a nie ja- by stworzyć wrażanie antysemityzmu z nagonką na Radio Maryja. Jedyny logiczny wniosek mógł byc taki,że w Radiu posługują żydzi.

Pn sie 09, 2010 8:29
Mroczny Pasażer napisał(a):
Swoją drogą, użytkowniczko aem. Dlaczego nie piszesz już pod swoim starym nickiem *Julka*?

Dla wzmocnienia argumentów robi tłum :D ......przypomnę zatem
-"Tylko błędy i kłamstwa wymagają argumetów. Prawda może być samotna" L.Tołstoj.

Pn sie 09, 2010 8:34
Dokłądnie wyglądało to tak:

Ja napisałam:
Teresse napisał(a):
wiesz jakos przypomina mi to przypadek tej studentki żydówki co to sama malowała sobie swastyki na drzwiach...

bibula.com napisał(a):
Podsycane przez media i pielęgnowne przez środowiska żydowskie “zagrożenie antysemityzmem” okazuje się być skuteczne nie tylko w tworzeniu nieustannej atmosfery napięcia, niepokoju i zagrożenia, ale i w inspirowaniu do kreowania “antysemickich aktów”, które mają pociągać za sobą żal i współczucie “prześladowanych”. Zaświadczyła o tym niedawno studentka uniwersytetu George Washington, której tak bardzo brakowało współczucia i kolejnej fali potępienia “antysemityzmu”, że… sama wymalowała sobie swastyki na drzwiach.

Środowiska żydowskie pielęgnują stałe występowanie “aktów antysemityzmu”, gdyż – jak stwierdzają to najwybitniejsi badacze etniczności żydowskiej, w tym prof. Kevin MacDonald z California State University - antysemityzm, zarówno realny jak i urojony, jest jednym z nielicznych elementów cementujących diasporę. Jest potrzebny jak tlen do zwykłej egzystencji tych środowisk.

kamala napisał(a):
Brawo Teresse... Do glowy mi nie przyszlo, ze np te wszystkie "ataki" na o. Rydzyka i Radio Maryja, to prowokacja jego zwolennikow. Teraz juz wiem.

Ponieważ źródło opisuje modus operandi diaspory żydowskiej- to skoro wymieniłaś Radio i jego zwolenników- chyba mój wniosek był naturalny?

Oczywiście wiem, że tak nie pomyślałaś, jedynie chciałam ci wykazać nielogiczność Twojego argumentu.

Pn sie 09, 2010 8:37
Cytuj:
-"Tylko błędy i kłamstwa wymagają argumetów. Prawda może być samotna" L.Tołstoj.

I to się potwierdza w innym temacie gdzie nie chcesz się wypowiedzieć, ale prawda jaka jest każdy widzi.

Pn sie 09, 2010 8:41
Cytuj:
I to się potwierdza w innym temacie gdzie nie chcesz się wypowiedzieć, ale prawda jaka jest każdy widzi.

Naogół widzi to co chce widzieć (wypowiedziałam się w innym temacie).

Pn sie 09, 2010 8:45
Nie Teresse, dokladnie wygladalo to tak:
Kamala napisał(a):
Teresse napisał(a):
Mroczny Pasażer napisał(a):
Nagle obrywa reklamówką po twarzy i jest nazwana "suką żydowską".

wiesz jakos przypomina mi to przypadek tej studentki żydówki co to sama malowała sobie swastyki na drzwiach...

Brawo Teresse... Do glowy mi nie przyszlo, ze np te wszystkie "ataki" na o. Rydzyka i Radio Maryja, to prowokacja jego zwolennikow. Teraz juz wiem.

I prosze czytac co ja pisze, a nie co ty myslisz ze ja pisze...

Teresse napisał(a):
Oczywiście wiem, że tak nie pomyślałaś, jedynie chciałam ci wykazać nielogiczność Twojego argumentu.

Wtedy sie okaze, ze to niekoniecznie moje poglady sa nielogiczne.

Pn sie 09, 2010 8:54
Kamala napisał(a):
I prosze czytac co ja pisze, a nie co ty myslisz ze ja pisze...

I vice versa.

Swoją droga nie ma innego sposobu- widzisz tak to jest w komunikacji między ludźmi że Ty wysyłasz jakiś komunikat a ja go dekoduję i może przy tym dojść do przekłamań- ponieważ każdy z nas ma jakieś schematy, które nie są oczywiste dla drugiej osoby.

dla ciebie to jest oczywiste 'co ty piszesz' a raczej co przy tym masz na myśli- dla mnie nie- i nie jest moja wina i dokładne czytanie tu nic nie pomoże. Powiem jaśniej- to, że przeczytam dokładnie nie zagwarantuje ze zdekoduje 'prawidłowo' tzn. w taki sposób jaki Ty sobie życzysz.

Kończę ten off top.

A. czy to ty jestes na tym filmiku?

Bo ktoś mówi mniej więcej to co ty- czyli wysyła ludzi do psychuszek, mówi ze gdyby był katolikiem to by się wstydził i pada wulgarny tekst o Jaruzelskim:

http://www.youtube.com/watch?v=cYMREDd2 ... re=related

Pn sie 09, 2010 9:01
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 94  Następna strona