Autor |
Wiadomość |
Vacarius
|
 Re: Platforma Nieobywatelska
zefciu napisał(a): Vacarius napisał(a): A przecież tak samo jak Jezus, Robert Biedroń nic złego nikomu nie zrobił. Policjanta po twarzy z miłością poklepał. Może policjant złapał go za niewłaściwą cześć ciała. Czemu tylko kobiety w takich sytuacjach mają mieć prawo do policzkowania?
|
So maja 18, 2013 19:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): I już wiemy, dlaczego eurokraci tak spieszą się ratować Tuska: PiS po raz pierwszy od 2007 roku wysuwa się na prowadzenie w sondażu CBOS, PO notuje z kolei najniższe poparcie od 8 lat - wynika z najnowszego sondażu, który opisuje serwis 300polityka.pl.
Według sondażu na PiS oddałoby swój głos 26 proc. potencjalnych uczestników wyborów. W porównaniu z kwietniem poparcie dla tej partii wzrosło o 3 punkty procentowe. Na PO, która znalazła się na drugim miejscu, zagłosowałoby 23 proc. ankietowanych. W porównaniu z kwietniem poparcie dla Platformy spadło o 2 punkty procentowe. Ponadto ostatni raz tak słaby wynik w sondażu CBOS PO uzyskała w 2005 roku, czyli aż 8 lat temu.http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... izsze.htmlAutentyczna radość możesz okazać gdy PiS wygra takim stosunkiem aby móc rządzić samodzielnie. Ewentualnie gdy koalicja z Palikotem i Millerem znów okaże się "koniecznością dziejową w interesie kraju" 
|
N maja 19, 2013 8:45 |
|
 |
Johnny99
|
@SweetChild: czyli - bzdura. Zachowywanie się tak, jakby Bóg nie istniał, w imię idei państwa. Absurd i nonsens, nie mówiąc już o grzechu.
@Alus: Palikota do czasu wyborów już nie będzie, a Miller jest, oczywiście, mniejszym złem niż PO. Mnie wystarczy władza taka, która będzie mieć odwagę pociągnąć do odpowiedzialności rząd PO (w tym odpowiedzialności karnej).
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N maja 19, 2013 10:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to jeszcze troche i sprawdzimy, co Johnny99 mowi po wyborach, na koalicje z Palikotem. Prezes, ktorego "slowo jest swiete" juz raz obiecywal cuda-wianki Nie będzie koalicji z Samoobroną Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
A jesli chodzi o odpowiedzialnosc karna PO za rzady, to albo wszystkie rzady trzeba by postawic po sciane, albo wymyslec specjalne paragrafy "na PO". Nie watpie, ze Prezes i tego jest w stanie dokonac.
|
N maja 19, 2013 10:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): No to jeszcze troche i sprawdzimy, co Johnny99 mowi po wyborach, na koalicje z Palikotem. Prezes, ktorego "slowo jest swiete" juz raz obiecywal cuda-wianki Nie będzie koalicji z Samoobroną Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
A jesli chodzi o odpowiedzialnosc karna PO za rzady, to albo wszystkie rzady trzeba by postawic po sciane, albo wymyslec specjalne paragrafy "na PO". Nie watpie, ze Prezes i tego jest w stanie dokonac. Johnny, który pewne partie przy władzy przyjmie radośnie inne przetrawi, największej radosnej ekstazy dostąpi w momencie karania i unicestwiania PO.
|
N maja 19, 2013 11:51 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): No to jeszcze troche i sprawdzimy, co Johnny99 mowi po wyborach, na koalicje z Palikotem. Prezes, ktorego "slowo jest swiete" juz raz obiecywal cuda-wianki Prezes obiecywał cudawianki, tak jak wszyscy inni prezesi. Nie wiem, co w tym osobliwego. Faktem jest natomiast, że prezes jako pierwszy znalazł sposób na Samoobronę i doprowadził do jej zniszczenia. Cytuj: A jesli chodzi o odpowiedzialnosc karna PO za rzady, to albo wszystkie rzady trzeba by postawic po sciane, albo wymyslec specjalne paragrafy "na PO". Nie ma żadnego porównania dla PO i pozostałych rządów - stopień deprawacji za rządów PO przebił wszystko, co było wcześniej. Paragrafów też nie trzeba będzie wymyślać, wystarczą te, co już są. Alus napisał(a): Johnny, który pewne partie przy władzy przyjmie radośnie inne przetrawi, największej radosnej ekstazy dostąpi w momencie karania i unicestwiania PO. Tak. PO doprowadziła do upadku moralnego i rządu, i społeczeństwa. W pewnym sensie jest wszystko jedno, kto będzie rządził po niej - ważne, by ją zlikwidował i osądził. Powrót do normalności po rządach PO i tak będzie trwał dłużej niż kadencja jej następców.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N maja 19, 2013 14:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Kael napisał(a): No to jeszcze troche i sprawdzimy, co Johnny99 mowi po wyborach, na koalicje z Palikotem. Prezes, ktorego "slowo jest swiete" juz raz obiecywal cuda-wianki Prezes obiecywał cudawianki, tak jak wszyscy inni prezesi. Nie wiem, co w tym osobliwego. Faktem jest natomiast, że prezes jako pierwszy znalazł sposób na Samoobronę i doprowadził do jej zniszczenia. Ty w to naprawde wierzysz? Ze Prezes po to wzial na koalicjanta Samoobrone (przed czym sie zapieral), zeby ja zniszczyc??? Szkoda mi ciebie. Johnny99 napisał(a): Cytuj: A jesli chodzi o odpowiedzialnosc karna PO za rzady, to albo wszystkie rzady trzeba by postawic po sciane, albo wymyslec specjalne paragrafy "na PO". Nie ma żadnego porównania dla PO i pozostałych rządów - stopień deprawacji za rządów PO przebił wszystko, co było wcześniej. Paragrafów też nie trzeba będzie wymyślać, wystarczą te, co już są. Kazdemu tak sie wydaje. A potem przychodzi nastepny rzad i okazuje sie, ze zawsze moze byc gorzej. Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Johnny, który pewne partie przy władzy przyjmie radośnie inne przetrawi, największej radosnej ekstazy dostąpi w momencie karania i unicestwiania PO. Tak. PO doprowadziła do upadku moralnego i rządu, i społeczeństwa. W pewnym sensie jest wszystko jedno, kto będzie rządził po niej - ważne, by ją zlikwidował i osądził. Powrót do normalności po rządach PO i tak będzie trwał dłużej niż kadencja jej następców. No prosze: 1000 lat chrzescijanstwa i przychodzi jedna partia i doprowadza spoleczenstwo do upadku moralnego. To co robil Kosciol (hierachiczny) w tym czasie? Spal snem beztorski, walczyl o pieniadze i obserwowal daniele?
|
N maja 19, 2013 14:27 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Ty w to naprawde wierzysz? Ze Prezes po to wzial na koalicjanta Samoobrone (przed czym sie zapieral), zeby ja zniszczyc??? A co w tym jest trudnego do uwierzenia? To był najlepszy sposób na odebranie Lepperowi wiarygodności, zwłaszcza odkąd sztandarowym hasłem S stało się "oni już rządzili". I sugerowano to wielokrotnie już przed Kaczyńskim. Cytuj: Kazdemu tak sie wydaje. A potem przychodzi nastepny rzad i okazuje sie, ze zawsze moze byc gorzej. No i co? Co w związku z tym? Cytuj: No prosze: 1000 lat chrzescijanstwa i przychodzi jedna partia i doprowadza spoleczenstwo do upadku moralnego. To co robil Kosciol (hierachiczny) w tym czasie? Spal snem beztorski, walczyl o pieniadze i obserwowal daniele? Trochę bredzisz. Co do Kościoła: Kościół zwrócił się do PiS, bo nie miał większego wyboru. Dzięki czemu zaczadzeni platformizną katolicy (głównie "postępowi") zaczęli się na Kościele wyżywać. Trudno. To świadczy głównie o nich.
|
N maja 19, 2013 16:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Ty w to naprawde wierzysz? Ze Prezes po to wzial na koalicjanta Samoobrone (przed czym sie zapieral), zeby ja zniszczyc??? A co w tym jest trudnego do uwierzenia? To był najlepszy sposób na odebranie Lepperowi wiarygodności, zwłaszcza odkąd sztandarowym hasłem S stało się "oni już rządzili". I sugerowano to wielokrotnie już przed Kaczyńskim. To kiedy Prezes-geniusz klamal? Kiedy mowil: moje slowo jest swiete? Czy kiedy mowil: Nie będzie koalicji z Samoobroną Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS ? Johnny99 napisał(a): Cytuj: Kazdemu tak sie wydaje. A potem przychodzi nastepny rzad i okazuje sie, ze zawsze moze byc gorzej. No i co? Co w związku z tym? Nic. Za zle rzadzenie to na razie tylko Ukraina karze wiezieniem (wrogow politycznych). Ale zawsze mozemy uczyc sie "od najlepszych". Johnny99 napisał(a): Cytuj: No prosze: 1000 lat chrzescijanstwa i przychodzi jedna partia i doprowadza spoleczenstwo do upadku moralnego. To co robil Kosciol (hierachiczny) w tym czasie? Spal snem beztorski, walczyl o pieniadze i obserwowal daniele? Trochę bredzisz. Co do Kościoła: Kościół zwrócił się do PiS, bo nie miał większego wyboru. Dzięki czemu zaczadzeni platformizną katolicy (głównie "postępowi") zaczęli się na Kościele wyżywać. Trudno. To świadczy głównie o nich. Kosciol nie mial wyboru? A od kiedy Kosciol jest od polityki? To jest jego zadanie na tym swiecie, zeby partie wspierac? Jeszcze nic sie nie nauczyl na wlasnych bledach w ciagu ostatnich 20 lat? A pan Redaktor Grajewski tak madrze pisze: Cytuj: W czasach, kiedy czasami także biskupi zapominają, że są pasterzami owczarni gromadzącej owieczki głosujące na różne partie polityczne, abp Kupny – jak mi się wydaje – może wnieść czynnik zdrowego dystansu Kościoła do bieżącej walki politycznej. Jest świetnym znawcą katolickiej nauki społecznej, który w dokumencie „W trosce o człowieka i dobro wspólne”, przyjętym przez cały episkopat w marcu 2012 r., wyłożył aktualną filozofię relacji Kościół - państwo, opartych na zasadach przyjaznego rozdziału i autonomii, ale także współpracy na rzecz dobra wspólnego. Wyraźnie w nim podkreśla konieczność zachowania dystansu przez Kościół wobec bieżących uwikłań i sporów politycznych. Wiem, że chciał w oparciu o ten dokument prowadzić szerszą debatę o stanie spraw publicznych w Polsce, co nie bardzo jednak wyszło. http://gosc.pl/doc/1560792.Nowa-jakosc
|
N maja 19, 2013 16:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: No prosze: 1000 lat chrzescijanstwa i przychodzi jedna partia i doprowadza spoleczenstwo do upadku moralnego. To co robil Kosciol (hierachiczny) w tym czasie? Spal snem beztorski, walczyl o pieniadze i obserwowal daniele? Dokładnie - marniutka musiała być ta moralność skoro aby ją obalić wystarczyło raptem 6 lat 123 lata rozbiorów, 45 lat komunizmu nie obaliło a PO taka skuteczna. I kto tu bredzi....... Kościół zwrócił się do PiSu - i w tym problem, bo Kościół mając Chrystusa za przewodnika, nie powinien szukać aliansów z partiami politycznymi.
|
N maja 19, 2013 17:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: No prosze: 1000 lat chrzescijanstwa i przychodzi jedna partia i doprowadza spoleczenstwo do upadku moralnego. To co robil Kosciol (hierachiczny) w tym czasie? Spal snem beztorski, walczyl o pieniadze i obserwowal daniele? Dokładnie - marniutka musiała być ta moralność skoro aby ją obalić wystarczyło raptem 6 lat 123 lata rozbiorów, 45 lat komunizmu nie obaliło a PO taka skuteczna. I kto tu bredzi....... Kościół zwrócił się do PiSu - i w tym problem, bo Kościół mając Chrystusa za przewodnika, nie powinien szukać aliansów z partiami politycznymi. No chyba, że Kościół Łagiewnicki, ten oczywiście może.
|
N maja 19, 2013 22:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: No prosze: 1000 lat chrzescijanstwa i przychodzi jedna partia i doprowadza spoleczenstwo do upadku moralnego. To co robil Kosciol (hierachiczny) w tym czasie? Spal snem beztorski, walczyl o pieniadze i obserwowal daniele? Dokładnie - marniutka musiała być ta moralność skoro aby ją obalić wystarczyło raptem 6 lat 123 lata rozbiorów, 45 lat komunizmu nie obaliło a PO taka skuteczna. I kto tu bredzi....... Kościół zwrócił się do PiSu - i w tym problem, bo Kościół mając Chrystusa za przewodnika, nie powinien szukać aliansów z partiami politycznymi. No chyba, że Kościół Łagiewnicki, ten oczywiście może. Miano Kościoła łagiewnickiego nadali zwolennicy RM, PiSu, tylko dlatego, że posłowie PO odbyli pielgrzymkę do Łagiewnik. Ale skoro o. Rydzyk zakazuje PO stawania i modlitwy przed ołtarzem, to i Kościół trzeba podzielić na "lepszy" toruński z o. Rydzykiem na czele i "gorszy" gdzie modlą się posłowie i zwolennicy PO. gita - czy w tym "gorszym" łagiewnickim pozostał jeszcze Chrystus, czy może przeniósł się zupełnie do "lepszego" toruńskiego?
|
Pn maja 20, 2013 8:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! Słabiutko jesteś poinformowana. Określenie:"Kościół Toruński", "kościół Łagiewnicki", to określenia dawnego vipa Platformy J.M.Rokity.
|
Pn maja 20, 2013 11:20 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): Miller jest, oczywiście, mniejszym złem niż PO. Zauważmy, że kiedyś SLD było znacznie większym złem niż PO. Ale teraz to PO stoi PiSowi na drodze do władzy, a SLD może pomóc ta przeszkodę usunąć.  Zatem SLD to już oczywiście Wielcy Polscy Patrioci. Patriotą dla Johnnego99 nie jest jeszcze Palikot, ale to tylko kwestia czasu i odpowiednich sondaży. Cytuj: Nie ma żadnego porównania dla PO i pozostałych rządów - stopień deprawacji za rządów PO przebił wszystko, co było wcześniej. Oczywiście co to jest ów "stopień deprawacji", jak się go i w jakich jednostkach mierzy, jaki był poziom owego "stopnia" dla poszczególnych rządów przed PO, tego się nie dowiemy. Bo przecież nie chodzi o jakiekolwiek zarzuty merytoryczne. Tu chodzi o dogmaty religijne sekty pisowskiej a te żadnemu osądowi rozumowemu nie podlegają Cytuj: PO doprowadziła do upadku moralnego i rządu, i społeczeństwa. Oczywiście co to jest ów "upadek moralny", jak się go i w jakich jednostkach mierzy, jaki był poziom owego "upadku" dla poszczególnych rządów przed PO, tego się nie dowiemy. Bo przecież nie chodzi o jakiekolwiek zarzuty merytoryczne. Tu chodzi o dogmaty religijne sekty pisowskiej a te żadnemu osądowi rozumowemu nie podlegają Cytuj: jest wszystko jedno, kto będzie rządził po niej SLD z Palikotem Cytuj: Kościół zwrócił się do PiS, bo nie miał większego wyboru. Kościół nie sprzeciwia się PISowi zbyt energicznie, bo sprawy bp bp Wielgusa i Życińskiego pokazują, co spotyka tych hierarchów, którzy jakoś się PISowi narazili  Tchórzostwo biskupów jest dla Kościoła bardzo kosztowne. Cytuj: Dzięki czemu zaczadzeni platformizną katolicy (głównie "postępowi") zaczęli się na Kościele wyżywać. Np bluzgając na biskupów i wyzywając ich od ubeków, agentów, łże-biskupów i homoseksualistów. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pn maja 20, 2013 12:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! Słabiutko jesteś poinformowana. Określenie:"Kościół Toruński", "kościół Łagiewnicki", to określenia dawnego vipa Platformy J.M.Rokity. Może i Rokita, ale to Kościół toruński wrzeszczy tu jest Polska i o. Rydzyk przesądza komu wolno stać i klękać przed ołtarzem.
|
Pn maja 20, 2013 13:58 |
|
|
|