Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Jak dla mnie to podpada pod oszczerstwo. Ale niektorzy uwazaja, ze kazdy dowcipas na cudzy koszt jest dobry.
|
Cz paź 15, 2015 8:46 |
|
|
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): andej napisał(a): Alus napisał(a): I chyba ten Bierecki już siedzi w więzieniu razem z synem jednego z naszych prezydentów za udział w wyprowadzaniu kasy ze SKOK Wołominwpis, 12.10.godz 13,07, wątek: Idziemy na wybory. Powtarzam - którego byłego prezydenta? Serdecznie przepraszam. Gdy będę wstawiał ironiczne uwagi, postaram się w nawiasie podawać, że jest to ironia. Może to pomoże w interpretacji. Taka jest przyjęta powszechnie zasada. Inaczej należy czytać jako podawanie rzeczywistych faktów lub oszczerstwo. Wystarczyło zwrócić uwagę na słowo "chyba" i sprawdzić, jak skończyła się sprawa Biereckiego. Jednak z pokorą, jeśli trzeba, będę tłumaczył dwa razy.
|
Cz paź 15, 2015 8:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wystarczyło zwrócić uwagę na słowo "chyba" i sprawdzić, jak skończyła się sprawa Biereckiego. Jednak z pokorą, jeśli trzeba, będę tłumaczył dwa razy. "Chyba" - nigdy nie oznacza ironii, ale jest znakiem niepewności lub niedostatecznej wiedzy.
|
Cz paź 15, 2015 9:06 |
|
|
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Cytuj: Wystarczyło zwrócić uwagę na słowo "chyba" i sprawdzić, jak skończyła się sprawa Biereckiego. Jednak z pokorą, jeśli trzeba, będę tłumaczył dwa razy. "Chyba" - nigdy nie oznacza ironii, ale jest znakiem niepewności lub niedostatecznej wiedzy. A spójnik "i" co oznacza? Czy to oznacza, że powinienem trzy razy tłumaczyć? Już się kajałem. Specjalnie dla Ciebie będę informował o ironii.
|
Cz paź 15, 2015 9:17 |
|
 |
niewiarek
|
andej napisał: Cytuj: Znam też kogoś (osobę publiczną, artystę), który bywa w domu jednego z wymienionych. I opowiada, kogo tam spotyka. Świadectwo z pierwszej ręki mi wystarcza. Gwoli wyjaśnienia. Chodzi o postawienie przez andeja po jednej stronie Pana A. Michnika z Panami Urbanem, Rakowskim, Kiszczakiem, czemu zaprotestowałem. Andej, warto byłoby żebyś wbił sobie do głowy, że jak mówi się "A", to trzeba też powiedzieć "B". Co to za stwierdzenie "znam też kogoś, który...". A jak nie ma "B", to wyskakuj z "A". Albo jesteś wiarygodny, albo robisz ze swojej buzi (tutaj sam się cenzuruję). W taki sposób można pomówić każdego, i o wszystko. Podaj co to za osoba publiczna, artysta, jak nadmieniasz. Niech sam powie jak było. A jak nie wiesz, to nie powołuj się na jakoby znane Ci publiczne osoby. Lepiej zamknąć ja... Zapomniałem o cenzurze. Oczywiście chodziło mi, aby zamilknąć.
|
Cz paź 15, 2015 10:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elegancka para prezydencka gościła parę królewską z Belgii. Ile sekund telewizja mętnego nurtu poświęciła tej trzydniowej wizycie? http://wpolityce.pl/polityka/268505-pie ... ia-i-wideo
|
Cz paź 15, 2015 12:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mam, mam: jaki jest PAD? Dekoracyjny! To najwazniejsza polskiego prezydenta. Powaznych zadan Konstytucja RP dla niego nie przewidziala. Po prostu musi ladnie wygladac na zdjeciach.
Dodam, ze zwykle takim wizytom zadne media, poza plotkarskimi, nie poswiecaja wiele uwagi poza krotka wzmianka.
|
Cz paź 15, 2015 13:09 |
|
 |
niewiarek
|
To że prezydencka para była elegancka i gościła kogoś tam może interesuje Panią o ksywie gita. Z tego powodu, w Jej oczekiwaniu, wszystkie media powinny zrobić ogromny szum. Może u Taty Rydzyka coś powiedzieli.
Ja mam to w głębokim poważaniu. Takie sensacje niech Pani gita ogłasza wśród swoich sąsiadów. Nie interesuje mnie czy para prezydencka była elegancka, nie interesuje mnie kto zasiada w kościele w Rumii w pierwszym, a kto w piątym rzędzie.
Czy do Pani gity dotrze kiedyś że takie dyrdymały powinna zachować dla siebie, no może dla najbliższych znajomych?
|
Cz paź 15, 2015 14:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nareszcie z Prezydenta RP możemy być dumni.
|
Cz paź 15, 2015 14:42 |
|
 |
bert04
|
gita napisał(a): Nareszcie z Prezydenta RP możemy być dumni. Ale z czego? - że jest młody? - i to dwa lata młodszy od Twojej (?) córki? - czy z tego, że napisał (sam?) CV na stronę A4 i zamieścił (sam?) na stronie urzędu? Jeżeli to są powody do dumy... to ja przepraszam. 
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Cz paź 15, 2015 14:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bert04 napisał(a): gita napisał(a): Nareszcie z Prezydenta RP możemy być dumni. Ale z czego? - że jest młody? - i to dwa lata młodszy od Twojej (?) córki? - czy z tego, że napisał (sam?) CV na stronę A4 i zamieścił (sam?) na stronie urzędu? Jeżeli to są powody do dumy... to ja przepraszam.  Z wszystkiego.
|
Cz paź 15, 2015 15:07 |
|
 |
bert04
|
Ech... kiedyś głosowało się na kandydata, który się "inteligentnie uśmiecha". Myślałem, że te czasy minęły. Ale jak gita - której wieku wypominać nie będę - jest dumna z PAD, bo jest młody...
I nie wiem, co Twoja córka by powiedziała, gdyby przeczytała Twój wpis.
PS: @moderacja: to nie ja zacząłem od porównywania wieku prezydenta, do wieku swoich dzieci.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
|
Cz paź 15, 2015 15:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bert04 napisał(a): Ech... kiedyś głosowało się na kandydata, który się "inteligentnie uśmiecha". Myślałem, że te czasy minęły. Ale jak gita - której wieku wypominać nie będę - jest dumna z PAD, bo jest młody...
I nie wiem, co Twoja córka by powiedziała, gdyby przeczytała Twój wpis.
PS: @moderacja: to nie ja zacząłem od porównywania wieku prezydenta, do wieku swoich dzieci. Czy z wszystkiego, znaczy młodego? Polecam słownik słów podstawowych, może się nareszcie czegoś nauczysz, lepiej późno, niż wcale.
|
Cz paź 15, 2015 15:55 |
|
 |
bert04
|
@gita
Polecam wykłady prowadzenia dyskusji. Jesteśmy tutaj na forum dyskusyjnym. Oznacza to, że swoje opinie popieramy argumentami. A nie wklejamy prostych reklam partii, banków, firm czy proszków do prania.
Jeżeli chcesz być dumna z PAD, to sobie bądź. Jednak jeżeli to piszesz pod cytatem z własnego postu, jaki to PAD młody, młodziutki, i jakie śliczne CV zamieścił, to odbieram to jako argument na potwierdzenie tej Twojej dumy. A Twoje "z wszystkiego" - potwierdza to.
No chyba że jesteś dumna z PAD-a "z wszystkiego wszystkiego"- tak ogólnie. Z tego że ma taką śliczną buzię i się tak inteligentnie uśmiecha. Ze jego żona nosi śliczne modne kiecki i ma taką zgrabną figurę. Ze przez dwa i pół dnia gościł jakąś królewską parkę. No i tak w ogóle, dlatego, że jest, że po prostu jest... <3 <3 <3
Jeżeli takie "z wszystkiego" miałaś na myśli... to ja jeszcze raz przepraszam. Serce nie sługa
|
Cz paź 15, 2015 16:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bert04 napisał(a): @gita
Polecam wykłady prowadzenia dyskusji. Jesteśmy tutaj na forum dyskusyjnym. Oznacza to, że swoje opinie popieramy argumentami. A nie wklejamy prostych reklam partii, banków, firm czy proszków do prania.
Jeżeli chcesz być dumna z PAD, to sobie bądź. Jednak jeżeli to piszesz pod cytatem z własnego postu, jaki to PAD młody, młodziutki, i jakie śliczne CV zamieścił, to odbieram to jako argument na potwierdzenie tej Twojej dumy. A Twoje "z wszystkiego" - potwierdza to.
No chyba że jesteś dumna z PAD-a "z wszystkiego wszystkiego"- tak ogólnie. Z tego że ma taką śliczną buzię i się tak inteligentnie uśmiecha. Ze jego żona nosi śliczne modne kiecki i ma taką zgrabną figurę. Ze przez dwa i pół dnia gościł jakąś królewską parkę. No i tak w ogóle, dlatego, że jest, że po prostu jest... <3 <3 <3
Jeżeli takie "z wszystkiego" miałaś na myśli... to ja jeszcze raz przepraszam. Serce nie sługa Powiedział gość posługujący się nickiem bert04!
|
Cz paź 15, 2015 18:57 |
|
|
|