Przegląd prasy i Aktualności
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Dzisiaj rano w tvpinfo na temat obniżenia ratingu Polsce wypowiedział się minister Szałamacha: http://wpolityce.pl/polityka/278362-kol ... polityczna
|
| So sty 16, 2016 10:00 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A co powie gdy kolejne dwie też obniżą???
|
| So sty 16, 2016 10:12 |
|
 |
|
andej
|
Niemcy są wzorem demokracji dla całego świata. Nawet jeśli wprowadzają segregację rasową. Zakaz wstępu na baseny dla uchodźców. Co na to KOD? Więcej: http://fakty.interia.pl/raporty/raport-imigranci-z-afryki/informacje/news-azylanci-z-zakazem-wstepu-na-basen-molestowali-kobiety,nId,1955372
|
| So sty 16, 2016 10:44 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
Chyba linki Ci się pomyliły, nie ma tam nic o segregacji rasowej.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| So sty 16, 2016 10:52 |
|
 |
|
andej
|
JedenPost napisał(a): Chyba linki Ci się pomyliły, nie ma tam nic o segregacji rasowej. Jeśli uchodźcy są Germanami lub przynajmniej Europejczykami, to rzeczywiście nie. Kiedyś Arabowie i Afrykańczycy uznawani byli za inne rasy.
|
| So sty 16, 2016 11:09 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
Nie ma znaczenia jakiej są rasy, skoro nie ma tam mowy o segregacji rasowej.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| So sty 16, 2016 11:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): A co powie gdy kolejne dwie też obniżą??? Ty już na pewno wiesz co powie, ja jeszcze nie wiem.
|
| So sty 16, 2016 11:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): A co powie gdy kolejne dwie też obniżą??? Ty już na pewno wiesz co powie, ja jeszcze nie wiem. Jakby nie było PiS funkcjonuje na scenie politycznej 11 lat, zatem żaden problem wiedzieć jakich argumentów używa. W kraju w którym brakuje stabilizacji politycznej zagrożona jest gospodarka, i to legło u podstaw obniżenia ratingu.......zatem Szałamacha sie nie myli, ale to dzieło jego i jego partii PiS.
|
| So sty 16, 2016 12:56 |
|
 |
|
andej
|
Alus napisał(a): W kraju w którym brakuje stabilizacji politycznej zagrożona jest gospodarka, i to legło u podstaw obniżenia ratingu.......zatem Szałamacha sie nie myli, ale to dzieło jego i jego partii PiS. A dlaczego brak stabilizacji? Bo media opanowane przez liberalną eurolewicę plują i szczują. Bo redaktorzy GW produkują się w niemieckich mediach szkalując Polskę.
|
| So sty 16, 2016 20:01 |
|
 |
|
niewiarek
|
A kurs złotego w stosunku do euro, dolara, franka spada łeb na szyję. Takich notowań nie było od wielu lat. Pewnie też sprzysiężenie jakichś platformerskich środowisk, no i może bankowca Petru.
|
| N sty 17, 2016 9:09 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Polski złoty jest już od kilku lat atakowany przez spekulantów (przykro mi, ale takiego słowa używa się w finansach - nie tylko w powojennej propagandzie komunistycznej). Wynika to ogólnie ze stosunkowej słabości gospodarczej państwa a jednocześnie dużego rynku, co jest łakomym kąskiem do grania na obniżaniu czy podnoszeniu kursu waluty. Im bardziej dziś spada złoty tym więcej za jakiś czas zarobią spekulanci. I to nie polscy. Trzeba przyznać, że przez ostatni czas PO dość skutecznie broniła złotówki trzymając finanse w ryzach. Teraz kiedy nastąpiła zmiana władzy ruchy uwalniające finanse w celu ożywienia gospodarki, niestety obarczone są ryzykiem ataku z zewnątrz. Sądzę jednak, że Morawiecki i Szałamacha, jako fachowcy wiedzą, co robić.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| N sty 17, 2016 10:36 |
|
 |
|
niewiarek
|
medieval_man pisze: Cytuj: Wynika to ogólnie ze stosunkowej słabości gospodarczej państwa No właśnie. Czy trzeba to komentować? Nie trzeba 100 dni. Będzie jeszcze ciekawiej.
|
| N sty 17, 2016 11:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Polski złoty jest już od kilku lat atakowany przez spekulantów (przykro mi, ale takiego słowa używa się w finansach - nie tylko w powojennej propagandzie komunistycznej). Wynika to ogólnie ze stosunkowej słabości gospodarczej państwa a jednocześnie dużego rynku, co jest łakomym kąskiem do grania na obniżaniu czy podnoszeniu kursu waluty. Im bardziej dziś spada złoty tym więcej za jakiś czas zarobią spekulanci. I to nie polscy. Trzeba przyznać, że przez ostatni czas PO dość skutecznie broniła złotówki trzymając finanse w ryzach. Teraz kiedy nastąpiła zmiana władzy ruchy uwalniające finanse w celu ożywienia gospodarki, niestety obarczone są ryzykiem ataku z zewnątrz. Sądzę jednak, że Morawiecki i Szałamacha, jako fachowcy wiedzą, co robić. I wiedzą co mówić - Moim zdaniem niskie bezrobocie to jest bardzo mocny czynnik. Stabilna gospodarka, bardzo niski deficyt rachunku bieżącego który mamy - w tym roku być może w ogóle go nie będzie, albo będzie na minimalnym poziomie, bardzo mocny polski eksport, wzrastające inwestycje , min Morawiecki, TVP Info, 17.01.2016 r......nie jest to ocena dwu miesięcy rządu PiS. Obraz przedwyborczej "Polski w ruinie, zbudowanej z dykty" 
|
| N sty 17, 2016 11:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Na portalu salon24 napisałam notkę:"Węgry i Polska wyłamały się z masońskiego planu". w/g zasady:uderz w stół nożyce się odezwą; posypały się komentarze od wyrobników Masonerii. Zasada jest powszechnie znana:ośmieszyć PRAWDĘ. Na tym forum wielu również stosuje tę metodę, co widać w wielu komentarzach.
|
| N sty 17, 2016 12:20 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Na portalu salon24 napisałam notkę:"Węgry i Polska wyłamały się z masońskiego planu". w/g zasady:uderz w stół nożyce się odezwą; posypały się komentarze od wyrobników Masonerii. Zasada jest powszechnie znana:ośmieszyć PRAWDĘ. Na tym forum wielu również stosuje tę metodę, co widać w wielu komentarzach. Powtarzasz po raz enty starą bujdę o masonach którzy ponoć wytrwale walczą z KK....to skąd taki zamach na Węgry, gdzie tylko 37% wyznaje katolicyzm. Może dla odmiany merytorycznie odniesiesz sie do zacytowanej wypowiedzi min Morawieckiego
|
| N sty 17, 2016 12:27 |
|
|
|