PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Darku, przestań rżnąć głupa (chyba, że nie rżniesz), bo nigdy nie powiedziałam tego co sugerujesz. Nigdy nie głosowałam na PO, ani na żadną partię. Miałam to szczęście, że głosowałam na konkretnego człowieka, którego dobrze znałam. Zawsze akceptowałam wolę większości i tak było tym razem. PiSowi dałam kredyt zaufania mimo tego, że dobrze pamiętam poprzedni okres tego rządu. Niestety, bardzo szybko okazało że nie tylko tego kredytu nie spłaca, ale gra w jednorękiego bandytę.
|
So cze 04, 2016 17:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Jak PiS robil burdy na Krakowskim Przedmiesciu to mial ta soba swiete prawo ... samowolki. Zalosny stary czlowiek, ktory potrafi tylko sie mscic i niszczyc. Jeśli masz na myśli JK, to nie wiem na kim on się zemścił, ani kogo zniszczył, ale wiem, że jest Prezesem partii rządzącej, a więc potrafi dużo, znacznie więcej niż sądzisz.
|
So cze 04, 2016 17:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): Mamy do czynienia z buntem, rebelią, J. Kaczyński.....to już nie tylko z komunistami i złodziejami?  Tak...2011r mówił, że 4 czerwiec 1989r to najradośniejszy dzień w jego życiu, dziś odwraca się tyłkiem do sukcesu Polaków, którzy wywalczyli wolność sobie i kilku krajom europejskim. Ku zdumieniu wszystkich narodów świata z Polski wyjdzie nadzieja udręczonej ludzkości , Maryja w Licheniu 1850r, upatruje sie w tej zapowiedzi wybór polskiego papieża a także obalenie komunizmu.
|
So cze 04, 2016 17:08 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Potrafi manipulowac ludzmi, kuszac ich wladza do tego stopnia, ze za nic maja swoj honor (Ziobro badzGowin). To mi kogos przypomina...
|
So cze 04, 2016 18:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pani minister Rafalska się cioeszy: Cytuj: – [b]Wszędzie gdzie jestem ludzie zaczepiają mnie i dziękują za ten program. Spotykam się z głosami zadowolenia i uznania [/b]– przekonywała. – Przed nami jeszcze niecały miesiąc na składanie wniosków. Wszystko wskazuje na to, że prognozowana przez nas liczba uprawnionych do skorzystania z programu, nie powinna znacząco się różnić – dodała. https://www.wprost.pl/kraj/10009113/Raf ... -plus.htmla tymczasem oto powód, dlaczego jest zaczepiana: Cytuj: Jak wynika z analizy Pomocy Społecznej i Policji we Włocławku, po wprowadzeniu w życie programu „500 zł na dziecko”, w regionie wzrosło zjawisko pijaństwa i libacji. Najwięcej interwencji policji jest w dzień wypłaty świadczenia. – Drastycznie wzrosła u nas liczba interwencji związanych z nadużywaniem alkoholu. Część rodziców po prostu się upija. Kiedy porównaliśmy daty tych interwencji z harmonogramem wypłat 500 plus, to niestety okazało się, że do tych zdarzeń dochodzi zaraz po wypłacie pieniędzy – powiedział w rozmowie z Onetem Piotr Grudziński, dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie we Włocławku. http://pikio.pl/wloclawek-wzrost-libacj ... dzeniu-500 http://wiadomosci.onet.pl/kujawsko-pomo ... cje/6x4rydCytuj: Grudziński dodał: “Tych sytuacji będzie coraz więcej. Sami kuratorzy sądowi już mówią, że już od bardzo dawna nie mieli jeszcze tylu zdarzeń, ile mają teraz. Widzimy to zresztą sami, bo wszystkie miejsca w naszych placówkach opiekuńczo-wychowawczych są już przepełnione”. Jak się okazuje, coraz więcej dzieci odbieranych jest rodzicom i trafia do ośrodków wychowawczych. Taka sytuacja oczywiście nie dziwi. Czyżby Ci, którzy rządzą nami nie zdawali sobie sprawy z tego, że tak właśnie działa socjal. Prowadzi do degeneracji oraz wprowadza niesprawiedliwość. ( http://namzalezy.pl/) http://namzalezy.pl/program-500-spowodo ... oholowych/Odkąd tylko powstał ten pomysł, wiedziałam, że takie będą skutki tego programu.
|
Pn cze 06, 2016 15:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może przedstawisz konkretne dane liczbowe, a nie ogólniki?
|
Pn cze 06, 2016 16:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widzę, że będziesz bronił rękami i nogami PiSu nawet wtedy, jesli pozostaniesz jedynym trzeźwym w swojej okolicy. Dobrze wiesz, że statystyka nie działa a dnia na dzień.
|
Pn cze 06, 2016 16:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No wybacz, ale w takim razie nie ma żadnych konkretnych danych na ten temat. To o czym chcesz rozmawiać? Przedstaw jakieś dane na temat tego ile było takich przypadków przed wprowadzeniem 500+, o ile wzrosło, ile rodzin korzysta, to będzie o czym pogadać.
|
Pn cze 06, 2016 16:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen, po co? Nawet, gdybym posiadała te dane, to nie miałoby to dla Ciebie znaczenia. I tak zakwestionujesz takie wyniki badań. Skoro nie wierzysz słowom dyrektora ośrodka, którego nazwisko podane jest do publicznej wiadomości ... .
|
Pn cze 06, 2016 16:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): Yarpen, po co? Po to, abyśmy mogli się przekonać jak liczbowo wygląda ten "drastyczny wzrost". W hasła, nie poparte żadnymi danymi, nie muszę wierzyć.
|
Pn cze 06, 2016 16:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I tak byś nie uwierzył. Drastyczny znaczy tyle, że na tyle widoczny, że aż niepokojący. Liczby nic by tu nie dały. Zreszta w liczby tez nie uwierzysz, bo źródło Ci sie nie spodon=ba, a RM raczej tego nie poda.
|
Pn cze 06, 2016 16:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziękuję. Dobitniej nie mogłaś pokazać, że nie masz jakikolwiek konkretnych danych liczbowych, a cała negacja opiera się na manipulacji emocjami za pomocą dramatycznych haseł.
|
Pn cze 06, 2016 16:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teraz PiS podobno dzielnie kontroluje wydawanie 500+. Moze alkoholikom odbiora i pieniadze i dzieci?
|
Pn cze 06, 2016 17:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Dziękuję. Dobitniej nie mogłaś pokazać, że nie masz jakikolwiek konkretnych danych liczbowych, a cała negacja opiera się na manipulacji emocjami za pomocą dramatycznych haseł. Ale przecież powiedziałam, że nie mam danych liczbowych. Skoro nie dotarło, musiałam dobitnie, aby dotarło. Niemniej jednak jesli wypowiada sie kierownik ośrodka, nie mam podstaw nie wierzyć mu.
|
Pn cze 06, 2016 17:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen uwierzy dopiero, kiedy prezes powie to, co wolne media juz mowia http://www.tvn24.pl/dostaja-bony-zamias ... 020,s.htmlGorszemu sortowi sie nie wierzy. A potem bedzie za pozno.
|
Pn cze 06, 2016 17:24 |
|
|
|