Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 28, 2025 8:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Protest przeciwko rezolucji w sprawie homofobii 
Autor Wiadomość
A zle, ze ktos broni systemu wartosci swojej religii i chce w tym systemie wychowywac swoje dzieci?

Wg mnie bardzo źle, gdyż KK naucza bardzo wielu złych rzeczy, ale oczywiście masz prawo wychowywać swoje dzieci tak jak chcesz. Nie masz jednak prawa żądać, aby w całym kraju obowiązywał tylko jeden "jedynie słuszny" punkt widzenia, jeśli chodzi o wychowywanie dzieci. Najlepiej zapisz swoje dziecko do szkoły katolickiej - będziesz miałpewność wg jakich zasad twoje dziecko będzie nauczane. Narzucać katolickich wartości w państwie świeckim, szkołom świeckim nie masz żadnego prawa.

Stationary Traveller napisał(a):
Ciekawi mnie jak zachowa sie kosciol, czy ulegnie temu lobby. Jak to powiedzial Nicolás Gómez Dávila "Chcąc otworzyć ramiona przedwspółczesnym światem, Kościół rozłożył przed nim nogi".

Póki co sam KK jest jednym wielkim antygejowskim lobby, posuwającym sie do fałszu, stereotypów, mitów, półprawd w celu swojej propagandy.
Gejom nie zależy na zmianie punktu widzenia KK na sprawy homoseksualizmu - KK się wystarczająco tym sam kompromituje głosząc swoje rewelacje w tej kwestii.

Pt maja 11, 2007 16:53
Ich nie trzeba bronić,trzeba raczej pomóc im wyjść z homoseksualizmu.

Nie masz prawa narzucać nikomu pomocy, zwłaszcza komuś, kto po pierwsze tego nie chce, po drugie - wg obowiązującej nauki również nie potrzebuje.
"Pomagaj" tym gejom, którzy tego chcą, czyli prawie nikomu. "Pomagaj" szarlataskimi metodami, bo póki co nie ma żadnej metody zmiany orientacji seksualnej.

Polonium 210 napisał(a):
Homoseksualizm należy potępiać odważnie.Jeśli bowiem będziemy bierni i tchórzliwi to inne perwersje wkroczą tj.zoofilia,nekrofilia i pedofilia a wówczas podzielimy los podobny do Sodomy. :shock:

Homoseksualizm nie jest perwersją. Jest orientacją seksualną.

Pt maja 11, 2007 16:57
Czy niechęć wobec homoseksualizmu jest homofobią?

Owszem, gdyż owa niechęć jest kompletnie nieuzasadniona. Homofobia jest nieuzasadnioną fobią względem ludzi o preferencjach homoseksualnych.

Kamyk napisał(a):
Czy preferowanie heteroseksualizmu jest homofobią?

Oczywiście, że nie. Mnóstwo heteroseksualistów popiera gejów, sympatyzuje z nimi, chodzi na parady itd. Jest tutaj wyraźna tendencja wzrostu akceptacji wraz z tym jak osobiście znamy geja czy lesbijkę i naucznie przekonujemy się, że ludzi ci nie różnią się tak naprawdę niczym, opórcz preferencji seksualnych, a więc mają prace, szkołe, swoje zajęcia, hobby, znajomych, życie. Pryska wtedy mit o "wstrętnych pedałach" i wiele innych stereotypów i uprzedzeń, nie mających żadnych podstaw, poza fobią.

Kamyk napisał(a):
Czy niecheć do propagowania homoseksualizmu jest homofobią?

Nie ma czegoś takiego jak propagowanie homoseksualizmu. Jest to pojęcie sztucznie wytworzone na potrzeby ludzi wrogo nastawionych gejom i lesbijkom walczącym o równe prawa.

Kamyk napisał(a):
Czy nazywanie homoseksualizmu anomalią jest homofobią?

Przede wszystkim jest błędem, jest nieprawdą.
Homofobią jest wtedy, kiedy z premedytacją i pełną świadomością fałszu ktoś dalej propaguje taki pogląd.

Kamyk napisał(a):
Czy odmawianie homoseksualistom praw zarezerwowanych dla heteroseksualistów i rodzin jest homofobią?

Owszem. Jest dyskryminacją ze względu na preferencje seksualne. Jest sprowadzeniem gejów do kategorii gorszych ludzi, nie mających takich samych praw jak heterycy.

Pt maja 11, 2007 17:08
Homoseksualiści z racji polskiej konstytucji mają identyczne prawa jak heteroseksualiści we wszystkich aspektach prawnych.

Jest to kłamstwem.
Homsoeksualiści są grupą dyskryminowaną względem heteroseksualistow w bardzo wielu aspektach prawnych.
To co napisałeś tyczy sie tylko sytuacji jakby jakiś gej udawał heteryka - wtedy się zgodzę - ma równe prawa... Jako gej równych praw nie ma.

Crosis napisał(a):
Jeśli chodzi o pracę itd, itd, itd. Odmawianie im tego, tudzież nie respektowanie ich równości w tych kwestiach jest łamaniem prawa.

Zależy w jakich aspektach. W wielu kwestiach same prawo jest dyskryminujące.

Crosis napisał(a):
Co zaś w kwestii rodzin - cóż, dla mnie dwójka kochających się ludzi ma prawo zalegalizować swój związek. Ślubu kościelnego oczywiście nie wezmą, ale wobec prawa cywilnego powinni móc się związać umową cywilno-prawną, czyli taką, jak ślub cywilny. I obojętne, czy nazwiemy to małżeństwem, czy jakoś inaczej. Chodzi o implikacje prawne faktu bycia razem.

Tu się zgadzam.

Pt maja 11, 2007 17:41
Trawy napisał(a):
osiris napisał(a):
A to ciekawe, a ja cały czas myślałem, że Giertych protestował przeciwko propagowaniu kultury gejowskiej w szkołach

Znaczy konkretnie przeciwko czemu?

NP. przeciw temu, żeby w polskich szkołach nie dochodziło do takich sytuacji jak za granicą: "w brytyjskich zerówkach dzieci będą się uczyć z książek, w których występują bohaterowie homoseksualiści" - pt. "Gejowskie bajki dla dzieci". Oto fragment: "Dziennik "Daily Mail" przytacza kilka bajek przewidzianych w nowym programie nauczania. Bohaterem jednej z nich jest książę, który poszukuje żony. Żadna z trzech kandydatek nie przypada mu jednak do gustu. Szczęśliwie zakochuje się dopiero w bracie jednej z nich. Inne opowiadają o młodej astronautce, która ma dwie mamy i o miłości dwóch pingwinów płci męskiej. - Te książki zmieniają nastawienie do homoseksualizmu - cieszy się dr Elizabeth Atkinson z Uniwersytetu Sunderland, która współorganizuje akcję. Szef organizacji Christian Voice (Głos Chrześcijański) Stephen Green oskarżył organizatorów akcji, że prowadzą doświadczenia na dzieciach. Na razie w finansowanym przez rząd programie pilotażowym bierze udział 14 szkół".

Nie widzę żadnych przeciwskazań dla bajek z homoseksualnymi bohaterami. Dzięki temu dzieci już od najmłodszych lat będą uczyły się tolerancji i różnorodności - tego, czego obecni tutaj homofoby tak bardzo się boją, gdyż chcieliby zapewne, aby ich dzieci były wychowywane w duchu myslenia, że homo to choroba, patologia i że trzeba być wrogo nastawionych do gejów.

Pt maja 11, 2007 17:44

R0fl, nie ma to jak konkretna dawka humoru na ten ponury wieczór, thx dude! Powiedz mi tylko jeszcze skąd to wiesz, może jeszcze bardziej mnie rozweselisz.

Od "Was":

"pisarz homoseksualista Lars Eighner mówi o tym bez ogródek: "Nie widze nic złego w gejowskim promiskutywizmie. Sądzę,że to,iż ludzie z różnych środowisk mogą bardzo szybko nawiązywać ze sbvoą intymne kontakty jest jednym z bardziej pozytywnych aspektów życia gejów"

"Lesbijska aktywistka Brenda Schumacher potwierdza,że" nie wszystkie lesbijki są zainteresowane monogamią lub seryjną monogamią" oba cytaty za ("W obronie wyższych praw" str.126 i 124);tam też odpowiednie odnośniki do źródeł

[/quote]So what? To zabrania parom homoseksualnym zarejestrować się w USC? Mogą się tam rejestrować tylko pary, które zobowiążą się do posiadania dzieci?[/quote]

Zdarza się,że małżeństwa nie mają dzieci,ale generalna zasada jest taka,że mają-stąd przywileje dla nich są usprawiedliwione. Owszem-możnaby zarzucić,iż sprawiedliwiej byłoby dawać tym co zobowiążą się mieć dzieci. Może i tak,ale na pewno kompletnie niesprawiedliwe byłoby danie przywilejów homoseksualistom-gdyż w ŻADNYM przypadku dzieci NIE będzie.

Pt maja 11, 2007 18:39

Narzucać katolickich wartości w państwie świeckim, szkołom świeckim nie masz żadnego prawa..

Brednie. Katolicy stanowią większość Polaków,na katolicyzmie opiera się polska kultura,w preambule Konstytucji jest mowa o Bogu wcześniej niż o tych co wartości wywodzą z "innych źródeł". Narzucać swojej skrajnej ideologii w takim kraju nie masz żadnego prawa.

[/quote]Póki co sam KK jest jednym wielkim antygejowskim lobby, posuwającym sie do fałszu, stereotypów, mitów, półprawd w celu swojej propagandy..[/quote]

Dobrze,że przynajmniej jasno przedstawiasz stanowisko aktywistów ruchu homoseksualnego wobec Kościoła. I tak o nim dobrze wiemy.

[/quote]Gejom nie zależy na zmianie punktu widzenia KK na sprawy homoseksualizmu[/quote]

Mógłbyś się trzymać faktów-istnieją podszywający się pod katolicyzm biblijni egzegeci np Catholic Theological Society of America w 1977r. opublikowało książkę-"Ludzka seksualność-nowe kierunki w amerykańskiej myśli katolickiej"-gdzie dokonuje karkołomnej interpretacji ST.

Pt maja 11, 2007 18:49

Homoseksualiści z racji polskiej konstytucji mają identyczne prawa jak heteroseksualiści we wszystkich aspektach prawnych.

Kłamstwo-mają takie same prawa obywatelskie i nikt do łóżka im nie zagląda,ani za akty seksualne nie karze. Natomiast państwo nie będzie uprzywilejowywać z pieniędzy obywateli zachowań dla nich szkodliwych-i szkodliwych dla rozwoju demograficznego narodu.

przemo napisał(a):
Dzięki temu dzieci już od najmłodszych lat będą uczyły się tolerancji i różnorodności - tego, czego obecni tutaj homofoby tak bardzo się boją, gdyż chcieliby zapewne, aby ich dzieci były wychowywane w duchu myslenia, że homo to choroba, patologia i że trzeba być wrogo nastawionych do gejów.

Szkoła ma uczyć,a nie być terenem popisów dla ideologów. Oczywiście,że homosekualizm to choroba-jest to bowiem pewien brak. Homoseksualista nie może przedłużać samego siebie przez dzieci; podobnie jak niesłyszący jest chory-gdyż ma brak (nie może słyszeć).
Udowodnij istnienie takiej choroby jak "homofobia"-czyli,że ludzkość od zarania dziejów była chora,a dopiero jacyś aktywiści ją wyleczą.
Homoseksualistom współczuję,a nie nienawidzę. Denerwują mnie tylko aktywiści i fanatycy,a nie człowiek z daną przypadłością.

Pt maja 11, 2007 18:57
Nie widzę żadnych przeciwskazań dla bajek z homoseksualnymi bohaterami. Dzięki temu dzieci już od najmłodszych lat będą uczyły się tolerancji i różnorodności - tego, czego obecni tutaj homofoby tak bardzo się boją, gdyż chcieliby zapewne, aby ich dzieci były wychowywane w duchu myslenia, że homo to choroba, patologia i że trzeba być wrogo nastawionych do gejów.

Oczywiscie organizacje homoseksualistow wiedza lepiej od "homofobow" jak wychowywac dzieci tych "homofobow".

Pt maja 11, 2007 18:59

Jeśli o mnie chodzi to jestem raczej za prywatyzacją szkół - i niech rodzic decyduje,

Pt maja 11, 2007 19:01
przemo napisał(a):

Oczywiscie organizacje homoseksualistow wiedza lepiej od "homofobow" jak wychowywac dzieci tych "homofobow".

Podejrzewam, że tak i nie tylko geje wiedzą lepiej, ale też uczniowie, nauczyciele i rodzice, którzy są niemal w 100% przeciwnie czołowym homofobm w edukacji, tj Giertych, Orzechowski. Nikt ich nie chce w edukacji, no prawie nikt, bo zawsze się jakiś sympatyk znajdzie...

Pt maja 11, 2007 19:31
Brednie. Katolicy stanowią większość Polaków,

manipulacja.
Katolików jest w rzeczywistości garstka. Ta "większość" to tylko na papierku. Ta "większość" nie wyznaje większości nauczania KK i robi to z premedytacją. Ze świecą szukać prawdziwego katolika. KK oczywiście wykorzystuje fakt 99% katolików na papierku i próbuje tym grać w kwestiach ideologicznych, podobnie jak ty teraz robisz, ale to już nie przejdzie, bo mało kto się da na to nabrać.

Joker napisał(a):
na katolicyzmie opiera się polska kultura,

buhahahah
chyba kultura katolicka :)

Joker napisał(a):
w preambule Konstytucji jest mowa o Bogu wcześniej niż o tych co wartości wywodzą z "innych źródeł". Narzucać swojej skrajnej ideologii w takim kraju nie masz żadnego prawa.

moja ideologia nie jest skrajna, moja ideologia reprezentuje poglądy większości polaków. Ponad 60% naszych obywateli jest za unormowaniem prawnym związków homo i za nadaniem im równego statusu względem małżeństw heteroseksualnych. Podobna wartość identyfikuje się z akceptacją, tolerancją homoseksualizmu. To ty i tobie podobni jesteście skrajnymi ludźmi, katolami, próbującymi wcisnąć wszystkim swoje chore pomysły, uderzające w demokracje i podstawowe prawa człowieka. Na to zgody nie będzie.

Joker napisał(a):
Dobrze,że przynajmniej jasno przedstawiasz stanowisko aktywistów ruchu homoseksualnego wobec Kościoła. I tak o nim dobrze wiemy.

Oczywiście i nie ma w tym nic złego, wręcz przeciwnie :)

Joker napisał(a):
Mógłbyś się trzymać faktów-istnieją podszywający się pod katolicyzm biblijni egzegeci np Catholic Theological Society of America w 1977r. opublikowało książkę-"Ludzka seksualność-nowe kierunki w amerykańskiej myśli katolickiej"-gdzie dokonuje karkołomnej interpretacji ST.

srututut
Ty mi lepiej nie mów o egzegezach, gdyż nie ma na świecie bardziej relatywistycznej organizacji niż KK. Jesli więc komuś chcesz coś zarzucać, najpierw zrób to w kierunku KK, gdyż tego kościoła mało która organizacja religijna przebije w relatywizowaniu, przeinaczaniu faktów, naginaniu rzeczywistości i wmawianiu ludziom bzdur.

Pt maja 11, 2007 19:38

Ty mi lepiej nie mów o egzegezach, gdyż nie ma na świecie bardziej relatywistycznej organizacji niż KK. Jesli więc komuś chcesz coś zarzucać, najpierw zrób to w kierunku KK, gdyż tego kościoła mało która organizacja religijna przebije w relatywizowaniu, przeinaczaniu faktów, naginaniu rzeczywistości i wmawianiu ludziom bzdur.

Ja Cię ostrzegam przemo i ładnie proszę - skończ wreszcie oczerniać Kościół, rzucając pod Jego adresem kłamliwe oszczerstwa

Pt maja 11, 2007 19:54
Ja mówię prawdę, tak jak uważam, że jest, a uważam, że KK kłamie i przeinacza fakty. Czyżbym nie miał prawa do takiego poglądu i jego głoszenia, zgodnie z moim sumieniem i tokiem rozumowania?
Twój atak odbieram za próbę wprowadzenia zamordyzmu i pozwolenie na głoszenie "jedynie słusznych poglądów", bo przecież wszystkie inne są "kłamliwymi oszczerstwami", zgodnie z tym co napisałeś.
Kłamiesz Ty Kamyku i tak ja uważam i mam prawo o tym pisać, jak również o tym, że uważam, iż KK nie jest prawdomówną organizacją i jest relatywistyczną organizacją. To nie sa żadne wyzwiska, to jest najzwyklejszy w świecie pogląd, jaki reprezentuje miliony Polaków. Pogląd jak najbardziej dopuszczony w debacie. Chyba, że chciałbys zamordyzm katolicki wprowadzić na forum.

Pt maja 11, 2007 20:14

Podejrzewam, że tak i nie tylko geje wiedzą lepiej, ale też uczniowie, nauczyciele i rodzice, którzy są niemal w 100% przeciwnie czołowym homofobm w edukacji, tj Giertych, Orzechowski. Nikt ich nie chce w edukacji, no prawie nikt, bo zawsze się jakiś sympatyk znajdzie...[/quote]

Taktyka Marshala Kirka-spychać przeciwników na margines,przyrównywać do nazistów,antysemitów etc. Pisał o tym świetnie prof Roszkowski, poseł PO (pewnie też oszołom i nazista).
Ja też nie chcę Giertycha w edukacji,a homo-aktywistom się sprzeciwiam.

Pt maja 11, 2007 20:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona