Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 21:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Wypadek we Francji - żałoba narodowa i odszkodowanie 
Autor Wiadomość
Przeciez wycieczek i pielgrzymek organizuje sie tysiace. To moze w ogole zakazac pielgrzymek?

Zakazać nie można, jesteśmy wolnym krajem. Zakazać to się powinno odszkodowań za głupotę i cwaniactwo!!!

Co to w ogóle za bredzenie o jakiejś pielgrzymce? Komu ta "pielgrzymka" potrzebna? To zwykła impreza objazdowa po sanktuariach! Impreza za ok 2-3 tys. zeta, a więc niedostępna dla ubogich. Szczerze mówiąc to taka impreza powinna kosztować kilka tysięcy więcej. Po co? Po to by nie jechali na nią "liczykrupy". Nie stać cię na wyjazd do Lourd, La Salette, Fatimy itp? To idź piechotą na Jasną Górę. Tam nie ma innej Matki Boskiej - jest ta sama (no chyba że jesteś bałwochwalcą). Jasna Góra-bezpieczniej, taniej, a najważniejsze tak samo ważnie - bo idziesz pieszko, a nie płaszczysz tyłek w autokarze i zwiedzasz Europę.
Chcesz zwiedzać? To sobie wykup konkretną wycieczkę za konkretną kasę, a nie za grosze chcesz zobaczyć Bóg wie co! Nie stać cię na ubezpieczenie? To siedź w domu!
W Polsce jest tyle sanktuariów i tyle pięknych miejsc, że życia ci nie starczy na zwiedzenie wszystkich. Chcesz się pchać na "zamagranicę"? To do chol....płać konkretną kasę, a nie jedź z kretyńskimi pseudo-pielgrzymkami za psie pieniądze.
Jeżeli już jednak jesteś tak głupi to licz tylko na głupszy rząd i głupszych populistów, którzy wypłacą kasę twojej rodzinie za twoją i ich głupotę z pieniędzy wszystkich Polaków w tzw. "Imieniu Boga".

Mnie w tym roku było stać by z rodziną wyjechać na Mazury. Jechaliśmy tam i z powrotem samochodem. Ciekaw jestem ( a może nie zbyt ciekaw) co by sie stało i ile kasy by dostała moja żona i dziecko gdybym w razie wypadku zginął? (wiem ile bo jestem ubezpieczony :) ) Z pewnością jednak Kaczyński i reszta populistycznej hołoty nie dałaby złamanego grosza. Dlaczego w najbliższą Niedzielę mam dać chociażby grosz na rodziny ofiar "pielgrzymki" objazdowej po Europie? Chyba tylko dlatego, że cwaniacki Caritas połączył tę hucpę z tragedią ofiar trąby powietrznej pod Częstochową. Bardzo chętnie dam na tych bidaków dotkniętych klęską żywiołową, ale nie dam złamanego szeląga na turystów europejskich, chociaż im bardzo współczuję.
Kto z "mądrych" powie mi co mam zrobić? Już wiem - pominąć Caritas Polska i wysłać pieniądze bezpośrednio na konto które obsługuje tylko i wyłącznie tych co stracili cały dobytek w trąbie powietrznej. Co prawda oni też mogli się ubezpieczyć, ale różnica jest taka, że oni nie zwiedzali Europy za parę tysięcy złotych tylko siedzieli na miejscu.

Niech się Caritas wypcha z taką debilną akcją...

N sie 05, 2007 23:17
Profos20, nic ująć, a dodać to by jeszcze sporo można! :evil:

Pn sie 06, 2007 8:44

Ja bym jeszcze dodała, że tak naprawdę zapomogę od rządu powinny dostawać rodziny osób które własnie zginęły w wypadku na terenie Polski... ofiary złego stanu dróg, dziur, braku poboczy (np. żeby uciec kiedy jakiś wariat z naprzeciwka wyprzedza "na trzeciego" - wracalismy z narzeczonym niedawno z Mazur - tragedia...) - bo to przecież leży w obowiązkach rządu, aby ten stan dróg poprawić...

A co do pielgrzymek, ostatnio jakaś histeria na ich punkcie wybuchła! Juz nawet w dzienniku mówią która to z kolei wyszła/wyjechała! Szkoda tylko że takie "wycieczki", jako tańsze, oszczędzają na czym się da. Skutki widać.

Jesli przeanalizować wypadki ostanich lat, nawięcej rozbija sie pielgrzymkowych autokarów...

Pn sie 06, 2007 15:47
Czy rodziny ofiar białego szkwału na Mazurach tez dostana od PiS-u po 100 patoli?

Cz sie 23, 2007 6:37

Czy rodziny ofiar białego szkwału na Mazurach tez dostana od PiS-u po 100 patoli?

daj spokój.
Uszanujmy zmarłych. Wszyscy wiedzą, że PiS to formacja żądnych władzy cyników. a Ci co nie wiedzą i tak tego nie zauważą.

Cz sie 23, 2007 6:50
Zobacz profil ICQ WWW

To zwykła impreza objazdowa po sanktuariach! Impreza za ok 2-3 tys. zeta, a więc niedostępna dla ubogich.

i co z tego?
nie wolno brać w takich udziału?
Przesadzasz trochę.

profos20 napisał(a):
a nie za grosze chcesz zobaczyć Bóg wie co! Nie stać cię na ubezpieczenie? To siedź w domu!

kapitalizm polega na jak najtanszym kupowaniu jak najlepszego (na miare mozliwosci), wiec troche dziwne to co piszesz.

Każdy ma prawo jeździć gdzie chce i w jaki sposób, a Twoje socjalistyczne pomysly brzmią co najmniej dziwnie.

Poza tym Ci ludzie byli ubezpieczeni i dostali pieniądze z odszkodowania (100 tys. to taki mily gest władz).

Cz sie 23, 2007 6:55
Zobacz profil ICQ WWW
Każdy ma prawo jeździć gdzie chce i w jaki sposób, a Twoje socjalistyczne pomysly brzmią co najmniej dziwnie.

Przecież napisałem, ze nie wolno nikomu zabraniać niczego, a socjalistyczny to był pomysł PiSjańskich Zbawców. We mnie tkwi kapitalizm i dlatego krew się wzburzyła na wieść o kasie jaką z moich podatków lekką ręką się wydaje.

Cz sie 23, 2007 7:07

Przecież napisałem, ze nie wolno nikomu zabraniać niczego, a socjalistyczny to był pomysł PiSjańskich Zbawców. We mnie tkwi kapitalizm i dlatego krew się wzburzyła na wieść o kasie jaką z moich podatków lekką ręką się wydaje.

przepraszam, źle zrozumiałem.

Cz sie 23, 2007 7:39
Zobacz profil ICQ WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4