Woodstock oddaje krew.....
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Skąd u Nowaka taka bolszewicka propaganda?
Za czasów gdy Komitetem ds Radia i Telewizji zarządzał Jerzy Urban, pan Nowak bezskutecznie kandydował na stanowisko wiceprzewodniczącego.
Ciągnął swój do swego
O tym, ze w czasie stanu wojennego pisywał w gazetach rządowych to nawet nie wspomnę.
Takimi to "autorytetami" otacza się Rydzyk!
|
N sie 12, 2007 7:50 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeśli ktoś chce przeczytać autobiografię profesora Nowaka, a nie tylko bezmyślnie bluzgać obelgami nie wymyślonymi nawet przez siebie to polecam stronę www.jerzyrobertnowak.com, gdzie książka "Na przekór skorpionom" jest dostępna w wersji elektronicznej...
Poza tym, nawet gdyby prof. Nowak był komunistą, to dlaczego ma miec mniejsze prawo do wypowiedzi niz np. były sekretarz KC do spraw propagandy Marek Król albo redaktor Maleszka z Wyborczej??
|
N sie 12, 2007 19:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Byłem tym naukowcem, który uparcie podejmując niektóre bardzo trudne tematy w okresie od 1963 roku do końca lat 80., zapłacił za to porównawczo największą cenę pod względem ilości i rozmiarów publikacji zablokowanych przez cenzurę lub innych decydentów (z MSZ-u, etc.). [...] To, co podawałem tam o postulatach i metodach działania różnych kręgów opozycji (studentów, intelektualistów, komisji robotniczych, duchownych, etc.) stanowiło swego rodzaju cichy zakamuflowany instruktaż do działania opozycyjnego w Polsce. [...] Faktem jest, że nikt z naukowców nie zrobił więcej ode mnie przez cały okres historii PRL-u dla pokazania w przygotowywanych wówczas do wydania w pierwszym obiegu książkach i artykułach rozmiarów zbrodni dokonywanych w imię stalinowskich dogmatów komunistycznych. (Pokazywałem to na przykładzie Węgier do 1956 r. i Albanii od 1944 r. do lat 80.). [...] Począwszy od 1971 do 1989 roku nie było polskiego autora, który by zrobił więcej niż ja dla skrytykowania fałszowania polskiej historii
Nieeeeee!!!! Tego się nie da dalej czytać. Ten facet ma rzeczywiście nieźle narąbane pod kopułą. Sam na siebie pisze pochwalne teksty - to może się i sam beatyfikuje
Żałosne d....le, żałosnego d...a
|
N sie 12, 2007 21:55 |
|
|
|
 |
ksiafor
|
Stanisław Adam napisał(a): Ja nie zacytuję bo nagrań nie robiłem, ale przed laty wielokrotnie w niejednym zdaniu słyszałem to "wezwanie" wypowiadane przez samego Owsiaka. Hmm a ja wlasnie nie... ale tez i owsiaka za duzo nie ogladam. Stanisław Adam napisał(a): Tu jest tekst J.R.Nowaka z września 2006 r. No ale skoro pan Nowak cos pisze to juz wiem ze to nieprawda ;D Stanisław Adam napisał(a): Jak wiadomo, Owsiak ma praktykę w sądowym egzekwowaniu pomówień (choćby wyrok dla TVTrwam za sugestie o ćpunach na Woodstock). Skoro jeszcze Nowak nie za kratami, to znaczy że Owsiak nie ma się do czego przyczepić. Wszystkie stwierdzenia Nowaka są prawdziwe. Procesy wytaczaja raczj kiedy probuje ich oczerniac cos poczytnego. (No i nawet teraz po artykule o krwi ND ni ma procesu tylko dali im czas na sprostowanie... Za to nad wytoczeniem procesu ND zastanawia sie tez PCK) O Nowaku malo kto slyszal a jeszcze mniej sie nim przejmuje.
|
Pn sie 13, 2007 11:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiecie co?
Szkoda mi Was... w imię zaślepienia bezsensownymi uprzedzeniami, zaściankowości i własnej głupoty negujecie ludzkie odruchy...
Wyszukujecie dziury w całym, nie patrzycie na to, że krew zanim trafi do "użycia" zostanie jeszcze raz przebadana... to nie jest zlewanie całęj krwi do jednego zbiornika.
Ale po co? Przecież to Woodstock...
wiecie co? Nie życzę Wam tego, ale kiedyś część z Was może stanąć przed wyborem: mam stracić życie, czy dać pozwolić na transfuzję krwi ... krwi, którą oddał ktoś na PW. Co wybierzecie? Lub jeśli Wasze dziecko urodzi się chore... co wtedy wybierzecie? Czy nie zezwolicie na terapię tego dziecka przy użycia sprzętu kupionego szpitalom przez Owsiaka?
Terasz szczekacie, doszukujecie się błędów... to zróbcie akcję! Pokażcie Owsiakowi, że też potraficie w tak krótkim czasie ozebrać tyle piniędzy, tyle krwi... że potraficie w ramach akcji charytatywnej pomóc tylu tysiącom osób.
Pokażcie, zamiast szczekać.
Crosis
|
Pn sie 13, 2007 11:35 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
Ciekaw jestem jak chętnie oddawaliby krew pielgrzymi, gdyby na kilka dni zrobiono punkt krwiodastwa w klasztorze częstochowskim lub przy bazylice w Licheniu.
|
Pn sie 13, 2007 11:46 |
|
 |
Ukyo
|
Tereso, podałas linka do biografii na stronie pana Nawaka. I zapewne jego autorstwa. Strona internetowa ma w pierwszyym rzędzie promować, potem zaś informować. Czy w Twoim CV, które ma postawić Ciebie w jak najlepszym świetle przed ewentualnym szefem będziesz szczerze opisywać wszystkie swoje życiowe potknięcia (np. powtarzanie klasy, zawalenie roku na studiach, zatargi z prawem, nałogi, kary za przejazdy na gapę itd. ), a w liście motywacyjnym oprócz swych zalet jako pracownika wyspowiadasz się tawkże z wad? W obliczu tych słów bardzo trudno ejst oprzyjąć to, co pisze o sobie ten człowiek, za satysfakcjonujące i wyczerpujące tym bardziej, że w wielu abrdzo środowiskach jest wiadome czym zajmował się na przełomie lat 70/80 i później...
|
Pn sie 13, 2007 12:00 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Dla innego spojrzenia na temat zapodaję całkiem fajną parafrazę. Czytać szybko bo nie wiadomo jak długo poleży. ;>
http://fraglesi.wordpress.com/2007/08/08/zla-krew/
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pn sie 13, 2007 20:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Terasz szczekacie, doszukujecie się błędów... to zróbcie akcję! Pokażcie Owsiakowi, że też potraficie w tak krótkim czasie ozebrać tyle piniędzy, tyle krwi... że potraficie w ramach akcji charytatywnej pomóc tylu tysiącom osób.
Nie przesadzaj!! RM (pod wodzą Rydzyka) skutecznie potrafi zorganizować akcję - oddawania zawartości portfela na "cele kultu religijnego" - czyli na zagraniczne wędrówki szefa 
|
Pn sie 13, 2007 22:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chciałam tylko tak nieśmiało przypomnieć, że to nie jest kolejny wątek na temat Radia Maryja, więc proszę się powstrzymać z komentarzami na ten temat.
|
Pn sie 13, 2007 23:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt sie 14, 2007 5:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A jakie piękne, opasłe tomy pisał p. Nowak o rewolucji węgierskiej w 1956r...jedynym słusznym systemie socjalistycznym i przebrzydłych zachodnich kapitalistach otumaniajacych naród węgierski.
Do wątpiących w słuszność i jakość krwi pobranej na Woodstocku....jedno zasadnicze pytanie - czy w przypadku nagłej potrzeby ratowania życia najbliższych z rodziny, odmówiliby przyjęcia krwi od dawcy z Woodstocku i podobnie jak ŚJ pozwolili umrzeć???
Łatwo się debatuje o innych....
|
Śr sie 15, 2007 12:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeżeli chodzi o krew oddaną na Woodstock, to nie miałbym obaw by ją przyjąć (została przebadana). Miałbym jednak takie obawy w stosunku do krwi oddanej przez zwolenników "jedynie słusznego" Rydzyka - w tej krwi może się czaić "duch nienawiści".
|
Śr sie 15, 2007 14:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co "czai" sie w slowach profos20 kazdy widzi.
"A ty zlo dobrem zwyciezaj........"
|
Śr sie 15, 2007 14:42 |
|
 |
Zencognito
|
Przeczytałem posty wywlekające na wierzch biografie, które wcześniej mi umknęły i wiecie z czym mi się to kojarzy? Z faryzeizmem. Nie ważne co się robi, ważne kto to robi. Jak robią to ci "gorsi" to na pewno jest to złe i szatan, i ciemnota. Tyczy się to obu stron konfliktu w tym temacie. Ludki. Do ad personam posuwają się ludzie, którzy nie mają argumentów. Nie wiedząc co powiedzieć próbują zdyskredytować adwersarza wywlekaniem brudów z przeszłości i tym podobnymi zabiegami - nie zachowujcie się tak, bo to jest niskie zachowanie. A już na pewno nie powinni tego robić katolicy, którzy o wstawiennictwo proszą takich ludzi jak ex-morderca św. Paweł i ex-rozpustnik św. Augustyn. Katolicy to jednak powinni być wyrozumiali dla postawy człowieka który w młodości robił głupie rzeczy, ale zaczął robić coś dobrego, a nie przy pomocy kwiatków z przeszłości udowadniać jakie to z niego ścierwo.
Św. Paweł pisze w liście do Koryntian, że miłość jest większa od wiary i nadziei i że miłość nie pamięta złego. No to niech się teraz każdy zastanowi ile to ma wspólnego z wywlekaniem na wierzch brudów z przeszłości innych ludzi, aby ich skompromitować.
|
Śr sie 15, 2007 14:57 |
|
|
|