Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 21, 2025 14:03

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 101  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5 
Autor Wiadomość
Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Gita2 napisał(a):
A może Rymanowski to jedyny sprawiedliwy w TVN i dlatego nie podoba się Tobie Alus? (

"jedyny sprawiedliwy"......czy zyje (zył) na świecie kiedykolwiek człowiek predestynujący do takiego miana?? ....jedynie tylko ten o imieniu Jezus.
Dziś cieszy Cię, bo Rymanowski zagiął Nitrasa, w kolejnym programie zagnie kogos z PiSu ....i przestanie byc "jedynym sprawiedliwym"? :D

Pn gru 07, 2009 12:54

Nie tylko Rymanowski zagiął Nitrasa, a wszyscy pozostali uczestnicy tego programu nawet kolicjant Kłopotek.

Pn gru 07, 2009 13:41
Gita2 napisał(a):
Nie tylko Rymanowski zagiął Nitrasa, a wszyscy pozostali uczestnicy tego programu nawet kolicjant Kłopotek.

Nie oglądałam.

Pn gru 07, 2009 13:48

Wróćmy do spraw istotnych:

Obrazek

Gdy przeglądam blogi, komentarze i p. miejsca w necie, coraz więcej głosów zachęca Prawo i Sprawiedliwość do całkowitego wycofania się z tych wszystkich sterowanych przez PO (a raczej z kuluarów przez razwiedki i lobbystów - krótko, mafie) speckomisji. Chodzi o to, by Prawo i Sprawiedliwość przestała swoją obecnością uwiarygadniać te hucpy. Wpływ na to co się w tych komisjach dzieje PiS ma praktycznie zerowy, a PO może twierdzić, że wszystko jest lege artis, zgodnie z prawem, że liczy się z opozycją itp. po..duszki.

Pn gru 07, 2009 17:11
Zobacz profil WWW

A w Toruniu dowiedziałam się, że o. Rydzyk jest ZA platformą.....wiertniczą.
Przyznam się, że ta informacja zrobiła na mnie duże wrażenie, a poza tym podobała się nie tylko mnie.
"Wypędzona" z komisji hazardowej Beata Kempa po powitaniu przez o. Rydzyka otrzymała najwięcej braw.
Moim zdaniem niepotrzebnie się teraz denerwuja groźbami Karpiniuka.
Mam nadzieję, że PiS wzmocni się przez ten hazardowy skandal platformerski.

Pn gru 07, 2009 20:40

Alus napisał(a):
I nie opowiadaj, że rząd PiS nie spieszył się ze zmanami ....może im brakło kadr - np. stanowisko prezesa stoczni gadańskiej powierzyli "fachowcowi" w brażny- etnografowi.
I ten etnograf jakoś sprawdził się na stanowisku prezesa, skoro oddzielił stocznię od upadającej dziś stoczni gdyńskiej i pozyskał inwestora strategicznego. Ciekawe też, że przetrwał zmiany w spółkach przeprowadzone przez PO i został też zatrudniony przez nowego właściciela stoczni.
Cytuj:
Jeśli tak będzie czynić to zafunduje sobie przysłowiowego "trupa w szafie".
W 2010 mam 2 wybory - samorządowe i prezydenckie - wszelkie niewyjasnione zawiłości bedą świadczyły na niekorzyśc PO.
Dlaczego? Za rok nikt już nie będzie sobie zawracał głowy Ryśkiem i jego towarzystwem. Będą inne newsy. Tyle afer udało się zamieść pod dywan, że PO może liczyć, że i tę się uda. Zresztą "sondażową" większość zawsze można przekonać, że takie same afery miała każda kolejna władza począwszy od Mieszka I, a PO jest jedyną gwarancją, żeby nie wrócili do władzy "ludzie nienawiści". :-D
Cytuj:
Bo jak dotychczas jedyny sukces Wassermana w komisjach to "odkrycie" wspólnie z Miodowiczem, "dowodu" p-ko Cimoszewiczowi - słynnego fakxymile :D
To dlaczego Platforma go się tak boi? Powinni chuchać i dmuchać, żeby tak nieudolny członek komisji wytrwał w niej do końca :D A dawna "współpraca" z Miodowiczem, dziś czołowym posłem PO ziemi świętokrzyskiej, to chyba plus dla Wassermana? ;-)

Pn gru 07, 2009 22:15

I mała ciekawostka ekonomiczna:
http://finanse.wnp.pl/rzad-wie-jak-zaos ... 1_0_0.html
Cytuj:
Rząd chce uzyskać 23 mld zł oszczędności rocznie w wyniku wprowadzenia planu konsolidacji i rozwoju finansów publicznych, ujawnia szef doradców premiera, minister Michał Boni w wywiadzie dla "Dziennika Gazety Prawnej". (...) Gabinet szykuje m.in. nowy system zarządzania pieniędzmi, które przepływają przez budżet do agencji czy funduszy rządowych. Według Boniego może to dać ok. 10 mld zł oszczędności. Kolejne 13 mld zł rząd chce uzyskać dzięki zmianom w klasyfikacji długu publicznego.
Jak to ladnie brzmi, czy oznacza to kolejny cud? Zamiast spłacać długi rządu wystarczy "zmienić ich klasyfikację" ? :-D
Cytuj:
Według Boniego obecnie nie jest możliwe podwyższenie podatków. - "Mamy najwyższe tempo wzrostu w UE, ale ono nie jest jeszcze wystarczające, by drenować kieszenie przedsiębiorców i ludzi. Rozwój wymaga by były one pełne" - oświadczył szef doradców premiera.
Aha, czyli gdy już tempo wzrostu będzie wystarczające, będzie można drenować kieszenie podatników. Zgodnie z wyborczymi obietnicami :-D

Pn gru 07, 2009 22:45
Cytuj:
by drenować kieszenie przedsiębiorców i ludzi.

To akurat od dziesięcioleci wychodzi wszystkim rządom doskonale.
Podatki, akcyzy, vat, składki zusowskie i ch......ra wie co jeszcze a w zamian szastanie naszymi pieniędzmi na lewo i prawo i to bezkarnie.
Dodatkowo mamy bezczelne utyskiwanie na chroniczny brak pieniędzy na wszystko.
Tanie i przyjazne państwo okazało się po raz wtóry fikcją.

Wt gru 08, 2009 9:36
micked napisał(a):
I ten etnograf jakoś sprawdził się na stanowisku prezesa, skoro oddzielił stocznię od upadającej dziś stoczni gdyńskiej i pozyskał inwestora strategicznego. Ciekawe też, że przetrwał zmiany w spółkach przeprowadzone przez PO i został też zatrudniony przez nowego właściciela stoczni.

To jesli jest tak dobrze, to czemu jednoczesnie jest tak źle, że stoczniowcy robią zadymy w Warszawie rządając kasy od skarbu państwa?
Cytuj:
Za rok nikt już nie będzie sobie zawracał głowy Ryśkiem i jego towarzystwem. Będą inne newsy. Tyle afer udało się zamieść pod dywan, że PO może liczyć, że i tę się uda. Zresztą "sondażową" większość zawsze można przekonać, że takie same afery miała każda kolejna władza począwszy od Mieszka I, a PO jest jedyną gwarancją, żeby nie wrócili do władzy "ludzie nienawiści". :-D

Za jaki rok?......kampanie do samorządu napewno rozpoczną się około marca- kwietnia, a kampania prezydencka kwiecień- maj.......tak krótką pamięć to domena tylko ludzi wiekowych.
Cytuj:
To dlaczego Platforma go się tak boi? Powinni chuchać i dmuchać, żeby tak nieudolny członek komisji wytrwał w niej do końca :D A dawna "współpraca" z Miodowiczem, dziś czołowym posłem PO ziemi świętokrzyskiej, to chyba plus dla Wassermana? ;-)

A który z PiS jest bardziej udolny? ....mają własnie problem, bo wyspecjalizowali kilka osób i ławka specjalistów już się skończyła.
Współpraca z Miodowiczem to ogromny minus....Miodowicz jest w świetokrzyskim bardzo nie lubiany....przechodzi, bo jest stale liderem listy wyborczej.
W świętokrzyskiej PO jest aktualnie komisarz, bo od 3-4 lat trwa konflikt, członkowie PO chcą odunąć Miodowicza z władz, ale specjalista od służb specjalnych nie daje się łatwo wyrugować.

Wt gru 08, 2009 9:57

Alus napisał(a):
Miodowicz jest w świetokrzyskim bardzo nie lubiany....przechodzi, bo jest stale liderem listy wyborczej.
W świętokrzyskiej PO jest aktualnie komisarz, bo od 3-4 lat trwa konflikt, członkowie PO chcą odunąć Miodowicza z władz, ale specjalista od służb specjalnych nie daje się łatwo wyrugować.

Alus, a ja cały czas myślałem, że PO to "platforma miłości". Że tam sami "silni, zwarci i gotowi". A tu, patrzcie państwo, każdy na każdego wilkiem patrzy i kombinuje jak by tu drugiego z platformy skopać.
Wypisz wymaluj sytuacja rozbitków na oceanie. Im więcej za burtę wzgl. brzeg tratwy wyleci, tym więcej lodów zostanie dla tych co przetrwają. Kurde, za chwile w kanibalizm wpadną.

Wt gru 08, 2009 12:27
Zobacz profil WWW

Wprawdzie to historia...ale oglądacie ,,gry wojenne"?Ciekawe, czy to przypadek ,ze zapisy IPN ujrzały światło dzienne na kilka dni przed rocznica stanu wojennego?Swoją droga ciekawe te zapisy.

Wt gru 08, 2009 12:51
Cytuj:
Jeśli to rzeczywiście tak wyglądało, to trzeba oskarżyć generała Jaruzelskiego o zdradę Polski - mówi Lech Wałęsa w odpowiedzi na deklarację Instytutu Pamięci Narodowej, który chce ujawnić tajne dokumenty z 1981 roku. Mają one świadczyć o tym, że Wojciech Jaruzelski prosił ZSSR o interwencję wojskową w Polsce. Upubliczniony ma być cały zapis rozmowy generała z głównym dowódcą sił Układu Warszawskiego.

Ależ mi rewelacje!
Tajemnicą Poliszynela było to, że Jaruzelski prosił o pomoc, a on wciąż grał wielkiego bohatera, który to swoją piersią obronił Polskę od ruskiego najazdu.
Piszę o tym nie dlatego, że to jakaś sensacja a tylko dlatego, żeby pokazać jak się manipuluje historią i rzeczywistością, co mamy ciągle w wykonaniu PO.
Trzeba będzie 50 lat żeby okazało się, iż niby spiskowe dzieje Macierewicza i PiS-u okazały się prawdą.
No, ale ja już tego nie dożyję.

Wt gru 08, 2009 13:18
Stanisław Adam napisał(a):
Alus, a ja cały czas myślałem, że PO to "platforma miłości". Że tam sami "silni, zwarci i gotowi". A tu, patrzcie państwo, każdy na każdego wilkiem patrzy i kombinuje jak by tu drugiego z platformy skopać.

Potwierdzasz starą regułę przekonania pewnych osób o swojej nieomylności ....."a ja myslałem"...
A ilośc wypchniętych z PO jeszcze nie stanowi ustanowej minimalnej ilości posłów mogących utworzyć własny klub - jak w przypadku wyrzutków z PiS :D

Wt gru 08, 2009 13:30

micked napisał(a):
Cytuj:
Kolejne 13 mld zł rząd chce uzyskać dzięki zmianom w klasyfikacji długu publicznego.
Jak to ladnie brzmi, czy oznacza to kolejny cud? Zamiast spłacać długi rządu wystarczy "zmienić ich klasyfikację" ? :-D

Chodzi zapewne o klasyfikację wpłat do OFE. Nie tak dawno (chyba za kadencji Gilowskiej) zapadła niekorzystna dla Polski decyzja ministrów finansów UE, że środki wpłacane do OFE zaliczają się do deficytu budżetowego. Środki wpłacane do ZUS do deficytu się nie wliczają, czyli gdybyśmy nie przeprowadzali reformy emerytalnej, to deficyt budżetowy byłby niższy. Moim zdaniem wliczanie składek w OFE do deficytu i niewliczanie składek w ZUS jest co najmniej dziwne i zmiana klasyfikacji byłaby logiczna. Obawiam się jednak, że trudno będzie przekonać do tego ECOFIN.

Wt gru 08, 2009 23:20

Alus napisał(a):
To jesli jest tak dobrze, to czemu jednoczesnie jest tak źle, że stoczniowcy robią zadymy w Warszawie rządając kasy od skarbu państwa?
Może dlatego, że wzięli na serio słowa premiera, który podczas debaty na Politechnice obiecał im tę kasę....
Cytuj:
Cytuj:
Za rok nikt już nie będzie sobie zawracał głowy Ryśkiem i jego towarzystwem. Będą inne newsy.
Za jaki rok?......kampanie do samorządu napewno rozpoczną się około marca- kwietnia, a kampania prezydencka kwiecień- maj.......tak krótką pamięć to domena tylko ludzi wiekowych.
Ja odnoszę wrażenie, że kampania trwa cały czas. W końcu każda krytyka poczynań PO skutkuje konferencjami prasowymi tej partii, z których wynika, że PiS był i jest jeszcze gorszy.
Cytuj:
Cytuj:
A który z PiS jest bardziej udolny? ....mają własnie problem, bo wyspecjalizowali kilka osób i ławka specjalistów już się skończyła.
Znacznie większy problem ma Platforma, bo seria numerów, które wykręcili w związku z komisją hazardową, przypomina "demokrację" na Białorusi albo w putinowskiej Rosji. W demokracjach zachodnich byłoby to nie do pomyślenia. Jeden z klasyków naszej satyry stwierdził, że w końcu po latach docenił Leszka Millera, który wobec afery Rywina również mógł:
- zrobić szefem komisji SLD-owca
- dać miesiąc-dwa czasu na sporządzenie raportu
- rozszerzyć zakres śledztwa na historię Telewizji Polskiej od czasów jej powstania,
- pod byle pozorem wyrzucić z komisji Rokitę i Ziobrę, tłumacząc, że przecież opozycja ma tylu posłow, i dlaczego ci akurat się wyspecjalizowali
Wtedy SLD rządziłoby do dzisiaj. Z 55 % poparciem :D
Cytuj:
Współpraca z Miodowiczem to ogromny minus....Miodowicz jest w świetokrzyskim bardzo nie lubiany....przechodzi, bo jest stale liderem listy wyborczej.
Ciekawe kto wstawia go na to pierwsze miejsce i z jakich powodów? :D

Śr gru 09, 2009 18:45
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 101  Następna strona