Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 21:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Następna strona
 FILM "SOLIDARNI 2010" 
Autor Wiadomość
Post Re: FILM "SOLIDARNI 2010"
Jeżeli są takowi, to tylko małe przebitki, które mają dowodzić założonej tezy.
Spróbuje po zażyciu Aviomarinu oglądnąć ten paszkwil na rzeczywistość, gdzie jednym z prowadzących zawsze jest jakiś satyryk, który ma najczęściej bardzo głupie uwagi (wręcz bez mózgowe) przyklaskujące Miecugowowi lub jemu podobnym.
Nieźli satyrycy próbują na siłę spuentować dyskusję, co im wychodzi jak koszula ze spodni.

Cz kwi 29, 2010 11:12
osiris napisał(a):
Spróbuje po zażyciu Aviomarinu oglądnąć ten paszkwil na rzeczywistość...

Sam nie widzisz jak Twoja teza o manipulacji upada? Skoro Ty masz tak cierpieć żeby w ogóle obejrzeć ten program, to co się dziwisz że nikt się tam w Twoim imieniu nie wypowiada? Nie lubią aviomarinu... :D

Cz kwi 29, 2010 11:18
Liam napisał(a):
osiris napisał(a):

Sam nie widzisz jak Twoja teza o manipulacji upada? Skoro Ty masz tak cierpieć żeby w ogóle obejrzeć ten program, to co się dziwisz że nikt się tam w Twoim imieniu nie wypowiada? Nie lubią aviomarinu... :D

Więc po kiego grzyba pastwicie się nad filmem który mogliście nie oglądać.
Samo nazwisko twórcy powinno Was odrzucić od ekranu.
Mnie samo nazwisko Miecugow podnosi ciśnienie bez oglądanie jego wypocin.

Cz kwi 29, 2010 11:23

Zwolennikiem twórczości Pospieszalskiego nigdy nie byłem, ale nie w tym rzecz.

Dla mnie ta sytuacja jest oburzająca. Tyle zwolennicy PiSu i nie tylko trąbili o tym, aby uszanować czas żałoby, wszystkie sprawy polityki i państwa, kampanie i agitacje pozostawić na później. I co :?: Ten materiał pokazuje, że jego twórcy sami temu zaprzeczyli. Nie wiem, komu chcieli zrobić dobrze - ale jest to nie dość, że tandetne, to po prostu kłamliwe, ponieważ stwarza pozory rozmów z przypadkowymi osobami, podczas gdy wypowiadali się partyjni przedstawiciele, dobrze znani.

Tak samo - wykrętne próby tłumaczenia, zrzucenia wszystkiego na "przypadek". Śmiech na sali. Czy oni ludzi mają naprawdę za idiotów :?: W każdym razie - to o nich świadczy. To ma być ta osławiona "misja" TVP :?:

osiris napisał(a):
Taka to uroda mediów - manipulować.

Tylko w tym wypadku wygląda to na manipulację... zwolenników tych, którzy najgłośniej przeciwko tejże manipulacji krzyczeli.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz kwi 29, 2010 11:26
Zobacz profil WWW
Cytuj:
Tylko w tym wypadku wygląda to na manipulację... zwolenników tych, którzy najgłośniej przeciwko tejże manipulacji krzyczeli.

Więc dodam, że taka uroda polityków.
Oburza Was ten film a jednocześnie próbujecie nie zauważać że dokładnie to samo robi oponent PiS-u i jego stacje.
Jedni i drudzy kłamią i manipulują bez umiaru , ale mądry obywatel potrafi odcedzić prawdę od sieczki informacyjnej.
Cały ten zamęt kierowany jest do pospólstwa a nie do erudytów, którzy np. w tym czasie jadą na łowy, leżą na plaży lub czytają Kafkę mając w ciemnym zakamarku ciała ten szlam.

Cz kwi 29, 2010 11:44
Cytuj:
Więc dodam, że taka uroda polityków.
Oburza Was ten film a jednocześnie próbujecie nie zauważać że dokładnie to samo robi oponent PiS-u i jego stacje.
Jedni i drudzy kłamią i manipulują bez umiaru , ale mądry obywatel potrafi odcedzić prawdę od sieczki informacyjnej.
Cały ten zamęt kierowany jest do pospólstwa a nie do erudytów, którzy np. w tym czasie jadą na łowy, leżą na plaży lub czytają Kafkę mając w ciemnym zakamarku ciała ten szlam.

Taaa....."TVP jest ostatnią ostoją PiSu oraz prawdy".....i kto tak mówił? :D :lol:

Cz kwi 29, 2010 11:53
Cytuj:
"TVP jest ostatnią ostoją PiSu oraz prawdy"..

A ja przecież napisałem:

Cytuj:

Powiedz mężowi, żeby nie pisał za Ciebie głupot, bo czuję jego rękę w tym poście.

Cz kwi 29, 2010 12:05

Podrzucam
http://info.wiara.pl/doc/512415
Cytuj:
Film „Solidarni 2010” jest mojego autorstwa, ja ponoszę za niego wyłączną odpowiedzialność - pisze Ewa Stankiewicz. Dodaje, że ataki na Jana Pospieszalskiego są nie na miejscu.

Cz kwi 29, 2010 12:06
osiris napisał(a):
Liam napisał(a):
osiris napisał(a):

Więc po kiego grzyba pastwicie się nad filmem który mogliście nie oglądać.
Samo nazwisko twórcy powinno Was odrzucić od ekranu.
Mnie samo nazwisko Miecugow podnosi ciśnienie bez oglądanie jego wypocin.

Uhm... ja się nad niczym nie pastwię. Filmu nie oglądałem toteż ani jednym słowem nie wypowiadam się na jego temat. Skomentowałem jedynie Twoją "wypocinę" na temat ludzi wypowiadających się w Szkle Kontaktowym.

Wiesz, może łatwiej byłoby Ci myśleć wolniej za to bez stereotypów i wrzucania wszystkich do jednego worka? ;)

Cz kwi 29, 2010 12:37

osiris napisał(a):
To samo tyczy się Szkła Kontaktowego gdzie dziwnie tylko antypisowcy i antykaczyści się wypowiadają.

Szkło kontaktowe to magazyn satyryczno-publicystyczny. Jeśli "Solidarni 2010" też mieli być satyryczni, to widocznie mam inne poczucie humoru ;)

Cytuj:
Film „Solidarni 2010” jest mojego autorstwa, ja ponoszę za niego wyłączną odpowiedzialność - pisze Ewa Stankiewicz. Dodaje, że ataki na Jana Pospieszalskiego są nie na miejscu.

To dobrze, bo przyznam, że "po linii muzycznej" darzę sympatią Pospieszalskiego.

A z podanego linku

Cytuj:
Nie chcę podsycać kłótni, chciałabym, żeby w Polsce było miejsce dla różnych poglądów, i żeby za wyrażanie uczuć, przekonań i systemu wartości nikt nie był narażony na inwektywy. Według mnie Ci ludzie pokazani w filmie są piękni, pełni dobrych uczuć, nikogo nie obrażają. Ostre słowa na temat rządu wynikają z autentycznej troski o kraj.

Oczywiście ostre słowa na temat Prezydenta wynikają z braku autentycznej troski o kraj, a są przykładem chamstwa, agresji, nienawiści itp. itd. Jak Kali kogoś opluć to być dobrze, a jak ktoś Kalego opluć to być źle.

Cz kwi 29, 2010 12:44

Przypadkiem włączyłam póznym wieczorem TVP 2 program ,,Punkt widzenia"Zgromadzeni goście w osobach:Olbrychski,Olga Lipińska i jakaś pani profesor z UW rozmawiali o obecnej sytuacji(katastrofa,wybory ).Głównym jednak tematem stal się wspomniany przez was film.Czegóż tam nie było? :o Najbardziej jednak ubawiło mnie stwierdzenie Lipińskiej ,że takich filmów nie można puszczać w tv jako telewizji RZĄDOWEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Po chwili prowadzący program połapał się co ,,poszło" i nieśmiało próbował protestować.Na koniec wszyscy zgodnie stwierdzili ,że tezy postawione w filmie uderzają w bratnią przyjaźń i oni (obecni na nagraniu a w domyśle inteligencja)tak przecież nie myślą .Myślą tak natomiast.......i tu inteligentnej Lipińskiej zabrakło słowa:),które dopowiedział prowadzący ,,ci zewnętrzni".Mamy zatem neologizm :)Zewnętrzni czyli masy ,tłum ,pospólstwo.....co tam sobie chce to może dopisać
P.s
Film może i tendencyjny, i z udziałem aktorów ale dlaczego dotąd nikt się tak nie oburzał na manipulacje telewizji?Czyżby dlatego, z e tym razem manipulowano w ,,niewłaściwym kierunku",nie tym jedynie słusznym?

Cz kwi 29, 2010 13:01

Awa napisał(a):
Film może i tendencyjny, i z udziałem aktorów ale dlaczego dotąd nikt się tak nie oburzał na manipulacje telewizji?

Jak to nikt? Prezesa Kaczyńskiego masz za nikogo? Albo osirisa masz za nikogo? Na tych płaczach niemal zbudowano IV RP.

Natomiast jeśli już doszukiwać się jakiejś misji w telewizji publicznej, to uważam, że powinna ona polegać na równaniu w górę (elity) a nie w dół (masy ,tłum ,pospólstwo). Każdy ma prawo do własnego zdania, nawet niezbyt mądrego, i ja nikomu tego nie odbieram. Ale nie widzę sensu promowania takich wynurzeń. Jak chcę z ludźmi pogadać, to sam mogę wyjść na ulicę. Albo pójść do magla.

Cz kwi 29, 2010 13:25
jo_tka napisał(a):
Podrzucam
http://info.wiara.pl/doc/512415
Cytuj:

Ton tej wypowiedzi jest diametrialnie różny od wywiadu zamieszczonego na stronach Frondy, w którym p. Stankiewicz kreuje się na obrończynię wolnego słowa i wojowniczkę z zakusami cenzury, która z Polski tworzy drugą Białoruś.

Cz kwi 29, 2010 13:47
Kolejny "anonimowy prosty lud" :D
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... azany.html

Cz kwi 29, 2010 18:29

@Alus
Ciekawe czy Leppera by zauważono, gdyby wystąpił. Przecież on też jest rolnikiem...

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Cz kwi 29, 2010 19:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Następna strona