Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 7:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 56  Następna strona
 na kogo zagłosujesz ? 

na kogo zagłosujesz ?
PiS 22%  22%  [ 31 ]
PJN 4%  4%  [ 6 ]
PO 37%  37%  [ 53 ]
PSL 1%  1%  [ 2 ]
SLD 17%  17%  [ 24 ]
SDPL 1%  1%  [ 1 ]
UPR 6%  6%  [ 9 ]
inna opcja? 13%  13%  [ 18 ]
Liczba głosów : 144

na kogo zagłosujesz ? 
Autor Wiadomość

Post Re: na kogo zagłosujesz ?
Wpływowy poseł umiera na ciężką chorobę. Jego dusza trafia do Nieba i wita go Święty Piotr. Witaj w Niebie. Zanim tu zamieszkasz, musimy rozwiązać tylko jeden problem. Mamy to pewne zasady i nie jestem pewien, co z tobą zrobić. Jak to co - wpuśćcie mnie - mówi poseł. Cóż, chciałbym, ale mamy polecenia z samej góry. Zrobimy tak - spędzisz jeden dzień w Piekle i jeden dzień w Niebie. Potem możesz sobie wybrać, gdzie chcesz spędzić wieczność. Serio, ja już wiem - chcę trafić do Nieba - mówi poseł. Wybacz, ale mamy swoje zasady. Po tych słowach, Święty Piotr odprowadza go do windy i poseł zjeżdża w dół, dół, dół wprost do Piekła. Drzwi otwierają się i poseł jest pośrodku pełnego zieleni pola golfowego. W tle jest restauracja, a przed nią stoją wszyscy jego przyjaciele oraz inni politycy, którzy pracowali z nim. Wszyscy są szczęśliwi i świetnie się bawią. Podbiegają do posła i witają go, ściskają oraz wspominają stare dobre czasy, gdy bogacili się kosztem zwykłych ludzi. Potem grają w golfa a następnie jedzą kolację z kawiorem i czerwonym winem. Jest także Szatan który jest naprawdę fajnym i sympatycznym gościem - świetnie się bawi i tryska humorem opowiadając dowcipy. Poseł bawi się tak doskonale, że nim się zorientuje, minie jego czas. Wszyscy ściskają go i machają na pożegnanie, gdy winda rusza w górę. Winda jedzie, jedzie i jedzie - aż drzwi się otwierają w Niebie, gdzie czeka na niego Święty Piotr. Czas odwiedzić Niebo. I tak mijają 24 godziny, w których mąż stanu spędza czas z duszyczkami na skakaniu z chmurki na chmurkę, graniu na harfach i śpiewaniu. Bawią się całkiem nieźle i nim się zorientuje, doba mija i powraca Święty Piotr. Cóż - spędziłeś jeden dzień w Piekle i jeden dzień w Niebie. Wybierz zatem swój los. Poseł myśli chwilkę i odpowiada. Cóż, nigdy nie myślałem, że to powiem. To znaczy - w Niebie jest naprawdę cudownie, ale myślę, że lepiej mi będzie w Piekle. Tak więc Święty Piotr odprowadza go do windy i poseł jedzie w dół, dół, dół... - wprost do Piekła. Otwierają się drzwi i poseł jest pośrodku pustyni pokrytej śmieciami i odpadkami. Widzi wszystkich swoich przyjaciół ubranych w szmaty, zbierających śmieci do czarnych, plastikowych toreb. Nagle podchodzi do posła Szatan i klepie go po ramieniu. "Nie rozumiem! - mówi senator. Jeszcze wczoraj było tu pole golfowe, restauracja, jedliśmy kawior, tańczyliśmy i bawiliśmy się świetnie. Teraz jest tu tylko pustynia pełna śmieci, a moi przyjaciele wyglądają strasznie! Szatan spogląda na posła, uśmiecha się i mówi: Wczoraj mieliśmy kampanię wyborczą! A dziś na nas zagłosowałeś. Już jest po wyborach.

Wt sie 09, 2011 13:21

Na pewno nie zagłosuję na Platformę (najbardziej żałosne rządy po 1989 r.), PSL (ta partia poszłaby z każdym do koalicji, ważne by być u władzy) SLD i pokrewne (łącznie z Palikotem) - ze względu, że ich poglądy dot. religii, moralności, stosunku do życia itp. są całkowicie przeciwstawne do moich. W nadchodzących wyborach zagłosuję raczej na PiS, ponieważ tylko ta partia ma szansę najwięcej odebrać Platformie, której mam już serdecznie dosyć.

Pozdrawiam

Wt sie 09, 2011 13:46
Zobacz profil WWW

Zagłosuję na Nową Prawicę.

Nie zagłosuję na żadną partię z ''bandy czworga'' a zwłaszcza nie na PiS a o to dlaczego.:

1.PiS nie jest w stanie porządnie przeprowadzić aresztowania B.Blidy w skutek czego Blida umiera.
3. PiS dla niepoznaki obniża parę nieistotnych podatków, by ustanowić absurdalne becikowe, które jak widać dzietności nie podniosły. Nie muszę dodawać że na becikowe płaci społeczeństwo.
4.PiS Nie zbudował 3 mln mieszkań.
5. Marcinkiewicz nie był premierem na całą kadencję a miał być
6. PiS nie chce podatku liniowego.
7. PiS chce utrzymywać socjalistyczne państwo.
8. PiS nie lubi samorządności i popiera sterowanie centralne.
9. PiS popiera państwowe nierentowne nieopłacalne przedsiębiorstwa.
10. PiS klerykalizuje społeczeństwo.
11. PiS rękami Giertycha wprowadził 2 godzinę religii.
12. PiS wspiera Rydzyka i jego media, Rydzyk dostawał od PiSowskich ludzi pieniądze, Rydzyk był poza wszelka kontrolą
13. PiS w raz z Rydzykiem organizuje medialne szoł na rocznicach mediów Rydzyka oraz spotkania propisowskie w Częstochowie.
14. PiS ma swoich agentów wśród księży, niektórzy pod groźbą wyklęcia z ambony propagują PiS.
15. Za PiS CBA oraz IPN były upolitycznione pro-pisowsko.
16. PiSowscy ministrowie należeli/ nalezą groźnej i tajemniczej Opus Dei.
17. PiS ustawicznie szukał haków na opozycję.
18. PiS ma cechy partii wodzowskiej.
19. PiS pogardza ludźmi wykształconymi, woli ludzi prostych, bo wie że może nimi łatwiej manipulować. Posiada swoją pseudo-''inteligencję''.
20. PiS chce całkowitego zakazu aborcji.
21. PiS każdego 10 dnia miesiąca organizuje kabaret pod Pałacem Prezydenckim, tyle że on już nikogo nie bawi.
22. PiS był przeciwny reformom wojska.
23. PiS chce socjalistycznych (''państwowych'') szpitali.
24. PiS chce ograniczać miejsca pracy homoseksualistom.
25. PiS od 6 lat mówi o ''Układzie'' a nie potrafi go nawet wskazać.
26. PiS nienawidzi komunizmu a zatrudniał komunistycznego sędziego A.Kryże.
27.PiS hipokrytycznie wbrew swoim poglądom dogaduje się z SLD.
28. PiS jest wrogiem homoseksualizmu a sam pan Prezes jest orientacji niewiadomej i nie chce jej ujawnić.
29. PiSowski Prezes mimo ''wielkich osiągów'' w walce z komuną nie był internowany.
30. PiS ma więcej byłych członków PZPR niż SLD.

Wt sie 09, 2011 14:48
zbanowana na stałe

Asphodelus napisał(a):
21. PiS każdego 10 dnia miesiąca organizuje kabaret pod Pałacem Prezydenckim, tyle że on już nikogo nie bawi.

To jest tzw. Dzień Świra

Wt sie 09, 2011 15:17

Alus napisał(a):
Miłość R. Czarneckiego jest interesowna - "kocha" gdy ma z tego wymierny interes.
Gdy PiS zaczał konsumować przystawki Czarnecki zamienił szeregi i przeszedł do drużyny konsumentów.

Zgoda ale R.Czarnecki to nie jest cały PiS. Wiec coś zacytujesz?

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Wt sie 09, 2011 21:17

Asphodelus! TYLKO 30 punktów, aby nie zagłosować na PiS?
A ja mam 130 powodów, aby nie zagłosować na kanapową NP, SLD czy FJN/czytaj PO/.
A swoją droga to ciekawa jestem, gdzie są ci co głosują na te partie w sondażu na tym portalu.
W dyskusji ich nie widać, to jakieś krasnoludki oddające głos na PO, SLD,UPR czy NP ??????

Śr sie 10, 2011 6:15

Ja długo myślałem nad tym bo wybór jest naprawdę ciężki, był nawet pewien czas kiedy mówiłem, że wrzucę pustą kartkę, ale wtedy usłyszałem, że z pustą kartką jest taki problem, mianowicie ktoś kto będzie sprawdzał głosy jak zobaczy pustą może na niej zakreślić co mu przyjdzie do głowy więc lepiej tak nie robić. Doszedłem do wniosku że zagłosuję na Prawicę Rzeczypospolitej obojętnie jakich kandydatów wystawi w Małopolsce (bo jestem z Małopolski). Jest to jedyna partia o prawdziwie chrześcijańskich wartościach, pielęgnująca tradycję Kościoła Katolickiego, zgadzająca się ze wszystkimi poglądami chadecji. Na pewno nie zagłosuję na SLD, PO, PiS. PJN i PSL mogłyby jeszcze być, jednak ja jako chrześcijanin uważam, że trzeba głosować na PR. SLD wiadomo dlaczego nie: są zupełnymi przeciwnikami Kościoła Katolickiego, popierają in vitro, aborcję, eutanazję, związki partnerskie, ostatnio słyszałem, że chcą opłaty od pielgrzymów, którzy przybędą na Jasną Górę (absurd), PO też robi się coraz bardziej lewicową partią, zaczęło popierać in vitro, związki partnerskie, a patrząc na takich ludzi jak Pan Bartosz Arłukowicz trudno, żeby chrześcijanin mógł głosować za tą partią, PiS jest dla partią, która jest skupiona wokół swojego przywódcy i zaślepiona, grająca katastrofą smoleńską. Mimo iż wielu mówi, że to właśnie jest partia o poglądach chrześcijańskich to ja uważam zupełnie inaczej. Tak więc zostaje tylko PR

Śr sie 10, 2011 7:38
Gita2 napisał(a):
Asphodelus! TYLKO 30 punktów, aby nie zagłosować na PiS?
A ja mam 130 powodów, aby nie zagłosować na kanapową NP, SLD czy FJN/czytaj PO/.
A swoją droga to ciekawa jestem, gdzie są ci co głosują na te partie w sondażu na tym portalu.
W dyskusji ich nie widać, to jakieś krasnoludki oddające głos na PO, SLD,UPR czy NP ??????

Wszędzie spiski ;) ....gdybyś prześledziła inne wątki, to zliczyłabyś większą liczbe userów niż oddanych głosów w sondzie.

Śr sie 10, 2011 7:57

Szymon1893 napisał(a):
SLD wiadomo dlaczego nie: są zupełnymi przeciwnikami Kościoła Katolickiego, popierają in vitro, aborcję, eutanazję, związki partnerskie, ostatnio słyszałem, że chcą opłaty od pielgrzymów, którzy przybędą na Jasną Górę (absurd),

+ Nalezą do międzynarodówki socjalistycznej, najchętniej zrujnowali by Kraj dodatkowymi podatkami dla najbogatszych i całej klasy średniej. W końcu według jej chorej lewicowej ideologi równość ponad wszystko innymi słowy są przeciwnikami wolności bo w końcu: "Wolność jest przede wszystkim prawem do nierówności. Równość jest przede wszystkim zamachem na wolność."

+ Jest to partia która wywodzi sie z PZPR-u, innymi słowa postkomunistyczna "lewicowa". Zresztą kim trzeba być by głosować na człowiek który mówi wprost:
"Napieralski: Jaruzelski jest bohaterem" pluć mi się chce na takie karłowate poglądy. Sweet Focia Obu Panów http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSPUSKTI_UN4b4Y6wvsSWTlUYINvtuIfKXXU9AVE6wsNbx-4XUG

+ Jakby jakiś szanowny wyborca SLD zapomniał, w latach 2001–2005 rządzili właśnie czerwoni Panowie w krawatach. Właśnie wtedy panowała największa korupcja, właśnie wtedy doszło do zadłużenia państwa i powiększeniu deficytu handlowego. Wtedy tez Szanowny Pan Były Premier Miler dogadał się z Ruskimi w sprawie zerwania negocjacji z Norwegami odnośnie gazu.

+ W ich logo widnieje uproszczony kontur Polski, najchętniej zamienili by go na uproszczony kontur unii europejskiej. To właśnie SLD wepchało nas do ue szerząc propagandę agitacji tej zbrodniczej organizacji.

+ Jest to partia zakłamana, głoszą politykę poglądowo skierowaną na antyklerykalizm, mimo to nie przeszkadzało to im(konkretniej Szanownemu byłem Prezydentowi Kwaśniewskiemu) podpisać konkordatu. Gratuluje hipokryzji.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Śr sie 10, 2011 11:07

patryq021 nie chodzi o to żeby niszczyć związki jakie ma się z Europą, lecz żeby je zreformować. Nie można się bać Unii, ale trzeba walczyć o reformy. Cofanie się pod naporem zła nie rozwiązuje problemu, tylko je powiększa. Trzeba pozyskać rząd prawych dusz i uderzyć w serce zgnilizny celnym, ważkim słowem.

Obrazek

Śr sie 10, 2011 11:19

Thurs napisał(a):
patryq021 nie chodzi o to żeby niszczyć związki jakie ma się z Europą, lecz żeby je zreformować. Nie można się bać Unii, ale trzeba walczyć o reformy. Cofanie się pod naporem zła nie rozwiązuje problemu, tylko je powiększa. Trzeba pozyskać rząd prawych dusz i uderzyć w serce zgnilizny celnym, ważkim słowem.

Związki związkami, ale to już jest pełnomocne małżeństwo. Małżeństwo poligamiczne w którym małżonek bierze sobie 27 żon i dając im pewne korzyści bierze je w posiadanie. Tu potrzebny jest rozwód i stworzenie z 27 żonami sojusz anty mężowskiego i w tym aspekcie się zgodzę. Reformy nic nie dadzą bo odpowiedni urzędniczy będą kurczowo trzymać się swoich stołków i nie dadzą nic zrobić. To już nie jest ta sama myśl przewodnia Roberta Schumana z tego nic już nie zostało poza rzeszą urzędników i wpływowych polityków. Ten budynek trzeba zburzyć albo dać mu się rozpaść samemu, jedyne co w nim jest sprawne to fundamenty nic poza. Zresztą wystarczy prześledzić największy przekręt finansowy jakim jest kryzys w Grecji, to jest właśnie "solidarna Europa banków francusko-niemieckich"

Śr sie 10, 2011 13:18

A ja należę do tzw. twardego elektoratu SLD. Cały czas mam nadzieję, że zaczną coś wreszcie robić dla ludzi uciskanych przez Kościół.

Cz sie 11, 2011 9:51

Jajko, w jaki sposób uciska Ciebie Kościół? :shock:

Cz sie 11, 2011 9:54
Zobacz profil WWW

Choćby w taki, że sięga do mojej kieszeni. Model niemiecki jest tu dla mnie idealnym rozwiązaniem. Wszystko jest wówczas jasne i nikt do nikogo nie ma pretensji (no, może poza samym Kościołem, który na takim rozwiązaniu traci górę szmalu - ale przynajmniej jest UCZCIWIE).

Cz sie 11, 2011 10:04

Szczerze mówiąc, to również jestem zwolennikiem podatku wyznaniowego - przynajmniej zniknęłoby zjawisko tzw. "katolików wierzących, niepraktykujących", które skutecznie zniekształca wizerunek Kościoła. Niemniej jednak osoby uciskane (w prawdziwym tego słowa znaczeniu) z innych powodów w innych rejonach świata z pewnością chciałyby być uciskane tak jak Ty ;).

Cz sie 11, 2011 10:20
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 56  Następna strona