Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 4:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Czy katolik może pozwolić na takie zabawki? 
Autor Wiadomość

Post Re: Czy katolik może pozwolić na takie zabawki?
Miałam okazję trzymać w rękach takie lalki i zabawa faktycznie przednia, bo można im wyrywać kości i składać z powrotem.

Sama lalka wydaje się być niewinna (bo w sumie jest śliczna), ale to pierwszy krok w kierunku zainteresowania satanizmem. Miłe wspomnienia z dzieciństwa mają wpływ na resztę życia. I potem taki styl zacznie się podobać i poleci łańcuszek. Inteligencja Diabła jest fascynująca. Mądra Bestia. Bo ile "mądrych" i inteligentnych osób potrafi omamić i osłabić lub wyzerować im czujność.

Śr paź 17, 2012 10:03

Otto: Kulfon podobał się dzieciom, bo był zabawny i sympatyczny. Sama mam do niego sentyment. Dziecko nie patrzy na urodę, nie potrafi krytykować.

Śr paź 17, 2012 10:09
Cytuj:
Miałam okazję trzymać w rękach takie lalki i zabawa faktycznie przednia, bo można im wyrywać kości i składać z powrotem.

agvis

Dawno dawno temu...jeszcze w tamtym wieku, będąc dziecieciem lubiłem mścic sie w odpowiedzi na wredny jezyczek mojej ukochanej ciotecznej siostry, poprzez wyrywanie jej lalkom główek, rączek i nóżek...no i jakoś dzisiaj będąc już w wieku nieco podeszłym nie chodzę z pentagramami na szyji, nie uczestnicze w obrzedach satanistycznych, nawet zwierzatek (poza biedronkami) nie usmiercam bez uzasadnionych motywów.....o dziwo! Chodze do koscioła i to regularnie.

Tak więc Twoja teoria w moim przynajmniej przypadku jakos sie nie sprawdza, a przypuszczam że w wiekszości wypadków także nie.

Co wiecej! Mamy ostatnio przykład dzieciobójczyni Katarzyny W., która to była kiedyś czynnym członkiem Oazy... :o

Śr paź 17, 2012 10:20

agvis napisał(a):
Otto: Kulfon podobał się dzieciom, bo był zabawny i sympatyczny. Sama mam do niego sentyment. Dziecko nie patrzy na urodę, nie potrafi krytykować.
Moja córeczka (ta 8-letnia) przywiozła z wyjazdu jakiegoś pluszaka-żabę, którą żona próbuję wyrzucić bo jest obiektywnie koszmarna, a Zosia po prostu za nią przepada :) Dostrzega w niej coś, czego my z żoną nie widzimy :)
Tyle, że brzydota to jedno, niszczenie normalnych zabawek przez chłopców to drugie, a zabawki promujące wyglądem i zachęcające do rodzaju zabawy, która wybiega poza zabawę z mamusię (pielęgnacja i opieka) to trzecie.
Część (niestety nie wszyscy) psychologów ostrzega w ogóle przed lalkami dla dzieci do zabawy, które przedstawiają dorosłe osoby jakie nie wskazane dla rozwoju dziecka.

Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas!

Śr paź 17, 2012 11:29

Humalog. Żadna reguła nie dotyczy wszystkich. Nie każdy popalający sobie zostaje palaczem, nie każdy piwosz alkoholikiem, nie każdy oazowicz wierzącym itd. Ale duża liczba tak. Jeżeli coś jest niebezpieczne, a da się bez tego bez problemu żyć, to po co ryzykować. Szczególnie w przypadku własnego dziecka.

Śr paź 17, 2012 12:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4