Rząd Tuska chce cenzurować homilie
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Rząd Tuska chce cenzurować homilie
Ludzie zawsze głosili, głoszą i pewnie głosić będą, że klęski żywiołowe to kara za grzechy. Pogląd dyskusyjny, ale na jakiej podstawie miałabym im zabronić głoszenia takich przekonań?
Poza tym temat jest inny, więc proszę o przeniesienie dyskusji o doczesnych karach za grzechy do bardziej sposobnego wątku.
|
Pt lis 30, 2012 20:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ludzie zawsze głosili, głoszą i pewnie głosić będą, że klęski żywiołowe to kara za grzechy. Bo głupcy byli, są i będą. Nie znaczy to jednak, ze należy w pełni tolerować ich głupie poglądy. Te akurat sa tak głupie jak te o "posranych demonach"
|
Pt lis 30, 2012 20:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tolerancja nie oznacza akceptacji. Jak napisałam nie znajduję podstaw do ocenzurowania powyższych wpisów, chociaż się nie zgadzam z wyrażonymi w nich przekonaniami.
Dajcie znać, jeśli mam wydzielić nowy temat.
|
Pt lis 30, 2012 20:35 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Kochani statystyka jest nauką więc jaki problem zapytać się wszystkich Proboszczów Waszych Dekanatów takim pytaniem; Czy była Ingerencja BOŻA w trzęsienie ziemi na Haiti w 2010 roku n. e., a jeżeli była to z jakiego powodu?Wielu nawet nie musi być o tym powiadamianych przez Przełożonych. Bierze się to z tego samego ŹRÓDŁA, które w Konfesjonale Podpowiada Kapłanowi Katolickiemu i czujecie jak Kapłan ma wiedzę jakby Was wiele lat znał i wie także to co jest w Waszym wnętrzu. @humalog Obrażasz mnie bardzo często w wielu wątkach w wielu działach, a mimo to Mariel to toleruje więc miej i Ty trochę tolerancji.  Ja do Ciebie mam.  medieval_man napisał(a): Według Ciebie, frater, Bóg najpierw mówi do ludzi Bądźcie płodni i rozmnażajcie się, abyście zaludnili ziemię i uczynili ją sobie poddaną; a potem twierdzi, że seks to grzech? Załóż osobny wątek w dziale `Żyć wiarą`, a wytłumaczą Ci wieloma argumentami, także z Biblii czym jest grzech pierworodny. I nie jestem jedyny w KK, który ma taką wiedzę. Moja wiedza też jest nabyta. Więc nie jestem tu w niczym lepszy od Was. Jest też ugruntowana Biblią i Mistyką BOŻĄ. I jest w tym temacie dosyć szeroka, o czym możesz się przekonać.
|
So gru 01, 2012 9:11 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
frater napisał(a): Załóż osobny wątek w dziale `Żyć wiarą`, Szkoda czasu i serwera
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So gru 01, 2012 10:34 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
To dla niedowiarka niejednego (nie będę pokazywał palcem  ) Błądzić jest rzeczą ludzką. Pytanie tylko, czy wychodzimy z grzechu tak jak św. Piotr Apostoł, czy jak Apostoł Judasz będący teraz w piekle. Poniżej (w linku w tym temacie co założyłem) wypowiedź Egzorcysty ks. Piotra Glasa m. in. o trzęsieniu ziemi na Haiti za przejście z Religii oficjalnej z Katolicyzmu na okultystyczne voo-dooviewtopic.php?f=40&t=32725&p=715681#p715681@medieval_man Twoja wola. Nie będę marnował daremnie czasu, jak nie ma zainteresowania. A wiedza ta w zanacznej części nie jest niezbędna do Zbawienia.
|
So gru 01, 2012 10:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Skąd wiesz, że Judasz przebywa w piekle?
|
So gru 01, 2012 12:17 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Nie o wszystkim mogę, czy chcę mówić tak jak np nie wiesz co było w Objawieniach bl. Jana Pawła II.
|
So gru 01, 2012 12:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): Nie o wszystkim mogę, czy chcę mówić tak jak np nie wiesz co było w Objawieniach bl. Jana Pawła II. Nie wiem, ale także nie wiem czemu masz podobny manieryzm pisania dużą literą. Objawienie przez duże "O" piszemy jedynie w odniesieniu do Objawienia Bożego, wszystkie pozostałe to objawienia.
|
So gru 01, 2012 12:57 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Pozwolisz mi chyba pisać jak uznam za stosowne.  Ja mam znacznie większe Poznanie od wielu z Was i nie muszę już Wierzyć w tamten Świat, bo mam naoczną Wiedzę, że Istnieje na 100%. Codziennie też doświadczam ... Wiem mgliście też jak Potężny JEST MAJESTAT BOŻY przed którym jesteśmy malutkimi istotkami. Ja także kłaniam się BOGU bardzo nisko i nie jestem jedynym, który tak postępuje. Cytuj: Pytanie się mojego księdza proboszcza o to czy trzęsienie na Haiti to było działanie Boga nie dowodzi ani tego, że tak było na prawdę ani tego, że 70% kapłanów dąży do świętości, cokolwiek to dla Ciebie znaczy. Jeżeli siedmiu na dziesięciu Proboszczów potwierdzi moje słowa to zapewniam Cię, że będziesz w następstwie tego wydarzenia podchodził do BOGA ze znacznie większym szacunkiem. I stosując statystykę będziesz miał proporcje ilu Kapłanów w Polsce ma podobną opinię, czy Wiedzę na ten temat. A niewykluczone, że będziesz mile zaskoczony ponad 90% wynikiem tej Wiedzy. A skąd Ją mają i Wierzą w Nią wyklucza u nich liberalne, czy lewicowe podejście, a potwierdza dążenie do Świętości i Wsłuchiwanie się w Głos BOGA..
|
So gru 01, 2012 13:06 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Może załóż też wreszcie konkretny wątek o tym seksie, aby nie wrzucać tego co chwilę w innym wątku, tylko przedstawić argumenty do rozmowy w jednym.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So gru 01, 2012 13:32 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Temat ten jest dla wielu niewygodny więc nie chcę nikomu robić przykrości.
Co innego jakbym został wywołany do odpowiedzi, wtedy odpowiedzialność za założenie tego tematu spadłaby na tą osobę, więc najlepiej jakby założył ten temat we wskazanym przeze mnie dziale `Żyć wiarą` jeden z jego Moderatorów.
Pod warunkiem, że będę dysponował czasem odniosę się do tego wątku.
|
So gru 01, 2012 13:40 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Jesteś typowym przykładem prawdziwości Objawień Fulii Horak http://www.tohorak.opole.opoka.org.pl/Fulla.htmlps jak myślisz skąd pochodzi ta wściekłość w Tobie na moje posty? zastanów się nad tym ...
|
So gru 01, 2012 14:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): jak myślisz skąd pochodzi ta wściekłość w Tobie na moje posty?
Jaka wściekłośc? Poprostu żal mi Jezusa. Tego, że tak ciekawa postać, w pewnym sensie wielka, ma takich wyznawców i głosiceli swojej nauki - którzy z owej nauki robia karykaturę. Którzy przez swoje wariactwo, ciągle go osmieszając sprawiają, że nie sposób i Jezusa traktowac powaznie, . Ale sam wiesz co ciebie za to czeka. Piekiełko 
|
So gru 01, 2012 15:11 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Widzisz w tych Objawieniach BÓG Ukazuje jaki wpływ na nasze pokusy i Pragnienia mają duchy krążące w innych wymiarach wokół nas.
Warto je poczytać i zrozumieć konstrukcję Świata.
BÓG Cię Kocha. Więc warto zrobić ten mały krok. Recenzję o Nich dałem Ci ze strony opoka.org.pl
ps Czy z Miłości do JEZUSA masz ten antychrześcijański podpis walczący jawnie z PANEM JEZUSEM
czy myślisz, że nie wiem kim jesteś? Nawróć się, puki jeszcze czas Widziałem większe Nawrócenia więc jest to możliwe zapewniam Cię
Ostatnio edytowano So gru 01, 2012 15:38 przez frater, łącznie edytowano 2 razy
|
So gru 01, 2012 15:22 |
|
|
|