Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 11:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Czarnobyl 
Autor Wiadomość

Cytuj:
Odpady sa skaldowane pod ziemia, hermetycznie zamkniete i nikomu nie zagrarzaja.

Jasne zostawmy problemy potomkom. Oni beda za to piesni pochwalne na naszą cześć układać.

Mamy tysiące sposobów na to, by wytworzyć energię bezpiecznie. Ale nie.Lepiej skazić przyrodę, bo... "to jest przecież bezpieczne".
Jakoś nie wierze w takie zapewnienia.
I wolę by wykorzystac to "cos" pod czaszką. A nie bruździć tylko z powodu "bo przeciez".

Życie ludzkie to nie jest zabawka która można poddawać eksperymentom. Na to jest miejsce poza ziemią w przyszłosci by sobie poeksperymentowac.
Tam bedą niezmieszkałe przestrzenie i jesli zda reaktor próbe czasu beda ludzie blisko niego zamieszkiwać w przyszłosci bez obaw.
Ja jestem jednak zdania, że reaktory atomowe odejda do lamusa. technika idzie do przodu i nie trzeba nam wybierać czegoś co może zaszkodzić jak mamy pod ręką alternatywne źródła energii.

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

N mar 18, 2007 17:48
Zakopane beczki to nie jest naprawde problem dal zycia na Ziemii.
Zabawne jest to, ze tacy jak Ty powoluja sie na "dobro ludzkosci", a faktycznie swoimi haslami ludzia szkodza. Tzn alternatywne zrodla energii sa drozsze od energii atomowej, a cena energii determinuje wiekszosc cen na rynku.

N mar 18, 2007 18:19
A może by tak wysyłać odpady na Słońce.Ale to znowu za drogo.

Pn mar 19, 2007 10:38

Mamy tysiące sposobów na to, by wytworzyć energię bezpiecznie. Ale nie.Lepiej skazić przyrodę, bo... "to jest przecież bezpieczne".
Jakoś nie wierze w takie zapewnienia.
I wolę by wykorzystac to "cos" pod czaszką. A nie bruździć tylko z powodu "bo przeciez".

jakbyś miał "coś" pod czaszką to byś tak nie gadał. Cóż ta niewiedza o promieniowaniu robi z człowieka. Zanim narodzą się przyszłe pokolenia sporej części z tych odpadów nie będzie, za to będą stablilne(niepromieniotwórcze) izotopy, któe z tychże odpadów powstaną, a za trochę więcej pokoleń, zanim ta technika tak "pójdzie do przodu" to już z tych odpadów nic nie zostanie. Nikt tych odpadów nie zakopuje "tak o" w Ziemi, są zabezpieczane, na prawdę fachowo i profesjonalnie zanim trafią gdzieś do środowiska. W obecnych czasach

Ja zgłaszam się na ochotnika do mieszkania w okolicy elektrowni jądrowej!

a wyobraź sobie teraz jakie zniszczenia w przyrodzie wywołałoby wybudowanie elektrowni wodnej? (czyt. zapory) tysiące, tysiące razy więcej niż elektronia jądrowa, która szkód praktycznie nie powoduje żadnych.

Pn mar 19, 2007 19:46

Ja zgłaszam się na ochotnika do mieszkania w okolicy elektrowni jądrowej!

ja tez... i jednyna rzecza, ktora by mi przeszkadzala to brzydki widok za oknem

Pn mar 19, 2007 20:26
Jutro minie 21 lat od awarii w Czarnobylu.W miarę możliwości ogarnijmy modlitwą ofiary katastrofy.

Śr kwi 25, 2007 19:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4