Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 5:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 25  Następna strona
 Młoda Polska 
Autor Wiadomość
Post Re: Młoda Polska
Johnny99 napisał(a):
Problemem nie jest to, że jakaś 17-latka tak uważa, tylko to, że w Polsce powiedzenie czegoś takiego wywołuje burzę - jakby to było nie wiadomo co. Tysiące Amerykanów uważa Obamę za zdrajcę, komunistę, ukrytego muzułmanina, który chętnie by zorganizował drugie WTC itp. Tysiące Brytyjczyków uważa Blaira za mordercę. Takie poglądy są normą. A u nas? No jak można! To atak na państwo polskie! Oczywiście, tylko wtedy, jeżeli dotyczy to ukochanej Platformy. Jak słusznie zauważono w prawicowych mediach, gdyby znalazła się jakaś nastolatka, która by w podobnym tonie wypowiedziała się o Kaczyńskim, z miejsca byłaby gwiazdą i miała zapewnioną karierę w PO, a to Karnowski chciałby ją zdzielić w d***. Rzeczywistość medialna jest przeżarta tego rodzaju hipokryzją.

Dokładnie :brawo:

Pn cze 09, 2014 7:53

Tylko nie wiem, czemu bijesz brawo Alus, skoro sama w tym czynnie uczestniczysz..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 09, 2014 8:15
Johnny99 napisał(a):
Tylko nie wiem, czemu bijesz brawo Alus, skoro sama w tym czynnie uczestniczysz..

Uczestniczę bo chce ukazać, że Marysia nie wykazała się jakimś bohaterstwem wokół którego należy budować nimb.
Stare porzekadło powiada, że prawda zależy od czasów - kiedyś hasło "precz z papieżem, niech żyje Stalin" wyniosło na wyżyny, po latach "Jarosław Polskę zbaw" znów stworzyło wieszcza.

Pn cze 09, 2014 8:22
Maria-Magdalena napisał(a):
Kael napisał(a):
Innymi slowy: jestes zachwycona Mloda Polska. Za co? Za wiernosc przekonaniom, ktorych nie potrafi uzasadnic?

A to już nie twoja sprawa

Innymi slowy @Maria-Magdalena na forum dyskusyjnym przyszla objawic swoja prawde i zadna dyskusja jej nie interesuje.
Swojego zdania tez nam nie powie.
A regulamin? Kto by sie regulaminami przejmowal....

Poniewaz autor watku nie chce dyskutowac, to watek jakby bez sensu.

Pn cze 09, 2014 8:36

Alus napisał(a):
Uczestniczę bo chce ukazać, że Marysia nie wykazała się jakimś bohaterstwem wokół którego należy budować nimb.

Nimb jest raczej budowany ze względu na młody wiek - bo fama głosi, że za PiS są tylko staruszki z różańcami w dłoniach. A tu się okazuje, że niekoniecznie :roll:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 09, 2014 8:53
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

Nimb jest raczej budowany ze względu na młody wiek - bo fama głosi, że za PiS są tylko staruszki z różańcami w dłoniach. A tu się okazuje, że niekoniecznie :roll:

Naturalne - każda partia ma wyborców w różnym wieku, ze wskazaniem większości na wiek, wykształcenie, miejsce zamieszkania.

Pn cze 09, 2014 8:58

Ano, ja się kiedyś dałem zaskoczyć na spotkaniu z Palikotem (służbowo byłem, co by nie było) odwróceniem stereotypu: otóż z PiSu przyszła mlodzieżówka i podgryzała, natomaist w obronę brały bohatera spektaklu autentyczne starsze panie, zarzucające młodzieży, że życia nie znają.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pn cze 09, 2014 8:59
Johnny99 napisał(a):
Problemem nie jest to, że jakaś 17-latka tak uważa, tylko to, że w Polsce powiedzenie czegoś takiego wywołuje burzę - jakby to było nie wiadomo co. Tysiące Amerykanów uważa Obamę za zdrajcę, komunistę, ukrytego muzułmanina, który chętnie by zorganizował drugie WTC itp. Tysiące Brytyjczyków uważa Blaira za mordercę. Takie poglądy są normą. A u nas? No jak można! To atak na państwo polskie! Oczywiście, tylko wtedy, jeżeli dotyczy to ukochanej Platformy.

Naprawdę @Johnny uważasz, że w tej konkretnej historii akurat to jest problemem?
Bo mi się wydaje, że jest nim raczej wycieranie sobie gęby kimkolwiek bez żadnego uzasadnienia swojego stanowiska. Bohaterem staje się ktoś kto "ma odwagę" obrzucić drugiego inwektywami.
Niezależnie od moich politycznych sympatii oczekiwałabym, że jeśli ktoś nazwie JKM-a zdrajcą to jakoś się z tego wytłumaczy.

Pn cze 09, 2014 9:09

MARIEL napisał(a):
Bo mi się wydaje, że jest nim raczej wycieranie sobie gęby kimkolwiek bez żadnego uzasadnienia swojego stanowiska.

Nie rozumiem.

Cytuj:
Bohaterem staje się ktoś kto "ma odwagę" obrzucić drugiego inwektywami.

To jest Prezes Rady Ministrów, nie żaden "drugi". Wiele razy już o tym pisałem.

Pn cze 09, 2014 9:17
Johnny99 napisał(a):
MARIEL napisał(a):
Bo mi się wydaje, że jest nim raczej wycieranie sobie gęby kimkolwiek bez żadnego uzasadnienia swojego stanowiska.

Nie rozumiem.

Cytuj:
Bohaterem staje się ktoś kto "ma odwagę" obrzucić drugiego inwektywami.

To jest Prezes Rady Ministrów, nie żaden "drugi". Wiele razy już o tym pisałem.

Ale co tu jest do rozumienia?
Uczennica stwierdza, że Tusk jest zdrajcą. Czy nie powinna swojego stanowiska jakoś uargumentować?
I co z tego, że Prezes Rady Ministrów? :shock: To prezesa można już do woli opluwać nie dbając o uzasadnienie zarzutów?

Pn cze 09, 2014 9:21

MARIEL napisał(a):
Uczennica stwierdza, że Tusku jest zdrajcą. Czy nie powinna swojego stanowiska jakoś uargumentować?

Cóż, na okładce nowego "WSieci" mamy wielkie zdjęcie Marii i tytuł "Powiem wam, dlaczego Tusk jest zdrajcą". Bierz i czytaj :-D

Cytuj:
I co z tego, że Prezes Rady Ministrów? :shock: To prezesa można już do woli opluwać nie dbając o uzasadnienie zarzutów?

W skrócie - tak.

Pn cze 09, 2014 9:24
Johnny99 napisał(a):
MARIEL napisał(a):
Uczennica stwierdza, że Tusku jest zdrajcą. Czy nie powinna swojego stanowiska jakoś uargumentować?

Cóż, na okładce nowego "WSieci" mamy wielkie zdjęcie Marii i tytuł "Powiem wam, dlaczego Tusk jest zdrajcą". Bierz i czytaj :-D
Ja się odnoszę do wywiadu od którego zaczął się temat, trwał wystarczająco długo by mogła wytłumaczyć swoje stanowisko ale tego nie zrobiła.
Miło jeśli w końcu zdecydowała się to zrobić :roll:
Cytuj:

Cytuj:

W skrócie - tak.

Ciekawie to brzmi w ustach chrześcijanina nie powiem..

Pn cze 09, 2014 9:32

MARIEL napisał(a):
Ja się odnoszę do wywiadu od którego zaczął się temat, trwał wystarczająco długo by mogła wytłumaczyć swoje stanowisko ale tego nie zrobiła.

Zapewne po prostu myśli tak, jak co bardziej radykalni pisowcy. Do czego ci potrzebna głębsza wiedza co do jej intencji?

Cytuj:
Ciekawie to brzmi w ustach chrześcijanina nie powiem..

Ciekawe tylko, dlaczego zazwyczaj dalszą konkluzją z tego wycierania gęby chrześcijaństwem jest konstatacja, że trzeba głosować przeciwko PiS..

Tusk jest moim bliźnim i życzę mu zbawienia. Co to ma wspólnego z tym, czy go uważam za zdrajcę czy nie?

Pn cze 09, 2014 9:38

Johnny99 napisał(a):

Tusk jest moim bliźnim i życzę mu zbawienia. Co to ma wspólnego z tym, czy go uważam za zdrajcę czy nie?

Nie było mowy o uważaniu, tylko opluwaniu bez wyjaśnień. Przykładowo wątku Pedofilia w Kościele wyraźnie oczekujecie uzasadnień, gdy ktoś głosi opinię, że Kościół to siedlisko pedofilii.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Ostatnio edytowano Pn cze 09, 2014 9:45 przez JedenPost, łącznie edytowano 1 raz

Pn cze 09, 2014 9:41

Tzn. kiedy się opluwa, jednocześnie przedstawiając wyjaśnienie, to to już jest chrześcijańskie? A wystarczy jakiekolwiek wyjaśnienie, czy musi być np. sensowne?

Pn cze 09, 2014 9:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 25  Następna strona