Bojkot Ciechana, Lwówka i Bojana
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Bojkot Ciechana, Lwówka i Bojana
Jajko napisał(a): Aha, czyli na podstawie uprzedzeń i obserwacji dwójki dzieci w jednej rodzinie homo (to ci dopiero niereprezentatywna próba!) snujesz swoje wnioski. Nieźle. A przebadanie 500 dzieci to "jedno badanie" na podstawie którego nie będziesz wyciągać wniosków.
Mam prawo być uprzedzająco ostrożna gdy może chodzić o los moich dzieci. I nie na podstawie uprzedzeń tylko na podstawie braku odpowiednich ( długoletnich, naukowych) badań, które z całą pewnością udowodniłyby, że dziecku w rodzinie homoseksualnej nie dzieje się krzywda. A o tej dwójce dorosłych już w tym momencie mężczyzn wspomniałam, bo niestety wszystko wpływa na nasze postrzeganie. Podobnie Ty oceniając katolicki kler bierzesz też pod uwagę znajomych kapłanów, czy nie bierzesz?
|
Śr wrz 24, 2014 12:56 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Chcesz powiedzieć, że " na podstawie braku odpowiednich (długoletnich, naukowych) badań, które z całą pewnością udowodniłyby, że dziecku w rodzinie homoseksualnej nie dzieje się krzywda" wyciągasz wniosek, że jednak ta krzywda się dzieje? A słyszałaś może o najróżniejszych krzywdach wyrządzanych dzieciom w rodzinach heteroseksualnych? I jaki na tej podstawie wniosek wysnujesz? Nadal nie wiemy co strasznego działo się w tej gejowskiej rodzinie. Nie mam żadnego znajomego kapłana 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr wrz 24, 2014 13:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Nadal nie wiemy co strasznego działo się w tej gejowskiej rodzinie.
To ilu was tam siedzi, że nie wiecie  Nie musisz wiedzieć, w końcu nie będziesz się chyba sugerować zdaniem jakiegoś anonimowego forumowicza, prawda? Ważne, że ja wiem i że wpływa to jakoś na moją ogólną opinię. Jajko napisał(a): Chcesz powiedzieć, że "na podstawie braku odpowiednich (długoletnich, naukowych) badań, które z całą pewnością udowodniłyby, że dziecku w rodzinie homoseksualnej nie dzieje się krzywda" wyciągasz wniosek, że jednak ta krzywda się dzieje?
Nie. Chcę powiedzieć to, co powiedziałam.
|
Śr wrz 24, 2014 13:16 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Krótkie podsumowanie naszej dyskusji:
1. Konkretów nt nieszczęścia dzieci w znanej Ci rodzinie homo nie chcesz podać - zapewne nic takiego się tam po prostu nie działo
2. Argument, że w rodzinach hetero dzieje się często źle pomijasz milczeniem - najwygodniej
3. Badania na próbie 500 dzieci ignorujesz jako, że jest to "tylko jedno badanie" - jednocześnie uważasz że Twoja obserwacja JEDNEJ rodziny (o której nic nie chcesz powiedzieć) ma większą wagę
4. Uroiłaś sobie jakieś "dotychczasowe niedobre doświadczenia z gejami agresywnie próbującymi wymusić na otoczeniu poparcie ich żądań" - masz takie doświadczenie osobiste? wymuszał ktoś coś na Tobie? ktoś może pobił ustawodawcę czyli posła? a może ktoś groził Tuskowi?? - i na podstawie tych urojonych doświadczeń stwierdzasz, że "będę robić wszystko co w mojej mocy aby nie dopuścić do adopcji dzieci przez pary homoseksualne." A jaki jedno ma związek z drugim?? Co wspólnego ma (agresywne?) domaganie się prawa do adopcji do (nie)szczęścia dzieci po adopcji? To mniej więcej tak, jak wniosek, że kobiety domagające się prawa do prowadzenia samochodu na pewno będą masowo powodować wypadki, więc na wszelki wypadek utrzymajmy zakaz prowadzenia pojazdów przez kobiety. Niech siedzą w kuchni.
Przemyśl to sobie na spokojnie.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr wrz 24, 2014 13:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Krótkie podsumowanie naszej dyskusji:
1. Konkretów nt nieszczęścia dzieci w znanej Ci rodzinie homo nie chcesz podać - zapewne nic takiego się tam po prostu nie działo
Uzasadnienie patrz wyżej. Cytuj: 2. Argument, że w rodzinach hetero dzieje się często źle pomijasz milczeniem - najwygodniej Oczywiście. To już nie dotyczy tematu adopcja dzieci przez pary homoseksualne. Cytuj: 3. Badania na próbie 500 dzieci ignorujesz jako, że jest to "tylko jedno badanie" - jednocześnie uważasz że Twoja obserwacja JEDNEJ rodziny (o której nic nie chcesz powiedzieć) ma większą wagę Nie. To już jest Twoja manipulacja Cytuj: 4. Uroiłaś sobie ... Ty też przemyśl sobie na spokojnie czy pomawianie rozmówców o urojenia dobrze o Tobie świadczy i czy trollowanie to na pewno to, co chcesz tutaj robić.
|
Śr wrz 24, 2014 13:43 |
|
|
|
 |
Jajko
|
1. Najwygodniej pominąć i przyjąć że nie będę się tym sugerował. A ja chętnie się dowiem co takiego strasznego się tam dzieje. Może zrewiduję poglądy na rodziny homo (których nie znam, zresztą) 2. Oczywiście, że dotyczy! Wszak rozmawiamy o tym czy w rodzinach homo jest dzieciom gorzej niż w rodzinach hetero! Musimy więc wiedzieć jak świetnie jest w tych ostatnich. 3. To co ma większą wagę DLA CIEBIE: obserwacja 1 rodziny czy artykuł o setkach rodzin? 4. Jeśli nie uroiłaś sobie, to poproszę o konkretną informację o agresywnym domaganiu się adopcji przez pary jednopłciowe. Wówczas odwołam swoje słowa o Twych urojeniach.
Tę niełątwą (dla Ciebie) dyskusję nazywasz trollowaniem? Jakiś argument?
|
Śr wrz 24, 2014 13:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Nigdy nie odwołał, jedynie to samo gremium - czytaj lobby homo - które spowodowało przegłosowanie w WHO "dowodu". ze homo nie jest chorobą, zarzuciło Regnerusowi "nieprawidłowe metody badawcze". Doczytałem. Nie odwołał, broni swoich wyników. Porównywał rodziny nierozbite z rodzinami rozbitymi, których członkowie po rozbiciu mieli się angażować w związki homo - no i mu wyszło. Próbka rodzin rozbitych była bardzo mała. Badanie sponsorował konserwatywny think-tank.
|
Śr wrz 24, 2014 15:42 |
|
 |
andej
|
Piwo pić będę, gdyż lubię. A homo jest dewiacją, w myśl rozkładu Gaussa.
|
Cz wrz 25, 2014 15:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak i celibat, w myśl powyższego.
|
Cz wrz 25, 2014 17:08 |
|
 |
Jajko
|
Mówi, że "nie przeszkadza mu reprezentacja osób homoseksualnych i transpłciowych w Sejmie". - Widzę tam przyjemną twarz posła Biedronia, i tak wyobrażam sobie homoseksualistów - dodaje. Prezes Grupy BRJ uważa też, że bojkot produkowanego przez niego piwa tak naprawdę jest bojkotem ludzi, którzy pracują w związku z jego produkcją. - To piwo warzy kilkaset osób, być może są wśród nich homoseksualiści. Pracują przy nim celnicy, transportowcy, firmy outsourcingowe. A dzisiaj pada hasło "bojkotujemy Ciechana". Ich bojkotujecie czy mnie? - pyta. - Chcecie, bojkotujcie Marka Jakubiaka. Nie podawajcie mi ręki, nie rozmawiajcie ze mną. Ale bojkotować czyjąś pracę? Gdzie szacunek dla niej? - podsumowuje przedsiębiorca. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... xSlotI3imgBojktoujcie mnie - zdaje się mówić - ale kupujcie moje piwo, bo tracę kasiorę.... Najwyraźniej bojkot jest skuteczny, bo szef browaru zaczyna się kajać. 
|
Pn wrz 29, 2014 8:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mówi realnie, na pewno nie jest to kajanie. Bojkot?.....raptem 2-3% smakoszy piwa bojkotuje, co skutecznie zniwelowali bojkotujący wylewający piwo do kanału Biedroń? - niezależnie od fizjonomii, zdecydowanie prezentuje dużo mniej zajadłości niż prawicowi politycy.....ponoć bardzo bliscy Kościołowi.
|
Pn wrz 29, 2014 8:54 |
|
 |
Jajko
|
Skąd masz dane o odsetku bojkotujących?
|
Pn wrz 29, 2014 8:58 |
|
 |
mareta
|
[quote="Michalczewski"] Geje nie są gorsi. A niby czemu dwaj kochający się mężczyźni czy dwie kochające się kobiety mają być gorsi? Przecież nawet papież nauczał, że trzeba kochać bliźniego bez względu na kolor skóry czy wyznanie. [...] Niedaleko mnie na osiedlu mieszkają dwaj młodzi mężczyźni. Uśmiechnięci, sympatyczni, uczynni. Wszyscy ich lubią. I nagle ktoś zauważył, że oni się całują. Sąsiedzi zaczynają ich nienawidzić. Już nie są mili i pomocni? Zmienili się? Nie, to są nadal ci sami wartościowi ludzie. Trzeba ich traktować inaczej, bo są gejami? Że niby są gorsi? Przecież to jest chore! Mogli spokojnie darować sobie publiczne całowanie. Okazali w ten sposób jedynie pożądanie. To nie jest normalne, jeżeli chłop ma ochotę skoczyć na drugiego i dobrać mu się do rozporka. Myślę, że właśnie to ludzi zdenerwowało. Idąc tym tokiem myślenia kopulujące na trawie pieski okazują sobie to samo " uczucie". 
|
Pn wrz 29, 2014 9:03 |
|
 |
Jajko
|
Co jest cytatem z Michalczewskiego, bo nie wiem?
|
Pn wrz 29, 2014 9:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Skąd masz dane o odsetku bojkotujących? Bo ilość Polaków o preferencji homo nie odbiega od wskazań światowych - 2-3-4%.
|
Pn wrz 29, 2014 10:16 |
|
|
|