Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Alus napisał(a): Cytuj: Właśnie dlatego napisałam,że jest to apel tylko i wyłącznie do katolików. Dobry katolik; to bardzo proste, to ktoś ochrzczony i przestrzegający 10 Przykazań Bożych. Śp L. Kaczyński w wywiadzie dla GN na pytanie o metodę in vitro odpowiedział, że rozumie rodziców pragnących posiadać dziecko. Nie zdeklarował jasno poparcia, ani negacji tej metody. Zadeklarował zdecydowanie iż nie podpisze zaostrzonej ustawy aborcyjnej. Za to jego małżonka jasno poparła metodę in vitro i zdeklarował swój sprzeciw wobec zaostrzenia ustawy aborcyjnej, za co otrzymała od o. Rydzyka miano czarownicy. Czyli według Gity byli dobrymi katolikami czy nie?????? Konkluzja Duda, który mianuje się spadkobiercą śp L. Kaczyńskiego albo perfidnie kłamie, albo w ogóle nie zna poglądów byłego prezydenta i jego małżonki. S.p. Lech Kaczyński NIE JEST kandydatem w tych wyborach.
|
Pt mar 13, 2015 9:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: Właśnie dlatego napisałam,że jest to apel tylko i wyłącznie do katolików. Dobry katolik; to bardzo proste, to ktoś ochrzczony i przestrzegający 10 Przykazań Bożych. Śp L. Kaczyński w wywiadzie dla GN na pytanie o metodę in vitro odpowiedział, że rozumie rodziców pragnących posiadać dziecko. Nie zdeklarował jasno poparcia, ani negacji tej metody. Zadeklarował zdecydowanie iż nie podpisze zaostrzonej ustawy aborcyjnej. Za to jego małżonka jasno poparła metodę in vitro i zdeklarował swój sprzeciw wobec zaostrzenia ustawy aborcyjnej, za co otrzymała od o. Rydzyka miano czarownicy. Czyli według Gity byli dobrymi katolikami czy nie?????? Konkluzja Duda, który mianuje się spadkobiercą śp L. Kaczyńskiego albo perfidnie kłamie, albo w ogóle nie zna poglądów byłego prezydenta i jego małżonki. S.p. Lech Kaczyński NIE JEST kandydatem w tych wyborach. Masz rację. Jest nim Duda pragnący ogrzac się nieco przy blasku L.K i kłamiący na jego temat.
|
Pt mar 13, 2015 9:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może nareszcie ktoś odpowie na postawione przeze mnie pytanie:KTÓREGO Z KANDYDATÓW NA PREZYDENTA POWINIEN POPRZEĆ KATOLIK? W tytule nie zmieściło się, DLACZEGO? Ja zadałam i odpowiedziałam na to pytanie, jak zawsze z otwartą przyłbicą. Życzę odwagi moim adwersarzom!
|
Pt mar 13, 2015 10:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Może nareszcie ktoś odpowie na postawione przeze mnie pytanie:KTÓREGO Z KANDYDATÓW NA PREZYDENTA POWINIEN POPRZEĆ KATOLIK? W tytule nie zmieściło się, DLACZEGO? Ja zadałam i odpowiedziałam na to pytanie, jak zawsze z otwartą przyłbicą. Życzę odwagi moim adwersarzom! Pominęłaś żelazną zasadę: Którego zasadza się zawsze na dlaczego.Tylko ludzie ubezwłasnowolnieni z oczywistych racji, nie stosują tej zasady.....katolicy nie wliczają się do tej grupy.
|
Pt mar 13, 2015 10:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Odwagi Alus!Odpowiedz na postawione pytanie; kogo poprzesz to wiem, ale dlaczego Komorowskiego powinien poprzeć katolik, tego nie wiem. Być może Komorowski wygra i jakoś to przeżyję, jeśli podasz mocne argumenty.
|
Pt mar 13, 2015 10:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Odwagi Alus!Odpowiedz na postawione pytanie; kogo poprzesz to wiem, ale dlaczego Komorowskiego powinien poprzeć katolik, tego nie wiem. Być może Komorowski wygra i jakoś to przeżyję, jeśli podasz mocne argumenty. Nie decyduję kogo katolik powinien poprzeć - każdy decyduje w sumieniu swoim..
|
Pt mar 13, 2015 10:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Może nareszcie ktoś odpowie na postawione przeze mnie pytanie:KTÓREGO Z KANDYDATÓW NA PREZYDENTA POWINIEN POPRZEĆ KATOLIK? Odpowiedziałem z uzasadnieniem. Natychmiast prawie po pytaniu. Zignorowałaś całkowicie. Cytuj: Ja zadałam i odpowiedziałam na to pytanie, jak zawsze z otwartą przyłbicą. A moje argumenty i pytania dzielnie zbyłaś milczeniem. https://youtu.be/BZwuTo7zKM8?t=1m2s
|
Pt mar 13, 2015 10:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@gita: Zabrakło mi ankiety w tym wątku. To może podaj, o których kandydatów ci chodzi. Najlepiej w punktach, żeby było się do czego odnosić. Przy okazji mogłabyś podać te poglądy kandydatów, za których popieranie grozi ekskomunika z mocy prawa. Będzie łatwiej.
|
Pt mar 13, 2015 10:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Każdy decyduje w swoim sumieniu..", oby to dotyczyło również komisji wyborczych i PKW. Żeby uczciwości stało się zadość w sobotę w Niepokalanowie kolejne spotkanie na rzecz uczciwych wyborów/pierwsze było w Częstochowie/ http://niezalezna.pl/65042-wyborco-dowi ... li-wyborow
|
Pt mar 13, 2015 10:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cawilian napisał(a): @gita: Zabrakło mi ankiety w tym wątku. To może podaj, o których kandydatów ci chodzi. Najlepiej w punktach, żeby było się do czego odnosić. Przy okazji mogłabyś podać te poglądy kandydatów, za których popieranie grozi ekskomunika z mocy prawa. Będzie łatwiej. Przede wszystkim o dwóch, którzy mają szanse, ale można brać też pod uwagę tych co szans nie mają. Co do ekskomuniki, to tego nie wiem, nie jestem alfą i omegą.
|
Pt mar 13, 2015 10:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cawilian napisał(a): ...za których popieranie grozi ekskomunika z mocy prawa. Najlepiej z odnośnikami do podstaw takiego stwierdzenia.
|
Pt mar 13, 2015 10:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gito czy odpowiesz na moje pytania i odniesiesz się do moich argumentów, czy jednak tym razem zasada "podniesionej przyłbicy" nie działa?
Pytam, bo nie wiem, czy nie zauważasz, co się pisze, czy celowo ignorujesz moją osobę. Napisz po prostu "tak, postanowiłam Cię tchórzliwie ignorować, bo pałam do Ciebie chrześcijańską pogardą bliźniego" i nie będę Cię nękał więcej.
|
Pt mar 13, 2015 10:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): "Każdy decyduje w swoim sumieniu..", oby to dotyczyło również komisji wyborczych i PKW. Żeby uczciwości stało się zadość w sobotę w Niepokalanowie kolejne spotkanie na rzecz uczciwych wyborów/pierwsze było w Częstochowie/ http://niezalezna.pl/65042-wyborco-dowi ... li-wyborowCzy w związku z nikłymi szansami Dudy już szykujesz tezę, ze wybory zostały sfałszowane?
|
Pt mar 13, 2015 10:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czy głosowalibyście na kandydata, który ma takie zdanie o KK:
- Kościół broniąc moralności broni cywilizacji. „Cywilizacje upadały zawsze, gdy upadała moralność. I Kościół zawsze bardzo tego bronił.”
- Kościół jest motorem oświaty „Setki mnichów przepisywały całą spuściznę antyczną, by ta mogła przetrwać do naszych czasów. Cały system szkolnictwa cywilizacja odziedziczyła m.in dzięki Kościołowi.”
- Kościół nie hamuje rozwoju Polski i powinien byc stale obecny w debacie politycznej „25 lat temu wszystkie postępowe środowiska lgnęły do Kościoła. To Kościół pomagał rozwijać się pewnym nowoczesnym poglądom. Dzięki Kościołowi jesteśmy w tym miejscu, w którym jesteśmy.”
- "Cieszę się, że jest instytucja (Kościół), która cały czas odnosi się do fundamentalnych wartości w tych bardzo trudnych czasach. Nigdy jeszcze nie było takiego przyspieszenia cywilizacyjnego i rozwoju nauki. Żyjemy w pewnym szoku cywilizacyjnym. Kościół zwraca nam uwagę na dobro i zło. Potrzebna jest instytucja, która wraca do fundamentalnych wartości i zadaje pytanie: dokąd zmierza nasza cywilizacja, kim jesteśmy i gdzie będziemy za kilka lat?"
Czy taki kandydat na prezydenta jest dobry dla katolika?
|
Pt mar 13, 2015 10:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kandydat, który jako prezydent podpisał ustawę ułatwiającą aborcję (w takim rozumieniu, jakie przypisuje temu określeniu Kościół), nie jest właściwym dla katolika. To grzesznik, gorszyciel, wilk w owczej skórze.
|
Pt mar 13, 2015 11:02 |
|
|
|