"Chrześcijańska" Rodzina Radia Maryja
| Autor |
Wiadomość |
|
SWD Dominika
|
Czy ktoś z Państwa ma pojęcie ile "szurów" jeździ na Jasną Górę lub bierze udział w jakimkolwiek spotkaniu. Zachowania na takich imprezach czesto potem dziwia samych uczestnikow. Czy wszyscy w Kościele są tacy czyści? Od stwierdzenia że w jakimś srodowisku są określone osobniki daleko jeszcze do stwierdzenia że to środowisko uczyniło ich takimi. Nie raz byłam świadkiem jak ludzie równo klneli na Kościół, biskupów, Radio Maryja, Żydów i komunistów, no i polityków. Zdaje się zdrowi nie potrzebują lekarza. Jak mowa jest o chrześcijańskim zachowaniu to zawsze przypomina mi się Jezus wypędzający kupców ze świątyni albo na uczcie u złodzei.
_________________ I szły za nim wojska niebieskie na białych koniach, przyobleczone w czysty, biały bisior.
|
| Cz mar 09, 2006 16:30 |
|
|
|
 |
|
SWD Dominika
|
oczywiście chodzi o "klęli" poprawiam bo wątek ortografii widze jest bardzo istotny.
_________________ I szły za nim wojska niebieskie na białych koniach, przyobleczone w czysty, biały bisior.
|
| Cz mar 09, 2006 16:38 |
|
 |
|
Piotr Tomczyk
|
jo_tka napisał(a): Kanadyjczyk jest tak samo obcy, jak dziennikarz. Tak samo nie ma prawa do informacji wewnętrznych. Dlaczego dziennikarz nie może wiedzieć tego samego?
To jest ciekawe pytanie. Dlaczego Kandyjczyk wzbudza większe zaufanie niz dziennikarz?
PT
|
| Cz mar 09, 2006 18:33 |
|
|
|
 |
|
Piotr Tomczyk
|
SWD Dominika napisał(a): wątek ortografii widze jest bardzo istotny.
W końcu na początku było SŁOWO. Brak szacunku dla słowa bywa źródłem nieporozumień.
PT
|
| Cz mar 09, 2006 18:36 |
|
 |
|
jo_tka
|
Ortografię proszę pozostawić w spokoju - to nie jest temat ortograficzny...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Cz mar 09, 2006 20:17 |
|
|
|
 |
|
Meg
|
Piotr Tomczyk napisał(a): To jest ciekawe pytanie. Dlaczego Kandyjczyk wzbudza większe zaufanie niz dziennikarz?
A o tym już pisałam w moim ostatnim poście w tym temacie.
Ps. słubuję nie czepiać się tutaj ortografii 
|
| Cz mar 09, 2006 20:29 |
|
 |
|
jo_tka
|
Dominika - co do tego masz rację:
Cytuj: Od stwierdzenia że w jakimś srodowisku są określone osobniki daleko jeszcze do stwierdzenia że to środowisko uczyniło ich takimi.
Ale jest jeszcze druga strona medalu - czy i w jaki sposób ten filmik został skomentowany na antenie Radia Maryja? (to pytanie - nie wiem...).
Bo jeśli jest to radio, które stawia sobie za cel chrześcijańskie wychowywanie ludzi, to nic nie usprawiedliwia wyzywania, agresji itd. Można zrozumieć, ale wypadałoby skomentować. Powiem więcej - uznałabym to za rodzaj obowiązku wychowawcy...
Potrafisz powiedzieć, czy i jaki był komentarz?
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Cz mar 09, 2006 20:34 |
|
 |
|
Piotr Tomczyk
|
Meg napisał(a): A o tym już pisałam w moim ostatnim poście w tym temacie.
Czytałem, ale ciągle nie wiem co takiego mają w sobie Kanadyjczycy, że wszyscy ich lubią.
PT
|
| Cz mar 09, 2006 20:40 |
|
 |
|
Meg
|
Wydaje mi sie, że Kanadyjczyk był tutaj przykładową osobą i tak naprawdę narodowość nie miała w tym specjalnego znaczenia.
Ale w końcu Kanadyjczycy są fajni, więc czemu nie oni 
|
| Cz mar 09, 2006 22:48 |
|
 |
|
Piotr Tomczyk
|
Meg napisał(a): Wydaje mi sie, że Kanadyjczyk był tutaj przykładową osobą i tak naprawdę narodowość nie miała w tym specjalnego znaczenia. Ale w końcu Kanadyjczycy są fajni, więc czemu nie oni 
Ale w ten sposób TVN dyskryminuje Bułgarów! Bez żadnych podstaw uznali, ze Kandyjczycy są fajniejsi o Bułgarów... TvN powinien przeprosić Bułgarów i obiecać, ze kolejnym razem gdy będzie nasyłać dziennikarzy na słuchaczy Radia Maryja, to dzielni TVNowcy będą wtedy Bułgarami...
PT
|
| Cz mar 09, 2006 23:00 |
|
 |
|
Meg
|
Piotr Tomczyk napisał(a): Ale w ten sposób TVN dyskryminuje Bułgarów! Bez żadnych podstaw uznali, ze Kandyjczycy są fajniejsi o Bułgarów... TvN powinien przeprosić Bułgarów i obiecać, ze kolejnym razem gdy będzie nasyłać dziennikarzy na słuchaczy Radia Maryja, to dzielni TVNowcy będą wtedy Bułgarami...
Ale to była ich (TVN-u) opinia. Jeśli by uznali, że Bułgarzy faktycznie są fajniejsi od Kanadyjczyków, to napewno za nich by się podawali. Cóż wyszło jak wyszło. Myślę, że Bułgarzy nie będą długo chowali urazy do TVN-u i za jakiś czas im przejdzie. Bądźmy dobrej myśli.
|
| Cz mar 09, 2006 23:08 |
|
 |
|
SWD Dominika
|
Cytuj: W końcu na początku było SŁOWO. Brak szacunku dla słowa bywa źródłem nieporozumień. A nawet Arianizmu. Cytuj: Potrafisz powiedzieć, czy i jaki był komentarz? Nie. Bo mi ERA postawiła jakiś diabelski nadajnik i mi radio przestało odbierać  . A nawet jak czasami odbieram to ograniczamy sie do modlitwy i katechezy.
|
| Cz mar 09, 2006 23:09 |
|
 |
|
Meg
|
SWD Dominika napisał(a): Nie. Bo mi ERA postawiła jakiś diabelski nadajnik i mi radio przestało odbierać
Bądź dobrej myśli i nie przejmuj się w końcu jest jeszcze telewizja TRWAM  Tylko dlaczego nazywasz ten nadajnik zaraz diabelskim, ja bym tak określiła inny nadajnik, ale nie pwoiem jaki, bo zaraz się wszyscy przyczepią 
|
| Cz mar 09, 2006 23:13 |
|
 |
|
SWD Dominika
|
Cytuj: Bądź dobrej myśli i nie przejmuj się w końcu jest jeszcze telewizja TRWAM Do tego trzeba miec telewizor i satelite, a ja nie lubie jak mi jacys obcy w domu siedza albo jakies satelity po moim niebie lataly.
|
| Cz mar 09, 2006 23:54 |
|
 |
|
Meg
|
Ja mam tę telewizję z kablowki, ale jak nie lubisz to można oglądać także w internecie...
|
| Pt mar 10, 2006 23:09 |
|
|
|