Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 20:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 235 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Następna strona
 List otwarty w sprawie Szczuki! Przyłącz się! 
Autor Wiadomość

Ohoho, wielcy obrońcy narodu. To jest żałosne. Szczuka nie zrobiła prawie nic złego.

Śr mar 08, 2006 19:15

Czy chcesz mi zamknąc usta?

Ja nikogo nie zmuszam, tylko proaguje inicjatywe obywatelska, obywatelski protest wobec chamstwa, szkoda, ze nie widzisz tego. Mam do tego prawo - do protestu i obrony. Co katolik ma milczeć i pozwolić opluwać innych?

Mnie mozna opluć, ale nie pozwole, aby robili to świetej osobie. Tak, świętej, bo to co robi Magda jest WIELKIE. I mam prawo do tego aby to dzieło PKRD chronić przed niegodziwcami typu SZczuka. Na szczescie nie tylko ja tak uważam. Nie zamkniecie nam ust.

Po kolei.
Zapropagowałaś. I dobrze.
Chamstwo widzę często. Codziennie.
Masz prawo do obrony. Proporcjonalnie do siły zagrożenia.
Nie. Katolik nie może milczeć.
Nikt Ciebie nie opluwa. Przynajmniej nie ja.
Czy jest święta - nie wiem. Nie będę o tym dyskutował.
Dalej też zgoda.
I nikt nie chce zamknąć Wam ust. Przynajmniej nie ja.

Przeczytaj dokładnie co napisałem. Weź głęboki oddech i ... przeczytaj. Na spokojnie.
Tu będę złośliwy: chcesz być świętsza niż Papież ? Caritas ! Caritas i jeszcze raz Caritas !
Jeśli Cię na to nie stać, to przynajmniej kieruj się ROZSĄDKIEM. Po to Bóg obdarzył nas ROZUMEM.
Ja tylko wzywam do rozsądku. Takim zacietrzewieniem tylko szkodzisz sprawie której, jak wynika z Twoich postów, chcesz służyć !

Dobrymi chęciami jest wybrukowane piekło.

Śr mar 08, 2006 19:34
Zobacz profil WWW
Aga, ja Ci dziekuje za wszystkie adresy, i nie widze zadnego "zacietrzewienia " u Ciebie.
Obejrzalam fragment programu polsatu. Pani Sz. jest naprawde bardzo biedna. To nie pierwszy raz drwi sobie ona z ludzi wierzacych.
Ciekawe tylko, jakby sie czula jakby na innej stacji TV, zaczeto drwic z jej wady wymowy.

Śr mar 08, 2006 19:52

St Adam, a mnie sie nie podoba to :
...
I co ładnie to drwić z Prezydenta i innych osób na ktore swoj głosy oddał NARÓD? Wiec nie pouczaj mnie co mam robic.

Zyj i daj mi życ, oki? I daj zyc tez Radiu Maryja i tym, którzy go słuchaja.

Bardzo nietrafna interpretacja i wyciągnięte z niej wnioski. Myślę, że to z emocji. Więc nie mam Ci tego za złe.

Po prostu nie chciej wszystkiego zła tego świata naprawić przy Tej Okazji.
Zdobądź się na cierpliwość. Taka postawa jest naprawdę skuteczniejsza od rozdawania ciosów na prawo i lewo. Ufaj Bogu. Cierpliwie.

Przesadną nadgorliwością dajesz argumenty przeciwnikom Kościoła. Nie przeciwnikom RM, lecz przeciwnikom Kościoła. Jak Kościół będzie w marnej kondycji to i RM nie przetrwa.

Śr mar 08, 2006 19:54
Zobacz profil WWW

Ciekawe tylko, jakby sie czula jakby na innej stacji TV, zaczeto drwic z jej wady wymowy.

Nieraz i nie dwa drwiono. Choćby Kuba Wojewódzki u którego była conajmniej kilka razy się z tego naśmiewał.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Śr mar 08, 2006 19:55
"A" posmiac sie z siebie nawzajem, to nie to samo, co drwic w taki sposob jak zrobila to p.Sz. Odegrali wspolnie z p.Wojewódzkim drwiaca scene, bardzo prymitywna.

Nie zatwardzajecie serc swoich.

Śr mar 08, 2006 20:00

"Innych niech wyśmiewają, lejemy na to. Ale od nas wara!"...

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Śr mar 08, 2006 20:05
Myślę, że Kazia by miała niezły ubaw czytając ten temat :D

A co do uwagi o drwieniu to ago_agnes, z Kazi jaja sobie robiono bardzo często, np w programie Szymona Majewskiego, gdzie jedna z aktorek ją parodiowała wyśmienicie :-D

Śr mar 08, 2006 20:12

NIestety na tym forum nie ma zrozumienia dla ludzi, którzy słuchaja Radio Maryja. Coż, nawet dla niektórych Katolików to Radio jest znakiem sprzeciwu.

Śr mar 08, 2006 20:14
Zobacz profil WWW
A co do uwagi o drwieniu to ago_agnes, z Kazi jaja sobie robiono bardzo często, np w programie Szymona Majewskiego, gdzie jedna z aktorek ją parodiowała wyśmienicie

Queer, masz rację. Ta aktorka wypadła znakomicie. Szczególnie z tym charakterystycznym "R". Po prostu rewelka.

A wracając do tematu, to dajcie sobie na luz i nie nakręcajcie się niepotrzebnie. Magdalena Buczek (celowo nie używam tu słowa "Madzia") się nie obraziła, to my też nie róbmy z tego nie wiadomo jakich scen. Cały incydent był dla mnie żenujący trochę, ale nie jest powodem to bicia w dzwon Zygmunta i robienia z tego afery na całą Polskę czy też na cały świat.

Śr mar 08, 2006 20:17

qeer, widze, ze nie masz pojecia o czym mówisz i co sie dzieje w tym watku.

:shock:

Nie wiesz takze, co to jest socjotechnika...

I czy myslisz ze TVN, które ZATRUDNIA!!! Szczuke, bedzie "naśmiewajac" sie z niej, tak jak ona zrobiła to Magdzie?

nawiny jestes jeszcze bardzo.
:D

Śr mar 08, 2006 20:22
Zobacz profil WWW

To wy jako autorzy listu jestescie naiwni, piszac go do polsatu. Co wam ta stacja zawinila? Nie ona odpowiada za to co wygaduja zaproszeni goscie.

agness wymagasz od innych swietej cierpliwosci i kultury, gdy sama obrzucasz innych epitetami.

Cytuj:

Za to ty wiesz doskonale. Inaczej ten temat by nie powstal :)

Śr mar 08, 2006 20:26

Cytuj:

Za to ty wiesz doskonale. Inaczej ten temat by nie powstal :)

Zaczynam podejrzewać (lepiej późno, niż wcale, nie ?), że Coś W Tym Jest.

Śr mar 08, 2006 20:31
Zobacz profil WWW
Nie rozumiem jednego: skoro Pani Buczek się nie obraziła na K.Szczukę dlaczego Wy miłośnicy Radia Maryja robicie taką aferę??

Czy Wy w ogóle macie do czynienia z osobani niepełnosprawnymi? Ale tak na co dzień do czynienia (a nie tylko oglądacie je w telewizji, albo czasami widujecie na ulicy)? Wydaje mi się że nie.

Ja znam parę niepełnosprawnych osób (dośc powaznie niepełnosprawnych). I to znam bardzo dobrze (jeden niepełnosprawny chłopak to mój bardzo bliski kolega).
Wiecie czego nie lubią niepełnosprawni?
Nie lubią nietolerancji. Ale nietolerancja może się wyrażać w różny sposób: zarówno jako gorsze traktowanie, jak i lepsze traktowanie niepełnosprawnej osoby. Od dwóch znajomych niepełnosprawnych osób usłyszałam że ta druga nietolerancja jest o wiele gorsza od tej pierwszej!
Przemyślcie to i swoje zachowanie.[/u]

Śr mar 08, 2006 20:49
qeer, widze, ze nie masz pojecia o czym mówisz i co sie dzieje w tym watku.

:shock:

zatem oświeć mnie :-D

aga - agness napisał(a):

Ależ wiem>>>
"SOCJOTECHNIKA - próba praktycznego podejścia do socjologii; metoda budowania reguł jak skutecznie oddziaływać na grupy i jednostki w celu wywołania pożądanych zmian"

źródło>> http://www.econom.pl/nauka/socjo4.php3

aga - agness napisał(a):
I czy myslisz ze TVN, które ZATRUDNIA!!! Szczuke, bedzie "naśmiewajac" sie z niej, tak jak ona zrobiła to Magdzie?

nawiny jestes jeszcze bardzo.
:D

Widać dziewczyno, że nie oglądasz "Szymona Majewskiego Show" notabene na TVN'ie

pozdrawiam,
michał

Śr mar 08, 2006 20:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 235 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 16  Następna strona