Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 11:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Czy Lepper może być ministrem? 
Autor Wiadomość

Dziennik "Fakt" pisze, że odkrył skrzętnie skrywaną tajemnicę Andrzeja Leppera. Wicepremier co prawda skończył technikum, ale do matury nie został dopuszczony! Dlaczego? Bo pobił kierownika Spółdzielczego Kółka Rolniczego Sypniewo!

Czyżby w ramach Samoobrony? :-D

Śr cze 07, 2006 11:36
Ja powiem, że Lepper nie powinien być ministrem (pomijam tu jego wiedzę i wykształcenie ekonomiczno-gospodarcze) z pewnego powodu:

Ciąży na nim prawomocny wyrok sądowy :!: Obojętnie za co. Podstawą przy znajdowaniu jakiejkolwiek przyzwoitej pracy jest zaświadczenie o niekaralności. Jak widać prawomocny wyrok nie przeszkadza jednak w zostaniu ministrem. Ludzie są równi, i nie powinno się (jeśli żyjemy w pańsiwie prawa) dopuszczać osób karanych do pełnienia funkcji w rządzie.

Co ma sobie pomyśleć gość, kŧóry dostał np. rok w zawieszeniu za jakieś przestępstwo, (np. za nieumyślne spowodowanie uszkodzeń ciała, albo narażenie kogoś na niebezpieczeństwo) jest porządnym człowiekiem, i nie może znaleźć pracy, bo był karany - patrząc na ministra, który hasa sobie w rządzie, a jeszcze ma okres "zawieszenia" :?:

Śr cze 07, 2006 13:15

Cytuj:
Lepper: pozwę "Fakt" do sądu za tytuł "Chuligan bez matury"
PAP 13:00

Wicepremier, minister rolnictwa Andrzej Lepper poinformował, że pozwie do sądu dziennik "Fakt" za tytuł środowej publikacji - "Andrzej Lepper, chuligan bez matury" oraz zdjęcie, na którym został przedstawiony z oślimi uszami.

Jeśli pan Lepper chce iść do sądu, bardzo proszę. Cóż więcej mogę powiedzieć? - tak odniósł się do tej zapowiedzi redaktor naczelny "Faktu" Grzegorz Jankowski.

"Fakt" napisał, że odkrył "skrzętnie skrywaną tajemnicę Leppera" - wicepremier skończył technikum, ale do matury nie został dopuszczony, bo pobił kierownika Spółdzielczego Kółka Rolniczego Sypnewo. Dziennik opublikował zdjęcie Leppera z oślimi uszami i podpisem: "Andrzejowi Lepperowi nie w głowie była nauka. Wolał piwo i bijatyki. I przez to siedział często w oślej, ostatniej ławce".

Nie jestem żadnym chuliganem, niech "Fakt" pokaże, że zostałem za tę sprawę skazany. Że się chłopaki pobili po szkole to co, przecież na ringu codziennie się biłem. Ja trenowałem boks i zapasy, to byłby wstyd, gdybym kiedyś komuś w gębę nie dał, albo ktoś mnie nie dał. Co ja jakiś świętoszek jestem? - powiedział Lepper.

Wicepremier podkreślił też, że jest urzędnikiem państwowym, i żadnej gazecie nie wolno publikować ośmieszających go zdjęć.

Pytany, czy nie żałuje, że w wyniku bójki nie został dopuszczony do matury, Lepper powiedział: A czego ja mam żałować. No i co? Ja dokształcam się całe życie i uważam, że tej wiedzy jaką mam, to wystarczy mi na tym stanowisku i na wyższym.

Lepper zapewnił też, że nigdy nie krył, że skończył technikum, ale nie zrobił matury. Mówiłem, że jestem abiturientem, a nie absolwentem technikum. Jeśli "Fakt" nie widzi różnicy to nie mój problem - zaznaczył.

Odnosząc się do tych słów wicepremiera, redaktor naczelny "Faktu" powiedział, że gazeta napisała jedynie, że Lepper "nie ma matury i dlaczego jej nie ma". (sm)

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 685953.308

Akcja zagęszcza się :D

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr cze 07, 2006 14:15
Zobacz profil WWW
Co prawda fakt ma dla mnie taki sam poziom jak Lepper, ale te słowa Andrzeja mnie urzekły

"Że się chłopaki pobili po szkole to co, przecież na ringu codziennie się biłem. Ja trenowałem boks i zapasy, to byłby wstyd, gdybym kiedyś komuś w gębę nie dał, albo ktoś mnie nie dał. Co ja jakiś świętoszek jestem? " :D

Śr cze 07, 2006 15:01

Czas pokazał, że był 4 z kwałkiem miesiąca.
Nawet biurokraci brukselscy go pochwalili. Wprawdzie nieoficjalnie (nie wolno im ingerować w wewnętrzne sprawy suwerennych państw), ale zawsze. Ale i poskarżyli się, że za dużo rządał. Same plusy w oczach elektoratu.
Czy może jeszcze być ministrem ? Zapewne tak.
Z kim PO porządzi po wygranych przedterminowych wyborach ?
Z przegranym PISem, po tych wszystkich 'utarczkach' (wyzwiskach przy których bledną "warcholstwo" i "chamstwo") ? Z kanapową koalicją SLD ? Z PSLem, o ile w ogóle wejdzie do sejmu ?
A lepperowa SO ? W samorządowych odzyska elektorat. Wódz tak zacięcie walczył o budżet - jaki to plus !
Zostaje PO Lepper i Samoobrona.
I wtedy wreszcie wszystko wróci do 3.erpowej normy.

So wrz 23, 2006 0:59

1. Nie wiadomo, czy do przedterminowych wyborów dojdzie.

2. Nie wierzę w to, żeby PO weszła w koalicję z Lepperem i S.

So wrz 23, 2006 8:25
Zobacz profil WWW

W koalicję PO i Samoobrony też nie wierzę.
Nie podoba mi się pomysł zorganizowania przez PO marszu w proteście przeciwko polityce rządu. To nie jest rozwiązanie na dłuższą metę.
Zastanawiam się też czy istnieje większa korupcja niż kupowanie głosów w sejmie...

Chyba wrócę do korzeni i będę głosować na PSL... :?

So wrz 23, 2006 8:53

Skoro Prawo i Sprawiedliwość (nie jako nazwa - ale jako wartości), to czemu nie podkupywać głosów...

So wrz 23, 2006 10:34
Zobacz profil WWW

Z jednaej strony prawo, a drugiej kulawe ustawy.
Z jednej strony Centralne Biuro Antykorpucyjne, a z drugiej handlowanie stanowiskami i głosami :?

So wrz 23, 2006 10:43
A z trzeciej demagogia i mijanie się z prawdą - dziś w programie TV3 v-ce marszałek Senatu p. Putra mówi: "Prezydent Kaczyński wybrany z woli wszystkich Polaków"....głosowało ok. 63% uprawnionych z tego ok. 53% oddało głos na L. Kaczyńskiego - dla PiSu to "wszyscy Polacy".
Gdy Kwaśniewskiego wybrano w I turze, przy wyższej frekwencji i większym procencie, dla PiSu to nie był Prezydent wybrany z woli narodu, a jeśli już to, przez ta gorszą część.
Ot samo życie :D ... "prawo i sprawiedliwość inaczej"...

So wrz 23, 2006 12:56

Za to PiS wybrała mniejszość, ale za to elita.
Poza tym, tym ile głosów dostała Samoobrona i LPR też się jakoś nie przejmowali... tych wybrała jeszcze mniejsza mniejszośc. Z tego wynika, że mniejsza mniejszośc jest większa elitą 8)

So wrz 23, 2006 13:02
W kontekście elit - w lipcu 2006r po spotkaniu Rodziny RM na Jasnej Górze, w RM i TVTrwam gościem programu "Rozmowy niedokończone" był Premier J. Kaczyński.
Dzwoni do programu p. Stefan z Rzeszowa z pretensjami do Premiera: "Panie Premierze, Gebbels miał swoje media, Stalin miał swoje media, a Pan pozwolił aby w Polsce madiami zawiadował p. Wildstein. Na Jasnej Górze zebrał się trzon, najpradziwszy Kościół, prawdziwi Polacy, elita narodu i Kościoła, dzięki któremu przetrwał naród i Kościoł, a on zamiast to pokazać, to pokazuje koncerty klejmerów z Krakowa".
Autentyczne - sama oglądałam ten program (nie muszę wspominać jaka miał minę J. Kaczyński, skomentował tylko: "niefortunne porównanie" :D ).

So wrz 23, 2006 13:38

:D , ja bym powiedziała, że porównanie całkiem, całkiem.
W takim kontekście ja nie chcę być ani elitą narodu, ani elitą kościoła. Wolę być takim przeciętnym szarakiem, a nawet tą gorszą gęsią, pardon, częścią.

So wrz 23, 2006 13:43

So wrz 23, 2006 21:34
Zobacz profil WWW

Może tak do tematu, można prosić ? Temat "skojarzenia" jest gdzie indziej.

ToMu napisał: "2. Nie wierzę w to, żeby PO weszła w koalicję z Lepperem i S".
Kropka napisała: "W koalicję PO i Samoobrony też nie wierzę."
Uważam, że nie ma potrzeby głoszenia takiego Credo. Są lepsze okazje na wyznania wiary.
Sprawa nie polega na wierze lub niewierze, lecz faktach uprawopodabniających przyszłe zaistnienie lub świadczących o istnieniu takich "koalicji" już teraz.
Taka koalicja już istnieje i potwierdziła to działaniem.

Najpierw było doniesienie o nocnym spotkaniu w Poznaniu. Potem dementi. Potem były "warchoły" i "chamy". I zupełnie nie nagłośnione przez gazety głosowanko w Sejmie potwierdzające moc "tajnej" Koalicji.

W piątek, ręka w rękę, Platforma Obywatelska, Samoobrona i SLD "utopiły" projekt Ustawy Lustracyjnej.

Niejako przy okazji pewna Gazeta wrobiła ks. Niewęgłowskiego w rolę "Recenzenta", TW Służby Bezpieczeństwa. Kolejny przyczynek do twierdzenia jakie to zło spłynie na wszystkich po ujawnieniu teczek.

Zaraz powiecie, że to nie żadna koalicja. Przecież umowy nie podpisano pod okiem kamer (np.TVN24). Zgoda. Ale na tym polega działalność "tajnych słuzb", że działa się dyskrecjonalnie, bez rozgłosu.

Po co zawiera się koalicje ? Dla realizacji wspólnego celu. Tym celem tej Koalicji jest ochrona wszystkich, którym lustracja zagraża.
W przypadku Samoobrony - to lokalni działacze i wpływowy postkomunistyczny elektorat.
W przypadku SLD - winno być jasne.
A w przypadku Platformy ? Niech każdy sam sobie odpowie.

Koalicja już jest i efektywnie działa.

So wrz 23, 2006 23:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona