Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 5:25

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 93  Następna strona
 Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli 
Autor Wiadomość
Post Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Cytuj:
Nic juz mnie nie zadziwi w komentarzach do tej tragedii. Dziś przeczytałem artykuł o wpisie do księgi kondolencyjnej:http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100428/KRAJSWIAT/134925318

Idiotów ci mamy dostatek, gotowych opluć wszystko i wszystkich.
Szkoda nawet to rozstrząsać.

Ale można dostrzec dużą dozę niefrasobliwości w przygotowaniach do uroczystości
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... sniej.html

Cz kwi 29, 2010 9:12
Cytuj:
Władimir Putin nie jest sympatycznym panem, który wspiera naszego premiera i modli się ze łzami w oczach, ale jest byłym KGB-istą, który nawykł do krwawych, jeśli trzeba porachunków. Za jego władzy próbowano załatwić Wiktora Juszczenkę, za jego władzy załatwiono Aleksandra Litwinienkę, i wreszcie nie jest wykluczone, że władzę umacniał on za pomocą krwawych zamachów wewnątrz własnego kraju. Dlaczego więc w stosunku do Polski miałby się zachowywać inaczej?

Do tego dochodzi prezydent Czeczenii Asłan Maschadow.

Cytuj:
Zginął podczas operacji specjalnej wojsk rosyjskich 8 marca 2005. Jego ciało zostało bestialsko zmasakrowane (m.in. wyłupiono mu oczy). Rosjanie odmówili wydania ciała rodzinie zgodnie z obowiązującym w Rosji wprowadzonym po zamachach terrorystycznych ustawodawstwem nakazującym potajemny pochówek zabitych separatystów.

Gdyby Maschadow zginął w Polsce postawiono by następujące tezy:

Spadł ze schodów na rozsypane gwoździe.
i e.... to by było na tyle.

Polskę omijały do tej pory tego typu akcje- bo prezydent Bush był nam przychylny- natomiast myślę, że Obama oddał na pożarcie trzy kraje byłego obozu- w zamian za np. bierność Rosji co do ewentualnego konfliktu z Iranem lub też pomocy/ podzieleniem się danymi co do Afganistanu.

Cz kwi 29, 2010 11:59
Cytuj:
Polskę omijały do tej pory tego typu akcje- bo prezydent Bush był nam przychylny- natomiast myślę, że Obama oddał na pożarcie trzy kraje byłego obozu- w zamian za np. bierność Rosji co do ewentualnego konfliktu z Iranem lub też pomocy/ podzieleniem się danymi co do Afganistanu.

Bedzie realizował proroctwo posła Górskiego - wykańczanie cywilizacji białej rasy.

Cz kwi 29, 2010 12:04
Cytuj:
Bedzie realizował proroctwo posła Górskiego - wykańczanie cywilizacji białej rasy.

Tu też czuje rękę męża Alus. :D

Cz kwi 29, 2010 12:07
Alus- w erystyce Schopenhauera jest ponad 30 tricków erystycznych- proszę o urozmaicenie Twojej erystyki.

Cz kwi 29, 2010 12:21

Z serii "informacje oficjalne": Prokuratura ujawniła cztery badane wersje katastrofy

Cytuj:
Usterki techniczne samolotu, zachowanie załogi, zła organizacja i zabezpieczenie lotu oraz "zachowania osób trzecich" (np. zamach terrorystyczny, sugestie i oczekiwania od załogi określonego postępowania) - takie wersje przyczyn tragedii pod Smoleńskiem bada prokuratura.
(...)
Wersja czwarta obejmuje "zachowanie osób trzecich (np. zamach terrorystyczny, sugestie i oczekiwania od załogi określonego postępowania). Prokuratura podkreśla, że "żaden z uzyskanych dotychczas dowodów tej wersji nie potwierdza". "Niemniej jednak odrzucenie tej wersji na obecnym etapie śledztwa byłoby przedwczesne. Może to nastąpić w sposób kategoryczny dopiero po przeprowadzeniu i ocenie całości materiału dowodowego" - podkreślono.
(...)

Naszą ulubioną "wersję czwartą" pozwoliłem sobie przekopiować, reszta dla zainteresowanych ;)

Cz kwi 29, 2010 16:15
Cytuj:
Naszą ulubioną "wersję czwartą"

Chyba Twoja oraz GW i TUSKA.
TUSK z PUTINEM prze ku tezie, że winę ponoszą bezpośrednio piloci wraz Prezydentem.
Idealna hipoteza dezawuująca Prezydenta (automatyczny spadek notowań PiS) a przy okazji rozgrzeszająca całkowicie stronę rosyjską oraz służby polskie.

Cz kwi 29, 2010 20:34
Kolejna hipoteza:

Ta hipoteza powstała, gdy odkryliśmy, że katastrofa miała miejsce wcześniej.

Cytuj:
Jedna z wersji rozważana przez śledczych zakłada, że do katastrofy z 10 kwietnia pod Katyniem doszło na skutek tego, że na kursie polskiego Tu-154M znalazł się rosyjski samolot wojskowy Ił-76. To tłumaczyłoby, dlaczego mjr Arkadiusz Protasiuk zdecydował się na gwałtowne obniżenia kursu samolotu: chciał w ten sposób uniknąć kolizji z potężnym transportowcem, który znalazł się tuż nad prezydenckim tupolewem. Kapitan zdołał wyprowadzić maszynę z turbulencji na prostą. Niesłychanie trudny manewr zapewne zakończyłby się powodzeniem. Gdyby nie drzewa.

Tak więc Ił pełen chwatów z FSB przypadkowo znalazł się na kursie naszego samolotu.

Czyli wygląda na to, że to jednak FSB a nie GRU.

Cytuj:
Z serii "informacje oficjalne"

:razz:

Pytania na które nikt nie odpowie:

Cytuj:
1. Czy wojskowy Ił-76 próbował podchodzić do lądowania (drugi raz) niemal równocześnie z polskim Tu-154M?
2. Czy była to wojskowa wersja Ił-76 typu AWACS A-50, zwana latającym radarem, naszpikowana elektroniką zdolną zakłócać pracę urządzeń całego lotniska?
3. Czy normalną procedurą jest zezwolenie na rozpoczęcie podejścia do lądowania w bliskiej koincydencji czasowej, w trudnych warunkach pogodowych, dwóm dużym odrzutowcom?
4. Dlaczego Ił-76 wykonał manewr paralelny do tego, który zrobił Tu-154M? Świadkowie mówią o niskim locie z dużym przechyleniem na lewe skrzydło, bardzo blisko ziemi.
5. Czy to rutynowa procedura, że służby zabezpieczające są na miejscu dosłownie chwilę przed lądowaniem polskiej delegacji? Według oficjalnej wersji rosyjskiej, Iłem-76 lecieli funkcjonariusze FSB, którzy mieli zabezpieczać polską delegację. Zgodnie z planem Tu-154M miał lądować o godz. 8.30.
6. Czy rutynową procedurą w Rosji jest, że do zabezpieczenia wizyt międzypaństwowych funkcjonariusze służb używają potężnej maszyny transportowej wykorzystywanej np. w Afganistanie?
7. Czy takim iłem przyleciała do Smoleńska rosyjska ochrona w trakcie wizyty premiera Donalda Tuska?
8. Dlaczego kontrolerzy lotów w Smoleńsku, widząc że Tu-154M ma kłopoty z lądowaniem, nie ściągnęli wszystkich służb ratowniczych?
Akcję uruchomiono kilkanaście minut po katastrofie.

http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po01.txt

Pt kwi 30, 2010 20:39
Cytuj:
KLICH PODPISAŁ ZGODĘ NA WYJAZD DOWÓDCÓW
Reporter TOK FM dotarł do dokumentów, które ilustrują przebieg korespondencji w tej sprawie między Kancelarią Prezydenta a Ministrem Obrony Narodowej.

Nasze służby odpowiedzialne za bezpieczeństwo tego typu wyjazdów dały ciała.
Tłumaczenie Klicha że nie wiedział kto wsiada do samolotu zalatuje kpiną.
To kto miał wiedzieć jak nie on i służby bezpieczeństwa.
Wszystkie redakcje od kilku dni przed wylotem były w posiadaniu listy osób zaproszonych do samolotu a biedny psychiatra nie wiedział co się wokół niego dzieje.
A może wiedział, i mu to pasowało?

So maja 01, 2010 9:17
Cytuj:
A może wiedział, i mu to pasowało?

Tak i rozkazał zagazować wszystkich w samolocie - już takie horrrrrrrrrrendalne nonsensy słyszałam.
Podobnie jak prof. Broda "odczytał" filmik z miejsca tragedii..."ubijaj tuda".."strelaj"...
http://tygodnik.onet.pl/30,0,45584,stre ... tykul.html
A szczątki ciał nadal zbierają, identyfikują......

So maja 01, 2010 9:28
Alus, ale zostaw ekscytacje i odnieś się do innych uwag z mego postu.
Tamten wtręt był tylko małą złośliwością (zamierzoną)

So maja 01, 2010 9:35
osiris napisał(a):
Alus, ale zostaw ekscytacje i odnieś się do innych uwag z mego postu.
Tamten wtręt był tylko małą złośliwością (zamierzoną)

A jest sens się odnosić?
Gdyby Klich ingerował, zakazał leciec, zastosowałbyś i podobnie myślący zamierzoną, znacznie większą złośliwość....."Klich na rozkaz Tuska niszczy Prezydenta, umniejsza rangę jego hołdu pomordowanym w Katyniu".
Jednym słowem zgodnie z przekonaniem "PO to kwintesencja zła".
Te teorie spiskowe wcale mnie nie ekscytują - słucha się je już jak zdartą płytę.

So maja 01, 2010 9:41
Cytuj:
Te teorie spiskowe wcale mnie nie ekscytują - słucha się je już jak zdartą płytę.

To Ty teraz stworzyłaś teorie spiskową pt. "Co by było, gdyby było" a ja napisałem fakty które miały miejsce i źle świadczą o Klichu.
Kompletnie nie panuje nad resortem, a TUSK udaje ślepca i jeszcze go chwali za niekompetencję.
Wszystkie służby odpowiedzialne za organizacje i bezpieczeństwo dały ciała a Premier konstatuje, że wszystkie służby państwowe spisały się na medal, tylko ten złośliwy Prezydent rozbił się jakby na przekór świetnie przygotowanej wizyty.

So maja 01, 2010 11:04
Cytuj:
To Ty teraz stworzyłaś teorie spiskową pt. "Co by było, gdyby było" a ja napisałem fakty które miały miejsce i źle świadczą o Klichu.
Kompletnie nie panuje nad resortem, a TUSK udaje ślepca i jeszcze go chwali za niekompetencję.
Wszystkie służby odpowiedzialne za organizacje i bezpieczeństwo dały ciała a Premier konstatuje, że wszystkie służby państwowe spisały się na medal, tylko ten złośliwy Prezydent rozbił się jakby na przekór świetnie przygotowanej wizyty.

Dla Ciebie nawet gdyby niebo się otwarło nad Tuskiem i dał się słyszec głos "to ulubiony premier" też żle by świadczyło :D

So maja 01, 2010 11:44
Cytuj:
Dla Ciebie nawet gdyby niebo się otwarło nad Tuskiem i dał się słyszec głos "to ulubiony premier" też żle by świadczyło

Teraz to odleciałaś. Czyje wczoraj były imieniny? :D
Macie jakąś niesamowitą łatwość rozmieszania mnie.

So maja 01, 2010 12:15
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 93  Następna strona