Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 5:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31
 Po wyborach 
Autor Wiadomość
Post Re: Po wyborach
gita napisał(a):
Śmieszy mnie to wciskanie Jonnemu miłości do PiSu, zaślepionym z nienawiści do tej partii.
Jonny musi udawadniać, że nie jest wielbłądem, ale czy na prawdę musi?
P.S. Jonny po prostu merytorycznie i cierpliwie pokazuje beznadziejne rządy obecnej koalicji oraz nieudolności Platformy i guru tej partii.

Ten rząd jest beznadziejny, ewentualność pisowskiego na czas kryzysku światowego to totalna katastrofa - raiting mielibyśmy wtedy na poziomie -A.
Ale za to kilka kolejny nowych świąt związanych z katastrofą smoleńską.

Wt sty 17, 2012 18:57

Johnny, błagam, pozwól ludziom miec sympatie polityczne! Ktos woli PO bo PiS jest dla niego gorsze (jak Aluś), ktoś woli PiS bo PO jest dla niego gorsze (jak Ty) i gra gitara. widocznie wiekszośc mysli jak Aluś i nie tłumacz tego mediami, bo obrażasz mądra babeczkę. Jedne media będą atakowały PiS, inne media będa atakowały PO, bo ludzie mają sympatie polityczne trwalsze niż wybory! Bo mało kto będzie sobie postanawiał że od teraz nie lubie Tuska bo juz rządzi, a wczoraj jeszcze go lubiłem bo był w opozycji... no błagam. Media prywatne takze od razu się nie przestawia... A to że PiS ma pecha i sprzyjaja mu te biedniejsze, słabsze merytorycznie i niszowe... cóż, taki los.
A argument o tym, że trzeba ciskać w rzad bo rządzi nie przekonuje mnie zupełnie. Zrozum, że komus ten rząd może sie podobać, tak po prostu, bo mu pasuje chocby dlatego, ze jest spokojny, ze nie ma przepychanek koalicyjnych, bojkotów TVN-ów i ojca Rydzyka w tle. I ma do tego prawo i wcale nie jest glupszy czy zmanipulowane. A moze i ma wiecej oleju niz my wszyscy, emocjonujacy sie Tuskami, Kaczorami, Palikotami, bo wiele mu oni w zyciu nie nabroja, za to zdrowie ma mocniejsze.
Poza tym forum internetowe nie jest miejscem na jednoostronne opinie, jakbys chcial, wymuszajac na wszystkich krytyke PO. Tu powinny się ścierac opinie wszystkich stron, a nie tylko tych "oświeconych" - tacy siedza na niezależniej i wierz mi, walą w rząd aż wióry lecą. Dyskusja to dyskusja, a nie przepychanki z facetem, który próbuje na siłe wszystkim udowodnic, jaki on jest mądry a my wszyscy durni. I tyle, więcej nie napiszę. Nie po to ludzie głosuja żeby potem psiokac przez 4 lata! Ty tak robisz, super, ale błagam, daj życ innym i zmień płytę, bo albo nie umiesz ludziom tłumaczyc swoich racji po tak długim czasie pisania w kółko o tym samym, albo po prostu tej racji nie masz.

sorry, na szybko, na goraco, nie chciałam urazic, ale przeczytałam posty i zrobiłam wielki <zieeeew>.

Wt sty 17, 2012 22:37
Ukyo! Czy Jonny nie pozwala ludziom mieć sympatii i antypatii polityczbych?

Śr sty 18, 2012 16:09
gita napisał(a):

Tak Johnny, jak i Ty, gdybyście pozwalali ludziom mieć sympatie i antypatie polityczne nie nazywalibyście tych, którzy nie podzielają waszych przekonań i upodobań, lemingami - czyli bezmózgowcami.

Śr sty 18, 2012 17:51
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Tak Johnny, jak i Ty, gdybyście pozwalali ludziom mieć sympatie i antypatie polityczne nie nazywalibyście tych, którzy nie podzielają waszych przekonań i upodobań, lemingami - czyli bezmózgowcami.

"Skąd się biorą lemingi", to temat jednej z notek.
Już pierwsze zdania świadcza o tym, że ani Ty Alus, ani Ukyo nie jesteście lemingami, pomimo Waszej bezkrytycznej milości do Tuska i Platformy.

http://zezem.salon24.pl/343441,skad-sie-biora-lemingi

Cz sty 19, 2012 9:51

Johnny99 napisał(a):
No dziwię się, bo ja niczego o "Układzie" nie powiedziałem.

Powiedziałeś:
Cytuj:
Palikot będzie coraz ostrzej atakował rząd, fakt, ale ponieważ, w przeciwieństwie do Kaczyńskiego, nigdy w najmniejszy nawet sposób nie zagrozi tym, którzy naprawdę mają Tuska w garści (elitom, funkcjonariuszom itp. zapewne sam jest zresztą z nimi ściśle związany

Johnny99 napisał(a):
Na tej samej zasadzie ludzie wierzą, że nienawidzą Kaczyńskiego tak sami z siebie, a nie dlatego, że propaganda wtłoczyła im to do głów. Bo tak właśnie działa propaganda.

A mnie jakoś ta IV RP krzywdy nie zrobiła, żyłem sobie normalnie i nic złego mi się nie działo. Za to Asphodelus pewnie codziennie bał się, że o 6 rano wejdzie mu CBŚ do domu?

PiS rozpoczął tzw. ''zatrzymania popisowe''- w świetle kamer wyprowadzanie człowieka ku uciesze telewizyjnej gawiedzi. Człowiek jest już i tak oskarżony to trzeba go a dodatek zaszczuc kamerami. Ale PiS miał podwójnego pecha- Blida zginęła w czasie szamotaniny z funkcjonariuszką (ta wersja jest chyba najbardziej prawdopodobna). Społeczeństwo zaś przestraszyło się PiSu bo nie potrafi aresztowac ludzi i dopuszcza w tajemniczy sposób do ich śmierci.

A co mnie najbardziej brzydzi w PiS? Otóż już nie tyle ich mania lustracyjna (bo w rodzinie nie mam i nie miałem jakoś bardzo ''czerwonych'' osób). Najbardziej brzydzą mnie ich socjalistyczne poglądy na gospodarkę oraz silny klerykalizm. Do pasji doprowadzały mnie polityczno-religijne zebrania w Jasnej Górze kwartetu Kaczyński-Lepper-Giertych-Rydzyk. Dotacje finansowe dla Rydzyka, lęk przed nim samym, tolerowanie obrażania brata i bratowej, Wprowadzenie większej indoktrynacji religijnej do szkół. Kaczyńskiego serwilizm wobec kleru jest wręcz niemożebny. (Pamiętacie jego obietnicę re-katollizacji Polski którą złożył przed biskupami?)

Tak samo drażni mnie jego socjalistyczny serwilizm wobec związkowców ( i dla mnie to własnie panstwowe molochy i zz są ostatnimi reliktami komuny a nie agentura zakładająca kapitalistyczne prywatne firmy)

Cz sty 19, 2012 10:54
Powiadasz "silny klerykalizm" a chrześcijańskie Stowarzyszenie P. Skargi ocenia jako tylko grę pod publiczkę
http://www.piotrskarga.pl/ps,8418,4,0,1 ... macje.html

Cz sty 19, 2012 12:49

Johnny99 napisał(a):
Na tej samej zasadzie ludzie wierzą, że nienawidzą Kaczyńskiego tak sami z siebie, a nie dlatego, że propaganda wtłoczyła im to do głów. Bo tak właśnie działa propaganda.

Dokładnie tak działa. Np. propaganda PiSowska głosi, że jeżeli ktoś nie lubi PiSu, to nie lubi go tylko dlatego, że ma mózg wyprany przez propagandę. I taki Johnny np. wierzy, że sam doszedł do takich wniosków, a nie, że propaganda mu to wtłoczyła do głowy. Bo tak właśnie działa propaganda, czyż nie?

Jak mówił Ludwik Dorn, "ci którzy są przeciwko PiSowi, sa za PiSem, tylko o tym nie wiedza".

Cz sty 19, 2012 15:15

SweetChild napisał(a):
Desdemona napisał(a):
3. że rząd wyprzedaje wszystko co się da, aby pokryć BIERZĄCE wydatki ( za śmieszne pieniądze patrz np. teraz plany sprzedaży Lotosu za kwotę przychodu z 4 lat )

Jeśli to śmieszne pieniądze, to kupuj akcje Lotosu za wszystkie oszczędności, zastaw jeszcze samochód i dom, weź kredyt w banku, a niebawem będziesz obrzydliwie bogata.

Wygląda na to, że ani Desdemona ani żaden z inwestorów nie wykorzystał szansy na doskonały interes:
Cytuj:
Ministerstwo Skarbu Państwa nie planuje prywatyzacji Lotosu w latach 2012 – 2013 – zapowiedział w Sejmie Mikołaj Budzanowski, minister skarbu państwa. Prywatyzacja Lotosu zakończyła się bez rozstrzygnięcia w grudniu 2011 r., gdy ministerstwo nie dostało żadnej oferty na zakup akcji gdańskiej rafinerii.

Sami idioci na tym świecie czy co? I FED i ECB rozdają pieniądze na prawo i lewo, a gamonie nie wykorzystali niebywałej okazji na zakup Lotosu :shock: Nawet mityczni Rosjanie, którym już podobno bez oporów Lotos niemalże sprzedaliśmy (jak od roku straszy micked) się nie pofatygowali :lol:

Pt mar 02, 2012 17:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31