Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 17:44

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 101  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5 
Autor Wiadomość

Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
kosiarz napisał(a):
A Ci "biedni" to jacyś ludzie, obywatele Polski? czy może jakaś bliżej niesprecyzowana rzecz, która nie ma praw?

A przepraszam jakie specjalne prawa ty byś chciał im przyznać? Może od razu przejdźmy do wypłacania wszystkim minimum socjalnego, tak jak proponował wielki obrońca biednych i uciśnionych Andrzej Lepper?

Tu nie chodzi o byle jakich "biednych". Tu chodzi o dość specyficzną grupę, która uważa że rząd powinien przede wszystkim "dbać o biednych ludzi" cokolwiek by to nie znaczyło. Czyli innymi słowy, o lewicujących poszukiwaczy posła Janosika, który zabierze bogatym i biednym odda. I ci mogą zagłosować na SLD, mogą na PiS - zależnie od sympatii politycznych, ale PO ma raczej mizerne szanse na głos tego towarzystwa.

Cytuj:
Od 90 tych lat czytam, że na lewicę głosują zawsze wykształceni, bogaci i takie tam populistyczne idiotyzmy.

To chyba za dużo czytasz, a za mało myślisz...

Cytuj:
No to sobie przeczytaj projekt "solidarne państwo" PiS-u. Tam jest napisane właśnie o równym dostepie do możliwości :D ...zdziwiony? :x

Tym gorzej dla PiSu, że jego przewodnie hasła są kompletnie sprzeczne z programem. Czy ten kaczy lud w ogóle wie czego chce?

Poza tym partia to jedno, a jej elektorat, o którym mowa, drugie.

Cz sty 28, 2010 18:31
zbanowany na stałe

Cytuj:
A przepraszam jakie specjalne prawa ty byś chciał im przyznać? Może od razu przejdźmy do wypłacania wszystkim minimum socjalnego, tak jak proponował wielki obrońca biednych i uciśnionych Andrzej Lepper?

Tu nie chodzi o byle jakich "biednych". Tu chodzi o dość specyficzną grupę, która uważa że rząd powinien przede wszystkim "dbać o biednych ludzi" cokolwiek by to nie znaczyło. Czyli innymi słowy, o lewicujących poszukiwaczy posła Janosika, który zabierze bogatym i biednym odda. I ci mogą zagłosować na SLD, mogą na PiS - zależnie od sympatii politycznych, ale PO ma raczej mizerne szanse na głos tego towarzystwa.

A to muszą mieć jakieś specjalne prawa? To u nas jest podziła na biednych i bogatych...pierwszy raz słyszę. Coraz mocniej mnie zadziwiasz. Czyli człowiek który straci pracę, nie wiem czy juz jest zakwalifikowany do biednego? O czym Ty ze mną piszesz? ;-)
Kto to jest ten BIEDNY??!! :D

Cytuj:
To chyba za dużo czytasz, a za mało myślisz...

Może masz i rację, to zapewne dlatego, nie rozumiem co do mnie piszesz... :mrgreen: Wolałbym żebyś wg swojej rady, najpierw to przemyślał.

Cytuj:
Tym gorzej dla PiSu, że jego przewodnie hasła są kompletnie sprzeczne z programem. Czy ten kaczy lud w ogóle wie czego chce?

Poza tym partia to jedno, a jej elektorat, o którym mowa, drugie.

Człowiek który wie, że głosuje na ludzi którzy go oszukają, okradną i są gorsi niż polityczni przeciwnicy, naprawdę nie powinien pytac o wiedzę elektoratu innej partii. ;-) Przecież pisałeś, że "ogranie wyborcze" PiS przez PO, nawet poprzez oszustwa i niskie piarowskie zagrywki to nic niezwykłego i liczy się na plus dla PO...
Więc o co Ci chodzi?

Cz sty 28, 2010 19:03
Zobacz profil WWW

kosiarz napisał(a):
Może masz i rację, to zapewne dlatego, nie rozumiem co do mnie piszesz...

No właśnie...

Cytuj:
Wolałbym żebyś wg swojej rady, najpierw to przemyślał.

Ja już to zrobiłem, teraz twoja kolej.

Cytuj:
Kto to jest ten BIEDNY??!! :D

To już wiedzą tylko oni sami.

Ale głównie emeryci, renciści i ci, co zarabiają najniższe stawki, chociaż właściwie, tu nie tyle chodzi o sytuację materialną, co raczej o poglądy, które często z niej wynikają, ale nie tylko. W każdym razie, chodzi o ogólne stawianie "biednych" na piedestale. PO jest złe, bo nie pomaga "biednym" (tj. nie głosi ideologii pomagania biednym). SLD i PiS są dobre, bo pomagają biednym (tj. głoszą taką ideologię).

Cytuj:
To u nas jest podziła na biednych i bogatych...pierwszy raz słyszę.

No i w tym rzecz. Nie ma chyba nigdzie poza światopoglądem wyznawców ideologii pomagania biednym. Ale to nie ja twierdzę, że PO jest złe bo "dba o interesy bogatych, a nie dba o interesy biednych" (czymkolwiek nie miało by być to "dbanie o interesy biednych").

Cz sty 28, 2010 19:49
zbanowany na stałe

Dbanie o interesy biednych jest tym samy co dbanie o interesy bogatych...nie zastanowiło Cię to?
Takie same populistyczne hasełko.
Jednak równość w dostepie do możliwości, to juz to co opisałeś wyżej, dotyczy wolnego rynku, jednak zauważyłem, że nie pasuje Ci to, bo to program PiS.

Cz sty 28, 2010 19:57
Zobacz profil WWW
Plan Tuska już znany
"OSTATNIA SZANSA ŻEBY DOGONIĆ EUROPĘ"

Pic na wodę!!!
Praktycznie każdy zna sposób jak uzdrowić finanse publiczne, tylko każdy się boi to wprowadzić w życie.
Teraz tylko jest pytanie, czy starczy im desperacji żeby te plany zmaterializować.
Raczej wątpię bo opór materii będzie straszny.

Pt sty 29, 2010 11:32

Gita2 napisał(a):
Dzisiaj media i nie tylko media pasjonują się dwiema sprawami:przesłuchaniem Drzewieckiego oraz decyzją Tuska w sprawie kandydowania na urząd prezydenta.
Za godzinę mamy dowiedzieć się czy będzie kandydował. Wstępne prognozy mówią, że nie będzie kandydował.
Jeśli kandydatem ma byc jeszcze gorszy niz Tusk, to biada nam Polakom.

Cóż, pomimo że nie jestem zwolennikiem Tuska i PO przyznaję, iż dokonano iście genialnego posunięcia. Premier nie ryzykuje ewentualnej porażki w wyborach prezydenckich i pozostaje z bardzo silną pozycją szefa rady ministrów. Natomiast PO z pewnością będzie w stanie wysunąć bardziej "atrakcyjną" kandydaturę. Więc być może uda im się zgarnąć całą pulę i zdobyć niemalże całkowitą realną władzę.

Pt sty 29, 2010 12:10

mazli napisał(a):
Cóż, pomimo że nie jestem zwolennikiem Tuska i PO przyznaję, iż dokonano iście genialnego posunięcia. Premier nie ryzykuje ewentualnej porażki w wyborach prezydenckich i pozostaje z bardzo silną pozycją szefa rady ministrów. Natomiast PO z pewnością będzie w stanie wysunąć bardziej "atrakcyjną" kandydaturę. Więc być może uda im się zgarnąć całą pulę i zdobyć niemalże całkowitą realną władzę.

Z tego co czytałem jako jednego z najlepszych kandydatów PO typuje się Komorowskiego. Sądzicie, że ma on szansę rzeczywiście zawalczyć o fotel prezydencki? Z jednej strony zajmuje jedną z najwyższych funkcji w państwie, z drugiej nie należy do polityków szczególnie eksponowanych np. w mediach.

Pt sty 29, 2010 12:23

mazli napisał(a):
Natomiast PO z pewnością będzie w stanie wysunąć bardziej "atrakcyjną" kandydaturę. Więc być może uda im się zgarnąć całą pulę i zdobyć niemalże całkowitą realną władzę.

Bardziej "atrakcyjną" dla elektoratu nie popierającego PO? Myślę, że dla "peowców" Komorowski czy Sikorski nie będą bardziej atrakcyjni, Palikota nie wspominając (chociaż podobał mi się pomysł Palikota, aby w PO odbyły się prawybory).

Ciekawy jestem jednak, który z potencjalnych kandydatów PO byłby bardziej atrakcyjny dla przeciwników tej partii.

Pt sty 29, 2010 12:23
Ciąg dalszy rewelacji TUSK.
Cytuj:
Tusk zapowiedział także "rozpoczęcie procesu wydłużenia wieku emerytalnego". - Dziś system wyrzuca z pracy za wcześnie i daje jałmużnę, a nie emeryturę - uzasadnił.

Co za fałsz i obłuda.
Przecież chodzi o ochronę interesów ZUS a nie o godne emerytury.
Jeżeli dla młodych nie ma pracy to kto zatrudni 60 letniego schorowanego bezrobotnego?

Pt sty 29, 2010 12:27
igor napisał(a):
Z tego co czytałem jako jednego z najlepszych kandydatów PO typuje się Komorowskiego. Sądzicie, że ma on szansę rzeczywiście zawalczyć o fotel prezydencki? Z jednej strony zajmuje jedną z najwyższych funkcji w państwie, z drugiej nie należy do polityków szczególnie eksponowanych np. w mediach.

Ale będzie zdecydowanie bliższy prawicowym zwolennikom PO niż Tusk.
On i jego rodzina jest czynnie zaangażowana w stowarzyszeniu Przymierze Rodzin, prowadzącym mi.in katolicką edukację od przedszkola do studiów wyższych.

Pt sty 29, 2010 12:39
Widzę że ignorujecie moje wpisy, co oznacza, iż TUSK skutecznie skierował uwagę na rzeczy mało istotne dla kraju.

Pt sty 29, 2010 12:40
osiris napisał(a):
Widzę że ignorujecie moje wpisy, co oznacza, iż TUSK skutecznie skierował uwagę na rzeczy mało istotne dla kraju.

To znaczy, że wszyscy znamy Twoją niechęć do Tuska :D

Pt sty 29, 2010 13:14

osiris napisał(a):

To raczej oznacza, że twoje wpisy zrobiły się nudne.

"kolejne oszustwo Tuska"
"kolejna manipulacja Tuska"
"Tusk znowu odwraca uwagę od problemów"
"fałsz i obłuda Tuska"

Kopiuj tylko te cztery co jakiś czas i nic się nie zmieni.

Pt sty 29, 2010 13:36
Raczej za TUSKIEM próbujecie przekierować uwagę wszystkich na mało istotne sprawy.
Witold a może ustosunkowałbyś się merytorycznie do moich uwag a nie ocen samego TUSKA. zamiast wytykać mi niechęć do niego, skoro ziejecie podobną niechęcią do ludzi PiS-u.

Pt sty 29, 2010 15:14
osiris napisał(a):
skoro ziejecie podobną niechęcią do ludzi PiS-u.

Wy przebrzydłe smoki :D .....

Pt sty 29, 2010 15:40
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 101  Następna strona