Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 8:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 499 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna strona
 Obietnice Tuska - próba obiektywnej analizy. 
Autor Wiadomość
Post Re: Obietnice Tuska - próba obiektywnej analizy.
kropeczka_ns napisał(a):
a ja mam prośbę do osób które poparły PO w ostatnich wyborach. Czy moglibyście napisać co wam się nie podoba w działalności rządu? No bo chyba niemożliwe jest że wszystko wam się podoba....

Gdyby podobało nam sie wszystko stanowiliśmy bandę fanatyków.
Wiele rzeczy nie podoba mi się, może akurat nie rządu, ale np podnoszenie VAT na ubranka dziecięce, to kretyństwo w kraju z katastrofalnym przyrostem naturalnym.
Ale w danej chwili nie widzę alternatywy dla PO, PSL.

Pn cze 20, 2011 16:36
zbanowany na stałe

Mnie się nic nie podoba.
To najgorszy rząd ze wszystkich jakie pamiętam.
A pamiętam gabinet Cyrankiewicza.

Odkąd Tusk, w porozumieniu z Putinem, rozdzielił obchody 70 tej rocznicy zbrodni katyńskiej na część oficjalną - swoją i prywatną - prezydencką, co doprowadziło do śmierci całej delegacji polskiej na tę uroczystość, nie sposób nadal popierać rządu Tuska i jego samego.

Zachowanie się Tuska w związku z tragiczną śmiercią Prezydenta i całej polskiej delegacji i jego działania i zaniechania w związku ze swymi obowiązkami jako Szefa Rządu wobec tej katastrofy, stanowią przesłanki do postawienia Premiera i kilku członków jego gabinetu pod Trybunał Stanu.

Takich efektów swego rządzenia nie miał ani Cyrankiewicz, ani Babiuch, ani Jaruzelski, ani nikt w Polsce mi znanej.

Pn cze 20, 2011 16:52

uparte trzymanie się idiotycznej reformy szkolnictwa i wysyłanie sześciolatków do pierwszej klasy wbrew woli rodziców! To na pierwszy ogień....

Pn cze 20, 2011 16:55

kropeczka_ns napisał(a):
a ja mam prośbę do osób które poparły PO w ostatnich wyborach. Czy moglibyście napisać co wam się nie podoba w działalności rządu? No bo chyba niemożliwe jest że wszystko wam się podoba....

Mnie się dużo nie podoba. Chociażby to, że niewiele zostało zrobione. Gdzie zapowiadana ofensywa legislacyjna po wyborze Komorowskiego? Gdzie realizacja obietnic wyborczych? Miało być 3x15 i zniesienie belkowizny. Dostaliśmy podwyżkę VAT i zapowiedzi "ukręcenia łba" lokatom antybelkowym (akurat w przypadku tej zapowiedzi mam dziwne przeświadczenie, że zostanie spełniona :?). O demontażu systemu emerytalnego nie wspomnę, bo "nie podoba się" to zdecydowanie zbyt łagodne określenie :evil:

Pn cze 20, 2011 17:26
kropeczka_ns napisał(a):
uparte trzymanie się idiotycznej reformy szkolnictwa i wysyłanie sześciolatków do pierwszej klasy wbrew woli rodziców! To na pierwszy ogień....

Wbrew woli - zależy których rodziców.
W ubiegłym roku niewielki % sześciolatków podjął naukę.
W roku 2010/2011 będzie ich 3 x tyle.
W Europie jedynie w: Bułgarii, Danii, Estonii, Finlandii, Łotwie, Rumunii, Szwecji dzieciaki podejmują edukację w wieku 7 lat.
We wszystkich pozostałych ten wiek jest niższy.

Pn cze 20, 2011 22:00

Alus napisał(a):
Wbrew woli - zależy których rodziców.

Od roku 2011/2012 wszystkie pięciolatki będą realizować obowiązkowe roczne przygotowanie przedszkolne. Wszyscy rodzice dzieci urodzonych w roku 2003, 2004 i 2005 będą mieli prawo wyboru, czy ich dziecko idzie do szkoły jako sześcio- czy jako siedmiolatek.

Cytuj:
W Europie jedynie w: Bułgarii, Danii, Estonii, Finlandii, Łotwie, Rumunii, Szwecji dzieciaki podejmują edukację w wieku 7 lat.
We wszystkich pozostałych ten wiek jest niższy.

Pomyliłeś się w wypadku Dani, Łotwy oraz Rumuni.
Tylko trzeba brać też pod uwagę że u nas ten obowiązek trwa 12 lat a u większości państw 9-10.

Źródło:
http://parl.sejm.gov.pl/WydBAS.nsf/0/A4 ... 09_34.pdfa

Ale tak już abstrahując sam obowiązek szkolny jest poronionym pomysłem, państwo nie powinno wściubiać na siłę swoich łap do edukacji młodzieży. Zresztą nie ma co sobie mydlić oczu jak ktoś chce się uczyć to się uczy po szkole a nie w szkole. Lub w wypadku gdy ktoś nie chce być mądry nie należy go do tego zmuszać.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Wt cze 21, 2011 8:28
Każde zło na samym końcu powraca ponoć do swojego źródła.
Musi to być prawdą, bo czyż ktokolwiek w 2005 roku mógł przypuszczać, że klaka zorganizowana po przegranych wyborach przeciwko prezydentowi i rządowi tak szybko powróci do źródła, skąd wyszła, w postaci coraz powszechniejszej niechęci i pogardy ?
http://www.youtube.com/watch?v=KHicuJ7C ... r_embedded

Trzeba nasycić się teraz tym, co się zgotowało innym, a gorycz tego doświadczenia jest tym większa, że tamta klaka z 2005 roku była dobrze zorganizowana, a to, co oglądamy na zalinkowanym filmie, jest spontaniczne - przecież watahy dorżnięto.

Co nam jeszcze szykuje szczodry w obietnice Donald ? Ustawy, które pozwolą mu rządzić do końca świata, a nawet jeden dzień dłużej.
http://www.bbn.gov.pl/portal/pl/2/3087/ ... Sejmu.html
http://prawo.vagla.pl/node/9447
http://cogito.salon24.pl/315542,stan-wy ... internecie
Cytuj:
Trudno oprzeć się wrażeniu, że naszej władzy interes i dobre imię utożsamia się z interesem i własną nieskazitelna opinią zarówno wewnątrz kraju jak i na arenie międzynarodowej. Krytykę pod własnym adresem rząd uważa za zagrożenie dla racji stanu Polski. Czyżby politycy PO i ich były partyjny kolega Komorowski, a obecny prezydent poszli wzoremLudwika XIV i mieli poczucie "ja jestem ludem i władcą”? Państwo to my! Teraz tylko czekać aż mennica wybije nam monety ze Słońcem Peru…..

Tym bardziej wstrząsające wydają się plany, jakie szykuje nam nasza głowa państwa. W zaciszu BBN powstał projekt ustawy prezydenckiej o zmianach w ustawie o prawach do ustanowienia stanu wojennego, wyjątkowego i klęski żywiołowej. Projekt można zobaczyć na stronie BBN. Głównym celem jest włączenie do zagrożeń bezpieczeństwa kraju (umożliwiającego wprowadzenie stanów szczególnych) różnych zdarzeń w cyberprzestrzeni. Jak zwykle przy nakładaniu plastra na usta – w uzasadnieniu podkreśla się niebezpieczeństwo ataku terrorystycznego z udziałem hakerów. Projekt od 10 czerwca jest w Sejmie.*

Co gorsza, czytamy „Podkreślić warto, że ujęte w projekcie rozwiązania wkomponowują się w przygotowywany przez Radę Ministrów „Rządowy Program Ochrony Cyberprzestrzeni Rzeczypospolitej Polskiej na lata 2011-2016”, stanowiąc jego ważne uzupełnienie”

Projekt Komorowskiego był konsultowany z dwoma szefami Komisji Sejmowych z PO (Biernacki i Karpiński) oraz z jednym z SLD- Stanisławem Wziątkiem.

Z rozszerzenia pojęcia zagrożenia zewnętrznego oraz wprowadzonej definicji cyberprzestrzeni wynika, stany nadzwyczajne będzie można wprowadzić w przypadku„działańw cyberprzestrzeni, które stwarzają zagrożenie dla konstytucyjnego ustroju państwa, bezpieczeństwa obywateli lub porządku publicznego, jako możliwej przyczyny wprowadzenia stanu wyjątkowego.”.Do tego worka można wrócić wiele argumentów. Na przykład taki: „W dniu 7.08.2010 na adres mailowy (..)Komendy Rejonowej Policji wysłaliśmy (każde z nas osobno) zawiadomienia mailowe o możliwości popełnienia przestępstwa. (.)Na podstawie art. 304 § 1 k.p.k. zawiadamiam o możliwości popełnienia w dniu 9 sierpnia 2010 r. w godzinach wieczornych (prawdopodobnie o godz.23.00) w Warszawie na Krakowskim Przedmieściu przed Pałacem Prezydenckim przestępstw polegających na: zakłóceniu spokoju publicznego, naruszeniu nietykalności cielesnej wielu osób…”. Równie rozciągliwa jest definicja cyberprzestrzeni.

O wprowadzenie Stanu Nadzwyczajnego wnioskuje Rada Ministrów do Prezydenta RP. Od ponad roku mamy jasne dowody na to, że władza jak chce to może interes państwa utożsamiać dowolnie. Danie jej prerogatyw do wprowadzania rozciągliwych norm prawnych, umożliwiających branie społeczeństwa w karby poprzez zatarcie granicy miedzy zagrożeniem zewnętrznym i wewnętrznym jest ukrytą bombą, która będzie można wykorzystać przeciwko własnemu społeczeństwu. I to nie są żarty. Gen. Koziej uczył się od mistrzów zamordyzmu ***.Śladów pzprowskiej mentalności w otoczeniu obecnego prezydenta jest więcej. Nadzieja pozostaje w posłach na Sejm. Bo projekt nie jest objęty prawem UE.

Nie śmieszy nawet fakt, ze z rozpędu Koziej i inni doradcy prezydenta Komorowskiego po żołniersku ujęli rozszerzenie pojęcia klęski żywiołowej **.Np.2. Katastrofę naturalną (..)mogą wywołać również zdarzenia cyberprzestrzeni „. Mamy wirtualne pieniądze, wirtualne obietnice, wirtualną przyzwoitość.Niedawno doszła wirtualna sprawiedliwość. Czemu więc nie wirtualna klęska żywiołowa?
(komentarz-s24)
http://1maud.salon24.pl/318656,staliniz ... orcjonalne

So cze 25, 2011 11:19
Dokładnie tak samo w odniesieniu do śp. L. Kaczyńskiego odniósł ks. Natanek ogłaszając, że katastrofa smoleńska była karą Boga za podpisanie Traktatu Lizbońskiego.
Klaka?...a może święte słowa świętego kapłana?

So cze 25, 2011 13:18

Wariatów u nas nie brak czego Natanek, księdzem go nie nazwę, jest doskonałym przykładem. Ale sam Traktat Lizboński legalizuje łamanie naszej konstytucji. Zresztą 3 lata temu było o tym paręnaście debat, najwięcej do myślenia dała, przynajmniej mi, debata Marek Saryusz-Wolski redaktora Unii i Polski, z Janusz Korwin-Mikke w końcu najzagorzalszy przeciwnik rosnącej biurokracji i socjalizmu.

http://www.youtube.com/watch?v=zf3yw_2- ... re=related

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

N cze 26, 2011 20:58

jestem mamą dziecka nie zreformowanego (7 lat) i zreformowanego (4 lata). Siłą rzeczy wszędzie wokół mnie są inne mamy. I ANI RAZU nie spotkałam się z opinią że dobrze jest pchać 6 latków do I klasy. Ani razu. W zerówce mojego synka były 4 młodsze dzieci. Wszystkie mamy zgodnie twierdziły że posłały je tylko dlatego bo bały sie co to będzie jak pójdą naraz dwa roczniki (2005 i 2006) i to była motywacja posłania wczesniej dzieci z pierwszych miesięcy 2005 roku. Żadna znajoma mama, żadna mama z przedszkola jakie znam nie popiera i nie chce reformy. RZadko widać aż taką jednomyślność. Przedszkole jest naturalnie przyjaznym środowiskiem dla małego dziecka, w przedszkolu są dwie panie na grupę, są warunki do zabawy i odpoczynku, jest pełne wyżywienie i opieka. Zabieranie 5 latków z przedszkoli jest krzywdą dla dzieci i wielkim kłopotem dla mam które potem muszą dzieci zostawiać po świetlicach.

Pn lip 04, 2011 18:48

Obniżenie bezrobocia.
- chyba na odwrót??

Nie sprawdzałem i porównywałem danych, ale zazwyczaj jak zwiększa się inflacja (ok.5 %) to bezrobocie maleje ...

Wt lip 05, 2011 13:44

Alus napisał(a):
Dokładnie tak samo w odniesieniu do śp. L. Kaczyńskiego odniósł ks. Natanek ogłaszając, że katastrofa smoleńska była karą Boga za podpisanie Traktatu Lizbońskiego.

nic takiego nie powiedział, nie przekręcaj..
powiedział że prezyd.LK coś tam zrobił... i już Go nie ma..

co do Donalda, nie mogę wyjść z podziwu jak ludzie ufają temu antypolakowi..
to jest niesamowite..

Wt lip 05, 2011 14:00

Mam proste pytanie do wszystkich fanów PiS wieszających psy na Tusku:

Czy kryzys i rozruchy w Grecji, oraz ponad dwudziestoprocentowe bezrobocie w Hiszpanii to wina rządu Donalda Tuska?

Wt lip 05, 2011 14:11

to wina globalistów - jednocześnie "panów" donalda
dokąd my zmierzamy pod jego skrzydłami? w tym samym kierunku..

Wt lip 05, 2011 14:12
Cytuj:
nic takiego nie powiedział, nie przekręcaj..
powiedział że prezyd.LK coś tam zrobił... i już Go nie ma..

"Coś tam zrobił" - czyli podpisał Traktat Lizboński - ks. Natanek nie bawi się "w coś tem" prosto mówi co mu lezy na sercu.

Cytuj:
co do Donalda, nie mogę wyjść z podziwu jak ludzie ufają temu antypolakowi..
to jest niesamowite..

Coś niesamowitego to łatwość w przypisywaniu innym postaw: "antypolak", "katolewica", "polskojęzyczni"....oczywiście w imieniu Boga, Ojczyzny i Narodu.....

Globaliści na czele z Tuskiem patronowali oszustwom Greków - pobierania latami emerytur swoich zmarłych krewnych, oszustwa podatkowe - tylko 60% Greków płaci podatki.

Wt lip 05, 2011 15:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 499 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna strona