Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 11:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Platforma Nieobywatelska
Alus napisał(a):
A jeśli chodzi o katolickość PiS i PO to są porównywalne.
Pokazanie się na Mszy św, deklaracje, nic nie znaczą wobec postępowania na co dzień, które nie licuje z nauką Chrystusa.

PO nie ma już nic wspolnego z katolickością bo ją zwalcza w Polsce i we własnych szeregach. Rządy PO to ujawianienie jej prawdziwego liberalno-masońskiego oblicza, gdzie w celem jest wykorzenianie wiary co już udało się w Europie. Twoja liberalna partia PO, podkopująca wiarę w Polsce nie ma nic wspołnego z PIS który tak naprawdę jest w tym jedyną silną opozycją. PO, SLD, RUch Palikota nie mają nic wspolnego z wiarą katolicką i działają na jej zniszczenie, dlatego nie ma się co dziwić że ich głownym celem jest atakowanie PIsu. Ale wszystkim kierowałało PO, kierowało bo Twoja partia zbliża się ku upadkowi jakiego nie było jeszcze. Czytałem ostanio list otwarty do Tuska od ks. Józefa Wójcika, gdzie jest bardzo dobrze przedstawiony jeden z aspektów walki z wiarą Tuska, niczym się nie rózniący od czasów komunistycznych.

Śr maja 22, 2013 18:12
quas napisał(a):
Alus napisał(a):
A jeśli chodzi o katolickość PiS i PO to są porównywalne.
Pokazanie się na Mszy św, deklaracje, nic nie znaczą wobec postępowania na co dzień, które nie licuje z nauką Chrystusa.

PO nie ma już nic wspolnego z katolickością bo ją zwalcza w Polsce i we własnych szeregach. Rządy PO to ujawianienie jej prawdziwego liberalno-masońskiego oblicza, gdzie w celem jest wykorzenianie wiary co już udało się w Europie. Twoja liberalna partia PO, podkopująca wiarę w Polsce nie ma nic wspołnego z PIS który tak naprawdę jest w tym jedyną silną opozycją. PO, SLD, RUch Palikota nie mają nic wspolnego z wiarą katolicką i działają na jej zniszczenie, dlatego nie ma się co dziwić że ich głownym celem jest atakowanie PIsu. Ale wszystkim kierowałało PO, kierowało bo Twoja partia zbliża się ku upadkowi jakiego nie było jeszcze. Czytałem ostanio list otwarty do Tuska od ks. Józefa Wójcika, gdzie jest bardzo dobrze przedstawiony jeden z aspektów walki z wiarą Tuska, niczym się nie rózniący od czasów komunistycznych.

Ks. Wójcikowi marzy się rozstawianie polityków, podobnie jak rozstawia księży w Suchedniowie.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... F120729129

Śr maja 22, 2013 21:11

Alus napisał(a):
Ano to, że jak Ty nigdy nie dasz głosu na PO, tak ja na PiS.

Ja nie jestem tak plemiennie zacietrzewiony, jak wy. Po pierwsze, mówiliśmy o głosowaniu na Marka Jurka, a nie na PiS. Po drugie, ja w pewnych sytuacjach mógłbym oddać głos na PO - np. gdyby na prezydenta Krakowa kandydował Gowin, to może bym na niego głosował.

Cytuj:
Każdy temat dobry, byle głośny.

Nie każdy, nie każdy. Kiedyś PO, a później przynajmniej sam Tusk, to były tematy tabu, jeśli chodzi o krytykę. Dzisiaj wajcha jest przestawiona.

Cytuj:
Medialny PR.

Sam fakt, że PiS nie działa PR-owo w kierunku antyklerykalnym, już coś mówi - np. o tym, do jakich ludzi chce się zwracać.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 23, 2013 4:51
Cytuj:
Ja nie jestem tak plemiennie zacietrzewiony, jak wy. Po pierwsze, mówiliśmy o głosowaniu na Marka Jurka, a nie na PiS. Po drugie, ja w pewnych sytuacjach mógłbym oddać głos na PO - np. gdyby na prezydenta Krakowa kandydował Gowin, to może bym na niego głosował.

W pewnych sytuacjach - nie głosowałam na śp P. Gosiewskiego, ale potrafię docenić jego wkład w rozwój pewnych instytucji (w tym powołanie uniwersytetu) w Kielcach.

Cytuj:
Nie każdy, nie każdy. Kiedyś PO, a później przynajmniej sam Tusk, to były tematy tabu, jeśli chodzi o krytykę. Dzisiaj wajcha jest przestawiona.

Wajcha przestawiona bo jazda po PiS już nie przyciąga widzów, Palikot już się przezył, SLD załatwia się samo, to aktualnie najlepszym kęskiem jest PO.
PO wyraźnie skłócona, z której wyraźnie uchodzi powietrze, więc typowy skok mediów na pochyłe drzewo.

Cytuj:
Sam fakt, że PiS nie działa PR-owo w kierunku antyklerykalnym, już coś mówi - np. o tym, do jakich ludzi chce się zwracać.

Antyklerykalne to nie tylko in vitro, związki partnerskie, ale zachowanie w rodzaju wychodzenie ze Mszy ze złorzeczeniami, przekleństwami na ustach, lub ostentacyjne odwracanie tyłem do sąsiadów "na znak pokoju" w trakcie Mszy św.....a miłości bym nie miał, byłbym niczym.....i odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy

Cz maja 23, 2013 8:07

quas napisał(a):
PO nie ma już nic wspolnego z katolickością bo ją zwalcza w Polsce i we własnych szeregach.

Np PO rozpętało nagonkę na abp Wielgusa i doprowadziło do jego "odwołania". PO nazywało śp abp Życińskiego "łżebiskupem". PO insynuowała, że co najmniej jeden biskup ma kurię złożoną wyłącznie z homoseksualistów.

PO nazywało prymasa Polski "agentem", a księży wykonujących swoja posługę "ubekami".

Faktycznie długa jest lista win PO wobec Kościoła... :roll:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz maja 23, 2013 10:32
A jeszcze PO szarpała na Krakowskim Przedmieściu księży, rzucało w nich miedziakami wrzeszcząc "judasze, sprzedawczyki, zdrajcy".
No i Tusk osobiście dzwonił do kurii watykańskiej żądając cofnięcia nominacji dla abp Wielgusa.
Wredny Tusk zmusił J. Kaczyńskiego do wypowiedzenia takiej opinii....no chyba, że o. Rydzyk to nie Kościół :D
http://www.polskapartianarodowa.org/ind ... Itemid=116

Cz maja 23, 2013 10:51
Alus i pilaster! Niezależnie co byście wymyślali i wygrzebywali z przeszłości, to i tak krytykami waszej partii są nawet członkowie Platformy:
http://metromsn.gazeta.pl/Wydarzenia/1, ... ne_sa.html

Cz maja 23, 2013 11:54
gita napisał(a):
Alus i pilaster! Niezależnie co byście wymyślali i wygrzebywali z przeszłości, to i tak krytykami waszej partii są nawet członkowie Platformy:

Platforma to ludzie, a gdzie ludzie to wady, różnice poglądów, konflikty.
Tym linkiem uwypukliłaś różnice dzielące PO a PiS - Gowin krytykuje pozostając w łonie PO, każdy z PiS za podobną krytykę już byłby poza partią.

Cz maja 23, 2013 14:01
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Platforma to ludzie, a gdzie ludzie to wady, różnice poglądów, konflikty.
Tym linkiem uwypukliłaś różnice dzielące PO a PiS - Gowin krytykuje pozostając w łonie PO, każdy z PiS za podobną krytykę już byłby poza partią.

Gowin poza partią to kwestia dni, no może tygodni.
Są tacy Platformersi co Tuska i Platformy bronią jak niepodległości. Warto popatrzeć i posłuchać, a najciekawiej od 10minuty.
http://www.fronda.pl/a/awantura-na-spot ... 28350.html

Cz maja 23, 2013 15:59
Cytuj:

Pogadamy gdy będzie poza PO.
Poza PiS za odrębne zdanie niż guru J. Kaczyński, już są członkowie PJN, SP i kilku niezależnych.

Jeśli chodzi o członków klubów GP, to przy aktualnym konflikcie na linii o. Rydzyk - red. Sakiewicz, nie wiadomo co może jeszcze otrzymać o. Rydzyk :D

Cz maja 23, 2013 16:18
Alus napisał(a):
Cytuj:

Poza PiS za odrębne zdanie niż guru J. Kaczyński, już są członkowie PJN, SP i kilku niezależnych.

Jeśli chodzi o członków klubów GP, to przy aktualnym konflikcie na linii o. Rydzyk - red. Sakiewicz, nie wiadomo co może jeszcze otrzymać o. Rydzyk :D

Jak do tej pory otrzymuje znak pokoju od Sakiewicza. :brawo:
Vip Platformy - Niesiołowski został i tak elegancko potraktowany za swoje niewybredna chamstwa.

Cz maja 23, 2013 17:08
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:

Jak do tej pory otrzymuje znak pokoju od Sakiewicza. :brawo:

Zaproszenie przez red Sakiewicza o. Rydzyka do Kalwarii Zebrzydowskiej traktujesz jako znak pokoju?.....we wrażym Kościele łagiewnickim :o

Cytuj:
Vip Platformy - Niesiołowski został i tak elegancko potraktowany za swoje niewybredna chamstwa.

Niesiołowski nie sięga nawet do pięt p. prof K. Pawłowicz :D

Cz maja 23, 2013 18:52
Alus! To, że Niesiołowski nie sięga nawet do pięt p.prof.K.Pawłowicz, pełna zgoda. Zresztą ten osobnik nikomu do pięt nie sięga, gdybym ja popierała partię, w której taki ktoś jest, ze wstydu zapadłabym się pod ziemię.

Cz maja 23, 2013 21:27
gita napisał(a):
Alus! To, że Niesiołowski nie sięga nawet do pięt p.prof.K.Pawłowicz, pełna zgoda. Zresztą ten osobnik nikomu do pięt nie sięga, gdybym ja popierała partię, w której taki ktoś jest, ze wstydu zapadłabym się pod ziemię.

Jak widać poseł, która obrzuca inne kobiety słowami k****y, dziwki, ściery, wedle gity nobilituje :D Ta pani, protegowana o. Rydzyka, zapewne stanowi wzór katolickości PiSu,

Pt maja 24, 2013 7:35
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Jak widać poseł, która obrzuca inne kobiety słowami k****y, dziwki, ściery, wedle gity nobilituje :D Ta pani, protegowana o. Rydzyka, zapewne stanowi wzór katolickości PiSu,

Czy i Ciebie poseł Krystyna Pawłowicz ma podać do sądu za zniesławienie?
tvn24 ma 7dni czasu na przeproszenie za zmanipulowanie jej wypwiedzi. Jesli o tym nie wiesz, to zawiadamiam Cię. Wczoraj w "Polskim punkcie widzenia" wyjaśniała na czym ta manipulacja polegała.
Z drugiej strony, faktycznie dała się podejść i to było niepotrzebne.
Gdybyś nie miała czasu szukać, to proszę:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... XWw9HbP7TA

Pt maja 24, 2013 8:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 153  Następna strona