Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 8:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
gita napisał(a):
Zajrzałam tu, aby się przekonać, czy Alus nadal jest tutaj aktywna i nadal broni PO i Nowoczesnej jak niepodległości.
Widzę, że wszystko jest bez zmian, moderacja również.
Powodzenia!!!; jeśli ochota i czas mi na to pozwoli., za tydzień, lub dwa, znowu zajrzę

A miałaś nadzieję, że w pierwszej kolejności przyjdą po mnie o świcie :D ....poczekaj, na razie pracują po nocach zajmując się przeobrażaniem RP, wyprzedzając nawet Orbana.

Pt lis 20, 2015 11:01

tak czy owak koniec irlandzkich cudow , zielonej wyspy i tak zwanego wzrostu itd .
posluchajcie jak Ewa Kopacz pozegnala sie z fotelem premiera .
http://de.swoopshare.com/file/074aaff17 ... 1.mp3.html

Pt lis 20, 2015 17:06

Wizytami o świcie straszyli tylko ślepcy karmieni propagandą nienawiści.
Ci, którzy nie kradli, zupełnie się nie obawiali (i nie obawiają) takich niespodzianek.

So lis 21, 2015 10:41
andej napisał(a):
Wizytami o świcie straszyli tylko ślepcy karmieni propagandą nienawiści.
Ci, którzy nie kradli, zupełnie się nie obawiali (i nie obawiają) takich niespodzianek.

Wyraz merytorycznego chrześcijańskiego poszanowania godności......jak nie wieprze, to ślepcy.....

So lis 21, 2015 10:52
To ważne, a więc zajrzałam tu wcześniej niż planowałam, ja już podjęłam modlitwę za Ojczyznę, Prezydenta RP i polityka, a Ty?

http://zapolske.pl/

So lis 21, 2015 14:37

„ co poniektórzy „ preferują narzekania na nową władze niż modlitwy . I tak już zostanie przez najbliższe 4 lata .
jak to powiedziala byla premier Ewa - " oSZCZegam ze nie bedzie wam latwo " .

So lis 21, 2015 17:58

Alus napisał(a):

Wyraz merytorycznego chrześcijańskiego poszanowania godności......jak nie wieprze, to ślepcy.....

Uderz w stół, a nożyce się odezwą.

So lis 21, 2015 22:21
andej napisał(a):
Alus napisał(a):

Dowód, według Ciebie, poprawnej Twej diagnozy - nie podzielają Twojej optyki, zatem wieprze i ślepcy

So lis 21, 2015 22:54

Alus napisał(a):

Dowód, według Ciebie, poprawnej Twej diagnozy - nie podzielają Twojej optyki, zatem wieprze i ślepcy[/quote]

Skoro używasz takich określeń, to coś w tym jest. Sama przyznajesz. Zapewne zbyt często czytasz GW.

N lis 22, 2015 10:20
andej napisał(a):
Alus napisał(a):

Dowód, według Ciebie, poprawnej Twej diagnozy - nie podzielają Twojej optyki, zatem wieprze i ślepcy

Skoro używasz takich określeń, to coś w tym jest. Sama przyznajesz. Zapewne zbyt często czytasz GW.[/quote]
Nie masz nawet szacunku dla siebie samego, raz deklarujesz, że nikogo nie osądzasz, innym razem deklarujesz jeśli kogoś osądzałem WSTYDZĘ SIĘ TEGO .......cóż oczekiwać zatem szacunku dla innych....
Wróciłeś już z Mszy?.....zatem oddałeś Panu Bogu świeczkę, teraz czas na ogarek .....

N lis 22, 2015 10:25

Alus napisał(a):

Nie masz nawet szacunku dla siebie samego, raz deklarujesz, że nikogo nie osądzasz, innym razem deklarujesz jeśli kogoś osądzałem WSTYDZĘ SIĘ TEGO .......cóż oczekiwać zatem szacunku dla innych....
Wróciłeś już z Mszy?.....zatem oddałeś Panu Bogu świeczkę, teraz czas na ogarek .....

To mi się u kobiet podoba. Działanie impulsywne i doszukiwanie się podwójnych i dalszych tresci. A wystarczyłoby spokojnie przeczytać. Dokonać rozbioru logicznego. A tak, bezpodstawne zarzuty śmieszą. Rozumiem, że musiałaś coś napisać. Aby Twoje było na wierzchu.

Koteńku, znajdź w tymże wpisie ocenię Ciebie samej. A nie domniemanie samego funkcjonowania.

Miłej niedzieli.

N lis 22, 2015 13:07
andej napisał(a):
Alus napisał(a):

To mi się u kobiet podoba. Działanie impulsywne i doszukiwanie się podwójnych i dalszych tresci. A wystarczyłoby spokojnie przeczytać. Dokonać rozbioru logicznego. A tak, bezpodstawne zarzuty śmieszą. Rozumiem, że musiałaś coś napisać. Aby Twoje było na wierzchu.

Koteńku, znajdź w tymże wpisie ocenię Ciebie samej. A nie domniemanie samego funkcjonowania.

Miłej niedzieli.

Pierwsze z brzegu - polemizuję z Johnnem, tylko my obydwoje - na co Twoja wcinka Johnny nie rzucaj pereł przed.....powszechnie widomym przed wieprze.
Opowiadam gicie żartem, o aresztowaniu o świecie, znów wpadasz i diagnozujesz [i]wizytami o świecie straszyli tylko ślepcy karmieni propagandą nienawiści./i]
Przemyśl.....można przecież swobodnie rozmawiać bez inwektyw i poniżania interlokutora.

N lis 22, 2015 13:43

ksiadz Bortkiewicz z TRWAM jest genialny i nieomylny . zaleca nie przejmowac sie opozycja czyli traktowac ich jak powietrze . zasluzyli na to .

N lis 22, 2015 14:45
Moderator

Alus napisał(a):

Pierwsze z brzegu - polemizuję z Johnnem, tylko my obydwoje - na co Twoja wcinka Johnny nie rzucaj pereł przed.....powszechnie widomym przed wieprze.
Opowiadam gicie żartem, o aresztowaniu o świecie, znów wpadasz i diagnozujesz [i]wizytami o świecie straszyli tylko ślepcy karmieni propagandą nienawiści./i]
Przemyśl.....można przecież swobodnie rozmawiać bez inwektyw i poniżania interlokutora.

Nie sądzę, żeby posłużenie się sformułowaniem użytym przez Jezusa, sformułowaniem, w którym użyte jest słowo "wieprze" miało na celu obrażenie kogokolwiek.
Z Jana Chryzostoma:
Cytuj:
Jezus ostrzega nas: nie rzucajcie swych pereł przed wieprze, nie rzucajcie swych pereł przed wieprze; nie dawajcie psom tego, co święte.
Te słowa brzmią bardzo ostro, ponieważ tak bylibyśmy skłonni myśleć, że Jezus jakichś ludzi oskarża o to, że są psami czy wieprzami. Syn Boży zbyt wielką miłością i szacunkiem darzy każdego człowieka, żeby pewne konkretne grupy ludzi czy konkretne osoby tak charakteryzować.

Natomiast w każdym z nas, w każdym z nas i w spotykanych ludziach potrafi zadomowić się właśnie taki pies, który kąsa, który nie chce słuchać prawdy, który nie chce słuchać - dlatego ją zwalcza. Nie chce słuchać prawdy o sobie, nie chce słuchać innego opisu rzeczywistości, sytuacji niż jego własna, ponieważ to jest mu niewygodne. I w każdym z nas mieszka wieprzek, który pogardza prawdą, który daje jej ochłapy swojego czasu. Pewną formą pogardy na przykład, pogardy wobec prawdy objawionej jest poczucie, że: ja już wszystko wiem, ja już nie potrzebuję z pokorą przychodzić i uczyć się na nowo Ewangelii, uczyć się tego wszystkiego, co Bóg ma do powiedzenia - o mnie, o świecie, o Nim samym

Bardziej chodzi chyba o to, żeby nie polemizować z kimś, kto w ogóle nie chce słuchać, bo uważa, że zawsze ma rację. To nie ma sensu i jest stratą czasu, czyli rzucaniem pereł przed przysłowiowe wieprze.

N lis 22, 2015 15:31
Zobacz profil WWW

I zupełnie przypadkowo zostały użyte przez Jezusa akurat nazwy zwierząt nieczystych?

Strasznie naciągana ta interpretacja powyżej.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

N lis 22, 2015 17:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 622  Następna strona