PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
gita napisał(a): Zajrzałam tu, aby się przekonać, czy Alus nadal jest tutaj aktywna i nadal broni PO i Nowoczesnej jak niepodległości. Widzę, że wszystko jest bez zmian, moderacja również. Powodzenia!!!; jeśli ochota i czas mi na to pozwoli., za tydzień, lub dwa, znowu zajrzę A miałaś nadzieję, że w pierwszej kolejności przyjdą po mnie o świcie  ....poczekaj, na razie pracują po nocach zajmując się przeobrażaniem RP, wyprzedzając nawet Orbana.
|
Pt lis 20, 2015 11:01 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
tak czy owak koniec irlandzkich cudow , zielonej wyspy i tak zwanego wzrostu itd . posluchajcie jak Ewa Kopacz pozegnala sie z fotelem premiera . http://de.swoopshare.com/file/074aaff17 ... 1.mp3.html
|
Pt lis 20, 2015 17:06 |
|
 |
andej
|
Wizytami o świcie straszyli tylko ślepcy karmieni propagandą nienawiści. Ci, którzy nie kradli, zupełnie się nie obawiali (i nie obawiają) takich niespodzianek.
|
So lis 21, 2015 10:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Wizytami o świcie straszyli tylko ślepcy karmieni propagandą nienawiści. Ci, którzy nie kradli, zupełnie się nie obawiali (i nie obawiają) takich niespodzianek. Wyraz merytorycznego chrześcijańskiego poszanowania godności......jak nie wieprze, to ślepcy.....
|
So lis 21, 2015 10:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ważne, a więc zajrzałam tu wcześniej niż planowałam, ja już podjęłam modlitwę za Ojczyznę, Prezydenta RP i polityka, a Ty? http://zapolske.pl/
|
So lis 21, 2015 14:37 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
„ co poniektórzy „ preferują narzekania na nową władze niż modlitwy . I tak już zostanie przez najbliższe 4 lata . jak to powiedziala byla premier Ewa - " oSZCZegam ze nie bedzie wam latwo " .
|
So lis 21, 2015 17:58 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Wyraz merytorycznego chrześcijańskiego poszanowania godności......jak nie wieprze, to ślepcy.....
Uderz w stół, a nożyce się odezwą.
|
So lis 21, 2015 22:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Alus napisał(a): Wyraz merytorycznego chrześcijańskiego poszanowania godności......jak nie wieprze, to ślepcy.....
Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Dowód, według Ciebie, poprawnej Twej diagnozy - nie podzielają Twojej optyki, zatem wieprze i ślepcy
|
So lis 21, 2015 22:54 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Dowód, według Ciebie, poprawnej Twej diagnozy - nie podzielają Twojej optyki, zatem wieprze i ślepcy[/quote] Skoro używasz takich określeń, to coś w tym jest. Sama przyznajesz. Zapewne zbyt często czytasz GW.
|
N lis 22, 2015 10:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Alus napisał(a): Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Dowód, według Ciebie, poprawnej Twej diagnozy - nie podzielają Twojej optyki, zatem wieprze i ślepcySkoro używasz takich określeń, to coś w tym jest. Sama przyznajesz. Zapewne zbyt często czytasz GW.[/quote] Nie masz nawet szacunku dla siebie samego, raz deklarujesz, że nikogo nie osądzasz, innym razem deklarujesz jeśli kogoś osądzałem WSTYDZĘ SIĘ TEGO .......cóż oczekiwać zatem szacunku dla innych.... Wróciłeś już z Mszy?.....zatem oddałeś Panu Bogu świeczkę, teraz czas na ogarek .....
|
N lis 22, 2015 10:25 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Nie masz nawet szacunku dla siebie samego, raz deklarujesz, że nikogo nie osądzasz, innym razem deklarujesz jeśli kogoś osądzałem WSTYDZĘ SIĘ TEGO .......cóż oczekiwać zatem szacunku dla innych.... Wróciłeś już z Mszy?.....zatem oddałeś Panu Bogu świeczkę, teraz czas na ogarek .....
To mi się u kobiet podoba. Działanie impulsywne i doszukiwanie się podwójnych i dalszych tresci. A wystarczyłoby spokojnie przeczytać. Dokonać rozbioru logicznego. A tak, bezpodstawne zarzuty śmieszą. Rozumiem, że musiałaś coś napisać. Aby Twoje było na wierzchu. Koteńku, znajdź w tymże wpisie ocenię Ciebie samej. A nie domniemanie samego funkcjonowania. Miłej niedzieli.
|
N lis 22, 2015 13:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Alus napisał(a): Nie masz nawet szacunku dla siebie samego, raz deklarujesz, że nikogo nie osądzasz, innym razem deklarujesz jeśli kogoś osądzałem WSTYDZĘ SIĘ TEGO .......cóż oczekiwać zatem szacunku dla innych.... Wróciłeś już z Mszy?.....zatem oddałeś Panu Bogu świeczkę, teraz czas na ogarek .....
To mi się u kobiet podoba. Działanie impulsywne i doszukiwanie się podwójnych i dalszych tresci. A wystarczyłoby spokojnie przeczytać. Dokonać rozbioru logicznego. A tak, bezpodstawne zarzuty śmieszą. Rozumiem, że musiałaś coś napisać. Aby Twoje było na wierzchu. Koteńku, znajdź w tymże wpisie ocenię Ciebie samej. A nie domniemanie samego funkcjonowania. Miłej niedzieli. Pierwsze z brzegu - polemizuję z Johnnem, tylko my obydwoje - na co Twoja wcinka Johnny nie rzucaj pereł przed.....powszechnie widomym przed wieprze.Opowiadam gicie żartem, o aresztowaniu o świecie, znów wpadasz i diagnozujesz [i]wizytami o świecie straszyli tylko ślepcy karmieni propagandą nienawiści./i] Przemyśl.....można przecież swobodnie rozmawiać bez inwektyw i poniżania interlokutora.
|
N lis 22, 2015 13:43 |
|
 |
Dariusz-555
|
ksiadz Bortkiewicz z TRWAM jest genialny i nieomylny . zaleca nie przejmowac sie opozycja czyli traktowac ich jak powietrze . zasluzyli na to .
|
N lis 22, 2015 14:45 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Alus napisał(a): Pierwsze z brzegu - polemizuję z Johnnem, tylko my obydwoje - na co Twoja wcinka Johnny nie rzucaj pereł przed.....powszechnie widomym przed wieprze. Opowiadam gicie żartem, o aresztowaniu o świecie, znów wpadasz i diagnozujesz [i]wizytami o świecie straszyli tylko ślepcy karmieni propagandą nienawiści./i] Przemyśl.....można przecież swobodnie rozmawiać bez inwektyw i poniżania interlokutora. Nie sądzę, żeby posłużenie się sformułowaniem użytym przez Jezusa, sformułowaniem, w którym użyte jest słowo "wieprze" miało na celu obrażenie kogokolwiek. Z Jana Chryzostoma: Cytuj: Jezus ostrzega nas: nie rzucajcie swych pereł przed wieprze, nie rzucajcie swych pereł przed wieprze; nie dawajcie psom tego, co święte. Te słowa brzmią bardzo ostro, ponieważ tak bylibyśmy skłonni myśleć, że Jezus jakichś ludzi oskarża o to, że są psami czy wieprzami. Syn Boży zbyt wielką miłością i szacunkiem darzy każdego człowieka, żeby pewne konkretne grupy ludzi czy konkretne osoby tak charakteryzować.
Natomiast w każdym z nas, w każdym z nas i w spotykanych ludziach potrafi zadomowić się właśnie taki pies, który kąsa, który nie chce słuchać prawdy, który nie chce słuchać - dlatego ją zwalcza. Nie chce słuchać prawdy o sobie, nie chce słuchać innego opisu rzeczywistości, sytuacji niż jego własna, ponieważ to jest mu niewygodne. I w każdym z nas mieszka wieprzek, który pogardza prawdą, który daje jej ochłapy swojego czasu. Pewną formą pogardy na przykład, pogardy wobec prawdy objawionej jest poczucie, że: ja już wszystko wiem, ja już nie potrzebuję z pokorą przychodzić i uczyć się na nowo Ewangelii, uczyć się tego wszystkiego, co Bóg ma do powiedzenia - o mnie, o świecie, o Nim samym Bardziej chodzi chyba o to, żeby nie polemizować z kimś, kto w ogóle nie chce słuchać, bo uważa, że zawsze ma rację. To nie ma sensu i jest stratą czasu, czyli rzucaniem pereł przed przysłowiowe wieprze.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
N lis 22, 2015 15:31 |
|
 |
JedenPost
|
I zupełnie przypadkowo zostały użyte przez Jezusa akurat nazwy zwierząt nieczystych?
Strasznie naciągana ta interpretacja powyżej.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
N lis 22, 2015 17:15 |
|
|
|