Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wybory 2010
Micked, widzę że nie jestem jedynym oszołomem na tym forum. Ale cóż, bój będzie krwawy o czym zaświadczają Kutz, Niesiołowski oraz Bartoszewski. To będzie walka na symbole a nie na programy. Katastrofa jedynie wykrystalizowała sytuację i odkryła że anioły z PO mają skrzydła ale z błon nietoperza. Jakże dziwnie brzmią słowa Komorowskiego na tle kilkutysięcznego tłumu, który zebrał się przed Pałacem Prezydenckim, domagał się od premiera Donalda Tuska powołania międzynarodowej komisji, która zbadałyby przyczyny wypadku lotniczego pod Smoleńskiem, w którym zginął m.in. prezydent Lech Kaczyński. A oto te słowa: Cytuj: Jesteśmy tutaj z nadzieją, że zbliża się moment końca kłamstwa katyńskiego - powiedział podczas wizyty w Katyniu marszałek Sejmu Bronisław Komorowski. Wcześniej polska delegacja oddała hołd ofiarom katastrofy prezydenckiego samolotu w Smoleńsku Jedno kłamstwo może się kończy a drugie zaczyna.
|
N maja 09, 2010 21:57 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
osiris napisał(a): Micked, widzę że nie jestem jedynym oszołomem na tym forum. Jednak twój dobór słownictwa jest dość "osobliwy" i unikalny.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N maja 09, 2010 22:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elbrus, zamiast się odnieść do meritum tego co napisałem zaczynasz bawić się w językoznawstwo? Widać po Twym wpisie że nie masz nic do powiedzenia podobnie jak Dural, który potrafi ludzi wyłącznie obrażać nie wnosząc nic wartościowego do dyskusji. No ale cóż, jak komuś brakuje argumentów zaczyna się dyskusja o d.. Maryny.
|
Pn maja 10, 2010 8:45 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
osiris napisał(a): Elbrus, zamiast się odnieść do meritum tego co napisałem zaczynasz bawić się w językoznawstwo? Nie, bo uważasz się za jakiegoś jedyniesłusznego męczennika Boga, Kościoła, Polski i ludzi-patriotów (komanda PO rozmontowują temat ws. katastrofy - to celowa, diabelska robota  (i podobne tego typu "wynurzenia")). A co do komisji to zgadzam się, że to źle że nie została powołana. Happy?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn maja 10, 2010 10:57 |
|
 |
Pavl6
|
Patrząc po tych wszystkich kłótniach PO-PIS-owych mam nadzieję, że ludzie się opamiętają i zagłosują na kogoś innego. Przecież mamy jeszcze ośmiu innych kandydatów. Dziwnym trafem w sondażach największe poparcie mają ci najgorsi, którzy się najbardziej kłócą i nie dbają o interes Polski, tylko swój.
|
Pn maja 10, 2010 11:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A co do komisji to zgadzam się, że to źle że nie została powołana. Happy? Yes! Cytuj: Dziwnym trafem w sondażach największe poparcie mają ci najgorsi, którzy się najbardziej kłócą i nie dbają o interes Polski, tylko swój. Dziwnym historycznym trafem w polityce są Ci najgorsi, więc to jest jak mieszania w ...................... . Wartościowi ludzie w większości w ogóle nie biorą udziału w tej hecy jaką jest polityka.
|
Pn maja 10, 2010 12:22 |
|
 |
Pavl6
|
Wartościowi ludzie są marginalizowani, ale biorą udział w polityce. Zadaniem wyborców jest ich odnaleźć i oddać na nich swój głos. Ja już znalazłem.
|
Pn maja 10, 2010 12:44 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: A co do komisji to zgadzam się, że to źle że nie została powołana. A co by to zmienilo? Po kilku dniach bylby mus powolania nastepnej, do zlustrowania powolanej.  Aby wniesc cos cennego do dyskusji (bez obrazania, o ile sie uda) wniose wyrazy uznania: Cytuj: Dziwnym historycznym trafem w polityce są Ci najgorsi, Musze przyznac racje koledze osirisowi! Tym prostym stwierdzeniem, w piekny sposob poparl moja skromna osobe wku... chowaniem na Wawelu ludzi ktorzy tam pochowani byc nie powinni. Dziekuje kolego osiris!
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pn maja 10, 2010 13:12 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Może nie chciał dopuścic do władzy zastepcy Kurtyki, może PiS mialo przygotowane jakies teczki i teczuszki na kandydata PO i dizięki temu Bronek odciął ich od źródełka? No właśnie to jego posunięcie sprowokowało do takich podejrzeń  Czegóż to się tak boi PO, że musi mieć kontrolę nad IPN-em przynajmniej do jesieni ? Cytuj: Z dwojga złego wolę prezydenta ryzykanta niz buca. Oj, w takim wypadku musiałbym głosować na Kaczyńskiego  Cytuj: Co do głosowania na Kaczynskiego "na złość". Obawiam się że największe kuku oberwie Polska, a juz na pewno jej wizerunek na świecie. I tak nie wierzę w zwycięstwo Kaczyńskiego  a prawda jest taka, że nie widzę żadnego kandydata, który nie zagrażałby wizerunkowo Polsce.. Cytuj: W dodatku wyborca Kaczyńskiego (o ile się nie mylę) Znaczy mówisz o mnie ? Nie nie, ja nie jestem wyborcą Kaczyńskiego, prędzej Korwina-Mikke (ale tylko pod warunkiem, że nie ma szans wygrać)  Na lewicę/lewicowego kandydata nie głosuję z zasady - kimkolwiek by nie był.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn maja 10, 2010 13:29 |
|
 |
Pavl6
|
Każdy ma szanse wygrać, biorąc pod uwagę, że w sondażach bierze udział 1000, do 10 000 osób, a pozostałe miliony nie, więc chyba ważniejsze jest, na kogo zagłosują te miliony, które nie wzięły udziału w sondażach niż kilka tysięcy, które wzięło. Tak więc głosuj na Korwina. Ja tam popieram Marka Jurka, ale jak i mój kandydat, tak i ja jestem tolerancyjny i wolę być ponad podziałami partyjnymi. Swoją drogą, to z niektórymi poglądami JKM się nawet zgadzam (np. te o parytecie, równouprawnieniu, UE).
|
Pn maja 10, 2010 13:35 |
|
 |
Johnny99
|
No właśnie cały problem w tym, że ja też w wielu kwestiach się zgadzam z Korwinem, ale absolutnie nie chcę żeby wygrał, wystarczy raz go obejrzeć w TV by wiedzieć, jaka byłaby to tragedia  Ale nie zgadzam się, że każdy ma szansę wygrać, wręcz przeciwnie - jest tylko dwóch kandydatów i jeden z nich wygra, reszta się zupełnie nie liczy.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn maja 10, 2010 13:38 |
|
 |
Pavl6
|
No to głosuj na Korwina. Dużo to nie zmieni (chyba, że o czymś nie wiem), a przynajmniej będziesz mógł później napisać, że nie ty takiego prezydenta wybierałeś i że miałeś rację. Ja to chyba wykupię jakąś firmę robiącą sondaże i wystartuję w następnych wyborach prezydenckich. Zgadnijcie, kto w takim wypadku miałby największe szanse na ten urząd, zdaniem sondaży? Oczywiście tych moich...
|
Pn maja 10, 2010 13:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: No właśnie to jego posunięcie sprowokowało do takich podejrzeń  Czegóż to się tak boi PO, że musi mieć kontrolę nad IPN-em przynajmniej do jesieni ? Rewelacji prawdziwych prawych Polaków, adekwatną jaką wyrazili o abp Kowalczyku....choć znając ich możliwości IPN nie jest im potrzebny 
|
Pn maja 10, 2010 13:51 |
|
 |
Johnny99
|
Ja z pełną świadomością i przekonaniem nie wybiorę prezydenta, który wybrany najprawdopodobniej zostanie (czyli Komorowskiego) - więc tu jakby mam komfort od początku 
|
Pn maja 10, 2010 13:52 |
|
 |
Pavl6
|
No właśnie, skoro waszym zdaniem dwóch kandydatów ma prawie pewne zwycięstwo, to po co na nich głosować? Poradzą sobie bez was. Wy głosujcie na kogoś, kto bardziej potrzebuje waszego głosu i zgadza się z waszymi poglądami.
|
Pn maja 10, 2010 14:20 |
|
|
|