Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 10:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Platforma Nieobywatelska
Cytuj:
Czy i Ciebie poseł Krystyna Pawłowicz ma podać do sądu za zniesławienie?
tvn24 ma 7dni czasu na przeproszenie za zmanipulowanie jej wypwiedzi. Jesli o tym nie wiesz, to zawiadamiam Cię. Wczoraj w "Polskim punkcie widzenia" wyjaśniała na czym ta manipulacja polegała.
Z drugiej strony, faktycznie dała się podejść i to było niepotrzebne.
Gdybyś nie miała czasu szukać, to proszę:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... XWw9HbP7TA

Nie ośmieszaj się, wyrosłam w wypracowań "co autor miał na myśli" :D
Cała wypowiedź:
http://www.tvn24.pl/rozmowa-jaroslawa-k ... 494,s.html
Rynsztokowy język p. profesor jest nie do przebicia....może jedynie w spelunie lub pod budką z piwem

Pt maja 24, 2013 9:22
Alus!Jednak prosisz się o to, aby być też pozwaną przez prof. Pawłowicz, podobnie jak tvn24

Pt maja 24, 2013 9:32

Strasznie zacietrzewiona, ona chyba niezamężna jest, co?

http://www.youtube.com/watch?v=quE0d1eqQog

Pt maja 24, 2013 10:09
Ostatni nawet sam wódz miłościwie panującej nam partii, nie nazywa jej:"Obywatelska", wie, że naraziłby się tym na śmieszność.
Dokonuje za to czegoś innego, zamiast w rządzie zaczyna robić porządki w partii. W ten sposób można odwrócić uwagę od tego:Jak rząd Tuska gnębi Polaków:
http://www.naszdziennik.pl/wp/33700,jak ... lakow.html

So maja 25, 2013 11:22
gita napisał(a):
Ostatni nawet sam wódz miłościwie panującej nam partii, nie nazywa jej:"Obywatelska", wie, że naraziłby się tym na śmieszność.
Dokonuje za to czegoś innego, zamiast w rządzie zaczyna robić porządki w partii. W ten sposób można odwrócić uwagę od tego:Jak rząd Tuska gnębi Polaków:
http://www.naszdziennik.pl/wp/33700,jak ... lakow.html

Gnębi tych Polaków, którzy uwielbiają być gnębieni i przeciw którym staje cały świat.
Nawet dany rok macierzyńskiego dla wielbicieli gnębienia stanowi gnębienie :D

So maja 25, 2013 11:44

Alus napisał(a):
W pewnych sytuacjach - nie głosowałam na śp P. Gosiewskiego, ale potrafię docenić jego wkład w rozwój pewnych instytucji (w tym powołanie uniwersytetu) w Kielcach.

I nie było szans, byś na niego zagłosowała, pomimo jego zasług, prawda?

Cytuj:
PO wyraźnie skłócona, z której wyraźnie uchodzi powietrze, więc typowy skok mediów na pochyłe drzewo.

I dlatego trzeba ją ratować. Starym, sprawdzonym sposobem - zwalając całą winę na Tuska (niebezpodstawnie, ale to inna sprawa) i promując "nowe otwarcie". Gdyby zresztą wodzem PO został Gowin, to może jeszcze jest szansa zrobić z niej normalną partię.

Cytuj:
Antyklerykalne to nie tylko in vitro, związki partnerskie, ale zachowanie w rodzaju wychodzenie ze Mszy ze złorzeczeniami, przekleństwami na ustach, lub ostentacyjne odwracanie tyłem do sąsiadów "na znak pokoju" w trakcie Mszy św.....a miłości bym nie miał, byłbym niczym.....i odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy

Bzdura. Zresztą jedyne przypadki "wychodzenia ze Mszy ze złorzeczeniami, przekleństwami na ustach", jakie znam, to te z waszej strony - to wy wychodzicie ze Mszy przeklinając, kiedy np. ksiądz powie, że katolik nie powinien głosować na tych, którzy wspierają związki partnerskie, w ogóle kiedy, w waszym osobliwym mniemaniu, "narusza zasadę separacji państwa i Kościoła". To wy złorzeczycie, że "moherowe berety" chodzą do Kościoła, pomimo tego, że złorzeczą na Tuska (tak, jakby popieranie PO było obowiązkiem każdego dobrego chrześcijanina). Wasze poczucie bezbrzeżnej wyższości nad "tradycyjnym katolicyzmem" jest całkowicie bezpodstawne i tylko potęguje waszą śmieszność.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So maja 25, 2013 11:51
Cytuj:
I nie było szans, byś na niego zagłosowała, pomimo jego zasług, prawda?

Nie było.

Cytuj:
I dlatego trzeba ją ratować. Starym, sprawdzonym sposobem - zwalając całą winę na Tuska (niebezpodstawnie, ale to inna sprawa) i promując "nowe otwarcie". Gdyby zresztą wodzem PO został Gowin, to może jeszcze jest szansa zrobić z niej normalną partię.

Z Tuskiem czy Gowinem i tak jest normalniejsza Niż PiS.

Cytuj:
Bzdura. Zresztą jedyne przypadki "wychodzenia ze Mszy ze złorzeczeniami, przekleństwami na ustach", jakie znam, to te z waszej strony - to wy wychodzicie ze Mszy przeklinając, kiedy np. ksiądz powie, że katolik nie powinien głosować na tych, którzy wspierają związki partnerskie, w ogóle kiedy, w waszym osobliwym mniemaniu, "narusza zasadę separacji państwa i Kościoła". To wy złorzeczycie, że "moherowe berety" chodzą do Kościoła, pomimo tego, że złorzeczą na Tuska (tak, jakby popieranie PO było obowiązkiem każdego dobrego chrześcijanina). Wasze poczucie bezbrzeżnej wyższości nad "tradycyjnym katolicyzmem" jest całkowicie bezpodstawne i tylko potęguje waszą śmieszność.

Jeśli masz takich znajomych, którzy przeklinają polityczne kazania księdza to współczuję. Ale to jednostki.
Co miesiąc każdego 10 dnia miesiąca cała Polska i świat widzi setki/tysiące "rozmodlonych " katolików wysypujących się z bazyliki z transparentami z ohydną treści złorzeczącą, grożącą wieszaniem, skandujących "niech spadnie" i krzyczących "nienawidzę ich"
http://www.joemonster.org/filmy/27573

So maja 25, 2013 12:15

Johnny99 napisał(a):
Nie, dla mnie ideałem jest zasada, że wierzącym jest się zawsze, a nie od święta.

Przecież nie w tym sęk, co Ty robisz, ale na ile swoje zasady narzucasz innym. Nawet jeśli narzucanie odbywa się zgodnie z zasadami demokracji.

Johnny99 napisał(a):
Jeżeli społeczeństwo nie chce, by rządzili nim katolicy według nauki Kościoła, to niech na nich nie głosuje. Proste? Proste. Skoro jednak wybiera na prezydenta gościa, który swoim katolicyzmem wręcz demonstracyjnie się obnosi, to dlaczego potem wymaga od niego deklaracji, że on wcale nie jest przeciw in vitro? To jest promowanie jakiejś instytucjonalnej hipokryzji.

To jest prostsze, niż się Tobie wydaje i wynika z różnego rozumienia istoty katolicyzmu/ chrześcijaństwa. I oczywiście wrażliwości na pewne zniuansowanie typu "jestem przeciwnikiem palenia i jednocześnie jestem przeciwnikiem delegalizacji papierosów".

Johnny99 napisał(a):

Wątpię, aby udało się wypromować Gowina, ale Tusk chyba powinien zrozumieć, że trudno będzie mu zostać premierem na trzecią kadencję. Nie przypominam sobie takiego przypadku w powojennej, demokratycznej Europie.

So maja 25, 2013 22:30

SweetChild napisał(a):
Przecież nie w tym sęk, co Ty robisz, ale na ile swoje zasady narzucasz innym.

Stwierdzeniem "narzucanie swoich zasad innym" można skwitować kwestie w rodzaju, czy Trzech Króli powinno być dniem wolnym, albo ile procent (i czy w ogóle) z podatków powinien otrzymywać Kościół. Ale na pewno nie kwestie życia i zdrowia ludzkiego - takie, jak aborcja czy in vitro. Tu nie ma żadnego "narzucenia swoich zasad innym", tylko obrona ludzi przed mordowaniem. Jeżeli jeszcze katolik bez problemu może akceptować fakt, że Trzech Króli nie jest dniem wolnym, o tyle w drugiej sprawie nie ma prawa - NIE MA PRAWA - się cofać.

Cytuj:
I oczywiście wrażliwości na pewne zniuansowanie typu "jestem przeciwnikiem palenia i jednocześnie jestem przeciwnikiem delegalizacji papierosów".

Zupełnie o co innego chodzi. Patrz wyżej.

Cytuj:
Wątpię, aby udało się wypromować Gowina, ale Tusk chyba powinien zrozumieć, że trudno będzie mu zostać premierem na trzecią kadencję. Nie przypominam sobie takiego przypadku w powojennej, demokratycznej Europie.

Tusk rozumie tyle, że jeśli odda władzę na rzecz PiS, to lepiej będzie dla niego, żeby był wtedy poza krajem i na jakimś eksponowanym stanowisku. O niczym innym w tym momencie nie myśli, a prorządowe media pisały już, że współpracownikom zwierza się ze strachu, iż "jeśli wygra PiS, to ja skończę w areszcie".

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So maja 25, 2013 22:41
Jarosław Gowin usilnie pracuje na wyrzucenie z Platformy. Będzie się jeszcze musiał mocno napracować, gdyż wszyscy doskonale wiedzą, że wyrzucenie Gowina, wiąże się z wyjściem z partii kilku konserwatystów, a co za tym idzie koalicja straci większość.
Donald ma niemały orzech do zgryzienia, na co fani Platformy reagują:Platforma to demokratyczna partia, dlatego Gowin mówi co chce i nie ma to najmniejszego znaczenia.
Fani Platformy sądzą, że wyborcy nie myślą, podobnie jak lemingi i wierzą w wersję demokratyczności partii miłości.

Wt maja 28, 2013 11:23

Na wyrzucenie Gowina jest już za późno. Uciekł do przodu, dając do zrozumienia, że chce wystartować w wyborach na przewodniczącego PO. Wobec czego Tusk nie może go już wywalić, bo jasno by wtedy pokazał, że się go boi i nie chce podjąć z nim uczciwej rywalizacji. Oczywiście i tak tego nie zrobi. Wszystko teraz zależy od Gowina. Na razie działa dobrze - wezwał do debaty, doskonale wiedząc, że da mu to przewagę, bo z Tuskiem nie ma o czym debatować (no chyba, że o Lidze Mistrzów), a także przypomniał, jaka idea stała za PO (mniejsza o to, czy faktycznie stała, to nie ma dziś znaczenia) i jaki ma pomysł na partię - wiedząc, że Tusk nie ma żadnych idei i żadnych pomysłów ani na PO, ani na nic innego. Tusk odpowie na to tak, jak postępował zawsze: czyli nieczystymi zagrywkami, zakulisowymi dogadywaniami się, pustymi obiecankami, rzucaniem hasełek itp. (już zresztą zaczął - dając dwuznacznie do zrozumienia, że Gowin to tak-naprawdę-PiS, czyli starą śpiewkę platformersów). Nie ma już jednak atutu popularności. Przestał być dźwignią PO. Tym razem może mu to nie wystarczyć.

Wt maja 28, 2013 19:43
Wystarczy, bo Gowin popełnił falstart.
Gdyby w trakcie zjazdu wypunktował błędy PO i Tuska miałby większe szanse.
Jeśli Gowin z kilku posłami wystąpi z PO podzieli los PJN lub SP.

Śr maja 29, 2013 7:10

No proszę, jak widać PIS jest przekonany, że PO z Gowinem na czele samo chętnie odda władzę PISowi. :)

Genetyczni patrioci sami nawet nie wiedzą, dlaczego Tuska nienawidzą. :) A przecież jedynym tego powodem, jest to, że Tusk ma władzę, która "należy się" PISowi. Kiedy zastąpi go w tej roli Gowin, albo ktokolwiek bądź inny, będą nienawidzić tego kogoś jeszcze bardziej niż dzisiaj Tuska. :roll:

Nie ma w PO żadnego polityka, który byłby skłonny żyrować pomysły PIS na rządzenie - "repolonizację gospodarki", "lustrację majątkową", uznanie "patriotyzmu" za podstawowe kryterium doboru kadr w administracji, szkolnictwie, wojsku, policji, oraz ogólnie zgnojenie "bogatych i wpływowych". Może natomiast PIS znaleźć takich sojuszników w Ruchu Palikota.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr maja 29, 2013 10:28
Alus napisał(a):
Wystarczy, bo Gowin popełnił falstart.
Gdyby w trakcie zjazdu wypunktował błędy PO i Tuska miałby większe szanse.

Gowin kopiuje Ziobrę, tyle, że Tusk jest w gorszej sytuacji niż Kaczyński. Kaczyńskiemu znacznie łatwiej było wyrzucić Ziobrę, niż Tuskowi Gowina i Ty dobrze o tym wiesz dlaczego.
Jeśli idzie o Gowina, to sam na pewno by podzielił losy PJN, czy SP, ale przecież może połączyć się z nimi i wtedy PiS będzie miał koalicjanta w przyszłych wyborach.

Śr maja 29, 2013 12:44

Alus napisał(a):

I właśnie dlatego jasno zapowiedział, że nie występuje z PO, tylko ją przejmuje. A więc już na starcie jeden błąd mniej. Opublikował list do członków partii, opublikował dokument "Dobre Zmiany". Wyraźnie widać, że, w przeciwieństwie do tamtych secesjonistów, ma plan działania i to raczej porządny. To już mu daje przewagę nad Tuskiem, który żadnego planu nie ma.

Śr maja 29, 2013 19:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 153  Następna strona