Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
andej napisał(a): Alus napisał(a): Społeczeństwo należy traktować całościowo - skoro ok 70% Polaków popiera metodę in vitro, to czy podpisanie ustawy było skierowane p-ko społeczeństwu? Podpisanie konwencji było ponoć skierowane p-ko społeczeństwu, podobnie jak ustawa z 2010r o przemocy w rodzinie, a którą w kontekście konwencji przedstawiano mamy przecież takie dobre własne prawo.Może wymienisz inne działania skierowane p-ko społeczeństwu, bo przypomniałam sobie tylko te ostatnie.....najwidoczniej amnezja  Jeśli większość społeczeństwa opowie się za legalizacją morderstw i kradzieży, to uznasz legalizację tychże za działanie prospołeczne. A Naukę Kościoła za skierowaną przeciw społeczeństwu? Tylko pomyśl jak jest wspaniale w Korei Północnej. I na Białorusi. I w Rosji. Tamtejsze społeczeństwa niemal całkowicie popierają działania swych władz. I tak ma być u nas? Prezydent nie jest głową Kościoła, ale zróżnicowanego społeczeństwa. Popierać a oskarżać nonsensownie to kolosalna różnica. Legalizacja morderstw i kradzieży, nauka kościoła skierowana p-ko społeczeństwu, to pospolity slogan używany w pyskówkach. Skoro tak wypełniasz wszystkie nakazy Kościoła, to co z nie mów fałszywego świadectwa,....kto wami gardzi, Mną gardzi, głodnego nakarm, wpuść pod swój dach?
|
N paź 18, 2015 10:50 |
|
|
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): ... Prezydent nie jest głową Kościoła, ale zróżnicowanego społeczeństwa.
A ktoś pisał, że jest? Alus napisał(a): ... Popierać a oskarżać nonsensownie to kolosalna różnica.
A ktoś sugerował, że nie ma różnicy? Alus napisał(a): ... Legalizacja morderstw i kradzieży, nauka kościoła skierowana p-ko społeczeństwu, to pospolity slogan używany w pyskówkach.
Porównujesz kradzież i morderstwo do Nauki Kościoła? Napisałaś "kościoła" z małej litery. Czy to oznacza pogardę dla Kościoła, czy chodziło Ci o jakiś budynek (który naucza)? Alus napisał(a): ... Skoro tak wypełniasz wszystkie nakazy Kościoła, to co z nie mów fałszywego świadectwa,....kto wami gardzi, Mną gardzi, głodnego nakarm, wpuść pod swój dach? Dzięki za tak pochlebną ocenę. Masz rację, nie mówię fałszywego świadectwa. Nikim nie gardzę. Udzielam pomocy potrzebującym. Wiem, że to za mało. Powinienem sprzedać wszystko co posiadam, rozdać ubogim i pójść za Jezusem. Niestety, tak nie uczyniłem. I dlatego napawa mnie to smutkiem. Ale nie potrafię. Choć, gdybym nie miał pieczy na rodziną, to zapewne tak bym uczynił. Ale nie czynię. I mam świadomość, że jest to moją winą.
|
N paź 18, 2015 12:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Porównujesz kradzież i morderstwo do Nauki Kościoła? Napisałaś "kościoła" z małej litery. Czy to oznacza pogardę dla Kościoła, czy chodziło Ci o jakiś budynek (który naucza)? Nie przyrównuję, jedynie żle zrozumiałeś. Musze iść do spowiedzi ze śmiertelnego grzechy literówki Cytuj: Dzięki za tak pochlebną ocenę. Masz rację, nie mówię fałszywego świadectwa. Nikim nie gardzę. Udzielam pomocy potrzebującym. Wiem, że to za mało. Powinienem sprzedać wszystko co posiadam, rozdać ubogim i pójść za Jezusem. Niestety, tak nie uczyniłem. I dlatego napawa mnie to smutkiem. Ale nie potrafię. Choć, gdybym nie miał pieczy na rodziną, to zapewne tak bym uczynił. Ale nie czynię. I mam świadomość, że jest to moją winą. Pewnie - bo znasz stan sumienia Tuska, który zasługuje na pogardę. Nie chcę wciąż rządzili, ci którzy dbają jedynie o interes własny lub niemiecki. Nie chcę rządów wichrzycieli, którzy jak wczoraj premier Kopacz rozwalił grupę wyszehradzką....platformokomuna....mafia...sekta.....
|
N paź 18, 2015 12:48 |
|
|
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): ... Pewnie - bo znasz stan sumienia Tuska, który zasługuje na pogardę.
Nie znam, interpretuję fakty. Alus napisał(a): ... Nie chcę wciąż rządzili, ci którzy dbają jedynie o interes własny lub niemiecki. Nie chcę rządów wichrzycieli, którzy jak wczoraj premier Kopacz rozwalił grupę wyszehradzką....platformokomuna....mafia...sekta..... Jesteś temu przeciwna? Czy tak? Jeśli tak, to oznacza, że: - chcesz aby rządzili, ci którzy dbają jedynie o interes własny lub niemiecki, - chcesz rządów wichrzycieli, - rozwalających grupę wyszehradzką, - platformokomunę, - mafię. A ja tego nie chcę. Dlatego krytykuję. ... a sekta skąd się wzięła? Wszak też ją krytykujesz, choć słowa tego nie używasz.
|
N paź 18, 2015 13:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie znam, interpretuję fakty. Kapłani i faryzeusz też interpretowali. Alus napisał(a): ... Nie chcę wciąż rządzili, ci którzy dbają jedynie o interes własny lub niemiecki. Nie chcę rządów wichrzycieli, którzy jak wczoraj premier Kopacz rozwalił grupę wyszehradzką....platformokomuna....mafia...sekta..... Jesteś temu przeciwna? Czy tak? Jeśli tak, to oznacza, że: - chcesz aby rządzili, ci którzy dbają jedynie o interes własny lub niemiecki, - chcesz rządów wichrzycieli, - rozwalających grupę wyszehradzką, - platformokomunę, - mafię. A ja tego nie chcę. Dlatego krytykuję. ... a sekta skąd się wzięła? Wszak też ją krytykujesz, choć słowa tego nie używasz.[/quote] PiS ma szansę jako partia centrolewicowa, ale jako sekta raczej nie.....mam świadomość, że mafię może zastąpić sekta....pod względem wycinana konkurencji i mafia i sekta sa podobne....poznajesz te wpisy? Grupa wyszehradzka pierwszy raz zdradziła we wrześniu 2008r nie popierając stanowiska śp L. Kaczyńskiego w sprawie Gruzji. Później już systematycznie lizała tyłek Putina. Wichrzyciele, mafie dbające jedynie o swoje osobiste i partykularne partyjne interesy są członkami wszystkich partii. Polacy mają tego świadomość.... w programie :Świat sie kreci" TVP1 na pytanie - czy wierzysz w obietnice partyjne? - 98% odpowiedziało NIE. Ty krytykujesz kierując sie miłością bliźniego i szczera troską, a ja jedynie kierowaną nienawistnym atakiem......ot szczera i uczciwa segregacja.....
|
N paź 18, 2015 14:21 |
|
|
|
 |
niewiarek
|
Cytuj: Skoro tak wypełniasz wszystkie nakazy Kościoła, to co z nie mów fałszywego świadectwa,....kto wami gardzi, Mną gardzi, głodnego nakarm, wpuść pod swój dach?
Gratuluję tym co mieli szczęście wylądowaćpod dachem autora wypowiedzi.
Jak czytam te słowa i wypowiedzi niektórych mieniących się chrześcijaninami to określenie "czkawka" to jest zbyt mało. Jeśli powiem zabijać syryjczyków, to jestem waszm przyjacielem?
|
Pn paź 19, 2015 18:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oponenci i hejterzy z Platformy oraz lewicy zarzucają Prezydentowi Andrzejowi Dudzie , że jest wierzący, praktykujący i nie kryjący swojej wiary. Mają rację, mówiąc o jego przywiązaniu do wiary, z tym, ze w oczach lewaków to wada, a w oczach ludzi wierzących to zaleta. Dzisiaj PAD uczestniczył we mszy św. w kościele św. Stanisława Kostki w 71 rocznicę zamordowania bł.ks Jerzego Popiełuszki przez SBeków. Po mszy św.oddał hołd zamordowanemu, przy jego grobie. Prezydentowi towarzyszyła jego żona.
|
Pn paź 19, 2015 22:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Oponenci i hejterzy z Platformy oraz lewicy zarzucają Prezydentowi Andrzejowi Dudzie , że jest wierzący, praktykujący i nie kryjący swojej wiary. Mają rację, mówiąc o jego przywiązaniu do wiary, z tym, ze w oczach lewaków to wada, a w oczach ludzi wierzących to zaleta. Dzisiaj PAD uczestniczył we mszy św. w kościele św. Stanisława Kostki w 71 rocznicę zamordowania bł.ks Jerzego Popiełuszki przez SBeków. Po mszy św.oddał hołd zamordowanemu, przy jego grobie. Prezydentowi towarzyszyła jego żona. I bądź wola Twoja, ale na moich warunkach i kolejne zabezpieczenie urlopem bezpłatnym na kolejne 5 lat.....
|
Wt paź 20, 2015 7:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Oponenci i hejterzy z Platformy oraz lewicy zarzucają Prezydentowi Andrzejowi Dudzie , że jest wierzący, praktykujący i nie kryjący swojej wiary. Mają rację, mówiąc o jego przywiązaniu do wiary, z tym, ze w oczach lewaków to wada, a w oczach ludzi wierzących to zaleta. Dzisiaj PAD uczestniczył we mszy św. w kościele św. Stanisława Kostki w 71 rocznicę zamordowania bł.ks Jerzego Popiełuszki przez SBeków. Po mszy św.oddał hołd zamordowanemu, przy jego grobie. Prezydentowi towarzyszyła jego żona. I bądź wola Twoja, ale na moich warunkach i kolejne zabezpieczenie urlopem bezpłatnym na kolejne 5 lat..... Raczej na 10 lat!
|
Wt paź 20, 2015 9:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): Oponenci i hejterzy z Platformy oraz lewicy zarzucają Prezydentowi Andrzejowi Dudzie , że jest wierzący, praktykujący i nie kryjący swojej wiary. Mają rację, mówiąc o jego przywiązaniu do wiary, z tym, ze w oczach lewaków to wada, a w oczach ludzi wierzących to zaleta. Dzisiaj PAD uczestniczył we mszy św. w kościele św. Stanisława Kostki w 71 rocznicę zamordowania bł.ks Jerzego Popiełuszki przez SBeków. Po mszy św.oddał hołd zamordowanemu, przy jego grobie. Prezydentowi towarzyszyła jego żona. I bądź wola Twoja, ale na moich warunkach i kolejne zabezpieczenie urlopem bezpłatnym na kolejne 5 lat..... Raczej na 10 lat! No comment.....zrozumiała istotę wypowiedzi.....
|
Wt paź 20, 2015 10:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na portalu:Sprawdzam polityka, jest również profil PAD oraz jak głosował w sejmie: http://www.sprawdzampolityka.pl/index.p ... oCygDw_wcB
|
Wt paź 20, 2015 10:42 |
|
 |
andej
|
Kontrola zachowania się polityka w trakcie głosowań jest najpewniejszym sprawdzania poglądów. Są to konkretne przykłady zajmowanego stanowiska w różnych sprawach. W podobny sposób można i należy oceniać partie.
|
Wt paź 20, 2015 13:43 |
|
 |
niewiarek
|
Mam prośbę do Pani gita, która wręcz pieje jak kogut o poranku, o poczynaniach Głowy Państwa. O której godzinie był na mszy w Kościele takim, a takim.
Warto zastanowić się nad tym czy obywatele nie powinni dowiedzieć się gdzie Pan Prezydent siusiał, wydalał z siebie coś bardziej konkretnego? Pewnie te fakty nie mogą być Pani obce?
Pani gita, nie zauważyła Pani jak wiele jest jeszcze miesca, gdzie może Pani obwieścić o poczynaniach naszego Jedynego?
To tak ku Pani przemyśleniu, taka moja drobna sugestia.
Zachęcam, do przodu. Pewnie będzie wielu chętnych chrześcijan, dla których te informacje mają bardzo istotne znaczenie.
|
Wt paź 20, 2015 19:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zaraz dostaniesz ostrzeżenie za brak szacunku wobec pragnących zmian.
|
Wt paź 20, 2015 19:08 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Alus napisał(a): Zaraz dostaniesz ostrzeżenie za brak szacunku wobec pragnących zmian. Znowu się zacięłaś. A wpis @niewiarka faktycznie na niskim poziomie, ale żeby karać za niski poziom? Nie ma tego w Regulaminie... 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt paź 20, 2015 22:02 |
|
|
|