Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 12:40

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 135  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość
osiris - Morozowski ....i... Sierakowski...TVN i lewica :o ...co się to porobiło :D
To może przeczytasz
http://www.goscniedzielny.wiara.pl/?gru ... 1200560350
Całość artykułu za kilka dni.
Szokujące ile związków działa w kopalniach - rekordzista:Sosnica-Makoszowy - 18 związków;Rydułtowy-Anna - 18 związków; Halemba-Wirek - 14 związków....i iak dalej...najmniej to 7 związków.
W Bobrku - 9 związków.
W samej Katowickiej Kompani Węglowej funkcjonuje 179 organizacji związkowych.
Związki żrą się między sobą, rozgrywają swoje interesy, niektóre maja powiązania z aferą "mafi węglowej".
Kto przy takiej mnogości interesów będzie w stanie zadowolić wszystkich>
A widziałeś rozmowę z Poncyliuszem z PiS?....horrory związane z rozmowami ze związkami śnią mu sie po nocach.
A "fachowcy" Morozowski i Sierakowski mają recepty :D
A jak wypłacono w Bobrku wynagrodzenie za niepracującą kopalnie w grudniu?...strajkujący nie dostali wynagrodzenia, pozostałym ponad 2 tys ludzi zmniejszono wynagrodzenie......a szefowie zwiążków 100% wynagrodzenia.
Najlepiej zatem być szefem związku, nie fedrować tylko organizować straki a forsa....czy sie stoi, czy sie leży 100% się należy.

Pt sty 18, 2008 17:33
A dziennikrze ktorych miałem na mysli niekoniecznie sa głupi, czesto po prostu realizuja linie swojego własciciela ałbo po prostu gonia za sensacja lub ja tworza. To nie wymaga wysiłku.

Jak nie kijem go, to pałką.
Wycofałeś się z jednego zarzutu i zamieniłeś go na drugi, czyli interesowność, koniunkturalizm, i bezmózgowe realizowanie założeń szefa swojej stacji.
Ja myślę, że jednak jakąś tam minimalną swobodę wypowiedzi mają, choć zapewne nigdny nie można zakładać, iż są do końca szczerzy w swoich wypowiedziach.
Walą pod publiczkę?
Jeśli przyjmiemy taką tezę, to ani krytyka poprzednich rządów, ani obecnych nie jest obiektywna ze strony jakichkolwiek dzienikarzy, czy też mediów.
Nie powinniśmy więc, w żadnej naszej wypowiedzi powoływać się na komentarze jakichkolwiek mediów.
Czy jest to w ogóle możliwe?
Czy możemy wyłącznie bazować na naszych własnych opiniach skoro dojście do danej informacji mamy wyłącznie prze media?
Zdaje mi się, że dochodzimy do ściany.
Jestesmy karmieni cały czas tym co zaoferują nam media i to one kształtują nasze postrzeganie rzeczywistoiści.
Gruby, Alus, czy zauważyliście, że ja Wy wklejamy linki, lub cytaty zaczęrpnięte z netu.
To nie są nasze własne informacje, tylko podane z drugiej, trzeciej reki.
Co Wy na to?
Mielimy podaną nam papkę.

Pt sty 18, 2008 20:41
.....
Najlepiej zatem być szefem związku, nie fedrować tylko organizować straki a forsa....czy sie stoi, czy sie leży 100% się należy.

Vide szefowa związku pielęgniarek, chodząca i występująca w TV w lisach i norkach z pensją 7,5 tys. zł/miesiąc.
No cóż, tak to już jest.
Rządzący do biednych tez nie należą, a z reguły zawsze nam powtarzają, że trzeba zaciskac pasa i zap............ jak chce sie do czegoś dojść.
Zwiazkowscy i rządzący to ta sama kasta.
Zresztą maja wspólne korzenie.
Nie trzeba szukać daleko, tylko wystarczy pójść do sądu, żeby zobaczyć, że tam działa ten sam mechanizm.
Na rozprawie spotykamy się ze srogim sędzią oraz naszym adwokatem. Niby oboje grają w różnych drużynach, ale po rozprawie przecież to nie my pjemy z nimi kawę, czy też koniak, tylko nasz adwokat z sędzią.
Czy Alus nie widzisz analogii w świecie rzadzących oraz zwiazkwców?
To taki teatrzyk dla naiwnych.

Pt sty 18, 2008 20:49
Pan Broniarz ze ZNP jest lepszy....9 tys zł uposażenia :D ....co jednak wskazuje, że czasem związkowcy są "lepsi" od rządzących, bo min. Hall pracuje za 8 tys, zł uposażenia :D
Co do teatrzyka - to zgoda...niemal wszyscy grają.

Pt sty 18, 2008 22:46
Jest taka gra w dobrego i złego gliniarza.
Może (a raczej na pewno) w polityce mamy podobną grę, tyle że w lewicę, prawicę i diabli wiedzą w co jeszcze.
Otumanieni przez media i polityków rzucamy się sobie do gardeł, a oni w kuluarach, za kulisami wielkiej polityki popijają razem kawkę, koniaczek i robią nas w konia od 19 lat.
Czasami wymsknie im sie na wizji i członek LPR (zażarty wróg komuny) zwraca sie po imieniu do członka SLD (swego zażartego wroga politycznego)
Jakoś mi to śmierdzi i wygląda na nieszczerość i grę odstawianą na potrzeby głupiej gawiedzi.
W sejmie, w mediach na niby walczą ze sobą, a za kulisami poklepują po plecach, obciskują sie i licza wspólnie zarobione pieniądze.
Ile jeszcze będziemy siebie oszukiwać?

Pt sty 18, 2008 22:57

Rosja znosi embargo na produkty roślinne:
http://wiadomosci.onet.pl/1676305,12,item.html

To pokazuje, że spokojny i asertywny dialog jest lepszą metodą prowadzenia polityki zagranicznej niż wymachiwanie szabelką, co praktykował poprzedni rząd.

So sty 19, 2008 1:14

Żebyśmy tylko nie narazili naszej niezależności na szwank za produkty roślinne i mięso.Przyjazn z naszymi braćmi słowiańskimi ćwiczyliśmy ponad 40 lat i wystarczy.

So sty 19, 2008 7:32
Czwartek 10 stycznia 2008 r.
(...)
vide - do wyboru do koloru ;-) :
http://zbyszek.myfreeforum.org/ftopic539-75.php
http://forum.www.kielce.pl/viewtopic.ph ... 2&start=30
http://www.tvn24.pl/1,251,24,37081562,1 ... forum.html
KOMENTARZYK:
Bez komentarza, tekst sam się broni i bardzo trafnie obnaża obłudę i hipokryzję zarówno polityków jak i dziennikarzy

.

So sty 19, 2008 10:07

To pokazuje, że spokojny i asertywny dialog jest lepszą metodą prowadzenia polityki zagranicznej niż wymachiwanie szabelką, co praktykował poprzedni rząd.

Mi się nie podobała ani polityka PiS wobez Rosji, ani obecna PO.
Tamta była za bardzo wojownicza, a ta za uległa.
Jak zawsze najlepszy jest złoty środek.
Jednak u nas nie może być normalnie, albo wymachiwanie szabelką, albo na kolanach.

So sty 19, 2008 11:09
Gruby, wolałbym, abyć wklejał istotne cytaty z tych linków, a nie same linki i opatrywał je stosownymi komentarzami.
Ja osobiście nie mam czasu wchodzić do nich i czytać te artykuły.
Idziesz na łatwiznę wkejając same linki.
Takie jest moje osobiste zdanie.

So sty 19, 2008 11:12

Paschalis napisał(a):

Mi się nie podobała ani polityka PiS wobez Rosji, ani obecna PO.
Tamta była za bardzo wojownicza, a ta za uległa.
Jak zawsze najlepszy jest złoty środek.
Jednak u nas nie może być normalnie, albo wymachiwanie szabelką, albo na kolanach.

Ciekawe, że dla ciebie dialog oznacza politykę na kolanach. Obecny rząd żadnego istotnego ustępstwa nie zrobił w stronę Moskwy, a w przeciwieństwie do poprzedniego uzyskał pożądany efekt. To jak jest prowadzona polityka poznaje się po owocach bo spór o metodę prowadzenia polityki zagranicznej jest tak naprawdę sporem o to jaka metoda jest skuteczna.

So sty 19, 2008 16:50
Niedziela 20 stycznia 2008 r.
(...)
vide - do wyboru do koloru ;-) :
http://zbyszek.myfreeforum.org/ftopic539-75.php
http://forum.www.kielce.pl/viewtopic.ph ... 2&start=30
http://www.tvn24.pl/1,251,24,37081562,1 ... forum.html
KOMENTARZYK:
Też mi odkrycie :!:
Ja nie chwalący się, już od conajmniej roku zastępuję dawniej używane określenie "Mali Bracia" właśnie tym bardziej adekwatnym [size=18]"Małostkowi Bracia" :!: :!: :!: :razz: :razz: :razz:

.

N sty 20, 2008 9:37
Paschalis, to nie skuteczna polityka zagraniczna PO, tylko widizmisie Putina sprawiło, że mamy takie efekty.
Putin daje znak, że akceptuje ten rząd.
W ten sposób będzie sterował - pośrednio - polityką wewnętrzna Polski, przez akceptację, lub nie, danego rządu i dawania forów, lub blokowania danego rządu.
Bezkompromisowość - w wielu sprawach - Kaczyńskich wobec Rosji przyniósła, takie, a nie inne skutki.
Kaczyńscy zjadali też żabę, po pomarańczowej rewolucji.
Teraz Putin dał znać, iż aki rząd jest mu na rękę, co powinna zapalic nam czerwoną lampkę na PO i Tuska.
To daje do myślenia.
To nie zaradność Tuska, tylko kaprys Putina kreuje rzeczywistość.
Nie przypisujmy wszystkich sukcesów Tuskowi, który zatańczy, jak mu Putin zagra, żeby tylko przypodobać się jemu i usunąć wszelkie blokady.
Czy cel uświęca środki i warta skórka wyprawki

N sty 20, 2008 15:44
"Bezkompromisowość Kaczyńskich"....w typie "słoniu ale tupiemy" :D :lol:

N sty 20, 2008 15:54
Gruby, wolałbym, abyć wklejał istotne cytaty z tych linków, a nie same linki i opatrywał je stosownymi komentarzami.
Ja osobiście nie mam czasu wchodzić do nich i czytać te artykuły.
Idziesz na łatwiznę wkejając same linki.
Takie jest moje osobiste zdanie.

Ja też bym wolał ale miałem do wyboru zrezygnować z pisania na tym demokratycznym forum albo zmienic formułę.
Dlatego w dzieńdoberkach jest tylko treść komentarzyka i linki do stron gdzie nie wtrącaja mi sie w to co piszę, a ponadto nie uzywam w "dzieńdoberkach" wyróżnień kolorystycznych , pogrubień, róznych rodzajów czcionki itp :razz: :D :-D

N sty 20, 2008 18:06
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 135  Następna strona