Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik?
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Niestety, nie oglądam spotów, więc nie mogę się wypowiedzieć.. a co to było za kłamstwo?
Zresztą to mało istotne: nie, nie można. Ale czy spodziewałeś się innej odpowiedzi?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr kwi 01, 2015 6:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Dyskutujecie na temat chlapnięcia, a nie chcecie dyskutować na temat jawnego kłamstwa w spocie wyborczym? Ponawiam pytanie: czy cel uswięca środki, czy mozna świadomie, jawnie kłamać, kłamstwem budzić w ludziach strach i na tym budować swą kampanię tak, jak robi to w swoim spocie wyborczym Duda? Nie oglądałam ŻADNEGO spotu, w którym kandydat na prezydenta dr Andrzej Duda kłamie.
|
Śr kwi 01, 2015 7:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Kozioł napisał(a): Dyskutujecie na temat chlapnięcia, a nie chcecie dyskutować na temat jawnego kłamstwa w spocie wyborczym? Ponawiam pytanie: czy cel uswięca środki, czy mozna świadomie, jawnie kłamać, kłamstwem budzić w ludziach strach i na tym budować swą kampanię tak, jak robi to w swoim spocie wyborczym Duda? Nie oglądałam ŻADNEGO spotu, w którym kandydat na prezydenta dr Andrzej Duda kłamie. Niesamowite...nie oglądałaś spotu prawdomównego katolika Dudy, który przekonuje, że lada dzień Komorowski wprowadzi euro w Polsce. Choć zapewne tenże uczciwy katolik Duda wie, aby wprowadzić euro musi być zmieniony zapis Konstytucji, co przy aktualnym układzie sił politycznych w sejmie może potrwać lata. Katolik Duda to wie, ale ciemny lud katolicki nie ma o tym pojęcia. Ps Charakterystyczne, że prawi tak świetnie wiedza co chlapnął Komorowski, ale już nie znają treści spotów, wypowiedzi, prawdomównych katolików w osobie np Dudy. Zaraz część przywołujących te spoty okrzykniętych zostanie lewakami, gorszej kategorii chrześcijanami, katolewicą, zatem podkategorią z którą nie warto dyskutować, koniecznie zatem należy pokazać właściwe im miejsce.
|
Śr kwi 01, 2015 7:55 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Ps Charakterystyczne, że prawi tak świetnie wiedza co chlapnął Komorowski, ale już nie znają treści spotów, wypowiedzi, prawdomównych katolików w osobie np Dudy. Charakterystyczne, że Alus nadal nie odpowiedziała na moje prościutkie pytanie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr kwi 01, 2015 8:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Ps Charakterystyczne, że prawi tak świetnie wiedza co chlapnął Komorowski, ale już nie znają treści spotów, wypowiedzi, prawdomównych katolików w osobie np Dudy. Charakterystyczne, że Alus nadal nie odpowiedziała na moje prościutkie pytanie. Napisałam już, że nie będę grać w twojej grze idiotki.
|
Śr kwi 01, 2015 8:07 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
To nie jest żadna gra, to proste pytanie. Czy katolik powinien głosować na kandydata, który publicznie i konsekwentnie podtrzymuje i głosi pogląd wprost sprzeczny z nauczaniem Kościoła? Tak czy nie?
|
Śr kwi 01, 2015 8:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): To nie jest żadna gra, to proste pytanie. Czy katolik powinien głosować na kandydata, który publicznie i konsekwentnie podtrzymuje i głosi pogląd wprost sprzeczny z nauczaniem Kościoła? Tak czy nie? Niech ci odpowiedzą ci, którzy w 2005r głosowali na śp L. Kaczyńskiego zwolennika zabijania kalekich płodów. http://gosc.pl/doc/808826.Napewno-jestem-patriota
Ostatnio edytowano Śr kwi 01, 2015 8:32 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Śr kwi 01, 2015 8:29 |
|
 |
Johnny99
|
A dlaczego oni, a nie ty? Czym się od nich różnisz? Poza tym to chyba nie jest temat o Lechu Kaczyńskim? Wiem, że masz chorobliwą obsesję na punkcie PiS, ale to nie oznacza, że nie jesteś zdolna do odpowiedzi na proste pytanie.
|
Śr kwi 01, 2015 8:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): A dlaczego oni, a nie ty? Czym się od nich różnisz? Poza tym to chyba nie jest temat o Lechu Kaczyńskim? Wiem, że masz chorobliwą obsesję na punkcie PiS, ale to nie oznacza, że nie jesteś zdolna do odpowiedzi na proste pytanie. Poza tym tobie nie chodzi o prawdę, ale aby upodlić kogoś, zrobić z niego zakłamanego imbecyla....tak w ramach wartości chrześcijańskich.
|
Śr kwi 01, 2015 8:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Kozioł napisał(a): Dyskutujecie na temat chlapnięcia, a nie chcecie dyskutować na temat jawnego kłamstwa w spocie wyborczym? Ponawiam pytanie: czy cel uswięca środki, czy mozna świadomie, jawnie kłamać, kłamstwem budzić w ludziach strach i na tym budować swą kampanię tak, jak robi to w swoim spocie wyborczym Duda? Nie oglądałam ŻADNEGO spotu, w którym kandydat na prezydenta dr Andrzej Duda kłamie. Spoty lecą w TVP, musisz się troszkę przemóc i włączyć te programy. Ułatwię sprawę: spot wyborczy sklepspot wyborczy aptekaKłamstwa w spotach: 1) wprowadzenie euro oznacza automatycznie drożyznę 2) z euro będziemy biedni 3) z euro nie będzie rozwoju Polski 4) złotówka gwarantuje rozwój Polski 5) euro wprowadzi Komorowski w najbliższej kadencji 6) Duda jako prezydent zagwarantuje, że nie będzie wprowadzone euro W którym punkcie nie kłamał?
|
Śr kwi 01, 2015 8:56 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Poza tym tobie nie chodzi o prawdę, ale aby upodlić kogoś, zrobić z niego zakłamanego imbecyla....tak w ramach wartości chrześcijańskich. Nie, mnie chodzi o to, żebyś odpowiedziała na pytanie. Kozioł napisał(a): Kłamstwa w spotach: 1) wprowadzenie euro oznacza automatycznie drożyznę 2) z euro będziemy biedni 3) z euro nie będzie rozwoju Polski 4) złotówka gwarantuje rozwój Polski 5) euro już chce wprowadzić Komorowski 6) Duda jako prezydent zagwarantuje, że nie będzie wprowadzone euro
W którym punkcie nie kłamał? To są takie same "kłamstwa", jak tezy, że istnieje jakiś podział na "Polskę racjonalną" i "Polskę radykalną", a tym bardziej, że ta pierwsza to akurat Komorowski.. z takiego punktu widzenia kłamią jak najęci wszyscy kandydaci. Mylisz kłamstwa z poglądami politycznymi i hasłami wyborczymi.
|
Śr kwi 01, 2015 9:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To poglądy polityczne? Bardziej przewrotnej obrony tych spotów nie widziałem. Prawda jest taka : 1)wprowadzenie euro oznacza wzrost cen na poziomie 0,12-0,2 procent. Większy wzrost spowodowałoby postulowane nie raz wycofanie monet 1, 2 i 5 gr. 2)mając euro w portfelu będziemy tak samo biedni, czy bogaci, co ze złotówkami. Dodatkowo będą dostępne tańsze kredyty ( kredyty w strefie euro są dwukrotnie tańsze). 3)przedsiębiorstwa nie będą narażeni na ryzyko walutowe, co tylko ułatwi im życie 4)j.w. 5)Komorowski nie wprowadzi euro, bo to nie jego kompetencje. 6)Duda nie powstrzymałby euro, bo ta sama większość, która by zmieniła konstytucję (to zmiana przy wprowadzeniu euro konieczna) przegłosowałoby każde weto Dudy. Duda w spotach kłamie, kreuje lęki, podsyca już istniejące i żeruje na nich. Po prostu kanalia, a nie chrześcijanin.
|
Śr kwi 01, 2015 9:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na kogo powinien głosować katolik ewidentne wskazanie - wedle osobistych sympatii politycznych : 1. Milczenie po wypowiedzi w kwestii aborcji i zero pytań o in vitro http://gosc.pl/doc/808826.Napewno-jestem-patriotaI oburzenie i groźba za podobną odpowiedź o aborcji (artykuł wstępny redaktora naczelnego o zgniłym kompromisie, który wskazywał Komorowski) i groźba ekskomuniki w kwestii in vitro http://gosc.pl/doc/893203.Prezydent-dla ... fesjonal/2
|
Śr kwi 01, 2015 9:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Aluś przecież to z daleka widoczne, ze gdyby dziś startowałby ktoś z poglądami prezydenta Kaczyńskiego ale z ramienia innej partii, to np. @gita by na niego nie głosowała i jeszcze przed nim ostrzegała. Ale wiesz jak jest - trzy małpki. Przy spotach Dudy zaraz będzie to samo (juz się na to zapowiada).
|
Śr kwi 01, 2015 9:32 |
|
 |
Johnny99
|
Kozioł napisał(a): To poglądy polityczne? Bardziej przewrotnej obrony tych spotów nie widziałem. Prawda jest taka : 1)wprowadzenie euro oznacza wzrost cen na poziomie 0,12-0,2 procent. Większy wzrost spowodowałoby postulowane nie raz wycofanie monet 1, 2 i 5 gr. 2)mając euro w portfelu będziemy tak samo biedni, czy bogaci, co ze złotówkami. Dodatkowo będą dostępne tańsze kredyty ( kredyty w strefie euro są dwukrotnie tańsze). 3)przedsiębiorstwa nie będą narażeni na ryzyko walutowe, co tylko ułatwi im życie 4)j.w. 5)Komorowski nie wprowadzi euro, bo to nie jego kompetencje. 6)Duda nie powstrzymałby euro, bo ta sama większość, która by zmieniła konstytucję (to zmiana przy wprowadzeniu euro konieczna) przegłosowałoby każde weto Dudy. . Z drugiej strony, moja rodzinna miejscowość leży w strefie nadgranicznej ze Słowacją. I doskonale pamiętam, jak narzekali Słowacy po wprowadzeniu euro - właśnie na drożyznę. Cytuj: Duda w spotach kłamie, kreuje lęki, podsyca już istniejące i żeruje na nich. Po prostu kanalia, a nie chrześcijanin Robi to samo, co robią inni politycy, ze wszystkich opcji. Tyle, że teza "wszyscy politycy to kanalie", choć popularna (i w sumie niedaleka od prawdy) niewiele daje. Zresztą, mniej więcej to samo mówił w spocie ostatnio Jarubas: Polska waluta to niższe ceny w sklepach, konkurencyjność i bezpieczeństwo dla polskich rodzin i polskiej gospodarki - a jego jakoś nie nazywasz "kanalią", ba, rozważasz oddanie na niego głosu.. Alus napisał(a): I oburzenie i groźba za podobną odpowiedź o aborcji Ok, to, że zdaniem Alus, katolik nie powinien głosować na (przypomnijmy: od 5 lat nieżyjącego) Lecha Kaczyńskiego, to już wiemy. Nadal jednak czekamy, co w związku z tym z głosowaniem na Komorowskiego?
|
Śr kwi 01, 2015 9:37 |
|
|
|