Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 14:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 68  Następna strona
 Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik? 
Autor Wiadomość
Post Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Kozioł napisał(a):
@Aluś przecież to z daleka widoczne, ze gdyby dziś startowałby ktoś z poglądami prezydenta Kaczyńskiego ale z ramienia innej partii, to np. @gita by na niego nie głosowała i jeszcze przed nim ostrzegała. Ale wiesz jak jest - trzy małpki. Przy spotach Dudy zaraz będzie to samo (juz się na to zapowiada).

Mnie chodzi o stanowisko ludzi, którzy w katolickim tygodniku prezentują nauczanie Kościoła.
Gdzie tu miejsce na mowa wasza niech będzie tak, tak, nie, nie, a co ponadto od Złego pochodzi.? :( :( :(
[i]Roztropny i przewidujący polityk" tez nie przewiduje zmiany ustawy aborcyjnej....ale z przyczyn lewactwa....czyli znów zgniły kompromis.
http://gosc.pl/doc/2276434.Bronimy-demokracjii/3

Ostatnio edytowano Śr kwi 01, 2015 9:48 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr kwi 01, 2015 9:39
@Johnny99
Obrona typu "wszyscy kłamią" także jest dla mnie kuriozalna. Być może masz rację ale nie widzę żadnego polityka, ktory by budował całą kampanię w 100% na oczywistym kłamstwie dodatkowo wtłaczając w ludzi poczucie zagrożenia. To ma być opcja dla chrześcijanina?
@Alus
Duda straszy, że przyjdą lewacy i będa masowo zabijać, więc lepiej niz nie ruszac. Tak: znane, wspomniane i ... trzy małpki.
Nie zauważyłem wcześniej: Duda uważa, że prezydent może wymusic cokolwiek na władzach samorządowych, jak chocby pomnik.

Ostatnio edytowano Śr kwi 01, 2015 9:52 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr kwi 01, 2015 9:46

Alus napisał(a):
Gdzie tu miejsce na mowa wasza niech będzie tak, tak, nie, nie, a co ponadto od Złego pochodzi.? :( :( :(

No to niech Alus, zanim zacznie osądzać i pouczać innych (z pewnością pamięta, co Jezus mówił o drzazdze i belce), odpowie na pytanie - czy katolik powinien głosować na kandydata, który publicznie i konsekwentnie prezentuje pogląd wprost sprzeczny z nauczaniem Kościoła? Tak, tak czy nie, nie, Alus?

Kozioł napisał(a):
Być może masz rację ale nie widzę żadnego polityka, ktory by budował całą kampanię w 100% na oczywistym kłamstwie dodatkowo wtłaczając w ludzi poczucie zagrożenia

To musisz uważniej patrzeć, a nie powinno to być trudne, bo taka jest również kampania Komorowskiego, w 100% oparta na oczywistym kłamstwie, że mianowicie onże Komorowski reprezentuje jakąś "Polskę racjonalną", a cała reszta jakąś "Polskę radykalną", wtłaczając w ludzi poczucie zagrożenia tą drugą.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr kwi 01, 2015 9:50
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

No to niech Alus, zanim zacznie osądzać i pouczać innych (z pewnością pamięta, co Jezus mówił o drzazdze i belce), odpowie na pytanie - czy katolik powinien głosować na kandydata, który publicznie i konsekwentnie prezentuje pogląd wprost sprzeczny z nauczaniem Kościoła? Tak, tak czy nie, nie, Alus?

Odpowiem - wskaż jednego, którego przekonania nie kolidują z nauczaniem Chrystusa.
Bez koncentrowania się na grzechach z obszaru poniżej pępka.

Śr kwi 01, 2015 9:52
Johnny99 napisał(a):
To musisz uważniej patrzeć, a nie powinno to być trudne, bo taka jest również kampania Komorowskiego, w 100% oparta na oczywistym kłamstwie, że mianowicie onże Komorowski reprezentuje jakąś "Polskę racjonalną", a cała reszta jakąś "Polskę radykalną", wtłaczając w ludzi poczucie zagrożenia tą drugą.
Radykalizm zawsze jest zagrożeniem. Dowodem tego sa wyroki sądowe po 2 latach władzy PiS, czy histeria w sprawie "Agaty". Żaden radykał nie dostanie mojego głosu. Czy figura retoryczna jest tu kłamstwem? I porównujesz to do brudnej kampanii Dudy?
Na marginesie: mam nadzieję, że choć przez chwile ta kampania będzie merytoryczna ale to chyba tylko zostaną nadzieją.

Śr kwi 01, 2015 9:58

Alus napisał(a):
Odpowiem - wskaż jednego, którego przekonania nie kolidują z nauczaniem Chrystusa.

Nie potrafię, bo nie znam wystarczająco dobrze przekonań kandydatów. Jednocześnie jednak wątpię, czy jest wśród nich choć jeden, któremu nie zdarzyło się skłamać (i uważam to za znacznie mniej prawdopodobne niż to, że przekonania któregoś z nich nie kolidują nigdzie z nauczaniem Kościoła). Wychodzi więc na to, że katolik nie powinien głosować w ogóle?

Kozioł napisał(a):
Czy figura retoryczna jest tu kłamstwem?

Oczywiście - przedstawianie się jako jedynego "racjonalnego" kandydata w stawce jest kłamstwem. I głupotą jednocześnie: największym "racjonalistą" wśród kandydatów jest z pewnością Janusz Korwin-Mikke. Tak się jednocześnie składa, że jednocześnie jest on jednym z największych "radykałów".. i jesteśmy w kropce :shock:

Cytuj:
I porównujesz to do brudnej kampanii Dudy?

Oczywiście, jest co najmniej tak samo brudna, a jeśli dorzucimy do tego "aferę SKOK", to wręcz jeszcze bardziej brudna (ostatecznie PiS nie nawołuje Komorowskiego do wycofania się z wyborów..).

Cytuj:
Dowodem tego sa wyroki sądowe po 2 latach władzy PiS, czy histeria w sprawie "Agaty".

Nie rozumiem - jakim dowodem na co? I jakim "zagrożeniem" była "histeria" w sprawie "Agaty"? Poważnym zagrożeniem byłby co najwyżej jej brak.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr kwi 01, 2015 10:12
Johnny99 napisał(a):
To nie jest żadna gra, to proste pytanie. Czy katolik powinien głosować na kandydata, który publicznie i konsekwentnie podtrzymuje i głosi pogląd wprost sprzeczny z nauczaniem Kościoła? Tak czy nie?

Katolik nie może głosować na kandydata wspierającego szatańskie invitro. Katolik ma obowiązek, jeżeli katolikiem jest, reprezentować dobitne nauczanie Kościoła w kwestii szatańskiego invitro, a to nauczanie jest dobitnym sprzeciwem i potępieniem tego szatańskiego dzieła. Ci którzy to wspierają i wprowadzają przeciwko nauczaniu Kościoła, przeciwko Bogu, przeciwko Prawu Boga i przeciwko Słowu Bożemu, stawiają się poza Kościołem. W tej kwestii sami wybierają pogaństwo przeciwko Bogu, zamiast katolicyzmu, Kościoła i Boga i jawnie z tym walczą.

Śr kwi 01, 2015 11:03
quas napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
To nie jest żadna gra, to proste pytanie. Czy katolik powinien głosować na kandydata, który publicznie i konsekwentnie podtrzymuje i głosi pogląd wprost sprzeczny z nauczaniem Kościoła? Tak czy nie?

Katolik nie może głosować na kandydata wspierającego szatańskie invitro. Katolik ma obowiązek, jeżeli katolikiem jest, reprezentować dobitne nauczanie Kościoła w kwestii szatańskiego invitro, a to nauczanie jest dobitnym sprzeciwem i potępieniem tego szatańskiego dzieła. Ci którzy to wspierają i wprowadzają przeciwko nauczaniu Kościoła, przeciwko Bogu, przeciwko Prawu Boga i przeciwko Słowu Bożemu, stawiają się poza Kościołem. W tej kwestii sami wybierają pogaństwo przeciwko Bogu, zamiast katolicyzmu, Kościoła i Boga i jawnie z tym walczą.

Ale już wolno na tych, którzy godzą sie na zabijanie w aborcji, zgodnie z obowiązującym prawem :D

Śr kwi 01, 2015 11:23
Alus napisał(a):
quas napisał(a):
Johnny99 napisał(a):

Ale już wolno na tych, którzy godzą sie na zabijanie w aborcji, zgodnie z obowiązującym prawem :D

Nie wszyscy godzą się na zabijanie dzieci w invitro, aborcji. Nie każdy jest taki jak Ty i popiera pogaństwo jawnie przeciwko Kościołowi i Bogu.

Śr kwi 01, 2015 11:28
Kozioł napisał(a):
gita napisał(a):
Kozioł napisał(a):
Dyskutujecie na temat chlapnięcia, a nie chcecie dyskutować na temat jawnego kłamstwa w spocie wyborczym?
Ponawiam pytanie: czy cel uswięca środki, czy mozna świadomie, jawnie kłamać, kłamstwem budzić w ludziach strach i na tym budować swą kampanię tak, jak robi to w swoim spocie wyborczym Duda?

Nie oglądałam ŻADNEGO spotu, w którym kandydat na prezydenta dr Andrzej Duda kłamie.

Spoty lecą w TVP, musisz się troszkę przemóc i włączyć te programy.

Ułatwię sprawę:
spot wyborczy sklep
spot wyborczy apteka

Kłamstwa w spotach:
1) wprowadzenie euro oznacza automatycznie drożyznę
2) z euro będziemy biedni
3) z euro nie będzie rozwoju Polski
4) złotówka gwarantuje rozwój Polski
5) euro wprowadzi Komorowski w najbliższej kadencji
6) Duda jako prezydent zagwarantuje, że nie będzie wprowadzone euro

W którym punkcie nie kłamał?

Nie kłamał w żadnym z punktów 1 do 6.

Śr kwi 01, 2015 13:03
@gita
Wypunktowałem tobie jaka jest prawda, a ty zaprzeczasz faktom?
Potrafisz się do nich odnieść?
Skoro jest taka drożyzna w euro, to dlaczego Polacy jeżdżą do marketów niemieckich?

Odpowiedz choć na pytania:
- w jaki sposób Komorowski jako prezydent moze wprowadzic euro?
- w jaki sposób Duda jako prezydent może ewentualne wprowadzenie euro wstrzymać?

p.s. No tak, musisz przed samą sobą zaprzeczać i wierzyc ślepo inaczej nie mogłabys zagłosowac na Dudę.

p.s.2. nie nie mogę tak tego zostawić.
Na jakiej podstawie twierdzisz, że wprowadzenie euro oznacza od razu drożyznę? Tam, gdzie wprowadzono euro ceny wzrosły o około 0,12 - 0,2 %, czyli w sklepie zamiast 100 zł zapłacisz od 100,12 do 100,20. Gdzie tu taka drożyzna, ze nagle wszyscy zbiedniejemy?

Ostatnio edytowano Śr kwi 01, 2015 13:24 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr kwi 01, 2015 13:19
Cytuj:

Ale już wolno na tych, którzy godzą sie na zabijanie w aborcji, zgodnie z obowiązującym prawem :D[/quote]
Nie wszyscy godzą się na zabijanie dzieci w invitro, aborcji. Nie każdy jest taki jak Ty i popiera pogaństwo jawnie przeciwko Kościołowi i Bogu.[/quote]
Śp L. Kaczyński i Duda godzili się i godzą, choć nic wspólnego nie mieli nie mają z PO.

Śr kwi 01, 2015 13:23

Kozioł napisał(a):
Skoro jest taka drożyzna w euro, to dlaczego Polacy jeżdżą do marketów niemieckich?

Nie zamierzam bronić kampanii Dudy, bo jest moim zdaniem straszliwie głupia, ale panie Kozioł, proszę nie równać do tego poziomu.. dlaczego Polacy jeżdżą do marketów niemieckich? Bo wiele artykułów jest w Niemczech tańszych niż w Polsce. I co to ma wspólnego z kwestią, czy w Polsce po wprowadzeniu euro zapanuje drożyzna? Byłem w Anglii i tam też widziałem artykuły tańsze niż analogiczne w Polsce - a tam nie ma euro..

Cytuj:
Odpowiedz choć na pytania:
- w jaki sposób Komorowski jako prezydent moze wprowadzic euro?

Duda nie mówi, że Komorowski wprowadzi euro, tylko że "chce" wprowadzenia euro. Widzi Kozioł różnicę?

Cytuj:
- w jaki sposób Duda jako prezydent może ewentualne wprowadzenie euro wstrzymać?

Może odmówić podpisania odpowiednich ustaw albo skierować je do Trybunału Konstytucyjnego. To by z pewnością wprowadzenie euro "wstrzymało", choć raczej nie "powstrzymało".

Cytuj:
Na jakiej podstawie twierdzisz, że wprowadzenie euro oznacza od razu drożyznę? Tam, gdzie wprowadzono euro ceny wzrosły o około 0,12 - 0,2 %, czyli w sklepie zamiast 100 zł zapłacisz od 100,12 do 100,20.

Naprawdę pan, panie Kozioł, uważa, że średni wzrost cen o 0,2% jest równoznaczny z tym, że, powiedzmy, chleb, mleko albo inne podstawowe artykuły zdrożeją dokładnie o 0,2% i na pewno nie więcej?

Śr kwi 01, 2015 13:37
Alus napisał(a):
Cytuj:

Ale już wolno na tych, którzy godzą sie na zabijanie w aborcji, zgodnie z obowiązującym prawem :D[
Nie wszyscy godzą się na zabijanie dzieci w invitro, aborcji. Nie każdy jest taki jak Ty i popiera pogaństwo jawnie przeciwko Kościołowi i Bogu.
Śp L. Kaczyński i Duda godzili się i godzą, choć nic wspólnego nie mieli nie mają z PO.

Episkopat nie występuje z krytyką wobec ludzi którzy godzą się z zastanym porządkiem wobec aborcji, nie występuje przeciwko tym którzy godzą się z sytuacją zastaną zamiast robić wszystko co się tylko da by całkowicie zakazać aborcji.

Gdyby antykatolicka Platforma tylko godziła się z zastaną sytuacją Episkopat by nie musiał reagować tak jak reaguje. Wasze działania polegają na zmierzaniu coraz bardziej w prawa szatana. Antykatolicka Platforma nie stoi w miejscu w kwestii aborcji (co zarzucasz Śp. Lechowi Kaczyńskiemu zamordowanemu w zamachu), wy realnie działacie na rzecz aborcji, na rzecz zwiększania zabijania dzieci, ułatwienia tego…Tym jest właśnie tabletka do zabijania dzieci od antykatolickiej Platformy. To samo z invitro, pedofilskim gender, sodomizacją, niszczeniem rodziny i wiary, związkami partnerskimi…..Wy nie stoicie w miejscu, wy działacie w stronę praw szatana jak przystało na partię antykatolicką.

Śr kwi 01, 2015 14:52
Czyli wedle ciebie, episkopat godzi sie z zastaną sytuacją zapładniania 20 jajeczek, wszczepiania 2-3 z nich, a resztę wrzucania do ścieków :brawo: :brawo:
Tabletka "po" napychająca kieszenie lekarzy wypisujących recepty, też nie wadzi.
Ciekawe do jakich absurdów jeszcze dojdziesz.

Śr kwi 01, 2015 15:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 68  Następna strona