Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Inni pisza, ze bylo mdle. No ale moze faktycznie chodzilo o pokazanie, ze potrafimy byc oszczedniejsi niz para krolewska?
|
Śr paź 21, 2015 19:35 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Kael napisał(a): Inni pisza, ze bylo mdle. No ale moze faktycznie chodzilo o pokazanie, ze potrafimy byc oszczedniejsi niz para krolewska? Kto tak pisze? Para królewska, która je piła czy dziennikarze? Bo fachowcy od win którzy wypowiadają się w Le Soir, nie mają nic przeciwko temu winu.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr paź 21, 2015 19:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Para krolewska jesr dobrze wychowana.
|
Śr paź 21, 2015 19:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): medieval_man napisał(a): Alus napisał(a): Zaraz dostaniesz ostrzeżenie za brak szacunku wobec pragnących zmian. Znowu się zacięłaś. A wpis @niewiarka faktycznie na niskim poziomie, ale żeby karać za niski poziom? Nie ma tego w Regulaminie...  Nie reaguję na głupie, żałosne, na beznadziejnie niskim poziomie komentarze niewiarka,pod moim adresem, gdyż nie mam zamiaru zniżać się do jego poziomu, ale on pozwala sobie kpić z Prezydenta RP, dlatego, że uczestniczył we mszy świętej w 71 rocznicę zamordowania błogosławionego ks.Jerzego Popiełuszki i to uchodzi bezkarnie temu osobnikowi na portalu Wiara.pl? NIE DO WIARY!!! Przepraszam, nie da się tego już edytować, a więc muszę teraz poprawić. Oczywiście PAD był na mszy w kościele św. Stanisław Kostki w Warszawie w 31 rocznicę zamordowania przez SB bł. ks. Jerzego Popiełuszki-kapelana Solidarności. Pomyłkowo napisałam 71
|
Śr paź 21, 2015 21:44 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Kael napisał(a): Para krolewska jesr dobrze wychowana. To ona przyjmowała Króla Wilhelma Aleksandra wraz z małżonką królową Maximą z Holandii winem za 20 euro. Ta sama półka cenowa.
|
Śr paź 21, 2015 22:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja tam widze roznice nie tylko w cenie, miedzy winem za 12 a za 20 euro. A w ogole to gita chciala link do belgijskiej prasy, to dostala. I, jak widac, gicie nic z tego nie przyszlo.
|
Cz paź 22, 2015 7:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Ja tam widze roznice nie tylko w cenie, miedzy winem za 12 a za 20 euro. A w ogole to gita chciala link do belgijskiej prasy, to dostala. I, jak widac, gicie nic z tego nie przyszlo. Mylisz się, gita w szkole miała najlepsze oceny z logiki, gdyż zawsze wyciągała właściwe wnioski, teraz też umiem wyciągać właściwe wnioski. np. Jeśli idzie o to wino za 12euro,to wiem, że PAD i jego kancelaria postępują rozsądnie, a nie w/g zasady:zastaw się a postaw się. Kancelaria PBK zostawiła zrujnowany budżet, a więc nie można kierować się fanaberiami, trzeba oszczędzać i tak na pewno będzie przez całą prezydenturę Andrzeja Dudy, pieniądze będą wydawane rozsądnie. Ważną cechą obecnego Prezydenta jest jego duża aktywność. Dzisiaj powołuje Radę Dialogu Społecznego w miejsce Porozumienia Trójstronnego, które istniało na papierze. Prezydent Andrzej Duda nie siedzi pod żyrandolem jak jego poprzednik.
|
Cz paź 22, 2015 8:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moze lepiej, zeby siedzial niz jezdzil po wytyczne do prezesa jakiejs partyjki?
|
Cz paź 22, 2015 8:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! Dziękuję za link, gdyby tekst był po angielsku, zrozumiałabym, niestety francuskiego nie znam. Oczywiście, że wino kosztowało 12 euro, to łatwo odczytać. Poza tym chcę Ci Alus powiedzieć, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Mądremu dość! Wiemy, nawet to że kropli wina za 12 Euro szkoda byłoby ci na utopienie Komorowskiego, kropla gnojówki byłaby odpowiednia. A o wino za 12 Euro (choć nie ma żadnego znaczenia ile to wino kosztowało) będziesz walczyć jak lwica, bo co czyni Duda, czyni jedynie uczciwie i nabożnie, wszak to wybraniec Ducha Świętego. Kael napisał(a): Moze lepiej, zeby siedzial niz jezdzil po wytyczne do prezesa jakiejs partyjki? Jakiejś partyjki???....partyjki wodza nad wodzami Jarosław Polskę zbaw, którą popierają jedyni szlachetni, prawdziwi Polacy katolicy patrioci, z wysokim ilorazem inteligencji, którzy nie posługują się sloganami......
|
Cz paź 22, 2015 8:13 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Kael napisał(a): Ja tam widze roznice nie tylko w cenie, miedzy winem za 12 a za 20 euro.
A ja nie widzę... może dlatego, że średnio 6 miesięcy w roku przebywam we Francji i w Belgii i potrafię zaklasyfikować wina z różnej półki. No, ale jeśli się upierasz. Czy sądzisz, że gdyby PAD zaserwował wino za 20 euro to w durnej prasie byłaby mniejsza nagonka?
|
Cz paź 22, 2015 8:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja nic nie uwazam. Tyle, ze te cene zauwazyly nie tylko media w Polsce, ale takze media w Belgii i kolorowa prasa w Niemczech. A tam juz macki PO nie siegaja. Szczegolnie do Belgii.
To gita chwali prezydenta za oszczednosc. Nie wiem ile kosztowala pieczen z dziczyzny? Dopisywanie ideologii oszczedzania, bo PBK zostawil budzet prezydenta w ruinie uwazam za niestosowne. No ale po wyznawcach PAD, ktorzy nawet jak kichnie na goscia to go pochwala, nie oczekuje zdrowego dystansu.
Jak dla mnie mogl podac makaron domowej roboty i klopsiki mielone z salata po polsku, a na deser kompot domowej roboty i wode (ale nie z kranu) do popicia. Jezeli protokoly miedzynarodowe to przewiduja, to czemu nie?
|
Cz paź 22, 2015 8:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Ja nic nie uwazam. Tyle, ze te cene zauwazyly nie tylko media w Polsce, ale takze media w Belgii i kolorowa prasa w Niemczech. A tam juz macki PO nie siegaja. Szczegolnie do Belgii.
To gita chwali prezydenta za oszczednosc. Nie wiem ile kosztowala pieczen z dziczyzny? Dopisywanie ideologii oszczedzania, bo PBK zostawil budzet prezydenta w ruinie uwazam za niestosowne. No ale po wyznawcach PAD, ktorzy nawet jak kichnie na goscia to go pochwala, nie oczekuje zdrowego dystansu.
Jak dla mnie mogl podac makaron domowej roboty i klopsiki mielone z salata po polsku, a na deser kompot domowej roboty i wode (ale nie z kranu) do popicia. Jezeli protokoly miedzynarodowe to przewiduja, to czemu nie? Przekonałaś mnie, że znasz się na winach, makaronach, klopsikach i kompotach, a co powiesz na temat powołania przez Prezydenta AD RDS?
|
Cz paź 22, 2015 9:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przekonałaś mnie, że znasz się na winach, makaronach, klopsikach i kompotach, a co powiesz na temat powołania przez Prezydenta AD RDS? Rada Dialogu Społecznego między swymi....2 miesiące kadencji juz dobitnie pokazały jak wygląda "dialog" prezydenta z PiS
|
Cz paź 22, 2015 9:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Przekonałaś mnie, że znasz się na winach, makaronach, klopsikach i kompotach, a co powiesz na temat powołania przez Prezydenta AD RDS? Rada Dialogu Społecznego między swymi....2 miesiące kadencji juz dobitnie pokazały jak wygląda "dialog" prezydenta z PiS Dobrze, czy źle? P.S. W tej chwili w Telewizji Trwam jest JK, może powie coś o PAD, posłucham, a Ty?
|
Cz paź 22, 2015 10:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Rada Dialogu Społecznego między swymi....2 miesiące kadencji juz dobitnie pokazały jak wygląda "dialog" prezydenta z PiS Dla PiS dobrze, dla wszystkich innych obojętne, bo i PiS i Duda lekceważą opinie wszystkich spoza PiS.
|
Cz paź 22, 2015 10:23 |
|
|
|