Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 20, 2025 0:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
bert04 napisał(a):
Ludzie z branży zrozumieli to tak, że pierwsza licytacja była z "duchami". Z ludźmi podstawionymi przez organizatorów aukcji. Ludźmi, którzy nie chcieli kupić, tylko podbijali cenę. "Duchami".

To jest - według niego - główny powód, dlaczego wyniki aukcji w tym roku były tak niskie. Handlarze ocenili, że aukcjonator próbuje ich wyrolować, żeby osiągnąć maksymalne zyski.

No cóż, tonący brzytwy się chwyta, jak to mówią, tylko zapomina, że ta brzytwa boleśnie tnie.
Rozp...... ten kraj, że nie będzie co składać.

Śr sie 17, 2016 9:32
Kraj? Nie. Być może rozwalą państwu reputację. Ale ten kraj wychodził już z gorszych opresji. Kraj, mam nadzieję, wyciągnie wniosek, że betonowa opozycja rodem z PRLu nie umie myśleć inaczej, niż jakby PRL nigdy się nie skończył – ponieważ jest betonowa. Oby tylko Kukizowi noga się nie powinęła, bo to jedyna alternatywa dla łubu-dubu Prezesa.

Śr sie 17, 2016 9:46
ErgoProxy napisał(a):
Oby tylko Kukizowi noga się nie powinęła, bo to jedyna alternatywa dla łubu-dubu Prezesa.

Kiedyś Pietrzak startował w wyborach na prezydenta z hasłem Może nie będzie lepiej, ale będzie śmieszniej. W przypadku Kukiza tylko język się zmieni z gorszego sortu na .... Q. Przykro mi, ale ja nie widzę żadnej alternatywy, która nie byłaby republiką kolesi. Musi wymrzeć to pokolenie, które pamięta komunę, może wtedy coś ruszy ku dobremu.

Śr sie 17, 2016 9:59
Cytuj:
To przede wszystkim efekt spadku liczby inwestycji publicznych finansowanych z funduszy europejskich. Tak wiceminister rozwoju Jerzy Kwieciński tłumaczy spowolnienie polskiej gospodarki w pierwszym półroczu i obniżenie przez jego resort prognozy wzrostu PKB.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... book_money

a czyja to wina? Tuska! No, niestety nie Tuska:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Radny-P ... 04893.html
http://www.dziennikwschodni.pl/chelm/ra ... =1&p=1&p=1
https://sadeczanin.info/wiadomo%C5%9Bci ... 9-sortowni
więcej w Google.

Śr sie 17, 2016 10:24
Helenka napisał(a):
ErgoProxy napisał(a):
Oby tylko Kukizowi noga się nie powinęła, bo to jedyna alternatywa dla łubu-dubu Prezesa.

Kiedyś Pietrzak startował w wyborach na prezydenta z hasłem Może nie będzie lepiej, ale będzie śmieszniej. W przypadku Kukiza tylko język się zmieni z gorszego sortu na .... Q. Przykro mi, ale ja nie widzę żadnej alternatywy, która nie byłaby republiką kolesi. Musi wymrzeć to pokolenie, które pamięta komunę, może wtedy coś ruszy ku dobremu.

W USA nigdy komuny nie mieli, a potworne zepsucie klasy politycznej odsłania aktualna kampania prezydencka.....Trump stanowi ikonę degrengolady klasy politycznej.

Cytuj:
Rejterada niejedno ma imię...
Przyznać muszę i ja do rejterady, ale z zupełnie innych przyczyn : sprawy idą źle na wszystkich frontach, nadziei znikąd, więc i pisać w koło o konsekwentnym psuciu państwa się odechciewa.
No bo ileż razy można pisać, że prezio i jego akolici przekroczył kolejny próg przyzwoitości ....
Tym bardziej podziwiam trzymających wartę, bo zdaję sobie sprawę, że dokumentować trzeba.

Przez lata wieściłam na forum co nas czeka w przypadku objęcia władzy przez PiS, zbierałam za potworne cięgi, wyzwiska, kubły pomyji.......teraz niestety jedynie dowodzę moich racji :( :(

Śr sie 17, 2016 10:47

Helenka napisał(a):
a czyja to wina? Tuska! No, niestety nie Tuska:
(...)
https://sadeczanin.info/wiadomo%C5%9Bci ... 9-sortowni
więcej w Google.

Tytuł: "Klęczany: Radni zablokowali budowę sortowni"

No i jasne, wszystko przez ten "gorszy sort"!

...

(Koh 3:1nn)

Śr sie 17, 2016 10:49
Pisalam o zablokowaniu przebudowy Otwocka. To zrobili radni dobrej zmiany, bo ... nie zrozumieli.

Śr sie 17, 2016 11:35

Alus napisał(a):
Przez lata wieściłam na forum co nas czeka w przypadku objęcia władzy przez PiS, zbierałam za potworne cięgi, wyzwiska, kubły pomyji.......teraz niestety jedynie dowodzę moich racji :( :(

Właśnie że nie musimy już niczego dowodzić !
Koń, jaki jest, każdy widzi...
Tylko kraju szkoda.

Śr sie 17, 2016 12:52
bert04 napisał(a):
No i jasne, wszystko przez ten "gorszy sort"!

No i jak nie, jak tak. Krakali, krakali i .... wykrakali. :D
W sumie to wcale nie jest śmieszne :( .

Śr sie 17, 2016 13:05
Trudno, post pod postem, bo czas na edycję minął.
Cytuj:
- Wicepremier Mateusz Morawiecki zapowiedział, że tylko radykalna reforma systemu emerytalnego zapewni Polakom spokojną starość. Tyle, że przedstawiony przez niego program nie obejmie ponad 1/3 zatrudnionych - pisze "Dziennik Gazeta Prawna".

Automatyczne oszczędzanie w III filarze emerytalnym ma dotyczyć wyłącznie pracujących w sektorze prywatnym. Nie obejmie więc np. urzędników, nauczycieli, czy policjantów.

Dlaczego? Powód jest prozaiczny. Plan Morawieckiego przewiduje, że część środków na emerytury będzie pochodziła od pracodawców. A w budżecie nie ma ekstra pieniędzy na to, by wsparcia na przyszłość swoim pracownikom udzieliło państwo.
http://finanse.wp.pl/kat,1033719,title, ... book_money

Jak zwykle budżetówka dostanie po czterech literach. Niektórzy maja zamrożone pensje od kilku lat. Na dziś dzień po 40 latach ZUS wylicza emeryturę na 1200 zł, brutto oczywiście.

Śr sie 17, 2016 13:19
Klamstwa i pomowienia nawet tak chamskie jak PiSu w kampanii wyborczej, maja krotkie nogi i drabinka tez tu nie pomoze.

Cytuj:
Rząd PiS zadłuża kraj najszybciej ze wszystkich ekip, choć sam piętnował za to poprzedników - pisze "Rzeczpospolita" i cytuje wicepremiera Mateusza Morawieckiego, który wysokie zadłużenie wytykał ekipie PO-PSL podczas "audytu państwa".
- Wzrost w ciągu ostatnich ośmiu lat to nie był wzrost za nasze zasługi, tylko wzrost za nasze długi - oskarżał rząd PO-PSL wicepremier Mateusz Morawiecki podczas "audytu państwa" w maju. I wyliczał, że poprzednia ekipa przez osiem lat podwoiła zadłużenie Polski.
Teraz okazuje się, że rząd PiS zadłuża kraj nawet szybciej niż poprzednicy.

Przez pięć miesięcy 2016 roku dług Skarbu Państwa powiększył się o 56 mld zł, a przez pierwsze pół roku, jak wynika z szacunków "Rzeczpospolitej", nawet o 60 mld zł. Swoje dane resort finansów przedstawi w poniedziałek. Obie kwoty są rekordowe co najmniej w ostatnich 15 latach.
Zadłużenie państwa
Morawiecki: "Polska oazą stabilności politycznej i gospodarczej"
Wzrost gospodarczy w tym i kolejnym roku może delikatnie różnić się od wcześniej... Według gazety, za czasów SLD dług rósł średnio w pierwszym półroczu po 35 mld zł, ale tempo wzrostu, licząc w procentach, było większe niż obecnie.
Podczas rządów PO-PSL przez trzy lata dług rósł o ponad 50 mld zł, w tym w 2010 roku o niemal 57 mld zł. Tyle że wówczas rząd Donalda Tuska borykał się z efektami światowego kryzysu i dopuścił do ogromnego deficytu w finansach państwa, sięgającego 8 proc. PKB.
Dziś sytuacja gospodarki i budżetu państwa jest o niebo lepsza. Skąd zatem taki ogromny skok zadłużenia? 891 mld zł wynosi obecnie dług Skarbu Państwa, co także jest rekordowym poziomem po transformacji.
Waldemar Grzegorczyk, rzecznik Ministerstwa Finansów, podkreśla, że do wzrostu zadłużenia w pierwszych miesiącach roku przyczyniało się osłabienie złotego - na ok. 8 mld zł. W drugim półroczu dług będzie rósł już znacznie wolniej. Nie zmienia to jednak faktu, że w skali roku i tak będzie to prawdopodobnie jedna z większych zwyżek. Choć może nie rekordowa - czytamy.

http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/rzad-pis- ... 69480.html

Ta wklejka to dla Dariusza555, ktory linkow nie otwiera, a RM mu tego tak nie wylozy lopatologicznie.

Pt sie 19, 2016 10:01
Po stworzeniu rządu postrzegałam Morawieckiego jako osobę nobilitująca ten rząd.
Okazuje się - były doradca rządu Tuska "nie dostrzega" osobistego wkładu w zadłużaniu państwa, aktualnie "nie dostrzega" zwiększonego zadłużania państwa, w sporządzaniu projektu rozwoju dla rządu PiS posiłkuje się firmami z USA (oczywiście odpłatnie).
Nobilitowany może okazać sie obciążeniem.......

Pt sie 19, 2016 11:22
No to mamy ciekawie:
Cytuj:
Major Bogusław Pawlak służył w wojsku 27 lat i podczas ostatniego Święta Wojska Polskiego został odznaczony medalem "Za Zasługi dla Obronności Kraju". W sobotę zapowiedział, że zamierza odesłać odznaczenie do Ministerstwa Obrony Narodowej. W rozmowie z TVN24 wyjaśnił, że jest to efekt postępowań MON, z którymi się nie zgadza.[...]
To nie pierwsza podobna reakcja na odznaczenie Misiewicza. Kilka dni temu "Gazeta Wyborcza" opublikowała list, w którym mjr rez. Sławomir Jankowski poinformował, że oddaje swoje odznaczenie.[...]
Decyzję o przyznaniu odznaczenia skrytykował chorąży Michał Bardoń, żołnierz z 25-letnim stażem, uczestnik misji w Iraku i Afganistanie."Ja swój otrzymałem za zasługi w Iraku. Ale za co dostał Misiewicz tego nie wiem" napisał żołnierz na Twitterze.
http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/pol ... ar-BBvQcez

Zaczną się zwolnienia kadty oficerskiej i chorążych? Może zastąpia wojsko oddziałami samoobrony terytorialnej?
Faktem jest, że ten medal to broszka, bo nie ma dodatku do pensji, ale mimo wszystko.

N sie 21, 2016 22:15
Helenka napisał(a):
No to mamy ciekawie:
Cytuj:
Major Bogusław Pawlak służył w wojsku 27 lat i podczas ostatniego Święta Wojska Polskiego został odznaczony medalem "Za Zasługi dla Obronności Kraju". W sobotę zapowiedział, że zamierza odesłać odznaczenie do Ministerstwa Obrony Narodowej. W rozmowie z TVN24 wyjaśnił, że jest to efekt postępowań MON, z którymi się nie zgadza.[...]
To nie pierwsza podobna reakcja na odznaczenie Misiewicza. Kilka dni temu "Gazeta Wyborcza" opublikowała list, w którym mjr rez. Sławomir Jankowski poinformował, że oddaje swoje odznaczenie.[...]
Decyzję o przyznaniu odznaczenia skrytykował chorąży Michał Bardoń, żołnierz z 25-letnim stażem, uczestnik misji w Iraku i Afganistanie."Ja swój otrzymałem za zasługi w Iraku. Ale za co dostał Misiewicz tego nie wiem" napisał żołnierz na Twitterze.
http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/pol ... ar-BBvQcez

Zaczną się zwolnienia kadty oficerskiej i chorążych? Może zastąpia wojsko oddziałami samoobrony terytorialnej?
Faktem jest, że ten medal to broszka, bo nie ma dodatku do pensji, ale mimo wszystko.

Nie bez przyczyny w kampanii wyborczej PiS ukrył Macierewicza, a prawdomówna p. Szydło prezentowała "uczciwego inaczej" Gowina jako przyszłego min MON......psychuszka nie nobilituje....

Pn sie 22, 2016 6:39
Alus napisał(a):
Nie bez przyczyny w kampanii wyborczej PiS ukrył Macierewicza, a prawdomówna p. Szydło prezentowała "uczciwego inaczej" Gowina jako przyszłego min MON......psychuszka nie nobilituje....

W sumie to pewnie na drugi rok mianuje go pułkownikiem, a dodatkowo, w ramach rekompensaty, że nie generałem, da Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski. :?
Nie wiem czy podwyżki wojsku sprawią, że będzie za PiS.

Pn sie 22, 2016 7:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345 ... 622  Następna strona