Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4
Autor |
Wiadomość |
Jacek Rakoczy
|
osiris napisał(a): Jest to wprost kuriozalne. Tak było w wypadku Ziobry i Kaczyńskiego gdzie roztrząsano dylemat przez SLD, PO oraz PSL, jaki to ma wpływ na PiS oraz, czy to pęknięcie czy (censored)ęcie. Dziś mamy dokładnie to samo, tylko że dotyczy SLD i Napieralskiego. Z "wielką troską" deliberowała Jakubowska na ten temat jak to ona martwi się o to, kto ma stanąć jako lider zamiast Napieralskiego, bo on jest do bani i źle reprezentuje SLD na zewnątrz.
Nic tak nie podnieca polityka jak rozlatująca się w kawałeczki konkurencja. Akurat PiSowi tego nie życzę , z przewrotnych i perwersyjnych względów o których już pisałem
A co do LSD - a niech sie rozpadają. Dosyć juz post komuchów , a sio  . Zostaną tylko ci w PiS ie poukrywani 
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
Pn cze 15, 2009 15:55 |
|
|
|
 |
Cyryl
|
Byłem w ZOMO byłem w ORMO,teraz jestem za Platformą 
|
Pn cze 15, 2009 20:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i po wyborach mamy chore pomysły PO.
Mało, że płacimy różne, różniaste skałdki zdrowotne, rentowe, emerytalne, które po prawdzie nie maja żądnego właściwego odzwierciedlenia w rzeczywistości to minister Kopacz wymyśla jakoweś składki "pilęgnacyjne" aby wyciągnąć znów nam dodatkowe pieniądze, które w życiu na starośc nie zobaczymy.
Teraz zacznie się polowanie na nasze pieniądze i wysyp różnych durnowatych pomysłów do łatania dziury budżetowej.
Chcieliście, to macie.
|
Wt cze 16, 2009 21:03 |
|
|
|
 |
Jacek Rakoczy
|
Cyryl napisał(a): Byłem w ZOMO byłem w ORMO,teraz jestem za Platformą 
W Pisie Cyrylu , w Pisie. Pokaz mi jakiegos Zomowca w PO? A Pisie paru będzie. Z niesławnym sędzia KryŻe wsadzającym kiedys opozycję na dokładke 
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
Wt cze 16, 2009 21:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: No i po wyborach mamy chore pomysły PO. Mało, że płacimy różne, różniaste skałdki zdrowotne, rentowe, emerytalne, które po prawdzie nie maja żądnego właściwego odzwierciedlenia w rzeczywistości to minister Kopacz wymyśla jakoweś składki "pilęgnacyjne" aby wyciągnąć znów nam dodatkowe pieniądze, które w życiu na starośc nie zobaczymy. Teraz zacznie się polowanie na nasze pieniądze i wysyp różnych durnowatych pomysłów do łatania dziury budżetowej. Chcieliście, to macie.
osiris, tak płaczesz i płaczesz. Wkurza mnie to Twoje "chcieliście to macie".
Ja też płacę podatki, składki. Do tego spłacam też kredyt, więc nasza kondycja gospodarcza ma dla mnie ogromne znaczenie. Do tego moja branża chyba najbardziej dostała po d-u-p-i-e w wyniku kryzysu.
A mimo to popieram strategię, jaką rząd obrał jeśli chodzi o kryzys. Nawet, jeśli wziąść pod uwagę zaniżony deficyt budżetowy.
Za to co chciał zafundować nam PiS, teksty jeśli chodzi o kryzys Kaczyńskiego - to mnie przerażało i taka wizja nadal mnie przeraża.
Oczywiście, idealnie jest kiedy straciło się władzę, potem przyszedł kryzys. Można zwalić winę na rywala, punktować każde rozwiązanie. Bo w kryzysie nie ma rozwiązań dobrych. Są złe, bardziej złe i mniej złe. Wie o tym każdy inteligentny człowiek.
Tak więc przestań tak płakać i rzucać hasłami na poziomie przedszkola. Jakby PiS był u władzy kryzys i tak by w nas walnął, i tak. A przy podejściu PiSu skończyłby się dla nas dużo gorzej.
Crosis
|
Śr cze 17, 2009 7:03 |
|
|
|
 |
Cyryl
|
Napisałem "za Platformą",a nie "w Platformie".Co do Kryżego to nie przeczę.
|
Śr cze 17, 2009 8:31 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
Cyryl napisał(a): Napisałem "za Platformą",a nie "w Platformie".Co do Kryżego to nie przeczę.
Hmm... jakies dowody że i tacy są za platformą? Czy tylko tak sobie insynuujesz
BTW: Partia nie odpowiada za swój elektorat.... To nie jest jak u Orwella 
Julian Tuwim
|
Śr cze 17, 2009 9:01 |
|
 |
Cyryl
|
Nie mam możliwości przeprowadzić ankiety wśród byłych ZOMOW-ców,a wyniki mogą być ciekawe.Wypowiadam się jedynie na temat obserwacji najbliższego otoczenia.
|
Śr cze 17, 2009 11:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cyryl napisał(a): Nie mam możliwości przeprowadzić ankiety wśród byłych ZOMOW-ców,a wyniki mogą być ciekawe.Wypowiadam się jedynie na temat obserwacji najbliższego otoczenia.
To masz niezłe otoczenie
Ja znam tylko jednego ormowca i żadnego zomowca - więc nie mogę się wypowiadać.
|
Śr cze 17, 2009 13:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Crosis, nie płaczę tylko stwierdzam fakt. Chcą wyciągnąć od nas miliardy za jakieś pielęgnacyjne, które ma służyć 80-latkom w 2030 roku.
Przecież wszyscy wiemy gdzie idą wszystkie składki w ZUS.
Do czarnej, budżetowej dziury więc i tak, żaden 80-latek nie zobaczy tych pieniędzy ani te osoby, które rzekomo mają je za te pieniądze pielęgnować.
jest to tylko wybieg, żeby pociągnąć nas po kieszeni.
Już podnoszenie akcyzy nic nie pomaga, więc każdy chwyt dozwolony.
|
Śr cze 17, 2009 15:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i mamy następne kwiatki w wykonaniu PO oraz Donalda Tuska, który miłościwe nam panuje jako premier.
Nie raz oberwało się, że Prezydent jest upartyjniony, a teraz stawia mu się zarzuty iż nie chce lobbować Jerzego Buzka wewnątrz Partii Ludowej.
To jest kuriozalne i niepojęte, że Tusk chciał Prezydenta wciągnąć w wewnątrz partyjne gierki swojej frakcji w Europarlamencie.
To teraz kiedy załatwia swoje partyjne sprawy nagle Prezydent dostaje dyspensę i ma lobbować tam kandydaturę Buzka?
Po stokroć hipokryzja, ale dla mnie to żadne zaskoczenie.
Szykuje się spektakularna klapa Tuska, ale jeżeli rzeczywiście uda mu się przeforsować Polaka w swojej partii a potem na forum Europarlamentu to zacznę wierzyć, iż potrafi zdziałać cuda.
|
Cz cze 18, 2009 13:11 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
osiris napisał(a): No i mamy następne kwiatki w wykonaniu PO oraz Donalda Tuska, który miłościwe nam panuje jako premier. Nie raz oberwało się, że Prezydent jest upartyjniony,
Jest upartyjniony strojąc fochy w tej sprawie. Ale
[...] wiadomo: źle dla Polski dobrze dla kaczystów! Byle by PO oberwało,uwalimy ( a przynajmniej nie pomożemy przepchnąć) polskiego kandydata, reszta się nie liczy. Ot, taki mały przykładzik kim Kaczyńscy naprawdę są...
[...] - prosiłbym o nieużywanie takich określeń. Kamyk
Julian Tuwim
|
Cz cze 18, 2009 14:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to wygląda na to, że Rakoczemu puściły nerwy, ale Kamyk mi oszczędził tej lektury.
Prawda jest bolesna, więc nie dziwię się, że może nie jednego szlag trafić.
Dalsze godziny potwierdzają fakt, iż PO jest tylko przystawka do schrupania w Partii Ludowej, albo innymi słowy farszem do gęsi.
Duzi mogą więcej!
To fakt Panie Donaldzie Tusk, tylko, że najwięksi rządzą a nie PO w tej frakcji.
Berlusconi forsuje na całego swojego kandydata i ma głęboko w d........ PO.
Straszenie Kaczyńskimi przynosi jak na razie świetne rezultaty tu w Polsce, ale chyba ten straszak nie wypalił w rozmowie z Berlusconim, bo niby jakie inne argumenty miał Tusk dla Włocha?
Że niby Buzek jest lepszy od Mauro?
Uha, ha, świetny argument.
To tak jakby mrówka powiedziała do słonia, że twoja żona jest brzydsza od mojej.
Szykuje się spektakularna klapa.
|
Cz cze 18, 2009 17:51 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
osiris napisał(a): N Szykuje się spektakularna klapa.
Chciałbyś. Tak naprawdę Berlusconi ma tylko swe własne , włoskie głosy .
Niemcy obiecali głosy BUZKOWI. a to oznacza ze Włoch nie przepchnie swego jak by się nie napinał .
Ale oczywiście PiS sie cieszy z samej możliwości klapy. Nie bedę tego komentował, za to chetnie bym im w (coś tam) nakopał za ewidentne szkodzenie krajowi.
PS: tam było określenie wywodzone ze skrótu twojej sekty politycznej-
mówi ci coś nazwisko Marcela Duchampa?

Julian Tuwim
|
Cz cze 18, 2009 17:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Niemcy obiecali głosy BUZKOWI. a to oznacza ze Włoch nie przepchnie swego jak by się nie napinał .
To są senne marzenia Tuska i Twoje.
Polska się w tych rozgrywkach nie liczy, chyba że jako pionek do pewnych gierek.
To są podobne zagrywki pod publiczkę (mowa o elektoracie w Polsce) tak jak z Sikorskim.
Życzę wszystkiego najlepszego Buzkowi, ale może się stać z nim coś podobnego co zrobiła PO z Hibner.
Wykorzystała ją jako lokomotywę w wyborach a potem kopnęła w d.......... .
PO tez mogło być w ten sposób wykorzystane za obiecanki cacanki a co do czego to kandydatem zostanie Mauro a nie Buzek.
Oby się tak nie stało, ale po wypowiedziach Berlusconiego oraz znanych realiach taki może być epilog.
|
Cz cze 18, 2009 18:22 |
|
|
|