Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 19:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 59  Następna strona
 Herezja smoleńska 
Autor Wiadomość

Post Re: Herezja smoleńska
Johnny99 napisał(a):
Zresztą wszelkie pogorszenie stosunków byłoby efektem przede wszystkim zachowania Rosji.

Znowu nie moja logika :-( W mojej jest tak: jeśli rządzi u nas partia X i stosunki z Rosją są jakimś poziomie, a potem rządzi partia Y i stosunki z Rosją się pogarszają, to pogorszenie jest przede wszystkim efektem zachowania partii Y.

Pt kwi 20, 2012 13:36
Johnny99 napisał(a):
O "bańce helowej" pamiętają i mówią gdzieś od roku wyłącznie antypisowcy

Nie ma co się dziwić,że pisowscy chcą o tym jak najszybciej zapomnieć. :D
Cytuj:
Ależ nie jest za późno. Wystarczy reaktywować Komisję i po kolei obalać argumenty drugiej strony. Zrobić symulację, ujawniając wszystkie dane. Ujawnić, kto, kiedy i w jaki sposób badał wrak tupolewa. Pokazać zdjęcia satelitarne z momentu katastrofy. I tak dalej i tak dalej.

I co to zmieni? Naprawdę wierzysz, że Macierewicz przyzna wtedy, myliłem się, wszystko wskazuje na to,że zamachu nie było? :D
Cytuj:
Niby kto coś takiego twierdzi?

Antoni Macierewicz:
„Nowa teza dotycząca okoliczności katastrofy smoleńskiej i dowody, jakie w tej sprawie przedstawili specjaliści, nie pozostawiają wątpliwości: tupolew po pierwsze nie uderzył w brzozę, a po drugie, brzoza nie byłaby w stanie złamać skrzydła samolotu”
http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/376360,macierewicz-i-binienda-udowodnia-ze-brzoza-nie-lamie-skrzydel.html
„Wiemy już nie tylko, co się nie wydarzyło z pewnością, a więc wiemy już, że z pewnością ta brzoza skrzydła nie ułamała”
http://niezalezna.pl/19512-skrzydlo-oderwalo-sie-69-m-od-brzozy
Cytuj:
Kaczyński ostatnio chyba ze sto razy powtórzył, że nie rozstrzyga, czy był zamach czy nie, a w wywiadzie dla GP powiedział nawet, że nikt rozsądny nie jest w stanie tego dziś rozstrzygnąć. Ale co was to obchodzi - macie własne mity.

Czasami żal mi Johnnego99, bo on naprawdę wierzy, że wszystko co powie prezes jest prawdą. Zupełnie bezkrytycznie. :(
Cytuj:
A o czym świadczy odmowa dyskusji i próba ukrycia prawdy?

A o czym świadczy mataczenie z Biniendą?
Cytuj:
Nie urosłyby, gdyby podjęto z nimi merytoryczną polemikę. To jest naprawdę takie proste.

Zgadza się. Dlatego właśnie pisałem, że to był błąd.

Pt kwi 20, 2012 14:07

SweetChild napisał(a):
W mojej jest tak: jeśli rządzi u nas partia X i stosunki z Rosją są jakimś poziomie, a potem rządzi partia Y i stosunki z Rosją się pogarszają, to pogorszenie jest przede wszystkim efektem zachowania partii Y.

To nie jest kwestia żadnej logiki. Powołanie rządu Marcinkiewicza Rosja "uczciła" embargiem na polskie mięso. Kiedy Rosja kogoś nie lubi, sama postara się o pogorszenie stosunków.

mauger napisał(a):
Nie ma co się dziwić,że pisowscy chcą o tym jak najszybciej zapomnieć. :D

Zapomnieli w parę dni po ogłoszeniu. Ale nic dziwnego, że antypisowcy chcą o tym pamiętać jak najdłużej.

Cytuj:
I co to zmieni? Naprawdę wierzysz, że Macierewicz przyzna wtedy, myliłem się, wszystko wskazuje na to,że zamachu nie było?

Zapewne nie, ale będzie musiał znaleźć jakieś inne dowody. A z czasem będzie o to coraz trudniej (jeżeli zamachu nie było). Teorie zamachu w naturalny sposób wymrą, a Macierewicz przerzuci się na udowadnianie winy PO w katastrofie.

Cytuj:
Antoni Macierewicz:

Czasami żal mi maugera, bo on naprawdę wierzy, że wszystko co powie Macierewicz jest prawdą. Zupełnie bezkrytycznie. :(

Cytuj:
Czasami żal mi Johnnego99, bo on naprawdę wierzy, że wszystko co powie prezes jest prawdą. Zupełnie bezkrytycznie.

Oczywiście, antypisowcy najlepiej wiedzą, co myśli Kaczyński i że zwykle myśli coś zupełnie innego, niż mówi (jak się ostatecznie okazuje). I są całkowicie bezkrytyczni wobec tego właśnie własnego (tak naprawdę medialnego) osądu.

Cytuj:
A o czym świadczy mataczenie z Biniendą?

A co kogo obchodzi jakiś Binienda w sytuacji, gdy państwo polskie mataczy i ukrywa prawdę? Znowu ten niezrozumiały brak proporcji.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt kwi 20, 2012 14:34
Johnny99 napisał(a):
Kaczyński ostatnio chyba ze sto razy powtórzył, że nie rozstrzyga, czy był zamach czy nie, a w wywiadzie dla GP powiedział nawet, że nikt rozsądny nie jest w stanie tego dziś rozstrzygnąć. Ale co was to obchodzi - macie własne mity.

Ale ma ciągle poczucie żalu, że śledztwo nie toczy się po jego myśli, tak jakby tego chciał. Nie chodzi tu o teorie o tym i owym, ale o to, że nie wszystko się układa tak jakbyśmy tego chcieli i trzeba to z pokorą przyjąć. To tak jak w szpitalu: umiera bliski a rodzina obwinia cały personel i wszystko wokół, a na dodatek docieka co źle zrobili, bo przecież nie tak dawno nic na to nie wskazywało- chcieliby jakiejś nadziei, że gdyby nie błąd kogoś, to by ktoś żył.
Kaczyński ma duże możliwości i nie musi w wywiadach podkreślać problemu Smoleńska. Może uciąć wywiady na ten temat i zająć się polityką dla innych ludzi- nie dla siebie, dla swojej rodziny, ale niech się skieruje wreszcie na problemy obywateli. Jak przestaną o tym w mediach dziennikarze pisać to nie znaczy, że przestaną rozmaici eksperci pracować nad sprawą- nad jej wyjaśnieniem.

Jarosław Kaczyński napisał(a):
Wszystko wskazuje na to, że skończyło się zamachem. Mam poczucie, że prezydent Lech Kaczyński został zamordowany.

W wywiadzie dla Onet.pl owszem- nie rozstrzyga, czy był zamach, tylko skłania się ku teorii zamachu.

Cytuj:
Panie premierze, żeby usystematyzować: rozumiem, że dowodów na to, że to był zamach nie ma, ale chciałby pan, żeby wszelkie te hipotezy i ewentualnych źródeł zamachu w Polsce, i ewentualnego zamachu w Rosji, były badane, żeby można to było chociaż wykluczyć, tak?

JK: Pani redaktor, jeżeli jest jedna tylko hipoteza, która wszystko wyjaśnia, to normalnie ona jest traktowana przez prawników jako dowód. Nie ma żadnej innej hipotezy, która wyjaśnia wszystkie te okoliczności od początku do końca. Zamach jest jedyną taką hipotezą. Jeśli usłyszę jakąś inną, to proszę bardzo, jestem gotowy nad nią dyskutować, ale jeżeli prokuratura tej hipotezy w ogóle nie bierze pod uwagę, to ja bym tego nie nazwał prokuraturą.

Źródło
.
Jarosław Kaczyński napisał(a):
Sam lot, sprowadzenie przez Rosjan tego samolotu, przyczyny katastrofy i wreszcie i to, co się działo po katastrofie wskazuje, że jedyna teoria, która to wszystko tłumaczy jest to teoria wybuchu. Teoria zamachu. Niezależnie od tego, kto byłby za to odpowiedzialny. Nie ma żadnej innej koncepcji, która wszystkie te działania – począwszy od tego, co działo się na wiele tygodni przed wylotem, a potem doprowadziło do katastrofy, a następnie to blokowanie śledztwa, to zacieranie śladów – tłumaczyło. Tylko i wyłącznie zamach

Źródło

Niby nie rozstrzyga, ale silnie skłania się ku opcji zamachu.

PS. Nie rozstrzygam, czy zamach był czy nie. Nie jestem ekspertem lotnictwa i dlatego nie orzekam, że coś było bądź nie.

Pt kwi 20, 2012 14:51

mauger napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
Nie urosłyby, gdyby podjęto z nimi merytoryczną polemikę. To jest naprawdę takie proste.

Zgadza się. Dlatego właśnie pisałem, że to był błąd.

A ja mocno wątpię, aby merytoryczna dyskusja wiele tu zmieniła. Szybciej wystawienie jakiegoś showmana w stylu Macierewicza, który potrafiłby sprzedać publice nawet marnej jakości argumenty. Dziwi mnie, że PO tak odpuściło temat, tym bardziej, że PR zawsze mieli niezły. Może brak wyborów w bliskiej perspektywie sprawia, że uznali, iż nie warto się szarpać...

Pt kwi 20, 2012 15:04
Johnny99 napisał(a):
Zapomnieli w parę dni po ogłoszeniu. Ale nic dziwnego, że antypisowcy chcą o tym pamiętać jak najdłużej.

Bo to świetny symbol pokazujący mechanizmy myślenia „zamachowego”. :)
Johnny99 napisał(a):
Czasami żal mi maugera, bo on naprawdę wierzy, że wszystko co powie Macierewicz jest prawdą. Zupełnie bezkrytycznie.

?? Przecież po to wkleiłem te cytaty, żeby pokazać, że ewidentnie mija się z prawdą.
Oczywiście podzielam sceptycyzm Johnnego99 co do prawdomówności Macierewicza, też żal mi osób, które bezkrytycznie mu wierzą.
Johnny99 napisał(a):
Oczywiście, antypisowcy najlepiej wiedzą, co myśli Kaczyński i że zwykle myśli coś zupełnie innego, niż mówi (jak się ostatecznie okazuje). I są całkowicie bezkrytyczni wobec tego właśnie własnego (tak naprawdę medialnego) osądu

Nie deklaracje, a czyny zdradzają co tak naprawdę polityk myśli. Wydaje się to oczywiste, ale widocznie wśród pisowców ta zasada nie odnosi do Jarosława Kaczyńskiego.
Johnny99 napisał(a):
A co kogo obchodzi jakiś Binienda w sytuacji, gdy państwo polskie mataczy i ukrywa prawdę? Znowu ten niezrozumiały brak proporcji.

Nie chodzi tu o zastosowanie tej samej miary, tylko pokazanie, że postępowanie, tych co najgłośniej krzyczą o jawności i prawdzie wskazuje, że niekoniecznie o tę prawdę i jawność tak naprawdę im chodzi.

Pt kwi 20, 2012 15:37
SweetChild napisał(a):
A ja mocno wątpię, aby merytoryczna dyskusja wiele tu zmieniła.

Nie wiele zmieni, jest mocno spóźniona, ale konieczna. Ekipa rządząca padła trochę ofiarą własnej arogancji. Wydawało im się, że wystarczy zbyć całą sprawę wymownym milczeniem. Okazało się, że nie wystarczy. Myślę, że jest wielu ludzi, którzy oczekują profesjonalnego ustosunkowania się do tez przedstawionych przez ekspertów Macierewicza, niezależnie od tego czy pokładają w nie wiarę czy nie. Oczywiście na kształt dyskusji politycznej w Polsce będzie mialo to niewielki wpływ.
Cytuj:
Szybciej wystawienie jakiegoś showmana w stylu Macierewicza, który potrafiłby sprzedać publice nawet marnej jakości argumenty.

Chyba nie o to w całej sprawie chodzi, żeby „sprzedawać” marnej jakości argumenty, od tego jest PiS. Jeśli rządzący będą stosować pisowskie metody to czym będą różnić się od PiS-u?
Cytuj:
Dziwi mnie, że PO tak odpuściło temat, tym bardziej, że PR zawsze mieli niezły

Moim zdaniem, wbrew pisowskim legendom, PO ma mocno przeciętnych speców od PR. Za czasów Kamińskiego, Bielana, Poncyliusza PiS miał zdolniejszych ludzi w tej dziedzinie.

Pt kwi 20, 2012 16:30

SweetChild napisał(a):
Dziwi mnie, że PO tak odpuściło temat, tym bardziej, że PR zawsze mieli niezły.

PO zawsze miało słaby PR. Swoich autentycznych sukcesów nigdy nie potrafiło wypromować. Zamiast tego wywalało się na tak duperelnych sprawach jak np "katarski inwestor".

To tylko PiS twierdzi że PO ma świetny PR, bo w końcu muszą jakoś swoje porażki wytłumaczyć. :)

A poza tym genetyczni patrioci zawsze zarzucają Polakom dokłądnie to co sami właśnie czynią, albo planują uczynić. Dobrym przykładem jest "kłamstwo smoleńskie", bo akurat w sprawie tej katastrofy stroną która notorycznie łże, kłamie, przeinacza, kugluje i mydli oczy jest PiS.

W końcu "teoria helowa" to nie był jednostkowy wybryk. Przypomnijmy inne kłamstwa smoleńskie autorstwa PiS

1. Sztuczna mgła
2. Fałszywe radioboje
3. Bomba termobaryczna
4. "meaconing" (cokolwiek to jest)
5. Kaczyński nie spóźnił się na samolot
6. dobijanie rannych strzałami w tył głowy
7. "obezwładnienie samolotu"
8. "dwa wstrząsy"
9. "wybitni specjaliści" w zespole Downa, tj tfu!, Macierewicza
10. Brzoza nie mogła urwać skrzydła
11. Samolot nie mógł przewrócić się na plecy.
12....

W przypadku Smoleńska, PO, jak zawsze nie radzi sobie właśnie z PRowskiego punktu widzenia. Liczy na to, że kłamstwa PiS są tak ordynarne, tak oczywiste, tak bezczelne, że prawda (tj raport Millera) sama się obroni. Ale kto w ogóle przeczytał raport Millera?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

N kwi 22, 2012 20:19
Cytuj:
PO zawsze miało słaby PR. Swoich autentycznych sukcesów nigdy nie potrafiło wypromować.

Tyle, że zawsze są liderami w wydatkach na kampanie wyborcze- od wyborów partii politycznych, prezydenta po wybory do samorządów.

Pijar mają dobry- nie mają istotnych sukcesów to nie ma o czym trąbić.

Smoleńsk- dobrze, że się ograniczają. Niby co mają robić w tej sprawie?Co to niby pomoże?
Poza tym- wyborcy obu partii się wzajemnie nakręcają, a to jest korzystne z PRowskiego punktu widzenia, bo oznacza to tyle, że ludzie nie będą głosować na inne partie z obawy, że PO/PiS wygra wybory. Głosujący na PiS mogą walczyć o "słuszną prawdę", więc trza na nich głosować, aby ich wspierać, a z PO z obawy, że jak PiSu dojdą do władzy to będzie apokalipsa. Więc korzyści wymierne, a na inne partie, dopóki ten teatrzyk będzie trwał nie będą głosować w większości, więc nie ma żadnego zagrożenia dla tych partii na scenie politycznej- sielanka.

N kwi 22, 2012 21:24

mauger napisał(a):
Nie wiele zmieni, jest mocno spóźniona, ale konieczna. Ekipa rządząca padła trochę ofiarą własnej arogancji. Wydawało im się, że wystarczy zbyć całą sprawę wymownym milczeniem. Okazało się, że nie wystarczy. Myślę, że jest wielu ludzi, którzy oczekują profesjonalnego ustosunkowania się do tez przedstawionych przez ekspertów Macierewicza, niezależnie od tego czy pokładają w nie wiarę czy nie. Oczywiście na kształt dyskusji politycznej w Polsce będzie mialo to niewielki wpływ.

Niewiele zmieni to zarówno w kształcie dyskusji politycznej jak i w wynikach sondaży/ wyborów. Zwolennicy Macierewicza i tak ufają tylko ekspertom certyfikowanym przez Macierewicza.

mauger napisał(a):
Cytuj:
Szybciej wystawienie jakiegoś showmana w stylu Macierewicza, który potrafiłby sprzedać publice nawet marnej jakości argumenty.

Chyba nie o to w całej sprawie chodzi, żeby „sprzedawać” marnej jakości argumenty, od tego jest PiS.

Chodzi o to, aby potrafić sprzedać swoje argumenty. Jeśli konkurencja wypiera z rynku nasz niezły produkt swoim marnej jakości produktem, to najwidoczniej nasz marketing leży. Podnoszenie jakości naszego produktu niewiele tu da, bo statystyczny odbiorca i tak tego nie zauważy.

pilaster napisał(a):
To tylko PiS twierdzi że PO ma świetny PR, bo w końcu muszą jakoś swoje porażki wytłumaczyć. :)

Ja też nie uważam, aby PO miało świetny PR - pisząc "niezły" miałem na myśli bliski średniej, podobny do PiS. Dlatego dziwi mnie, że w sprawie katastrofy Smoleńskiej dają się tak ogrywać.

Pn kwi 23, 2012 10:53
Cytuj:
Ja też nie uważam, aby PO miało świetny PR - pisząc "niezły" miałem na myśli bliski średniej, podobny do PiS. Dlatego dziwi mnie, że w sprawie katastrofy Smoleńskiej dają się tak ogrywać.

Nie zgodzę się- PiS miało słaby PR- niemal każdy ich ruch był ostro krytykowany i ośmieszany.
Np. Śp. prezydent- niemal na każdy kroku głośno trąbiono o drobnych wpadkach. Natomiast u Komorowskiego jakoś jest cicho- poza "Bólu i nadzieji".

Dodatkowo- PO i sprawa ACTA- mimo szumu w Internecie, żadne duże medium się nie zainteresowało sprawą. Gdy w przeddzień tysiące wyszły na ulicę, to w TV była totalna cisza.
To niepokojące, że dopiero po fakcie sprawę nagłośniono.
Tak samo podniesienie uprawnień NIK- również cicho. Przy poprzedniej władzy, to by było nie do pomyślenia. Na dodatek media entuzjastycznie się wypowiadają o trudnych reformach. Za PiSu takich metod lukru nie stosowano. Wtedy mi się podobało, że media patrzą władzy na ręce.

Poprzednia władza- każdy krok uważnie śledzony przez wszystkie media- od wyraźnie "lewicowych" po "prawicowe". I wtedy było dobrze.

Nawet mimo wpadek, PR mają tak dobry, że nadal wielu wyborców uważa, że są świetną władzą. Ich notowania są dobre.

Pn kwi 23, 2012 11:07

Val napisał(a):
Nie zgodzę się- PiS miało słaby PR- niemal każdy ich ruch był ostro krytykowany i ośmieszany.
Np. Śp. prezydent- niemal na każdy kroku głośno trąbiono o drobnych wpadkach. Natomiast u Komorowskiego jakoś jest cicho- poza "Bólu i nadzieji".

Były jeszcze zdaje się "kaszaloty", parasol dla Merkel i Sarkozy'ego itp. (jest cały wątek na temat Komorowskiego). Teraz o Komorowskim w ogóle niewiele słychać, najwyraźniej usunął się z pierwszej linii. Kaczyński tego uczynić nie chciał, cały czas starał się być widoczny.

Val napisał(a):
Nawet mimo wpadek, PR mają tak dobry, że nadal wielu wyborców uważa, że są świetną władzą. Ich notowania są dobre.

Nie chciałbym zbytnio odbiegać od tematu wątku, tym bardziej że mamy jeden dedykowany (PZ)PO. Napiszę tylko, że nie znam wyników sondaży pt. "czy uważasz rządu PO za świetne" a tylko ten kto nic nie robi, nie popełnia błędów ;)

Pn kwi 23, 2012 11:26
Val napisał(a):
Cytuj:

Dodatkowo- PO i sprawa ACTA- mimo szumu w Internecie, żadne duże medium się nie zainteresowało sprawą. Gdy w przeddzień tysiące wyszły na ulicę, to w TV była totalna cisza.
To niepokojące, że dopiero po fakcie sprawę nagłośniono.
Tak samo podniesienie uprawnień NIK- również cicho. Przy poprzedniej władzy, to by było nie do pomyślenia. Na dodatek media entuzjastycznie się wypowiadają o trudnych reformach. Za PiSu takich metod lukru nie stosowano. Wtedy mi się podobało, że media patrzą władzy na ręce.

Poprzednia władza- każdy krok uważnie śledzony przez wszystkie media- od wyraźnie "lewicowych" po "prawicowe". I wtedy było dobrze.

Które media entuzjastycznie wypowiadają sie o trudnych reformach?
Media gremialnie mało zajmują sie trudnymi sprawami, bardziej interesują je newsy, które ścigają publiką - choćby srawa Madzi wałkowana na wszelkie sposoby.
Notowania PO nie wynikają z wprowadzania trudnych reform - nikt sie nie cieszy z perspektywy podyższenia wieku emerytalnego, ale jako antidotum p-ko żądnego zemsty J. Kaczyńskiego.

Pn kwi 23, 2012 11:47
Cytuj:

Chociażby te, należące do ITI- np. o ACTA, czy o reformie emerytalnej, jaka jest istotna.
W czasie ACTA łaskawie sprawdzałam jak przedstawiano sprawę w mediach i o dziwo z akcentem, że jest to dobry dokument, a dzieci internauci są przerażeni, bo nie wiedzą o co chodzi- tak to w uproszczeniu wyglądało. A o emerytalnej również, że jest potrzebna, ale nie pisano krytycznie, że można przecież skorzystać z rozwiązań innych krajów.

Brakuje mi krytycznego podejścia do władzy, takiego jaka była za poprzednich rządów. Dziś, jak sama zauważyłaś, skupiają się na taniej sensacji, a nie na tym, co robi rząd- to jest na boku i nie poświęca się tyle uwagi. A tanią sensację to potrafią wałkować miesiącami- to mnie irytuje.

Sondaże- te z poparciem dla partii. Np. gdy głosowano za ustawą o NIK, czy zwiększano składki i vat- po sondażach widać entuzjazm. Dopiero ocena spadła, gdy wypłynęła sprawa ACTA. Czyli był potrzebny ruch sprzeciwu- i to wyraźny, aby entuzjazm dla działań władzy spadł.
Wiec nie przeszkadza im podwyższanie podatków, czy zwiększanie uprawnień publicznych instytucji, ale właśnie ograniczenie wolności- jakkolwiek pojmowanej. I dopiero, tego PRowcy rządu nie potrafili "naprawić".

Pn kwi 23, 2012 12:56
Val napisał(a):
Cytuj:

Chociażby te, należące do ITI- np. o ACTA, czy o reformie emerytalnej, jaka jest istotna.
W czasie ACTA łaskawie sprawdzałam jak przedstawiano sprawę w mediach i o dziwo z akcentem, że jest to dobry dokument, a dzieci internauci są przerażeni, bo nie wiedzą o co chodzi- tak to w uproszczeniu wyglądało. A o emerytalnej również, że jest potrzebna, ale nie pisano krytycznie, że można przecież skorzystać z rozwiązań innych krajów.

Brakuje mi krytycznego podejścia do władzy, takiego jaka była za poprzednich rządów. Dziś, jak sama zauważyłaś, skupiają się na taniej sensacji, a nie na tym, co robi rząd- to jest na boku i nie poświęca się tyle uwagi. A tanią sensację to potrafią wałkować miesiącami- to mnie irytuje.

Sondaże- te z poparciem dla partii. Np. gdy głosowano za ustawą o NIK, czy zwiększano składki i vat- po sondażach widać entuzjazm. Dopiero ocena spadła, gdy wypłynęła sprawa ACTA. Czyli był potrzebny ruch sprzeciwu- i to wyraźny, aby entuzjazm dla działań władzy spadł.
Wiec nie przeszkadza im podwyższanie podatków, czy zwiększanie uprawnień publicznych instytucji, ale właśnie ograniczenie wolności- jakkolwiek pojmowanej. I dopiero, tego PRowcy rządu nie potrafili "naprawić".

Sondaże to powszechnie wiadomo, że to pic na wodę - kto zapłaci takie uzyskuje.
Sprawę ACTA dziennikarze przedstawiali wedle własnego osobistego interesu - nie widziałaś w programach u Lisa, czy w TVN24 gorliwych, zagorzałych zwolenników ACTA?
Przypomnę Ci, że GN pisząc krytycznie o sprzeciwie p-ko ACTA zatytułował artykuł "Pokolenie egoistów".
Nie zauważyłam prezentowania w TVN, TVN24, entuzjazmu w wypowiedziach dziennikarzy, publicystów, do reformy emerytalnej.
Jesli ktoś wyraża się pozytywnie to politycy PO, bo PSL przełyka ją jak cierpki owoc, który stoi im w gardle.
A w tym niepewnym, niebezpiecznym świecie tylko Bóg wie czy dożyjemy w aktualnym systemie polityczn-ekonomicznym do 2020r, a cóz dopiero do 2040r......ta reforma to takie pisanie palcem na wodzie.

Pn kwi 23, 2012 14:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 59  Następna strona